София - кв. Надежда, Толстой, Триъгълника, Свобода (6)

• 66 742
  • 750
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Подкрепям с две ръце поста на AnMary   Peace Че малко се шашнах от предишните постове... - захар, изследване накърмата (за какво?)  Rolling Eyes

В Кърмаческия има толквоа информация, чети и си отсявай за себе си.

Давам пример в моя син, който е кърмен до 1,5 г. Захранен в началото на 6 месец. И аз много се шашках дали му стига кърмата, но човека си сучеше, не ревеше от глад, не наддаваше и по кило (а по 600-800 гр.), но си беше едно здраво бебе. Захар във водата ме ужасява,  честно казано. Не е задължително да пие вода, ако е само на кърма. По-добре предлагай да суче често, а не под час. Ако имаш съмнение са малко кърма, пробвай с чая на Хип за кърмачки, на мен ми действаше много добре.
Идеята за захарта във водата няма защо да те ужасява това е мнението на моят лекар и аз го споделям това е дъщерями беше от бебета водни жаби и си искаше и вода.
Относно изследването на кърмата на мен ми правеха за да видят дали е достачно хранителна за моята девойка е оказа се че моята кърма е и аз не знам дали е правилно така да се кажа нехранителна и дохранвах с Хипп. Peace
ето и линк http://bankabmk.log.bg/article.php?article_id=11834
споко мамите различни хора различни идеали е казал някои

Твоята лекарка явно е от старото поколение педиатри - заар във водата, сок на 40 дена, зеленчуково пюре на 3 месеца, месно на 6 м. Да, ужасява ме захар във водата! Не разбирам как може да се дава захар от толкова ранна въззраст. А защо не и мед, ? Едно време са топяли бибероните в мед. А този блок, чийто линк си дала е всичко друго, но не и миродавен.

Има много инфо в кърмачески, почети, помисли. Ето един полезен линк, като начало: http://missby.wordpress.com/category/%d0%ba%d1%8a%d1%80%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d0%b5/

Къде си прави изследването за хранителна кърма и как точно се оказа, че точно за твоето дете тя не е такава?

# 256
  • София
Твоята лекарка явно е от старото поколение педиатри - заар във водата, сок на 40 дена, зеленчуково пюре на 3 месеца, месно на 6 м.
1вата педиатърка на Дияна беше точно от този тип, старата школа.
Вода със захар.
Сок - 2м
Плодово пюре - 3
Зеленчуково - може би към 4 или 5
Жълтък - 7
Месно пюре - 8

Аз топях бибата с мед. Педиатърката не помня да ми е правила забележка. На 1,1г Дияна беше с кариеси.
Захраних Алекс на 8м. На тази възраст сестра му ядеше всичко. Че даже и аз й готвих.
На 6м обаче Дияна беше с много нисък хемоглобин. За мой и нейн късмет не се наложи медикаментозно лечение. Понеже ядеше почти всичко (без месо), мина изцяло на "зелена" диета. Сега е добре.

Дияна беше жаба, т.е. пиеше много вода. По съвет на педиатърката слагах доволно количество захар. Процесът на пречистване на водата, т.е. отказът на захарта беше труден и мъчителен. С много мъки успях.

Педиатърката на Алекс беше казала следното по повод на хемоглобина на 6м "незахранените бебета (кърмените бебета и тези на АМ) имат по-висок хемоглобин". Това си било някакво нейно си проучване.

# 257
  • Нови искър
След като си е искала вода защо си й слагала захар?
Това слагаха в болницата в която родих и това ми каза докито все пак ми беше първо дете нищо не знаех и не разбирах не казвам че сега знам но от опита с дъщеря ми си давам личното мнение.

# 258
  • Нови искър
Подкрепям с две ръце поста на AnMary   Peace Че малко се шашнах от предишните постове... - захар, изследване накърмата (за какво?)  Rolling Eyes

В Кърмаческия има толквоа информация, чети и си отсявай за себе си.

Давам пример в моя син, който е кърмен до 1,5 г. Захранен в началото на 6 месец. И аз много се шашках дали му стига кърмата, но човека си сучеше, не ревеше от глад, не наддаваше и по кило (а по 600-800 гр.), но си беше едно здраво бебе. Захар във водата ме ужасява,  честно казано. Не е задължително да пие вода, ако е само на кърма. По-добре предлагай да суче често, а не под час. Ако имаш съмнение са малко кърма, пробвай с чая на Хип за кърмачки, на мен ми действаше много добре.
Идеята за захарта във водата няма защо да те ужасява това е мнението на моят лекар и аз го споделям това е дъщерями беше от бебета водни жаби и си искаше и вода.
Относно изследването на кърмата на мен ми правеха за да видят дали е достачно хранителна за моята девойка е оказа се че моята кърма е и аз не знам дали е правилно така да се кажа нехранителна и дохранвах с Хипп. Peace
ето и линк http://bankabmk.log.bg/article.php?article_id=11834
споко мамите различни хора различни идеали е казал някои

Твоята лекарка явно е от старото поколение педиатри - заар във водата, сок на 40 дена, зеленчуково пюре на 3 месеца, месно на 6 м. Да, ужасява ме захар във водата! Не разбирам как може да се дава захар от толкова ранна въззраст. А защо не и мед, ? Едно време са топяли бибероните в мед. А този блок, чийто линк си дала е всичко друго, но не и миродавен.

