Великобритания - тема 26, Отпускарска

• 22 595
  • 287
  •   1
Отговори
# 45
Тази, която е в първия пост, http://empresa.dir.bg/_wm/contacts/?df=10 (цена прибл. 1.50 лири на 1 кг). Изпратихме поръчката направо на техен адрес, те я закараха до София, хората си получиха количката от офиса им, не си спомням къде беше.

Ако някой е ползвал нещо друго, да каже, ще включим и тях в първия пост.

# 46
  • На село (близо до Лондон)
мишолин-ка явно изобщо не съм видяла гласовоте съобщения  ooooh! нация техническа..
за този уекенд да се видим ще ти звънна.
Мацо пак ли на почивка? Аз съм голям фен на Jo Brand кога е мероприятието? Пробвах линк-ката но не открих как да запазя, моля помощ.

# 47
GI
 jamespunnett@bearcatcomedy.co.uk
Пиши мейл на горният адрес колко билета искаш(тази събота 20.00ч.). ще ти изпратят потвърждение за запазени места,принт и на място плащаш билетите кеш. Twickenham Stadium Live Room, Rugby Road, Twickenham, TW1 1DS
Нищо не казваш за вашата почивка!  Grinning

# 48
  • На село (близо до Лондон)
Мерси Мацо!
Почивката добре беше, но доста отдавна вече Sad ...искам пак на топло

# 49
Да се оглеждам ли за вас утре вечер? Grinning

# 50
Някоя добра душа беше сложила полезна линка, че деца постоянно живеещи в чужбина (с БГ паспорт), не трябва да показват пълномощно. Може ли пак да я пуснете  Crazy, плиииз.

==========
ПОПРАВКА: ето линката
http://www.nsgp.mvr.bg/Guide/tr_persons.htm

Някой ползвал ли я е скоро, успешно на летището?

Мишолина, ей сега говорих с гранична полиция летището. "еми... значи .... направете си я най-добре" - и това, след като му прочетох, какво им пише на сайта.
Аз нерви да се разправям с тях нямам, и затова ще я правя, колкото и да не ми се разкарва за една хартийка.
937 3060 ето това  е телефона на гранична полиция на аерогарата.

Последно - информацията на сайта е стара и не е обновявана.
Декларация ако детето пътува само, или само с един от родителите се изисква при НАПУСКАНЕ на България, и ако такава е направена в чужбина, да е от съответното консулство.
Позова се на чл., който не запомних.
987 5251 - това е тел., след като казах, че се обаждам за пътуване на дете в чужбина, ме прехвърлиха на госпожата, чийто думи предадох.
Каза и за паспортите - независимо, от това, че е и чужд гражданин, в БГ трябва да се влезе и излезе с БГ документ (паспорт или лична карта).

Който прави следващата тема, да вземе да добави тази информация, защото сайта им кой знае кога ще обновят.

Последна редакция: пт, 10 юли 2009, 16:23 от 298

# 51
Благодаря много! Направихме пълномощното, просто се чудех дали да не пробвам все пак без него, явно ще си го нося. И правете и копие, защото запазват едното за тях.

# 52
Ние се завърнахме от България след повече от месец на морето. Все още не мога да се климатизирам, на Лео му е скучно. Много му хареса на плажа и в морето, на мен също. То май освен морето и доматите и краставиците друго няма да ми липсва. Коремчето расте, бебето рита, още малко и ще мисля и за раждане вече. Времето лети.
На морето снимах снимах снимах и накрая затрих снимките след като се наложи да ми форматират диска, после айде пак снимам снимам ама не става за 2 дни Sad  

Мишолина и аз да кажа че без пълномощно НЕ пускат на границата. Аз пътувах сама с Лео и си носих за всеки случай, че не ми се разправяше със служителите. И въпреки всичко пак ме задържаха с думите..."Ей ама и Вие сте намерили при кой нотариус да отидите" Взеха ми паспортите и отидоха някъде да проверяват и се наложи да ги чакам до последно. Автобуса чака нас 15 мин да се качим, луда работа. Та за да си нямате главоболия носете си. Въпреки че служителя ми  каза че за постоянно живеещи в чужбина не е необходимо, но трябвало да докажа че е така. А с какво и той не знаеше, няма оправия.

# 53
Който ще прави за напред пълномощно,да напомня за валидността:може да се направи както за 1 година ,така и  до изтичане валидността паспорта на детето.Служителките Не винаги  уведомяват  за тази възможност. Wink

А изискването за пълномощно от другият родител валидно ли е ,ако същият е чужденец? Досега никога не са ми искали нищо като сме пътували сами.

# 54
Мишолина, аз бях пуснала този линк. Имам познати, които се възползват от това и си пътуват без пълномощни. Бях до БГ-то за 3 дни през май, съответно питах и ми обясниха, че нямало значение какво пише на сайта им. Началникът последно наредил да се искат пълномощни от всички. Момичето, с което говорих ми каза, че все пак без пълномощно имат право да пътуват децата, които имат ИЛР или са и с чуждо гражданство(поданство). Обаче, зависи при кой служител ще се паднеш... Луда работа  Crazy

Ние последното пълномощно го вадихме в П-в и нотариуса ми каза, че може да е изобщо безсрочно....

# 55
Ето линка за които питате Nomadic ми го беше пратила:
http://www.nsgp.mvr.bg/Guide/tr_persons.htm

# 56
независимо, от това, че е и чужд гражданин, в БГ трябва да се влезе и излезе с БГ документ (паспорт или лична карта).

Мда, ами ако дЯтИтУ няма българско тескере.

# 57
Номадик,не ми се вярва това с безсрочното пълномощно да е възможно по закон,не че ги знам законите. Laughing
Алиса, ако дЕтито има ЕГН ,а няма международен паспорт и е извън Бг.  ще те глобяват.

# 58
  • Лондон
Аз имам пълномощно с фиксирана дата 2 години напред, значи ли това, че на 1вата годишнина ще стане невалидно?

Аз съм на тръстиката, и то каква тръстика, имах още да казвам, но ще се пробвам довечера Sad

Детенце повръща от снощи, сега са на лекар да видя какво ще измъдрят този път ooooh! Някой да има впечатления от някакви специфични вируси в момента? Приемам и всякакви други идеи. Егати уикенда ще бъде Sad

# 59
  • UK
ами моето дете няма бг паспорт, но ето на попада и тя под разпоредбата на началника  Rolling Eyes
Вие не четете ли държавен вестник бе госпожо? ме попита бесния служител на летището  Laughing
Въпросната разпоредба в държавен вестник не можах да намеря,но се досетих,че сайта не е обновяван от петилетка и изкарах едно пълномощно да не си късам нервите.
Мен по-скоро ме вбесява факта, че и да нямаш ти вдигат скандал и те пускат-какъв въобще е смисъла на тоя контрол тогава?

Общи условия

Активация на акаунт