МАРТенските ни деца греят като златни слънчица!

• 8 954
  • 302
  •   1
Отговори
# 105
Мами, в темата на Марина има ето такъв пост:
Само да изклюкаря: Говорих с Марина вчера и разбрах, че й е дошла изравнителната сметка за тока - 240 лв.!! ooooh! Тя твърди, че ще се оправи - с майчинските - но на мен ми изглежда, че ще има сериозен проблем с парите после... Ако искате, да съберем някакви пари да помогнем...? Rolling Eyes

Дали да не посъберем още малко пари за нея? Аз утре ще преведа пак някой лев. Дано да успеем да и помогнем пак.

# 106
  • под кривата круша
Цоп и аз тук, да не ме забравите .
Искам да ви кажа, че едва ли има втори такъв карък като мен. Тъъъъкмо реша, че всичко е ок и ми се полага малко спокойствие ама нааааа-нъцки. Поредната случка е с майка-значи, преди 2 м./вече/ започват едни болки в рамото, за които тя неизвестно що решава че са плексит и се мажe с каквото и попадне. Минава туй, след което започва много неприятна суха кашлица, която се усилва. И в същото време я виждам как ден след ден отслабва и се движи все по-трудно. То не беше рев, тръшкане и викове да отиде да се прегледа-не ще и туй то. Казвам ако не заради нас, поне заради малката отиди-кашляш, знаеш ли какво е-не, нищо ми няма, ще се оправя, алергия е. Кво да ви кажа . В крайна сметка, преди 4 седмици /месец и нещо се влачи болна/, неизвестно каква неведома сила я накара да отиде да се прегледа, оттам директно в болницата. Оказа се по-малкия дявол-усложнена пневмония с тежък диабет, но поне е лечимо. Още е в болница, нашарена от игли. Та мисълта ми е, ако и вие имате такива магарета вкъщи дето ги е страх да ходят на лекар, хич не ги чакайте сами да се накумят ами ги хващайте за ушите и ги водете насила!
Имам 2 големи черни точки за варненските срещи-предния път тъкмо я приеха в болница и хич не ми беше до среща, а вчера чистих след гости, но обещавам да се реванширам.
За рахита, и аз съм много притеснена и ще следя-увеличиха ни Вигантола на 4 капки и 5 дни трябваше да и давам калциев сулфат защото още и била мекичка главата от едната страна, Надявам се да е от бързия растеж, да видим...
1. За книжките, за критерии при мен в момента е пресилено да се говори, но съм взела няколко от поредицата "Весели приказки" на ИК "Хермес". Много са им симпатични и шарени картинките и ги взех да и чета нещо като се уморя да бърборя защото тя се кокори насреща ми и чака-много обича да и приказват. По-късно ще подбирам повече.
2. Да, смятам да променя и се опитвам да си подобря навиците още от бременността.
3. Точно това не съм го ползвала, но харесвам Бочко и съм доволна от нещата, които съм купувала-препарат за съдове, крем, кърпи.
За анатомичните ванички, и нашата е подобна на тази на natsti, супер си е. Макар че по думите на вездесъщата ми свекърва /не моа я пропусна/, какви били тези вани дето пластмаси трябвало да придържат децата, друго било ти да си ги държиш , на нас си ни върши чудесна работа.
Това е засега от нас
Копирах го. Що ли реших да се изцепя в старата тема, те вече по 15 стр. ли са?

Последна редакция: ср, 08 юли 2009, 12:41 от Есме Вихронрав

# 107
  • София
Здравейте и от нас! Мария пак заспа- но милото вече така е започнала да си търка очите като й се спи... С двете юмручета и много силно- други бебчовци правят ли така? И защо?
Зеленко-Честито за мъж ти!
Пробва ли го вече този гел без измиване?
Рила- е те т'ва е моренце- без малък бебчо- че ние като бяхме с нея- само обстановката където беше различна- всички задължения си бяха същите и съответно- никакъв план не можеш да си направиш- че не знаеш бебе какво ще реши. Когато са по- големи може би- ще е по- добре.
Та в този ред на мисли- Ред Гърл- вие ли щяхте да заминавате за по- дълго на къмпинг?
Беба- със сигурност ще се премахне туй- онуй с бодването в каната. А и можеш на котлон във вряща вода, в канче или друго да го извариш- аз съм така- нямам стерилизатор и микровеле.
Пък и вече ми се струва супер безсмислено това стерилизиране. Ама си изварявам шишето за АМ вечерта- не ми пречи като е един път дневно. Нищо друго не изварявам.

