Болница ТОКУДА - тема 3

• 94 587
  • 885
  •   1
Отговори
# 615
Споменавате само тоалетните,  а баните пак ли са по една за стая и извън нея..или как..  Rolling Eyes

Банята и тоалетната са в едно голямо помещение, врата до врата със стаята. Банята е с душ кабина, душът е слушалка, доста е удобен. Винаги си има топла вода и е доста чисто.

# 616
Искам да питам наскоро раждалите мами, има ли възможност бебето да е при теб 24 часа в стая четворка?

# 617
  • София
Искам да питам наскоро раждалите мами, има ли възможност бебето да е при теб 24 часа в стая четворка?

По-скоро не, освен ако и другите момичета нямат нищо против. За протокола - ако е заради кърменето аз бях в самостоятелна стая и въпреки това Андреа не спеше нощем с мен, а още я кърмя повече от успешно (за справки лентичката отдолу Mr. Green)

# 618
За протокола - ако е заради кърменето аз бях в самостоятелна стая и въпреки това Андреа не спеше нощем с мен, а още я кърмя повече от успешно.
Аз също кърмих баткото 1 г. 10 дни, въпреки че не беше при мен през нощта (в Токуда раждах), но това не ме успокоява. Сложиха му урбазон на 48 час, защото много се изринал Twisted Evil. Не са ме питали. И вода нощем му давали. Забраниха ми да го кърмя в 4 сутринта, защото имало режим. Twisted Evil Да не продължавам...
Не съм съгласна да е необходимо съгласието на останалите момичета в стаята. Най-нормалното нещо е бебето да спи при теб. Който му тежи, да отиде във ВИП стая. Wink
ПП Защо не беше при теб бебето?

# 619
аннтония благодаря за отговора  bouquet

# 620
Само да кажа на White че когато постъпваш попълваш едни документи които представляват информирано съгласие за процедури необходими за здравето на бебето по време на престоя му в болницата. Така че не е необходимо да те питат или информират, всичко се отбелязва в епикризата и се предоставя при изписване. А за кърменето че са ти забранили, мисля че е редно да се спазва режи защото ако имат 20 бебта и всеки иска да си ги кърми когато си пожелае няма да стане. Затова го правят!

# 621
  • София
ако бебето е постоянно при майката,защо пък да не си го кърми,когато поиска.

# 622
  • София
Споменавате само тоалетните,  а баните пак ли са по една за стая и извън нея..или как..  Rolling Eyes
Банята и тоалетната са в едно голямо помещение, врата до врата със стаята. Банята е с душ кабина, душът е слушалка, доста е удобен. Винаги си има топла вода и е доста чисто.
Съжалявам, но моите спомени от чистотата в банята и тоалетната се разминават с твоите  Wink Кървавите дири си стояха с часове по плочките в помещението, дори сега като го пиша и ми става гнусно  Sick Налагаше ми се да ги чистя сама (въпреки че ми прилошава от кръв) само и само за да не ги гледам всеки път!

# 623
  • София
На отворени дни д-р Масларска каза, че политика на Токуда е да насърчава кърменето и да учат родилките как се кърми. Обаче, чувам и чета, че персоналът не си дава зор в посока обучение. Докторката говореше за практиките в Япония, как там кърменето било много интимен акт и затова били обособили стаи за кърмене в болницата...

И така май се получава, че неонатолозите са силно за кърменето, а сестрите и акушерките, от които зависи успешното му начало - не. Не им пука ли, смятат се за много сведущи ли, що ли....
Царят дава, пъдарят не дава?
А защо никой не търси отговорност от пъдаря?

Чета, чета, чета, гледам филмчета, пак чета (как се кърми имам предвид), но теорията е едно, а практиката е друго. И много се радвах, че мога да разчитам на болницата по отношение на практиката. А сега съм объркана  Cry

Какво да правя? Да питам доктора на кого да търся отговорност ако натъпчат бебенцето ми с АМ и/или вода, след като искам да му давам коластра и после кърма, или изобщо не ме учат как да го кърмя? Масларска категорично обеща, че не дават нищо на бебето, ако майката изрази желание. Ама сестрите май не се съобразяват с докторите, а със собствените си разбирания.

