Великобритания - тема 26, Отпускарска

• 22 633
  • 287
  •   1
Отговори
# 135
Благодаря ви много момичета Hug Hug Hug
Ще се разровя в бодилника да видя какво ще намеря.

БУдилник, бе маци, бУдилник  Wink

Не го приемай като заяждане, ама ми избОде очите  Peace

# 136
  • Bristol
tzvetak, да, последният ъпдейт, тази седмица е, че вече се реагира на симптоми, няма време и възможност на всеки да се взимат проби (swabs), да се пращат на изследване и да се чака резултата.
А точно това и аз исках да напиша  Crazy Вече не се правят тестове, отнемали ценно време и не помагали с нищо за лечението. Изписват хапчета, ако има сходни симптоми.
В България знаете ли как процедират? Отдавна не съм ползвала лекари там, тази година ще трябва да си намеря координатите на някой, за всеки случай, дано не стигаме до него  Rolling Eyes Но бих искала теоретично да съм подготвена, каква е все пак процедурата у нас.

# 137
Мери, и аз се опитах да разбера (пуснах въпрос в Здравния, пуснах търсачка из вестниците), ама май няма процедура като такава.

Миналата седмица чух някаква история за гостуващо в Бг внуче от Америка, тикнато без съгласие на баба си в инфекциозната заради съмнения за грип; източникът ми не е много читав (свеки), ама това леко ме беше притеснило. Та тя май си е разкрасила историята.

Пиши лични на Биляна, тя е в Бг и май е минала през съмненията за грип за нейното дете.

# 138
Прочетох, че обсъждате грипа и мерките в България - племенниците ми ги изследваха - имало нареждане от МЗ, всички с грипави симптоми, които са пътували със самолет наскоро, независимо откъде до България, се изпращат в инфекциозна болница, там им се взимат носен и гърлен секрет и резултатите са готови за 24 часа. Дано съм ви била полезна.

# 139
Чапла, мерси. Това явно не се спазва; моите деца пътуваха този уикенд и всеки си е правил що си знае.

Моите притеснения, разбира се, са поради това, че те ще са няколко седмици при бабите си; макар че то всъщност в Лондон рискът да хванеш този вирус е неизмеримо по-голям. Пикът се очаква да е септември-октомври, като се върнат децата на училище.

# 140
Някой има ли идея дали операциите в ЮК се заплащат, ако са си стигнал до лекар по здравната им каса.

# 141
elastina,на една приятелка мъжа й ,преди 4 дни си прави операция и всичко му беше безплатно,нищо не е плащал.Плаща си само нормалната такса на месец.
Ти имаш ли GP?
Нека се включи и някой по запознат ,ама аз от това което съм чувала ,не се плаща нищо -само ако не отидеш на ЧАСТНО.

# 142
elastina, моят мъж е опериран тук. Абсолютно безплато е всичко.

# 143
Здр. момичета  Simple Smile
Ние се прибираме в БГ за неопределено време. Преди бях чела,че ако детето отсъства от страната повече от 3 месеца се губи правото на child benefit.
Трябва ли да уведомя някой за това заминаване,или въобще какво тр. да направя,за да не излезе,че съм направила benefit fraud?
Проблема е,че не знам колко ще останем и после ще дойдем за малко и пак в БГ. Най-вероятно  Simple Smile. че може крив да ни излезе плана.
Та това ми е въпроса,ако някой знае нещо. Благодаря.

# 144
Номадик и Мимаа, много ви благодаря за инфото! Аз просто забравих да поразпитам за подробности понеже същия ден летях, а в момента сме в Бг за един месец.

# 145
BlueBeri, да, трябва да напишеш писмо до Чайлд Тръст и да ги уведомиш, че детето ще е извън държавата за неопределено време. Когато се завърнете и заживеете пак тук, можеш пак да кандидатстваш.

# 146
BlueBeri, да, трябва да напишеш писмо до Чайлд Тръст и да ги уведомиш, че детето ще е извън държавата за неопределено време. Когато се завърнете и заживеете пак тук, можеш пак да кандидатстваш.

Мерси. Но може да се върнем преди да минат 3 месеца за малко,или няма значение?

# 147
Ооо, BlueBeri, добре си дошла  Grinning Веднага те познах по снимката на Михаелка.  Heart Eyes Пепа съм (да кажа, че аватара нещо ми е изчезнал). Цунки много за сладураната  Heart Eyes

# 148
Може ли някой да разкаже как е в момента във Великобритания! Със съпруга ми се чудим къде да заминем на работа че в момента в България е много тегаво.Проблема обаче е че с ме с две деца които трябва да тръгнат с нас едното е на 1.7 години а другото на 9 години. ДАЙТЕ СЪВЕТ.

# 149
  • София
Здравейте, края на август/началото на септември ще съм 2 седмици в Лондон с дъщеря ми. Тя е на 8 години. Ще бъдем в Ealing Broadway. Моля препоръчайте къде да я заведа - има ли детски площадки/центрове за игра. Решила съм да посетим Лондон Ай и зоологическата градина, какво друго ще и е интересно?
А по това време има ли разпродажби, към кои магазини да се насоча. Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт