Аз малко по-подробно да напиша, на който му е интересно.
Бях с планово секцио и ме приеха деня преди него - кръв, консултация с анестезиолог. На сутринта, преди операцията ми направиха клизма, да си призная май това най-много ме боля (по-скоро неприятно усещане). После ми облякоха една престилка, на количката и хайде в операционната. Там ме сложиха на масата, кръвното ми мериха през 2 минути, поставиха упойката, опънаха ми параванчето и се започна. След около 20 минути извадиха бебо, екипът неонатолози го пое веднага, после ми го показаха и ни сложиха гривничките. Зашиха ме и около 5 часа стоях в реанимациона стая, на монитор -пулс, кръвно и почна да ме пуска упойката. Бебо веднага са го показали на таткото. След раждането, още неизмит, стоеше около час под наблюдение от лекарите - това се прави при всички бечета.
Към 18 ме преместиха в родилното и ми донесоха бебо.

Поставиха ми катетър, след упойката - не го усетих, махнаха го на другата сутрин.
За болницата - аз си носех една пижама, която облякох само един път в деня преди секциото, после в родилното дават нощница и я сменят, когато поискаш. Носех си само помпата за кърма и личните принадлежности. За бебо ми искаха само дехите за изписването.
Гащите за еднократна употреба ми бяха много полезни, както и дебели, най-обикновени превръзки. Те дават лигнин за пърите дни, когато е по-обилно течението, после тия превръзки ми бяха екстра.
Кърпи по-добре две - аз си носех само една и не ми стигаше.
После ми сложиха непромокаема превръзка и на втория ден се изкъпах.
Конците ми свалиха след 7 дни. В момента мажа леко с йодасепт е не ме боли. Разрезът е много ниско и е около 7 см...
!
.
Измъчила си се, но както каза - важен е резултатът!