Браво,no_va, пак с бебок ни изуми,трета мъжка рожба през ОКТОМВРИ ще се появи

• 13 962
  • 292
  •   1
Отговори
# 60
Мече успокой се миличка,поплачи си ще ти олекне.При мен много помага като си поплача и после съм др човек.Кой те ядвосва така много дечицата ли???

# 61
Анита, никой......там е лошото, просто искам да свърша всичко, дразня се от разхвърляно, от това, че не мога да обърна на всеки внимание и да удовлетворя желанията им (на децата). Мъжът ми все ми вика - С малки деца сме, какво искаш, не може да е идеално, я се успокой...... ама аз................
Ето човекът днес предложи да остана вкъщи , а сам да изкара децата....и пак ми се реве....много лабилна психика имам напоследък...... Cry

# 62
Мече ще свърши мила,така е и аз се ядосвам малката като разхвърля навсякъде играчки,дрехи,списания и какво ли още не,но ако се ядосваш за тези дребни неща то нерви няма да ти останат.Айде обясни на детето че трябва да не разхвърля защото мама после трябва да прибира-нестава.Всички сме били малки и така е било.Това ще мине друго нещо ще доиде после живота е колело.Така че не се ядосвай миличка за такива неща.Оставяй децата със съпруга и ти релаксирай през това време успокой се малко и гледай по повърхностно на нещата без мн нерви Hug Hug Hug Hug

# 63
Ще опитам Heart Eyes

# 64
Голямата сега е болна ..... Twisted Evil

Позволявам си да ви пусна нещо за парацетамол-а (открай време предпочитам аналгина)

Mimito 1978 написа:
Здравейте Д-р Михайлов,в по горни теми прочетох,че панадолът и парацитамол съдържащите медикаменти вредят на черния дроб,но как тогава да се справя с реакциите след ваксина/болка,температура/.Четох някъде,че има такова хомеопатично средство,ако можете да ме посъветвате децата ми са на три месеца и половина/близнаци/ и ни предстоят още няколко имунизации.Благодаря предварително.

Здравейте,
Като става дума за Парацетамол реших да пусна един материал. Направих си труд да преведа от немски. Седна много ми помага да се ориентирам и следя мненията във форума и от нея знам, че доста майчета наскачали срещу критично мнение на някого срещу Парацетамола. Та който го използва, нека бъде по- добре информиран и за рисковете.

Ароматни амини
(Paracetamol)
В Германия консуматорът е изправен пред следната дилема: докато обикновеният потребител почти не може да си набави високо концентрирани микрохранителни в- ва, могат да си купят субстанции от лабораториите та фармацефтичната индустрия, чиито странични ефекти нерядко може да са фатални. Към тях принадлежат и болкоуспокояващи средства с активна съставка ароматни амини като Paracetamol* например. Пациенти с хронични болки често ги използват системно и в големи дози. Най- известен представител на така наречените анилинови деривати е Phenacetin*- а. Едва след дългогодишно приложение се установява, че при «злоупотреби» може да се стигне до бъбречни увреди. Под «злоупотреби» се разбира, че човешкият бъбрек може да понесе само определена абсолютна доза (примерно 1 кг). Постигне ли се тази доза, неависимо за какъв период от време, пациентът рискува бъбречна недостатъчност и при определени обстоятелства- смърт. Фенацетинът е изтеглен от американския и европейски пазар. Неговият директен «химически побратим», парацетамолът официално се счита безвреден а за здравето и се предлага дори подо формата на свещички за деца. Но досега няма категорични доказателства, че парацетамолът е по-малко вреден за бъбреците от фенацетина.
(В американски публикации Acetaminophen – ът се определя с химическо ядро (въглероден пръстен), от които съответно се синтезират парацетамол и фенацетин.

Чернодробните увреди при отравяния с парацетамол са известни, въпреки че за тях не се шуми. Разликите с бъбречната недостатъчност представляват повече интерес за академичните среди, за засегнатите- без особено значение. Дози над 10 г могат да причинят тежки, дори смъртоносни некрози на черния дроб. Ако се сравни с предписвани дози 500- 1000 мг на прием, десетократното количество лесно може да се стигне. При хронични болки 2- 3 г дневно (= на 4- 6 таблетки) не са никакво изключение.

ОПАСНОСТ ОТ ЧЕРНОДРОБНИ УВРЕЖДАНИЯ
Увредащото действие се свързва със свободните радикали, които атакуват протеините на чернодоробните клетки. То се осъществява чрез оксидиране на микрозомите (елементи в клетъчната структура). При обичайни дози 500- 1000 мг тези вещества (свободните радикали) се прихващата от глутатион. Когато се изпразнят глутатионовите депа, се отчита ефектът на клетъчно увреждане.

Медикаменти, съдържащи парацетамол се продават под различни имена. Но указание за безрецептурни обезболяващи препарати, съдържащи фенацетин и парацетамол с ясно указание за тежко бъбречното и чернодоробно увреждане се пренебрегва.
Трябва да се отбележи, че много медии печелят добре от съответното рекламно представяне в съответствие с желанията на фармацефтичните производители.
Цистеин и метионин
При отравяния с ароматни амини (например опити за самоубийство) официалната медицина лекувас цистеин и метионин. Ако тези антидоти се въведат навреме животът на на пациентът може да бъде спасен. Те спират образуването на свободни радикали. Тази способност на цистеина може да се използва и за профилактика на евентуални увреждания от страничните ефекти на такива медикаменти. При неизбежна употреба на такива медикаменти е редно да се добавя и цистеин най- добре с поне 1 г витамин С.
И глутатионът защитава черния дроб от свободни радикали. Най- добре е да се използва комбинацията цистеин + глутатион + витамин С. Предлага се като антитютюнова, антиалкохолна комбинация.
От научните статистики се вижда, че хора ползващи системно парацетамол с други обезболяващи средства страдат 3 до 8 пъти по- често от карцином на черния дроб.
Препоръка! Ако не може да се мине без обезболяващи, да се използват природни средства или поне да не са такива с ароматни амини- например ацетилсалицилова киселина (за деца над 12 г. може).
И което е особено важно! До 4 годишна взраст, черният дроб е с незавършено развитие и малките деца са много по- уязвми от възрастните.
Ако много се налага използването на противотемпературно средство, по. Добра аптечна алтернатива е Нурофен.

02.11.2007 г. 14:01

# 65
Нинка, я пусни в действие усмивка напук на всичко  Hug Аз вече се отказах да подреждам играчките на малката.. Mr. Green  А днес в кухнята просто беше ужас- напипала един пакет салфетки/отворени/ и си кротува тихичко Mr. Green отивам аз и оооо ужас на всякъде късчета салфетки, първо се ядосах но после един смях му хвърлих....че то горкото какво разбира...
После в спалнята ми подредила шкафа с чорапите  Mr. Green Абе...само се смях то друго не остава...Ти поне на мъжо ги оставяш отвреме на време , а аз съм съвсем сама  Sad Добре че майка идва чат-пат.

А сега да ви се оплача и да ви поискам съвет: днес дадох пиле с моркови и ориз на ганчев и цялата е в пъпки/гръб, коре, ръце/  Пиле съм давала но на хип и нямаше реакция, но днес реших на ганчев да дам..... Да я мажа ли с нещо  newsm78

# 66
Ели, не мажи с нищо!!!!! Ще алергизираш още повече....Изчакай малко
Дала е резултат не към основните съставки (пиле, ориз и т.н.) а към добавъчните, я виж отзад на бурканчето - нишесте,домати, нещо от този сорт ще е.....
А може и да не е от пюрето, макар че ме съмнява....
Благодаря ти Hug

# 67
Разгледах съдържанието и имаше  краве масло и слънчогледово масло....може да е от краве маслото че до сега не е опитвала.

Бързо оздравяване на момата.А какво и е?

# 68
Мецанке, представям си какво ти е с две деца, аз с едно съм луднала. Но погледни го от друга страна, поне мъжа ти се опитва да те облекчи, пък аз съм си с едно малко и едно голямо бебе вкъщи. Няма, кой да ми помага за нищо и напоследък такива нерви ме избиват, че не мога да сколасам с всичко, а и Йойо като вземе да ми върти номерца  #Cussing out

А относно избиването на постоянните зъби аз не си спомням да са ме болели или да съм имала намален имунитет. Все пак млечните зъби ги сменяме ~5години, че и нагоре. Поне аз така си спомням - от детската градина, та до към 5клас. А освен това на кумовете ни синът още сменя зъби и сподели, че като му растат кътниците и го сърбят венците  Mr. Green Той сега е в 5-ти клас.

# 69
Не е от зъбите - хрема и температура вече, ама иначе ломоти пак като поп Tired ooooh! Laughing

Възможно е да е от маслото, но ако пие краве АМ, не би трябвало да има проблем newsm78

# 70
Музова е на село при майка си тази седмица..

Мен ми се ходи където и да е.... smile3515 само малко самота и спокойствие......Нещо ми идва вповечко напоследък, момичета, реве ми се..... много съм нервна,  Cry даже си поплаквам. Гледам да се крия от децата, ама...... Sad

Нинче, и аз съм така, и на мен много нанагорно ми идва и съм страшно нервна.... Чакам с нетърпение да си отидем към Ямбол, че да си почина малко при мама...
В събота трябваше да ходим към Варна, ама май ще пропуснем, че каката е болна от вчера - събуди се със силни болки в гърлото, а днес вече е с температура... гнойна ангина каза педиатърката..... само това ми трябваше сега, но явно не ни е било писано да ходим на гости във Варна... Дано само да успея да опазя малката  Praynig

Нинче, какво й е на каката, педи днес каза, че вируса бил много широко разпространен, дано при вас не е това, де....  че е направо като парцал цял ден - от леглото на дивана и само дреме, за цял ден е изпила един чай и половина и половин чаша вода..... карах й се, че трябва поне малко да хапне, но не иска и това е, направо ме побърква. Поне течности да пие, за да не се обезводни в тия жеги, но не иска  - боляло я гърлото и не можела...

Тя още не е сменила нито един зъб, що така???? А е на 6 годинки, взех да се замислям вече защо не ги сменя????

# 71
Има генетична връзка при зъбите. Например на мен са ми излизали късно и дъщеря ми на 8 месеца и половина няма все още нито един. Също така очаквам късно да си ги сменя, защото моите са започнали да се сменят чак към 3-ти клас и си спомням че на 16 години още имах един млечен зъб.

# 72
  • Бургас
Добро Утро Hug
Мецанке Hug Hug Hug
и не се учудвайте,че сме поизнервени и малко злобни Mr. Green/поне аз съм/
в тая жега е нормално ,а на 7-ми беше и пълнолуДие та  си е в реда на нещата Grinning
И мен ме гони нервата и затуй по-рядко пиша Peace
Тоя тъп и отвратителен вирус и ужасен.
Вече няколко приятелки са тръшнати от него.
Две ходиха и до болницата  за системи.
Еххх ,Гале ,де да беше тука при нас Hug
Никол все по-често си прави обиколки на кошарата и е много доволна от себе си Grinning
Честит 9-ти месец на
Алекс на Дени Heart Eyes
Вал на Млечта Hug
Ванко на Хеленка Hug
Краси на Елиска Hug

# 73
добро утро и от нас
май това с нервността е нормално,защото всички минаваме през това.аз направо някои път немога да се позная.дано по бързо да мине този период.
мале наистина този вирус е много гаден,дано да успеем всички да се опазим от него.ама то в това променливо време друго не остана освен да излезе някои вирус.
честити месечинки на всички празнуващи дечица

# 74
Добро утро и от мен. Ох с таяя нерва ... - ужас и аз съм така. Та и ситуациите в къщи много ми помагат  за това . Иво е много крив- вчера малко се успокои и ИЗНЕНАДА - имаме зъбче. За какпак оня ден малко му се цепна пишката, а вчера одрах колата  Rolling Eyes а бе не ми върви тая седмица  Cry. Понякога направо ще полудея. Мамамме съжали и днес ще вземе Иво и Дени за час, аз да отида с баба на лекар. Не е като да почина за час, ама пак е разнообразие...Вече ме викат..

Нова, караш ме да се замислям и аз за 3-то ( нали ние сме 3 сестри и знам каква весела къща е с 3) Hug

Общи условия

Активация на акаунт