Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 23

• 10 964
  • 289
  •   1
Отговори
# 60
Ох, Мег, пак ме успокои  Hug - ще мога да си гушкам нощем Настя още немалко време.  Blush   Какво да правя - действа ми приспивно, а преди страдах от безсъние, така че не само тя има полза от съвместното ни спане.  Wink  Пък и без това все повече естественото отбиване (да се отбие сама) не ми се вижда толкова невъзможно за мен. Най-малкото ми се вижда като по-лесен вариант за гледане на малко дете. Пък и отбиването ми се вижда мисия невъзможна засега. В тази връзка днес Настя като била с баща си при родителите му (аз не ходих с тях) се опитвала да извади гърдите на свекървата от пазвата и.  ooooh!  Предателка малка!  Laughing
Исках да ви питам как стои въпросът с упражненията за бюста (включително и с гирички)? Може ли да се практикуват от кърмачки? Позамислих се върху пораженията, а ми е трудно да нося сутиени по принцип (или само доста разхлабени на гърба, за да не ме стягат и повече ми стоят като поставени, отколкото да придържат и повдигат) и затова вкъщи ходя без, особено лятото. Навън нося поради естетически причини, пък и не бих могла да си виря зърната през дрехата (нещо срамежлива го раздавам в това отношение, не съм в крак с модата  Laughing).

Последна редакция: сб, 11 юли 2009, 23:54 от desi_sunshine

# 61
  • Германия
Деси, упражнения не пречат, каквото и да правиш само не се претоварвай. Тоест, гледай да не си докарваш мускулна треска.

# 62
След малко налапва тя второто цоки и уж спи, а ми съобщи "ммм това вече си е сладко"
Joy Joy Joy
как съм се смяла на това, после го четох и на мъжа ми и той падна от смях

в тази връзка, имаше една тема за бисери на говорещи кърмачета, но отдавна не съм попадала на нея и не мога да я открия  Thinking ... и там много съм се смяла Mr. Green

# 63
3г. звучи разумно...
Мерси Мег Simple Smile

# 64
  • у нас
вечер по колко пъти ви се будят кърмачетата?

# 65
Преди месец-два по безброй пъти, последните дни се буди по веднъж-два пъти.

# 66
Моето по десетина пъти  Tired

# 67
  • у нас
и ние доста пъти се будим вечер. Ама се чудя дали е от жегата, щото като пусна климатика спи, а като стане по-топло се събужда  Rolling Eyes

# 68
Моето по 1-2 пъти откакто стана на година, година и малко, преди това обаче се будеше доста по-често, а и сега понякога е по-често, но само, ако има някакъв проблем.

# 69
Мисля, че при нас будето е свързано с това доколко го мъчат зъбите. Средно се буди по 3-4 пъти. Но имаше 2-3 нощи, когато се събуди чак сутринта към 6ч.  и беше много странно   Laughing
 Понякога ми е правило впечатление, че ако се събудя през нощта, малкия след малко също се събужда. Ей тогава имам чувството, че ме е усетил някак си и затова се събужда...

# 70
Различно се буди. Понякога през час, понякога прави интервал от 4-5 часа. Мисля, че и при него зависи колко го мъчат зъбите. И той ме усеща в повечето случаи, когато ставам.

# 71
Понякога ми е правило впечатление, че ако се събудя през нощта, малкия след малко също се събужда. Ей тогава имам чувството, че ме е усетил някак си и затова се събужда...
И аз имах много такива нощи по едно време, но знам със сигурност, че "усещането" беше в обратна посока - аз някакси знаех кога ще му се прияде и се будех просто минутка преди него. После нещата се наместиха, и престанх да съм толкова свръхчувствителна спрямо него.
Сега в повечето случаи се пуди 2-3 пъти, но между 6 и 8 обикновенно се прибужда още някой и друг път преди да стане окончателно. А в онзи щастлив промеждутък от 10 дни без зъбомъчене се будеше само веднъж около 6 и после продължаваше да спи още час и половина - два. С други думи - има надежда, само да минат тези зъби ooooh!

# 72
вечер по колко пъти ви се будят кърмачетата?

Не се будят. Случва се страшно рядко, може би 3-4 пъти Мариза откакто е станала на 6 месеца. Всъщност тогава започнаха да правят по-дълга пауза нощем, кърмех ги за последно към 11 часа и след това спяха до 6-7. Джордана спи като пън и не се буди дори когато е будна сестра й и крещи  Crazy
Тук ще добавя, че почти никога не са спали с нас, вече съм споменавала, че така и не успях да открия удобна поза за кърмене легнала нощем и предпочитах да ставам. В този смисъл ме беше по-неудобно да спят при нас на леглото, а и таткото се притесняваше да не ги смачка. До 6-я месец спяха при нас в спалнята на едно креватче и след това ги преместих в тяхната стая и оттагава спят там без никакъв стрес. Обичат си креватчетата и даже ако се опитам сега да ги взема при нас си искат в техните си  Simple Smile
3 годинки за преместване ми се струва доста  newsm78 Ами дотогава нали все пак трябва мама и тати спокойно да  luvbed Embarassed

# 73
  • Германия
Фата, то спящо дете не пречи бе Wink В предишното ни жилище нямаше как и всички бяхме в една стая, детското легло залепено за нашето. Единствената изцепка беше, голямото да се разбуди и да промърмори "моля, по-тихо!" и си продължи да спи после. Embarassed Mr. Green Чак сега, преди 2 месеца се преместихме в по-голямо жилище и си имат детска стая, но вечер не заспиват без мен.
Аз държа да спят в тяхното си легло не заради друго, ами понякога се случва малкият да се напишка нощем и матрака на детското легло е много по-лесно да подсуша/изпера отколкото на нашето.

# 74
Фата, то спящо дете не пречи бе Wink

Да, ама ние сме стеснителни   Heart Eyes Blush Я си представи в сюблимния момент да видиш, че те съзерцават 2 чифта любопитни очи  Joy Те още отсега си ревнуват таткото ако взема да го прегръщам и целувам...

Общи условия

Активация на акаунт