Вие какво направихте или не направихте?

# 624
Много ключов въпрос, който мен също ме терзае. Нямам против бебетата да не са при нас постоянно, за да можем да си починем малко преди да се приберем, но ако има риск да им дадат вода и/или АМ, при положение, че съм против, сън няма да ме хване  Tired

# 625
  • ул. "Мечтание"
Искайте да са при вас, ако имате късмет останалите жени в стаята може и да са разбрани, също така и те да искат да са с бебетата си непрекъснато, искайте и настоявате да си кърмите децата и в 1 през нощта, когато принципно дават АМ. И без това надали ще спите много, но си наглеждайте детето, когато е при другите бебета и ако плаче си го поискате да ви го дадът да го накърмите. Има отделна стая за кърмене. Стола не е особено удобен, но ще сте сами и на никого няма да пречите.
Единствения сигурен вариант е да сте в самостоятелна стая, което си е бая пара, но пак е вариант.
Иначе настоявайте да ви показват как става кърменето, мен се пробваха леко да ме попропуснат акушерките, като обясняваха на съседката по легло, но аз настоях да ми покажат.

Имайте предвид, че родилното и неонатологията са заедно, но далеч не са координирани помежду си. Както се изрази една от акушерките, били като снаха и свекърва под един покрив.

# 626
Мерси, успокои ме малко!  Peace Това със снахата и свекървата е много образно казано  Twisted Evil

# 627
  • ул. "Мечтание"
Другото, което мога да ви посъветвам е да си запишете координатите на консултантки по кърмене и ако имате проблем да можете да им се обадите още в болницата. Разбира се питайте и акушерките, може и да могат да ви помогнат. Но не давайте да ви пипат гърдите и да проверяват дали пускате нещо. За Токуда не знам дали го правя (аз не съм видяла), но в много други болници го правят и осират работата, защото стискат грубиянски гърдите и ги разраняват.
Може да си набавите и помпи за кърма, на мен лично ми беше от полза. Набавете си и крем за гърдите - Лансинох или тоя на Авент (не знам как се казва), те са много подходящи, защото са без отмиване.  Peace Това се сещам за момента като идеи.

# 628
  • София
....
Иначе настоявайте да ви показват как става кърменето, мен се пробваха леко да ме попропуснат акушерките, като обясняваха на съседката по легло, но аз настоях да ми покажат.

Имайте предвид, че родилното и неонатологията са заедно, но далеч не са координирани помежду си. Както се изрази една от акушерките, били като снаха и свекърва под един покрив.
Lady Frost, благодаря ти за съветите. Явно акушерките и сестрите се считат за пресведущи и пренебрегват мнението на лекарите от неонатологията... питам се как си го позволяват  Close

# 629
SoulMate,
според мен излишно се притесняваш..За моят престой в Токуда след нормално раждане това, което запомних е, че именно акушерките бяха супер внимателни и отзивчиви, точно те ми помагаха най-много с кърменето, особено една много мила дама с тъмни очи, на която така и не запомних името, нещата, които тя ми каза и показа бяха ключови !!! Една от неонатоложките (доктор) набута шише с АМ на дъщеря ми една вечер , щото "била много гладна", вместо да ми я донесе и да асистира на едно активно кърмене..Но това е единствената негативна случка от там..Аз много настоявах и на всички повтарях , че сме САМО НА КЪРМА, така и стана,( с течение на дните започнаха и да ни хвалят) и настоявах всяка вечер, че през ноща ще я кърмя също, упорствах, че ще си сложа аларма за 01ч. и дори издействах да доидат да ме събудят, то пък бебка тези първи нощи хич не се будеше и си я хранех сутрин в 7ч направо. Аз нещо хич не можех да спя от превъзбуда нощите и само ходех да си я гледам през стъклото.
Вече съм го писала, но да повторя пак : Като цяло съм СУПЕР доволна от всичко и всички там! Ориентирали сте се много добре , това важи за хигиената също, (едва ли има по-чиста болница в БГ), както и за храната и за отношението на персонала!!!

Общи условия

Активация на акаунт