Кажете от това гелче, което мажете по венците- сърби ли ги като са с него? Не мога вече! Много я сърбят тези венци и всичко вре в устата, а като й падне нанякъде- и започва най- голямата драма - света свършва и е неутишим рев! Аз май се бях оплакала преди...

На Мария вече много й харесва седнала- ама аз не й разрешвам за по много. Нали не трябва все още. И като е седнала, и още по- напред иска милото, към краката си отива.

За Марина- разбира се,че ще е хубаво да съберем още парички, но аз ще мога в началото на другия месец- предполагам не е пролем...

Мале, Есме- да се оправя майка ти! НЕвъзможни са наистина!
Ей- баща ми- отишъл и си взел някакви очила от пазара- че не виждал на близо. Ама нито ходил на лекар, нито от оптика си ги е взел...Пробвал- харесало му как е - и се нагласил ooooh!
За- темите- не не са по 15 страници. Само миналата е така.

# 108
oki4 аз ползвам за венците едно крем4е - бонжела, вси4ки около мен са и го ползват, казват 4е е много добро, но в бг го няма, за сега незнам колко помага, пак си вре нещата в устата(в първият момент спира да реве, но като го изяде и пак). от време на време давам и шамомила на боарон (гранулките във вода) - тя действа и при евентуална Т от зъбите (и не само).  и бебо се нерви и 4еше най-ве4е с юмру4ета... дъв4е и ледената 4есалка  на 4ико - 4ере6ки (има още няколко, но тази най му допада, а и е най-меки4ка). явно си е до дете с никненето на зъбките колко ще го боли и сърби...

# 109
аутан (за комари, имало детски)- може ли за бебета?

# 110
  • Варна
Окич, и Вики е така  Peace , като и се спи не се сеща да заспи и почва да си търка очите с юмручета, ама много ми е сладка, като голям човек си ги търка.  Hug
Зеленко, честито на мъжа ти   bouquet
Есме, дано майка ти се оправи по - бързо  Praynig
Честити месечинки на Ади и на другите девойки от дата 8-ми март  Hug
Честит рожден ден на кака на Любима - желая и много радост и щастие   bouquet

# 111
  • София
Здравейте и от нас. Благодаря на всички за поздравленията за мъж ми, днес си почиваме и от утре малко ще ходим до Панагюрище за няколко дни.

Моят син мечка да беше, по-малко щеше да ръмжи.  Rolling Eyes Tired Направо не знам как ще се оправяме ние със Зеленкото, като са ни пристрастени дечурлигата към тоя Колийф  newsm78 Всъщност не знам Калин дали е така, но аз вчера през деня не му давах и тази сутрин е едно пънене, мрънкане, ръмжене  ooooh!  Twisted Evil

Ами досега имаме записани май 4 неуспешни опита да намалим пустия Колийф  ooooh! ooooh! ooooh!

За Марина, скоро не е имало постъпления и затова не съм пускала отчети. Аз ще преведа месечната си скромна вноска щом получа от НОИ, защото покрай това дипломиране малко разходи имаше извънредни, та сме затегнали колана  Embarassed

Окич
, още не съм пробвала гелчето без измиване  Confused

# 112

а да ви питам, мислите ли 4е ако бодна 6и6ето в каната ще се извари newsm78 4е няма силен ток и микровълновата няма да тръгне..

Какво имаш предвид с това ,че имате ниско напрежение ли?

# 113
Каква е цената на пюрета "Семпер"?

# 114
  • Варна
 wavey

За климатика - все се каня да ви питам, сега виждам, че Тони вече го е направила. До сега не исках да слагаме, знам че не е много полезно за малки бебчета, но... жегата е ужасна. Вкъщи през деня е 28-30*С, много е изнервящо и за бебка, и въобще. Вечер пада с няколко градуса, но пак си е топло. Миналата седмица имахме спонтанно пътуване до Добрич, в колата климатика работеше и Даниелчето си поспа цели 3 часа  yes Което окончателно ме реши да си вземем климатик. Препоръчайте моля ви някакъв- марка, вид... Мъжа ми ми говори за някакви 9ки, 12ки, което на мен лично нищо не ми говори, но каза че най-добре е 12ка  newsm78.

На някоя от вас налагало ли се е да къпе бебето сама? Аз вече направих сефтето, мислех че ще е по-сложно, но пък все ме е страх да не се подхлъзна (къпах я в банята, във ваничката й и изплаквам с душа). Ако имате идея за по-лесен вариант, моля да споделите  Peace

Дани все така си похапва нощем, въпреки че в повечето случаи е „държане на ц*ц* в устата" (както cvetka-koketka му казва  newsm62 ). Тази нощ обаче като се размърда си помислих: „Ей сега ставам“... и съм заспала. Дани също. Ще видим как ще е тази вечер.

Окич - и Дани си търка очичките. Както Деси каза- големи са сладурки, все едно голям човек  Heart Eyes

беба - аз изварявам на котлона за 5 мин. 

Есме - дано се оправят скоро нещата при вас и ще се радвам да успеете да дойдете на следващата среща.  Hug

Честита месечинка на Ади на БОДЛИВКА!   bouquet
Честито и на каката на ЛЮБИМА! newsm67

# 115
...
На някоя от вас налагало ли се е да къпе бебето сама? Аз вече направих сефтето, мислех че ще е по-сложно, но пък все ме е страх да не се подхлъзна (къпах я в банята, във ваничката й и изплаквам с душа). Ако имате идея за по-лесен вариант, моля да споделите  Peace
...
На мен ми се наложи, точно когато бебка навърши един месец. Вече си я къпя без проблем, но предпочитам тати да ми помага.

# 116
ето малко снимки от маката среща в Люлин http://www.snimka.bg/album.php?album_id=374177&pid=13413255

И малко снимки на Елия. http://www.snimka.bg/album.php?album_id=365874&pid=13413421

# 117
wavey

За климатика - все се каня да ви питам, сега виждам, че Тони вече го е направила. До сега не исках да слагаме, знам че не е много полезно за малки бебчета, но... жегата е ужасна. Вкъщи през деня е 28-30*С, много е изнервящо и за бебка, и въобще. Вечер пада с няколко градуса, но пак си е топло. Миналата седмица имахме спонтанно пътуване до Добрич, в колата климатика работеше и Даниелчето си поспа цели 3 часа  yes Което окончателно ме реши да си вземем климатик. Препоръчайте моля ви някакъв- марка, вид... Мъжа ми ми говори за някакви 9ки, 12ки, което на мен лично нищо не ми говори, но каза че най-добре е 12ка  newsm78.

emily, ми то зависи от помещението. Смятат се разни обеми - ако помещението, което ще охлаждате/отоплявате е по-голямо е добре да е по-голям - т.е. поне 12-ка. Нашият е такъв. Сега гледам дори, че имат намаление, защото ние като купувахме през ноември цената беше 2 135 лв. Добре, че купихме 3 бр., че ни направиха отстъпка. Препоръчвам ти Fujitsu GENERAL. Аз проучвах дълго време какъв да купим и това се оказа най-доброто. Е, скъпички са, но пък си струва. Също е добре да е с плазмен филтър, защото има опция за Clean air и да е инверторен тип. Peace

Окич, Рая също си търка очичките като и се доспи - явно вече си порастват.  Laughing

Есме, стискам палци майка ти да се оправя и занапред да не е толкоз вироглава. Hug

# 118
 Здравейте и от мен! Миналата седмица нали се оплаках, че бебка трябва да носи ортопедични гащи, така ми каза ортопедът, при когото я водих. Е да, ама не. Записах си час при Николай Драганов във ВМА и той ми каза, че Калия си има перфектно здрави крачета и няма нужда от никакви гащи. Направо камък ми падна от сърцето. И съм бясна, така да ме наплаши онзи другия, цял следобед плаках после.
Тя и педиатърката казала на мъжа ми, че той изписвал гащи на всички. Е за какво като няма нужда? Само да си мъча детето, добре че се осъмних и поисках второ мнение. Peace

# 119
На някой хора от тия дето са онлайн им е пълна пощата  Twisted Evil Whistling

Общи условия

Активация на акаунт