Има много инфо в кърмачески, почети, помисли. Ето един полезен линк, като начало: http://missby.wordpress.com/category/%d0%ba%d1%8a%d1%80%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d0%b5/

Къде си прави изследването за хранителна кърма и как точно се оказа, че точно за твоето дете тя не е такава?
Ми нямам си на идея къде ми дадоха кърмата за изследване факт е че се цедих в едно стерилно бурканче и на следващият ден ми казаха че не е хранителна. А до това стигнаха когато премериха дъщеря ми и се оказа че за 1 мес. е качила едва 50 гр. и от там се тръгна.

# 259
За съжаление не всичко, което казват родните ни педиатри е добро. Гледам, че детенцето ти е на 2(снимката в подписа), а моето голямо е на 5 и все пак е захранен късно и не е пил вода със захар, благодарение на форума и сайта бг-мамма, където има купища преведени материали, а не просто някой си да си говори.
Замисли се едно време прабабите ни, бабите, дори и майките ни дали са имали пюрета, за да ги ядат на два месеца. Кърмата - това е била тяхната храна.

# 260
  • София

Педиатърката на Алекс беше казала следното по повод на хемоглобина на 6м "незахранените бебета (кърмените бебета и тези на АМ) имат по-висок хемоглобин". Това си било някакво нейно си проучване.

Синът ми е захранен в началото на 6 м., като до навършни 7 м. нямаше заместено хранене и не бях въвеждала месо, желтък. Хемоглобинът му на 7 м. беше 130. Май има нещо вярно в наблюденията на лекарката ти.

nilro , това за излседването на кърмата ти ми изглежда много странно.

# 261
  • Нови искър

Синът ми е захранен в началото на 6 м., като до навършни 7 м. нямаше заместено хранене и не бях въвеждала месо, желтък. Хемоглобинът му на 7 м. беше 130. Май има нещо вярно в наблюденията на лекарката ти.

може и да ви изглежда странно но  ефакт ето : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=294507.0
това е втори линк от търсенето ми в гугълчо. Мармашотка е писала къде са и изследва ли нейната кърма.

# 262
  • София

може и да ви изглежда странно но  ефакт ето : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=294507.0
това е втори линк от търсенето ми в гугълчо. Мармашотка е писала къде са и изследва ли нейната кърма.

Ти май си прочела само първите 3 поста.

# 263
Момичета чак сега седнах да прочета всичко, ами да като не се беше изхождал 5 дни към четвъртия звънях на лекарката, и тя ми каза да се изцедя да видя дали имам кърма, като предишните два дни пробвах да ям разхлабващи плодове-круши сливи и т.н., пробвах с тернометъра да изходя бебо но нищо не се получава той само пръцка и нищо не излиза и затова последния вариант беше да не му достига кърма ,  и започнах да цедя и то сутринта на второто хранене и успях само 40мл, бебо ги изяде от шишето и след това изсука и от гърдите още, но колко незнам, затова реших че не ми достига кърма

# 264
Цеденето не е показателно, бебето е способно да изсуче много повече Peace

# 265
  • София
galia_02, щом пръцка и не се изхожда с помощта на термометър, значи няма запек. Техниката с термометър помага, но при честа употреба може да навреди на бебето, т.е. получават се т.нар. "лениви черва" - "защо да се морим, като може да ни помогнат".

# 266
Здравейте мами!

Едно момче се нуждае от спешна подкрепа и помощ!

Слагам линк към темата http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=438013.0

а това е сайта в които може да се види повече информация за Алекс и неговият проблем   http://www.alex-bg.com/

Сигурна съм, че ако всеки помогне само с един смс - това момче ще може да живее нормално само след месец.....

"Парите не са всичко на този свят, но без вашата финансова помощ живота на детето ни няма никакъв шанс!"

# 267
  • София
Цеденето не е показателно, бебето е способно да изсуче много повече Peace

Peace Аз така и не можах да се цедя - след големи мъки изцеждах по 10 мл. (не съм пробвала с електрическа помпа обаче) и се отказах от това мъчение. Първия месец и аз мерех като луда бебето, после осъзнах, че единствно се психирам още повече и се отказах. Карах малко на усет и се водех по бебето.

# 268
Добро утро ами да и аз така знам за цеденето че бебето изсуква много повече, дадохте ми малко кураж да не се шашкам, взех и чайчето на хип за кърмачки и дано да помогне, че и аз искам още да кърмя.
И нека да пуснем по един смс за Алекс че много се разтройх за момчето и да му помогнем  с малко но от сърце и дано да оздравее.

# 269
Веднага пуснах снощи, днес пак ще го направя. От на мъжът ми телефона - също.

Общи условия

Активация на акаунт