Великобритания - тема 26, Отпускарска

• 22 616
  • 287
  •   1
Отговори
# 195
298, мерси много за снимките! С удоволствие ги разгледах. Голяма подготовка и дисциплина се изисква за такова нещо. И изглеждаш чудесно.  Grinning Октомври колко км ще тичаш?

Мишолина, кажи кога ти е удобно за среща? Вие кога успяхте да се върнете от Бг, кога пак заминавате Simple Smile

eya, като каза Канари Уърф, да ти напиша, че в четвъртък вечер щe има Twilight Delights – The Magic of Abba на Canada Square. От 7:30ч започва. Ще сме там с мъжо и който от познатите ни дойде. Елате и вие.

Ако на някой му се разкарва до Канари-то и му се слуша Abba да идва. Simple Smile

Цвете, хубаво е така, когато има помощ за детенце Simple Smile

# 196
Добро утро,"английски" мами smile3503
Тия дни стана малко по-прохладно и дори става за излизане.
tzvetak,не думай,че и аз незнам как ще опазя малката от чипсове,пици и бонбоните "мамба",които дъщеричката на мъжа ми омита за секунди. Mr. Green
Ние все още не знаем със сигурност кога тръгваме,всичко зависи от моята визааа,понеже нямам бг гражданство/а руско/ и процедурата е...първо подготвяме куп документи от съпруга ми и надявам се тая седмица да пристгне последната подробност от Англия и да си запазя дата за подаване на документи в английското посолство,които се обработват в Румъния/там е човекът,който взема окончателното решение,дали ще ми даде виза или не/.Веднъж вече ми беше отказана,когато още не бяхме омъжени,но сега,имайки дъщеря и съпруг с англ. гражданство,надявам се,че няма да има проблем.Мъжът ми ще пътува с бус с багажа ни,а ние със самолет/от което ми прилошава,имам страх Embarassed/.Та така.
Има ли някой,който живее някъде близо до нашият край???
Я,споделете,вие как се адаптирахте,кое най-много ви дразни,а кое харесва?
Аз отивам да приспивам малката ,до скоро Peace

# 197
добро да е и от мен!

Darima, аз все още тук не мога да свикна с липсата на лято, ужасно ме дразни времето в Лондон, то бива студ, мрак и дъжд, ама това е прекалено !!! храната им е ужасна, не мога да свикна и с нея, но се примирих ... и общо взето човек като е решил да живее тук трябва да се примири с много неща (засега оставям плюсовете настрана). в момента роптая всекидневно и че избрах лятото за преквалификация и трупане на UK experience. роптая и срещу мудната им бюрокрация навсякъде (не е по-добре от БГ в това отношение), роптая и срещу скъпия childcare и нуждата да живеем с баби и дядовци, както и че и тях ги тормозим хората вместо да ги оставим на мира ... моите и на мъжа ми родители на "тия" години свалят килограми като шампиони !
не ми се връзвайте, мрънкам, защото не мога да опиша с думи колко ми липсват децата, как все едно са откъснали цялата ми съзнателна част и съм incomplete ...
къде каза, 4е живеете? аз чета напоследък, ама по диагонал ...

# 198
Дарима, не се притеснявай толкова за адаптирането. На хубавото човек бързо свиква. Англия е хубава страна, с добри закони, защитава семействата и децата, има хубави площадки, занимания за децата, магазини, а ако съдиш за англичаните по това какви къщички и градинки имат, мога да ти кажа, че са подредени и принципни хора. Адаптирането ти ще е по-лесно и по-бързо, ако си позитивно настроена още отсега.

За другите ти вълнения (за роднините и тертипите им)-радвам се, че Бътърфлайв ти написа мили думи. Бътъфлайв, ти си един добър човек! И другите постинги бяха вярни, 298 май писа, но лютият тон едва ли ти е от полза в момента, само те настройва още повече. Моите свекър и свекърва се научиха да си събуват обувките и да пазят тишина, и всички други англичани и не-англичани, които ни идват на гости се събуват, мият ръцете и т.н. Мъжът ми е първият, който ги информира, още като ги кани.  Wink В крайна сметка отношенията ни съвсем не се оформят въз основа на това кой ще се събува и кой е. Други неща за важни. И ти можеш да изтърпиш 10 дни да газят из вас, да миеш пода по 3 пъти на ден и да не пускаш малкото да пълзи, но и те могат в България и българския дом да правят като българите. Обърнете го на шега, посмейте се и такива дреболии не оставяйте да бъдат между вас.

За чипсовете и пиците... Ти спомена, че другото детенце е на 10 години. Голяма хапка хапни, голяма дума не казвай. Не се знае малкото ви като стане на 10 как точно ще му измъкнеш от ръцете пицата, която си е купило в училище, да речем... Разбира се, с контрол и наложено здравословно хранене ще постигнеш резултати, но тук е мястото да кажа, че контролът е занижен при деца с разделени родители, просто всеки гледа да им угоди, за да компенсират с вниманието си. Не ми се сърди за тези думи, а помисли как да постъпиш като голям и разумен човек, като майка...

За визата-стискам палци. Пишеш много добре на български. Може би си учила в българско училище? Защо досега не си извадила българско гражданство?

Номадик, радвам се, че "квартирний вопрос" е уреден (има такава програма по руската телевизия). Hug

Стардъст, разбира се, че няма да се предаваш. Запаси се с търпение само и като валяче-бавно, но славно върви към целта си. Виждам, че опитваш от различни ъгли, което е много хубаво. Сигурна съм, че ще се завъртят нещата и потръгнат по начина, по който ти харесва, само да имаш търпението за това! И ще ти е много сладко като стане, знай! Ще е твоята малка победа!!!  Hug

При мен преместването е вече задвижено. Разочарована съм от транспортните фирми, уж борба за клиенти в тази рецесия, ала-бала. От 6 фирми само 2-те стари познайници Алайд и Интердийн се обадиха, дойдоха и сега ги чакам с ценовите предложения. Знаех си, че на тях пак ще разчитам. Билети имаме вече. Едно по едно ще спрем договори и кореспонденция. Ако щете варвяйте, но се чувствам ужасно странно, че ще се местя отново. Аз свикнах! При цялото ми нежелание отначало, мрънкане, носталгия, през която минах, разочарование от липсата на правила на работа и т.н., шаренията в магазините и празните тротоари, просто свикнах и ми харесва, а неизвестността на Мадрид ме плаши. Другото, с което си запълвам дните в момента, са гости-всички близки искат да ни видят преди да заминем. И другото, което исках да ви споделя-ако само знаете колко се различава испанският форум от този тук...  Joy Там е едно безкрайно дъра-бъра, а тук сме все изпокрити (заради дъжда, явно  Hug) Така при мен.

А на вас-хубава среща и хубави ваканции в България!

# 199
Ех, Мари, колко ще ни липсваш. Заради твоите постинги ще ме накараш да следя и испанката тема.  Simple Smile Стискам палци за преместването да мине всичко с най-малко усложнения и мно-о-о-го късмет по новия път.

# 200
  bouquet Мари, доста слънчев постинг! И точни думи! Макар и един ден в Мадрид, се надявам да посещаваш и UK форума - става му хубаво на човек като чете твоите ведри изречения. А, ако съм откровена, с това загубено време тук и допълнителни фактори - царяща безработица, страх от свинският грип, изместващи се приятели в БГ и Щатите; не съм най-позитивният човек напоследък.
 cheers Номадик, ще се опитам да измъкна моята половинка по-рано от офиса и ще дойдем към Канарито - утре. Пускам контактите ми на личният ти, ако е удобно. Ще се радвам да се видим.
 Hug Stardust, ти поне се престраши и ги изпрати обратно в БГ, мнозина ще ги оставим тук с нас, макар и да осъзнаваме, 4е за децата ни БГ лято е по-добро в сравнение с тукашното. Моята красавица е тук с мен, броим всеки ден колко дни остават до ваканцията в Несебър; осъзнавам че можеше вече да е там - я с майка ми, или свекървата - още от юни. Но, моето си е чист майчин егоизъм  Sick
 Simple Smile 298, май се хващам пак за маратонките, че се засрамих след като проследих, какво чудо си изтичала миналата неделя. А, тях такива паяжини са ги хванали - ... от март не съм ги докосвала...
А, и накрая - Мишолина - страхотен албум си направила в Пловдив, много е добър фолдъра!! А "Glowing" e The Best!Koй е казал, че професионалните банкери не могат да бъдат и страхотни фотографи! Евала! 

Лек ден от мен на всички, сега се запътвам към кухнята!  food002

# 201
S T A R D U S T,разбирам те за бюрокрацията,понеже дори тук в БГ я усетихме.Отне ни доста нерви,докато се омъжим/заради неговите 1000 подробности от англ.страна/ и сега докато заминем.С това съм съгласна.С времето..тук напоследък бе толкова горещо,че просто си седяхме вкъщи и се потяхме,така ,че в момента си мечтая за малко английско време/е,като съм там,сигурно друго ще говоря.Но аз като цяло  имам огромно желания да се местим там,защото вярвам,че ще сме много по-добре там във всяко едно отношение.
Мари,аз единствено се претеснявам,да не си развалим отношенията с техните .Но вярвам ,че ще си свикнем и ще намерим баланс в битовите ни взаимоотношения Grinning.Но както всяко ново начало/особено толкова драстично/съм малко изнервена и развълнувана,както и притеснена.За пиците и чипсовете,точно това писах,че незнам как ще опазя малката...само не разбрах за разделените родители  Embarassed
За българският ми-баща ми е българин,живея в България от 14 години и смея да кажа,че съм го научила като роден/дори си го смятам за такъв Simple Smile/.А за гражданството,просто никога не съм смятала,че ще ми е толкова необходимо,понеже си имам постоянно местожителство и си ползвам същите права,както и българите,отделно,когато най-накрая реших да подавам документи за гражданството/заради Европейския съюз и невъзможността ми да пътувам свободно/ се оказа,че щеш,нещеш чакаш 3 години Shocked и тук си признавам,че просто ме домързя да се занимавам.Сестра ми подаде преди 4 години и още си чака......

Пожелавам ти и на теб безпроблемно преместване,бързо адаптиране и хубаво ново начало Grinning
Ние живеем/ще живеем /в Бландфорд,Дорсет ,ако има мами наблизо-обаждайте се,ще ми е много приятно да си общуваме и извън форума.
И още нещооо:как общувате с децата си вкъщи?На какъв език?Аз много държа малката да знае български,такаче ще продължавам да й говоря на български.Битува мнение,че деца на двуязични семейства проговарят по-късно...

# 202
  • Лондон
Здравейте,

аз пак на бързо минавам, но с голямо желание Laughing

Дарима, за адаптацията да ти кажа, че според мен зависи колко си заета, аз никога не съм имала време да ми доскучае, да усетя, че времето не е хубаво или че живеем доста самотно, такава въртележка ми е, че само ми се иска да си поседя в къщи и да  ми доскучае, но няма... След 1 година обратно в БГ  сега се чувствам, че живея истински, всичко ми харесва тук - където живеем, как си карам колата, къде разхождаме детето, е, грипът ме притеснява, но това е световен проблем, не е локален.  В къщи говорим на български, тъй като навсякъде другаде на детето му се говори на английски. Вече разбира отлично какво й се казва и на двата езика, но на какво ще проговори, не съм сигурна, мисля, че ще бъде смесица и  постепенно ще ги отдели. За храната ще се опитам максимално да я предпазя от чипса и другите простотии, сега съм забранила да й дават определи неща в детската, но от друга страна не мога да я отделя напълно от каквото правят другите, нали за това е там newsm78 Определено ще работя по този въпрос Thinking
Хайде чао за сега, продължавам да чакам покана.

Забравих, на 21.08 ще си ходя на "работно" посещение в БГ, детенце ще си стои тук с татко й

# 203
Уфф, писна ми да вали.

Писна ми и от некадърни служители.
Как ги вземат тия хора на работа, как?!
Като знам мен как са ме въртяли на тия интервюта, трябва да си богоподобен..
А тия?! Как ги наемат, как..
Отделно от личните ми дела, на работа всекидневно тъпи въпроси от тъпи счетоводителки.
Поне ще ми върнат парите..
Но пък забравили да сложат чека..плийз файнд.. Какво? Изтърбуших плика-нищо..
Айде пак писма.. На чичо Скруч заприличах, проверявам всичко по 100 пъти..
Намрънках се..
 Heart Eyes

# 204
Чак сега се прибирам от работа. Този моят шеф е за трепане понякога....

Какво ще кажете за другата или по-другата седмица да се видим? Краят на месеца явно няма да е удачно.

Цвете, Мишолина, предложете дати. От написаното ми се струва, че вие сте най-ангажирани с пътувания засега.

За утре eya и jan08 ми писаха, че вероятно ще дойдат. Ще се радвам да се видим, момичета. Дано само да не вали, че ще трябва да търсим къде да се крием.

zlatnata tolumba, все пак има напредък - първо писмото, а след него и чекът Simple Smile Не се ядосвай.  Hug

# 205
Не искам да се ангажирам с дати; връщам се на 12-ти - и след това сме си в Лондон. Няма да се разсърдя, ако изпусна една среща, така че давайте напред с организацията.

jan08, благодаря. Ти да не си и пловдивчанка?

номадик, честито за бързото разрешение на квартирния въпрос!

# 206
  • На село (близо до Лондон)
Еееей стига с тези пловдивчанки превзеха темата, а и в Лондон много има Wink.
Няма ли някое момиче-софиянче, но не от тези дето си ходят "в къщи-извън София" за уикенда Rolling Eyes

Толумбичка споко дишаш три пъти, броиш до 10 и сядаш да пишеш гневно, любезно писмо. Някое младо влюбено момиче/момче сигурно е забравило чека да сложи Heart Eyes

STARDUST що така бе джанъм? Сега започва лятото, ще е barbeque summer Sunglasses, храна има от цял свят няма страшно. За децата, които ги има си ги гледа и няма ядове Hug

# 207
Еееей стига с тези пловдивчанки превзеха темата, а и в Лондон много има Wink.
Няма ли някое момиче-софиянче, но не от тези дето си ходят "в къщи-извън София" за уикенда Rolling Eyes

Че какво ни е на нас селянчетата?

# 208
  • На село (близо до Лондон)
298  Joy сладки сте, но аз си питам  Grinning

# 209
298  Joy сладки сте, но аз си питам  Grinning

Дано ти се обади някоя "люта" софиянка, като не щеш "сладки" селянчета  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт