Болница ТОКУДА - тема 3

• 94 588
  • 885
  •   1
Отговори
# 735
Здравейте,

Аз малко по-подробно да напиша, на който му е интересно.
 Бях с планово секцио и ме приеха деня преди него  - кръв, консултация с анестезиолог. На сутринта, преди операцията ми направиха клизма, да си призная май това най-много ме боля (по-скоро неприятно усещане). После ми облякоха една престилка, на количката и хайде в операционната. Там ме сложиха на масата, кръвното ми мериха през 2 минути, поставиха упойката, опънаха ми параванчето и се започна. След около 20 минути извадиха бебо, екипът неонатолози го пое веднага, после ми го показаха и ни сложиха гривничките. Зашиха ме и около 5 часа стоях в реанимациона стая, на монитор -пулс, кръвно и почна да ме пуска упойката. Бебо веднага са го показали на таткото. След раждането, още неизмит, стоеше около час под наблюдение от лекарите - това се прави при всички бечета.
Към 18 ме преместиха в родилното и ми донесоха бебо.  Grinning

Поставиха ми катетър, след упойката - не го усетих, махнаха го на другата сутрин.

За болницата - аз си носех една пижама, която облякох само един път в деня преди секциото, после в родилното  дават нощница и я сменят, когато поискаш. Носех си само помпата за кърма и личните принадлежности. За бебо ми искаха само дехите за изписването.

Гащите за еднократна употреба ми бяха много полезни, както и дебели, най-обикновени превръзки. Те  дават лигнин за пърите дни, когато е по-обилно течението, после тия превръзки ми бяха екстра.
Кърпи по-добре две - аз си носех само една и не ми стигаше.

После ми сложиха непромокаема превръзка и на втория ден се изкъпах.
Конците ми свалиха след 7 дни. В момента мажа леко с йодасепт е не ме боли. Разрезът е много ниско и е около 7 см...

# 736
аннтония благодаря ти за разказа.Много ме успокои.
Да ти е живо и здраво бебето и много да те радва.
При кой лекар ражда?

# 737
Раждах при д-р Росица Колева.

На мен в деня на самата операция нито вода, нито храна. На следващия само течна храна.

# 738
Раждах при д-р Росица Колева.
Благодаря.

# 739
  • София
Здравей, Sladkish4e. Дават ти да пиеш вода след часове от операцията. Преди операцията не дават и веднага след операцията също.

# 740
Случвало ли му се е на някой само консултацията да си провежда в Токуда, а да роди другаде? Моля да сподели. Какви са цените при проследяване на бременността и кой лекар препоръчвате?

# 741
Здравейте,

Записвам се да следя темата. Аз също живот и здраве планирам раждане в Токуда.

# 742
  • София
Случвало ли му се е на някой само консултацията да си провежда в Токуда, а да роди другаде? Моля да сподели. Какви са цените при проследяване на бременността и кой лекар препоръчвате?

аз бях така.Ходех на консултации там ,но в крайна сметка не родих там(много исках ,но заминахме в чужбина за 1,5г. и там родих).Бях при Колева и съм много доволна,бях с много проблеми и благодарение на нея имам детето си ,като съм и пациент от доста години вече.Не съм плащала ,защото се записах на ЖК ,но тя по принцип не ги води май ,само някои поема,но не съм сигурна де.

# 743
  • София
Влизам да се запиша за да следя темата, терминът ми е на 21/11 и съм избрала да раждам в Токуда при доктор Димитров. Някоя от вас раждала ли е нормално при него или само секцио (аз засега съм за нормално раждане)?

# 744
Аз.С първата бременност.Бях по ЗК на ЖК при д-р Лазарова, но не бях очарована от нея и реших да родя в държавна б-ца.
Но сега пак ходя на ЖК в Токуда, но не по ЗК.
Раждането е около 2000лв.

# 745
  • София
Здравейте  Hug!

Родих в Токуда на 19 октомври моето слънце. Благодаря на д-р Кирякова, акушерката Ели и още 2 акушерки, на които не помня имената  Embarassed. Така се случи, че родих точно като се сменяха ( в 8 и 38), така че в един момент не знаех кои са хората около мен.
В 2и 30 през нощта нещо изтече от мен, помислих че са водите, и докато се чудех, почнаха и контракции и то на 3-4 мин. Тръгнахме веднага, прегледаха ме, бях с 2.5 см разкритие и със силни контракции, които вече бяха на почти 2-3 мин. Сестрата взе да попълва документите ми, аз само подписвах, исках епидурална, но ми казаха, че е рано за разкритието ми. Към 6 и 30, когато пак ме провериха за разкритие, вече бях с 8-9 см. и извикаха бързо моята лекарка, въобще не очакваха, че толкова бързо ще стигна до 10 см, и само ми намигнаха, че е късно за епидурална, и че съм герой, че въобще не съм приличала на родилка до този момент. Аз наистина дотогава се държах, болеше ме, но си мислех, че трябва да се готвя за най-силните контракции. Много се зарадвах, че вече наближава края, но тук започна и трудното, напъните ми не бяха ефективни, напъвах на тоалетната чиния в предродилна, за да се упражнявам, лекарката и акушерките много помагаха, но аз с всеки изминал път се изтощавах все повече. Преместиха ме в родилна, и след още 2 неуспешни опита за напън, ми помогнаха със скачане на корема и епизотомия, честно казано аз вече исках помощ, просто усещах, че губя сили и не мога. В крайна сметка се оказа, че съм имала пъпна херния и това пречи на успешното напъване.
Важен е резултата - малкия ми син  Sunglasses.

Много съм доволна от престоя след това и отзивчивостта на персонала. Нощници дават, както и лигнин в неограничени количества. Важно е да си носите помпата за кърма, моите гърди се наляха бързо и бяха напрегнати. Също подплънки за кърмачки, минерална вода и еднократни гащи за родилки. Това е най-важното освен нормалните тоалетни принадлежности и хавлиените кърпи разбира се.
Леко раждане на мамите на които им предстои! Hug

# 746
Desifame, честито момченце!  bouquet Измъчила си се, но както каза - важен е резултатът!  Peace

# 747
desifame, честито момченце! Все едно описваш моето раждане, по абсолютно същия начин протече с единствената разлика, че при мен беше през деня!!! Peace

# 748
Здравейте и от мен  bouquet
Исках да ви попитам дали на някой са правили серклаж в Токуда. Интересуваме колко време е престоят в болницата и колко излиза всичко (процедурата и престоят). Ще се радвам ако някой има някаква информация. Благодаря Hug

# 749
Desifame, честито момченце!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт