Великобритания - тема 26, Отпускарска

• 22 592
  • 287
  •   1
Отговори
# 270
Привет на всички!
Ние вече от три месеца сме в UК за моя изненада дечицата приеха много добре  промяната.Малко ние трудно да свикнем с времето,но се надявам да се климатизираме бързо  Wink Карането на кола също ми е търсене още  Crazy Общо взето бързо се приобщих към новата среда може би и заради семейството на съпруга ми,с които се разбираме прекрасно.
Аз преди време писах в темата тъй като се допитвах за съвет  Simple Smile и сега влизам да ви чета от време на време.Хубаво е че си помагате с полезно инфо по много въпроси  Peace
Та така запис и от нас  Wink
 Hug        

# 271
Завидях на всички разходили се, и на всички с НВО Laughing, пращайте човека с чинията и при мен!
Много късмет на Номадик в новата къща!
На завърналите се добре дошли, на заминаващите - приятна почивка!
Аз на почивка няма да ходя, ще седя да пазя доматите  Joy

# 272
Здравейте и от мен.Аз до сега не съм писала,но ви чета от време на време.Опитвам се да разбера някой дали си е вадил български паспорт в Лондон?Има ли значение колко преди изтичането на паспорта трябва да се подаде молбата за новият паспорт?На сайта на българското посолство пише,че трябва да е преди изтичането на паспорта.Отнася се за паспорт,който изтича на 9 октомври.А,също пише 4е отнема около 3-4 месеца.През това време човекът ще е без паспорт.Май,най-добре ще е да се отиде до България и се извади там.Благодаря предварително.  bouquet   

# 273
Здравейте и от мен.Аз до сега не съм писала,но ви чета от време на време.Опитвам се да разбера някой дали си е вадил български паспорт в Лондон?Има ли значение колко преди изтичането на паспорта трябва да се подаде молбата за новият паспорт?На сайта на българското посолство пише,че трябва да е преди изтичането на паспорта.Отнася се за паспорт,който изтича на 9 октомври.А,също пише 4е отнема около 3-4 месеца.През това време човекът ще е без паспорт.Май,най-добре ще е да се отиде до България и се извади там.Благодаря предварително.  bouquet   

На мен ми се мотае в главата, нещо, от рода 6 месеца преди изтичане, но това може да е стара или невярна информация.
Обади им се, и питай най-добре.
Аз пиша, колкото да отговоря нещо Simple Smile

# 274
ще седя да пазя доматите  Joy
Ала да побаеш и на нашите, някои са още на цвят (е, и тук-таме има някой зален фатмак).

BTW, 298, само да ти кажа какво ме вдъхнови пак да започна бягам, въпреки разбитите ми колена: видях в парка как бягаше човек с един крак, а другия- протеза, от онези металните, като кука.

Sorceress, аз преди време гледах такова място, като това на линка, ама беше за по-големи дечица от моите. (Макар че не знам дали баш на моите не биха им дали special dispensation предвид маймунжулъшките им нрави  Laughing) Не съм ходила.

# 275
Алиса, пък и останалите кандитат-градинарки, за доматите какво научих от свекървата днес.
Като имало по няколко на китка (чепка), се прекършвал върха и се късали готовите да цъфтят, както и разклонения,
които били тръгвали - някой разбра ли ме, че като се чета ми е трудно да се разбера, какво съм написала.
Аз имам точно 6 стръка, и днес ги "обезцветих" и изпонакърших. Simple Smile, документирам със снимки прилежно, ама ми е нужен
макро обектив, че да ги докарам на "размер за ядене".
Магданоз и здравец обаче, имам и за раздаване Simple Smile!
Оптимистка съм обаче, миналата година щерката беше записала градинарство, и като излязоха ваканция си донесе доматчето, бейби бяха, ама станаха червени Simple Smile.
За бягането, преди време попаднах на статия за финиширал маратон, но не помня с една или две такива протези беше човека - времето му беше впечатляващо,
по спомени около 3 часа!
Напоследък чета доста за бягане, и като че ли доста станаха историите, на хора започнали да бягат след тежко заболяване, като рак например.
Ти бягаш от много години, защо не идеш на доктор, да видиш какво ще каже за коленете?
И мен ме болят коленете след дълго бягане,  Voltarol Pain-eze, Deep heat и Ketoprofen - последното, като че ли е най-добро.
Със сигурност не е полезно, но ми се е разминавала болката (или поне така си мисля), като вземам обезболяващо около час преди да тичам,
ама това само когато планувам да тичам  10 мили и нагоре.
Забелязах, че като тичам много км и после получавам главоболие, оказа се, че не само при мен е така, и болкоуспокояващите преди тичане го стопирали,
 както и доброто оводняване преди и след бягането.

Извинявайте за дългото писане, ама на съседите им се е развалила алармата и няма никой в къщи - как пък все по нощите става така!

# 276
  • На село (близо до Лондон)
Съвет за домати не знам, но ако някои може да ме посъветва как да се справя с язовци голяма почерпка ще има  bouquet.

Голям проблем са особено за мъжа ми, които ще купува въздушна пушка. Мани че не е образователно за децата, но и законно не знам дали е? Thinking Живеем в близост до голф игрище и гадините нощем идват и ровят в градината. Мъжът ми съответно сутрин излиза да види пораженията и сега в нов етап вчера в 12ч го намерих в стаята на големият ми син(гледа към градината) на вишка с фенер осветява да сплашва врага Shocked

Та така някакъв препарат ако сте ползвали срещу язовци споделете Confused. Тази работа с въздушната пушка става сериозна, къде ще ги закопавам ooooh!

Мацо добре дошла обратно

# 277
GI, аз не съм градинарка, но мъжът ми обича да се занимава, и неговият враг номер едно са катериците: живеем близо до парк и гадините не-пре-къс-на-то изравят цветята, изяждат храната на птичките от хранилките, а и яйцата им май пипат и въобще правят поразии. Та той си купи въздушна пушка (катериците се водят pests) и може. Не че е особено полезна, ама това е "борбата" засега.

Ако щеш вярвай, има закон за защита на язовци: The Protection of Badgers Act 1992, така че с тези гадинки не е толкова просто. Обади се на общината и питай какво може да направиш?

# 278
Здравейте и от мен.Аз до сега не съм писала,но ви чета от време на време.Опитвам се да разбера някой дали си е вадил български паспорт в Лондон?Има ли значение колко преди изтичането на паспорта трябва да се подаде молбата за новият паспорт?На сайта на българското посолство пише,че трябва да е преди изтичането на паспорта.Отнася се за паспорт,който изтича на 9 октомври.А,също пише 4е отнема около 3-4 месеца.През това време човекът ще е без паспорт.Май,най-добре ще е да се отиде до България и се извади там.Благодаря предварително.  bouquet  

Мисля,че по-рано от месец не може,но и моята инф. не е 100%. Моя беше изтекъл и ме глобиха £50. Аз обаче не го вадих тук,а направих пълномощно на майка ми и тя го извади в БГ. Става доста по-бързо така и е по-евтино. За глобата си поисках фактура,щото както очаквах са искали и нея да я глобят повторно там.
Ако си ходиш в Бг,да най-лесно е,но ако не,по-добре пълномощно на някой и пак оттам да се извади.

# 279
Та така някакъв препарат ако сте ползвали срещу язовци споделете Confused. Тази работа с въздушната пушка става сериозна, къде ще ги закопавам ooooh!

Лоша работа, GI! Alisa е права - защитени са и не може да се реши проблемът с въздушна пушка.
http://www.wildlifegardener.co.uk/pros-cons-badgers-your-wildlife-garden.html
They are a protected species by law, however, so if you do encounter any problems with them, you should seek advice from your local badger conservation group or RSPCA before attempting to move them yourself.

Обаче, има интересна инфо на http://www.badgers.org/wwwboard/faq.02102004.htm

So what do you do? The U.S. Forestry service says there is no approved poison effective against them. They're resistant or immune to rattlesnake venom, so most darts are out (and darting usually just injects tranquilizer under the fur).
You may be able to annoy them. Badgers don't like bright lights and noise, and some people have had success with lighting the area. Of course, bright lights and music all night long might chase you out first. The FBI doesn't seem to have much luck with this teqnique.
The only sure-fire way to get rid of a badger, is to remove his food source. Find out what he's eating. Get rid of it. The badger will move on (or, maybe start raiding your pantry). Keep in mind the irony here: you're problem is now figuring out how to get rid of the gophers so you can get rid of the badger...who was getting rid of your gophers!

Опитайте със светлина, дано нещо излезе и оплачете се на RSPCA, те да се заемат с градината ви. Късмет!

# 280
Благодаря на посрещачите!  Grinning
GI ,хвърляй  по тъмно семена  на голфа,може и картофки да им засадиш ,да има какво да хапват гадинките там.
Алиса,дай го това село ,където сте ходили. Търся си и хубав чайлд френдли  хотел  на красиво местенце до няколко часа път.

# 281
  • На село (близо до Лондон)
Момичета мерси много за инфото   bouquet. Защитени значи са гадинките. Съветват светлина и шум Shocked. Мерси ако измислим начин ще пиша

# 282
Момичета мерси много за инфото   bouquet. Защитени значи са гадинките. Съветват светлина и шум Shocked. Мерси ако измислим начин ще пиша

GI виж това:
http://www0.uk.shopping.com/-badger+repellent

# 283
Благодаря ви много за отговорите.Да не би случайно да има някоя мама(бъдеща или настояща) близо до Донкастър?Ще ми е много приятно да се запознаем.  bouquet

# 284
Благодаря много за отговорите, магазинът в Кингстън  ми е най-удобен, ще го издирвам.Търся аз едни кори за баница турски, дебели, мноооого яки.
За доматитУ говорите.Толкова прост сорт купих, че още  си ям палците на краката от яд.Имам и добив четири мини-доматчета, но пък сорта не е чери.

Общи условия

Активация на акаунт