София - кв. Надежда, Толстой, Триъгълника, Свобода (6)

• 66 745
  • 750
  •   1
Отговори
# 240
АнМари е много трудна на излизане Mr. Green

# 241
vileto33, nilro е писала за 24 ОДЗ, не за поликлиниката. 24то ОДЗ е в трета част.

В 1вият пост на темата съм сложила инфо за градини и ясли.

Информация за района
транспорт и учебни заведения (ясли, градини, училища)

За регистрация в Информационна система за обслужване на детските градини на Столична община (ИСОДГ) посетете сайта https://kg.sofia.bg/

Басейни май има само в 3 градини.
Дияна беше в 38ма, много доволна бях. Алекс го регистрирах в с-мата, вкл. съм всички ясли. Но изобщо не знам кога ще му се отвори парашута.
Можеш да регистрираш детенце, но ще участва в класирания когато стане на 10м.
AnMary,благодаря ти,но nilro е написала 24ДКЦ!
Благодаря Ви!nilro ,моля за малко инфо-къде при 24 п-ка?Мисля утре да пообиколя да разгледам  Laughing
При 24 п-ка е 90 ОДЗ намира се зад сладкарница Кериан там сме в момента.
Намерих детския клуб-хареса ми.nilro,къде ходите на разходки?И ние бяхме в двора на п-ката и после в парка....,временцето днес е разкош!

# 242
  • Нови искър
vileto33, nilro е писала за 24 ОДЗ, не за поликлиниката. 24то ОДЗ е в трета част.

В 1вият пост на темата съм сложила инфо за градини и ясли.

Информация за района
транспорт и учебни заведения (ясли, градини, училища)

За регистрация в Информационна система за обслужване на детските градини на Столична община (ИСОДГ) посетете сайта https://kg.sofia.bg/

Басейни май има само в 3 градини.
Дияна беше в 38ма, много доволна бях. Алекс го регистрирах в с-мата, вкл. съм всички ясли. Но изобщо не знам кога ще му се отвори парашута.
Можеш да регистрираш детенце, но ще участва в класирания когато стане на 10м.
AnMary,благодаря ти,но nilro е написала 24ДКЦ!
Благодаря Ви!nilro ,моля за малко инфо-къде при 24 п-ка?Мисля утре да пообиколя да разгледам  Laughing
При 24 п-ка е 90 ОДЗ намира се зад сладкарница Кериан там сме в момента.
Намерих детския клуб-хареса ми.nilro,къде ходите на разходки?И ние бяхме в двора на п-ката и после в парка....,временцето днес е разкош!
Ми дъщеря ми е на градина в момента тя е на 2,4 мес. иначе обикаляме събота и неделя я в парка я на площадката зад блока различно зависи от настроението на Бети. Пък и мъж ми ако си е в къщи гледаме да ходим някъде из България по забележителности. Simple Smile)))))

# 243
  • София
Днес излизах бря, ама към обяд успяхме да сколасаме. Алекс стана към 10 и нещо.
Утре сигурно ще ме изкарат на кафе към 10, после съм фри.

Днес НЕК ме пре*ба. Дръпнали пари за октомврийкста сметка, ама спрели тока, щот имало някакви стари неплатени сметки. Кофти е с таз разплащателна сметка, щот ако на момента няма пари после не плащат стари сметки. Е платихме. И като се прибрахме вечерта имаше ток.

# 244
Ние пък днес тъкмо да се подготвим за излизане и беба заспа - 3 часа сън за пръв път от доста време, и се разминахме с разходката. Как да я събудя за обличане и памперс?! Надявам се утре да успеем и да се видим на разходка  Hug

# 245
Добро утро момичета, имам нужда от съвет че вече ще се побъркам от мислене.Незнам дали на детенце му достига кърмата, тъй като не бяхме акали към 5 дни и нищо не помагаше и лекарката ми каза че може да е от недостиг на кърма, пък той не плаче не изглежда да е гладен, вече сме на почти 4месеца  и тя ми каза дохранване с хумана, но той не иска. И преди 2-3 дни установих че я яде но му я давам с лъжица, е в началото половината беше на вън но вчера успяхме по голмото количество да го изядем.
Оказа се че не иска биберон, но тая хумана с лъжица Thinking, дали да започвам с пюретата защото вече са големи, защото много се притеснявам да не му достига кърма, пък другата седмица сме на лекар и ще видим колко е надал.
Моля дайте ми някакъв съвет ако ви се е случвало подобно нещо.

# 246
  • Нови искър
Добро утро момичета, имам нужда от съвет че вече ще се побъркам от мислене.Незнам дали на детенце му достига кърмата, тъй като не бяхме акали към 5 дни и нищо не помагаше и лекарката ми каза че може да е от недостиг на кърма, пък той не плаче не изглежда да е гладен, вече сме на почти 4месеца  и тя ми каза дохранване с хумана, но той не иска. И преди 2-3 дни установих че я яде но му я давам с лъжица, е в началото половината беше на вън но вчера успяхме по голмото количество да го изядем.
Оказа се че не иска биберон, но тая хумана с лъжица Thinking, дали да започвам с пюретата защото вече са големи, защото много се притеснявам да не му достига кърма, пък другата седмица сме на лекар и ще видим колко е надал.
Моля дайте ми някакъв съвет ако ви се е случвало подобно нещо.
Вие щом сте на 4 мес трябваше вече да сте и на пюре. Относно Хуманата не се шашкай моята щерка искаше само на Хипп и нищо друго като иска с лъжица за тебе е по-добре тамън ще свиква и за напред. За кърмата направи пред докито едно пробно кърмене и дай кърма дати я изследват те ще ти кажат ако нещо има.
Само споко   bouquet Peace

# 247
nilro, благодаря ти за отговора да и аз вече си мисля за пюретата, но нали трябва и мляко незнам как да и го давам,дали само това което е кърма без хумана, пък и вода не иска да пие вече се чудя дали е заради шишето с биберона, пак с лъжичка ли да давам.Ами честно казано малко съм се шашнала, ама дано да се оправим.Благодаря ти още веднъж Hug

# 248
  • Нови искър
nilro, благодаря ти за отговора да и аз вече си мисля за пюретата, но нали трябва и мляко незнам как да и го давам,дали само това което е кърма без хумана, пък и вода не иска да пие вече се чудя дали е заради шишето с биберона, пак с лъжичка ли да давам.Ами честно казано малко съм се шашнала, ама дано да се оправим.Благодаря ти още веднъж Hug
моят доки ми беше казал да слагам по няколко кристалчета захар във водата докато свикне и постепенно след това да я намалявам. Пробвай с различни биберони може тази да пуска повече или пък по малко нещо да е от самата биберона купи няколко разновидности и ще разбереш дали е от тази биберона или въобще не иска и да помисли сладурчето за биберон. И най-важното когато ти си спокойна и бебенце ще е спокойно все пак сега са ви едни от най-хубавите моменти заедно радвай им се  Hug Grinning

# 249
  • София
1во бебетата, които са изключително на кърма, може да не акат по няколко дена. Лекарката как установи, че не му достига кърмата? Мери бебето? Правихте пробно кърмене? Ти се цеди и видя, че имаш малко кърма?
Ако имаш някакъв проблем с лактацията пиши в кърмаческият, ще ти дадат съвет.

На моят Алекс към краят на 4ти месец, началото на 5ти наистина не му достигаше кърмата. Но и аз кърма имах в голямо количество сутрин, след това намаляваше. А Алекс си пищеше от глад. За месец беше качил 180гр.
Започнах дохранване с АМ, но ножът беше опрял до кокъла.
Ако държиш на АМ и бебето не наддава от кърма, можеш да пробваш да смениш бибероната. На мен ми беше мъка докато уцеля бибероната на Алекс. Смених Авент, Чико, Бейби Нова, Камера, каквото се сетиш. Накрая Алекс хареса физиологичните биберони на Чико. Едната обаче е 3лв.

Вие щом сте на 4 мес трябваше вече да сте и на пюре.
Това изобщо не е вярно.
По ранната схема на захранване още на 2м трябваше бебето да е на пюре.
По късната - има още време. galia_02  можеш да почакаш до 6м и нагоре.
Моят син е захранен на 8. На 5м започнах да му давам АМ. На 8м захраних. Продължава сутрин да пие АМ.

моят доки ми беше казал да слагам по няколко кристалчета захар във водата докато свикне и постепенно след това да я намалявам.
Ако може захарта да се избегне ще е най-добре.
Не е задължително или наложително бебето да пие вода. Някои кърмачета, а и даже бебета на АМ, не пият вода. Необходимото количество вода се набавя от кърмата и АМ.

Моят син пропи вода малко преди да навърши 1г. А и сега пие доста рядко. Жив и здрав си е Simple Smile

galia_02 чети, има много инфо по нет-а. А и в този форум.

# 250
  • София
Подкрепям с две ръце поста на AnMary   Peace Че малко се шашнах от предишните постове... - захар, изследване накърмата (за какво?)  Rolling Eyes

В Кърмаческия има толквоа информация, чети и си отсявай за себе си.

Давам пример в моя син, който е кърмен до 1,5 г. Захранен в началото на 6 месец. И аз много се шашках дали му стига кърмата, но човека си сучеше, не ревеше от глад, не наддаваше и по кило (а по 600-800 гр.), но си беше едно здраво бебе. Захар във водата ме ужасява,  честно казано. Не е задължително да пие вода, ако е само на кърма. По-добре предлагай да суче често, а не под час. Ако имаш съмнение са малко кърма, пробвай с чая на Хип за кърмачки, на мен ми действаше много добре.

# 251
  • София
Аз наистина имах проблем с лактацията. А и Дияна успях да кърмя 5м.
С Алекс пих и хомеопатия, но беше временно решение.
Някъде бях писала сравнение м/у двамата (май в темата за бързи въпроси и отговори за бебетата). Единият захранен на 2м, другият - на 8.

# 252
Ох, вдигнахте ми адреналина с тия пюрета на 4 месеца. При толкова инфо изписано във форума Peace
И аз се подписвам под поста на АнМари - справка кърмаческия подфорум.

# 253
  • Нови искър
Подкрепям с две ръце поста на AnMary   Peace Че малко се шашнах от предишните постове... - захар, изследване накърмата (за какво?)  Rolling Eyes

В Кърмаческия има толквоа информация, чети и си отсявай за себе си.

Давам пример в моя син, който е кърмен до 1,5 г. Захранен в началото на 6 месец. И аз много се шашках дали му стига кърмата, но човека си сучеше, не ревеше от глад, не наддаваше и по кило (а по 600-800 гр.), но си беше едно здраво бебе. Захар във водата ме ужасява,  честно казано. Не е задължително да пие вода, ако е само на кърма. По-добре предлагай да суче често, а не под час. Ако имаш съмнение са малко кърма, пробвай с чая на Хип за кърмачки, на мен ми действаше много добре.
Идеята за захарта във водата няма защо да те ужасява това е мнението на моят лекар и аз го споделям това е дъщерями беше от бебета водни жаби и си искаше и вода.
Относно изследването на кърмата на мен ми правеха за да видят дали е достачно хранителна за моята девойка е оказа се че моята кърма е и аз не знам дали е правилно така да се кажа нехранителна и дохранвах с Хипп. Peace
ето и линк http://bankabmk.log.bg/article.php?article_id=11834
споко мамите различни хора различни идеали е казал някои

# 254
След като си е искала вода защо си й слагала захар?

Общи условия

Активация на акаунт