Работещи майки с деца набор 2007г. )

• 8 249
  • 148
  •   1
Отговори
# 75
Брей, не мога да открия темата като е в отчетни Crazy, слаба отчетност имаме нещо.
Моето малко хлапе реве, когато е подразнено, а дразнители-бол.Т.е. когато сестра и върши нещо и малката иска и ей от там тръгва, иначе е разбрано дете.Отделно ми прави впечатление, че си отстоява, а не прави на пук или щото минава номера.Защото реално при нейните лигавщини-при никой не и минава номера LaughingТа-има си мнение детето.Например-яде и се шоколад и си казва.А аз и отговарям, че ще купим, но понеже е топло, ще го яде вкъщи, да не се разтапя съвсем в ръцете и.Отговаря, че на Нея не и е горещо и Ще си яде шоколада Сега.Толкова. Crazy
Това с реването по-силно-аз лично не го прилагам към моите деца, защото аз самата съм ревла и както аз имам нужда да си изплача, така са и децата смятам.Та оставям да изливат чувствата си, простичко казано.Когато им се плаче-плачат.

# 76
А, съгласна съм, че трябва да се нареват, но по някога просто е на сила, защото искат нещо. Аз за тези моменти говоря, иначе то е ясно, че по-добре да се нареве, или да поудря някоя играчка примерно. Аз едно време чупех моливи, та всеки има нужда да излива чувства и емоции по някакъв начин - за всеки е различен Simple Smile

# 77
  • София
Например-яде и се шоколад и си казва.А аз и отговарям, че ще купим, но понеже е топло, ще го яде вкъщи, да не се разтапя съвсем в ръцете и.Отговаря, че на Нея не и е горещо и Ще си яде шоколада Сега.Толкова. Crazy

А после как се развива ситуацията?  Joy Joy

# 78
...е как...бърша, пера... Mr. Greenно идеята е, че на Нея не и е горещо, а шоколада така или иначе отива в устата и така или иначе и се разтапш я в ръцете и вкъщи и на климатик. Twisted Evil

# 79
  • Варна
Здравейте работещи мами  Hug Как я карате в топлото с мъниците? Ние излизаме в късния следобед, че иначе много топло Whistling
Попрочетох по-напред за ината. И моето водолейче е инатичко  Mr. Green Аз също незнам как да се справя с това. Според мене трябва още малко да пораснат и тогава ще са по-добре нещата.
А шоколад гледам да не давам на малкия, защото пие хомеопатия.
Да ви попитам - боледуват ли мъниците? Сина ми миналата седмица беше с кашлица, не ходи една седмица на ясла. Решила съм вече непрекъснато да му давам нещо имуностимулиращо, че да се закрепи докато дойде зимата. Иначе не ми се мисли с тези болести ooooh!

# 80
Като цяло моите деца не боледуват.И двете са на ясла/градина.Имаше тази година една болест сериозна  малката/без АБ/ и нито една до тук за голямата.Исках да изкарат варицела, че в бебешката група имаше, но уви...отново ни подмина.Сополите не ги броя за болест.Случвало се е да им потекат носовете главно зимата заради студа.

ПП Обаче, защото и за жегите попита, а ние днес се прибрахме към 15.00...та да кажа, че в студ и пек сме по улиците поради обстоятелства, та затова явно са като хлебарките моите-оцеляват. Confused

# 81
Уф, като тръгна на ясла, цял месец си беше вкъщи. 2 дни на ясла, 5 дни болна. Даже и ангина изкара с 40 градуса температура - 3 пъти в рамките на 2 дни. Побеля ми косата от тия резки качвания. Сега пак е на ясла, но 2 седмици беше супер, 1 седмица е със сополки. Но щом няма температура или кашлица - всичко е наред. Не съм вярвала, че толкова дълго може да се влачи хрема и все се притеснявах, но в яслата всички са сополиви.

Този уикенд бяхме по села и манастири - шляпа боса, топихме крачета в рекички, катерихме се по Белградчишката крепост на страхотен вятър /който ни спаси от обедната жега/ - нищо й няма, не е кихнала дори. Ще видим ан морето другият месец какви ще ги къдрим.  Laughing

# 82
Здрасти - приемате ли нови попълнения Simple Smile
Овенчо-инатчо  Mr. Green е мартенче 2007.
Когато навърши 9 месеца прехвърлих майчинството на свекърва ми.
Когато стана на 1,8 г. тръгна на ясла /ноември с много боледуване/.
5:50 ми е настроена алармата за работните дни.
Мия чинии, ако са останали, зареждам пералня, гладене/простиране/ събиране на дрехи...
Правя кафето, става мъжо, аз го пия в движение правейки горните неща.
Към 7 до 7:15 будя малкия и го глася за излизане.
7:40 сме на път за ясла.
Бачкане.
17:00 тръс към яслата
17:20 - 17:30 вземам малкия.
Или направо отиваме да играем или се прибираме, преобличаме, нахранваме и "набън" Simple Smile
И сега боледува много...И отказва категорично да яде плодове  Twisted Evil  ooooh!

# 83
Привет на всички новодошли и писали отново.
Голям жега ни мори, та сигурно и затова отчетността е малко.  Grinning
Моля ви, кажете с какво си храните децата, защото при нас това е голям проблем.
Цяло лято се изхранваме с мляко. От всичко друго яде като врабче, ако изобщо пожелае.
Вечер след яслата хапва по някой жълтък, 1-2 парченца краставичка, чопва сиренце или парче филенце. За вечеря с готвено или супа съм забравила отдавна. После в парка купувам белени семки или бадеми - някакви ядки поне да хапва и преди лягане АМ. Напоследък не мога да я откача от близалки и рядко пуканки. Сутрин в 5ч. и 8ч. пие по 2-3 шишенца АМ от 125мл. Не отказва шоколад, но гледам да не давам повече от 1-2 пъти в седмицата. Ядеше череши докато се намираха, сега по някое парче ябълка, но като цяло вечерята ни е проблем. В яслата яде, оттам се е научила да иска филийка намазана с нещо, като има деца наоколо яде с тях по малко, но сякаш изпускам храненето. Успокоявам се, че пие поне мляко, но сег аще ходим на море и ще сме по цял ден там, не ми се иска да се запасявам с кутии АМ.  Дайте съвети или поне споделете как сте с храненето. 

# 84
malko_mishlence, жега е, затова и най-вероятно не иска да яде готвено.
В къщи наблягаме на салатите, динята, плодовете.
Супа хапва дребосъкът, но и не го насилвам твърде. Гледам честичко да предлагам краставици, че ги обича.
Благодарение на децата в махалата откри царевичните пръчки, но рядко му давам.... само като е на улицата, че там посяга на чуждите.  Mr. Green
Кремове му правя и изстудявам... Услаждат му се.  Grinning 
Добре че яде месо, та пека вечер.

Последна редакция: пн, 27 юли 2009, 18:00 от luna

# 85
Явно от жегите децата сега не ядат. Юлето ядеше преди плодове доста, напоследък, само като ядем ние. А ако пиеше толкова мляко щях да съм супер щастлива. АМ така и не пожела да пие, най-много вечер да яде кисело мляко, но рядко. Обикновенно сутрин яде 1 филия с нещо, на обяд от кухнята яде бурканче и половина, после привечер останалото бурканче и половина, но не винаги. Хапва с нас сиренце основно, краставички обича много, и такива работи. Най-обича да пие разни сокчета (правим си степчета), газирано също, но гледам да не давам, пък и ние не пием особенно газирано.
Иначе от пуканки, солети, сладко не се отказва по ние време, но гледам поне да е след ядене. Пие много вода!

Чили, добре дошла Simple Smile Защо така боледува детенце? Давате ли антибиотици? Аз като малка също мн боледувах, и съм мартенско овне. Спрях да боледувам чак като станах студентка, и отказах да ходя по лекари при всяка кашлица или сополки. Иначе майка ми все антибиотик ми даваше. Сега, да чукна на дърво, рядко боледувам, а преди беше всяка година 2 пъти минимум. Последното беше плевмония в дясно (то тогава може би си бях виновна, че не ходих на доки, и чак като се задълбичи, та 2 седмици бях на легло).  Та така, стимулирай имунната система.
А за яденето - аз съм била мн злояда, само бананова каша съм яла, и сега майка ми казва, че на 1г съм била 9кг и си е мислела, че съм била мн слаба. Е, моята щерка ядеше всичко, кърмех я и си хапваше стабилно, и на 1г беше 7700гр. Така, че нека да ядат децата колкото искат. Ако е гладно, няма да остане така, само ще си поиска  Peace

# 86
Добро утро Simple Smile
За яденето - яде, и то доста, но нещата, които той обича - филия с пастет, готвено с месо, сладко, прясно и кисело мляко, попари. Както казах, обаче, когато успея да го накарам да отхапе от плод, реагира все едно отрова му давам  ooooh! Домати също не яде. Само краставици някой път. Надявам се да е период...
Цветито - боледува, първо, защото го пуснах на ясла в най-неподходящо време в ранната зима. Стигнахме чак до болница декември. Боледува, защото е податлив, особено на стомашно-чревни инфекции. Давах прополис, витамини и т.н. без особен ефект. Напролет изкарахме и варицела (и двамата). Сорта ни е такъв Simple Smile Ако трябва да стане студент, докато спре да боледува направо ще се побъркам  Cry

# 87
И Иса не яде. Не е заради жегите при нея. Пие мляко, по много, денем и нощем. Тя е на кисело, на денонощие "отиват" към четири кофички , че и отгоре Embarassed. Забелязвам, че И прави удоволствие да седне на стол и да се храни като голям човек-от "нашите" чинии, сложени върху "нашите" салфетки.Напоследък така я лъжа-сипвам си и си нагласям масата така, сякаш сядам да се храня , и тя се строява до мен и яде.Същото става и вечер, ако сме успели да се съберем всички около масата. Проблемът е , че аз принципно през деня не се храня, та тя няма на кого да прави компания...и си иска шишето с млякото, което явно я засища и прецакваме храненията.А иначе ако И купя разни други неща-хапва, ако не-не се сеща още да си иска.
 Гледам , че препоръчвате стимулацие на имунната система.Какво конкретно давате? Иса се разболяваше в началото, сега вече разреди-само когато е в период на зъбоникнене. Докторката го обясни така-"устата е като рана в момента, когато зъбчето пробива венеца, имунната система отслабва, борейки се с тази рана, и детето става податливо на инфекции"/при моето-кашлица и сополи/.

# 88
Чили, недей така бе, как чак студент. Исках да кажа, че мен майка ми все ме блъскаше с антибиотици, и мисля, че до някъде това си беше причината, беше ми паднал имунитета, а и си бях хилавичка (не ядях особенно, за плодове да не говорим).
А за имуностимулатори, обикновенно хомеопатия се ползва, но най-добре с хомеопат да се съветвате.
За плодовете - пробвали ли сте да ги изстисквате, да давате плодови сокчета, пак ще приемат витамини, нищо, че е под формата на сок. Особенно, ако и вие пиете - децата копират всичко. Тиха вода, затова и твоята принцеска иска да се храни като голям човек. Вчера като се опитах да дам на моята останалото ядене от кухнята (беше яла в 13ч, а тогава беше вече 19ч, по принцип през 4ч яде) и хапна няколко лъжици и не иска. Понеже ми е трудно седенето на стол, та в хола се опитах да я храня, и оставих на масата яденето. След около 30мин сама почна да яде, реших да й давам - не иска. Ами оставих я сама, изяде си почти всичко. Много копират, искат и те като големите.

# 89
Здравейте!
 Ама верно много работим...темичката върви треудно.На мен днес ми е предотпускарско-Иса няма да е на ясла през август, аз пълна с планове и идеи и за работа , и за почивка, ама ще видим как ще ги изпълнявам.
 Сега да се оплача, не за друго, а защото просто не знам как да се справя.Християна до преди 5 дена заспиваше така-казва "нанкам", взема си биби /спи с две за другарчета/, шише с мляко, завивката /която пък мъкне из цялата къща със себе си/, минава да я целунат всички, на кучето "чао", ляга , завивам я и заспива сама на загасена лампа. И това до 20.30 най-късно.Толкова се гордеех с този И навик.
 Миналата събота я оставих от 19ч до 24ч  на двете баби-за трети или четвърти път се случва. Като се прибрахме, те и двете уплашени, ревала много, заспала в 22ч, приспали я в количката, абе в полунощ още подхълцваше от рев.
 И нещо стана с това дете-вече цяла седмица не иска да ляга, чака мен, и като си легна и тя се цопва. Кисела е, изобщо не се заиграва сама, постоянно е в ръцете ми , в краката ми , на главата ми, като в Биг брадър съм-и в тоалетна, и в баня, шЪ извинявате , ама не мога нормално да се обезкосмя, а със съпруга ми цяла седмица спим като приятелчета-стаи има, ама детето не ме изпуска от поглед.Аз си лягам около 23 часа напоследък, на нея не И тежи-няма признаци, че И се е доспало...Тези няколко часа, които преди имах само за себе си, сега ги няма, и за седмица се изнервих тотално. Батко И и  баща и се опитват да я прикоткат, съпруга ми си ляга по-рано, поне да отиваше да спи с него. Питах на яслата-там няма промяна.Дали е заради това , че я оставих сама в събота, но повярвайте, не бях излизала без нея от няколко месеца, толкова ми се излизаша сред хора.

Общи условия

Активация на акаунт