Болница ТОКУДА - тема 3

• 92 922
  • 885
  •   1
Отговори
# 30
Zahira, май и аз така ще направя - запис при някой в кварталната поликлиника, а ако нещо се наложи - ще ходим в Токуда платено (дано не се налага де Simple Smile )
ianko, това за 1000 лв годишна такса си е чисто платен прием. За сега мисля да се въздържа от него.

no4ko25, kleopatra10,
аз влязох в 9ти месец вече - започна да ме вика всяка седмица за запис на тоновете на бебо. Общо взето за раждането направо с половин уста ми отговори, че няма т.нар процедура по предварителен избор на екип като в другите болници, а просто факта, че съм при нея и й се обадя за раждането вече я определя като избрана.
Може би щото беше прекалено заета или знам ли и аз .... но не говорихме за раждането. Надявам се следващата седмица поне да ми пообясни малко как да позная кога е настъпил момента и да хуквам към болницата Simple Smile
Но иначе не мога да се оплача - гледа си много съвестно работата. В 5ти месец имах много контракции - ходих на извънредни прегледи, звънях й по телефона и какво ли още не - жената винаги беше на линия и ме следеше много внимателно да не стане някоя беля. Просто не говори излишно.

То нищо чудно да сме се засичали пред кабинета й Simple Smile
no4ko25, аз съм с термин 6 август, ти кога си? Като нищо да се засечем при раждането Simple Smile

Еййй Simple Smile)) Elyah, ти си съвсем близо до събитието! Много сладко ... Simple Smile Пожелавам ти успех и кураж!!! И при мене докторката не говори излишно, което е хубаво, явно няма време за излишни приказки. То май си е време да поговорите за раждането, обаче Simple Smile Ти как ще раждаш, естествено или секцио? Притесняваш ли се?

# 31

Колкото до педиатрите - не знам, но на последните Отворени врати в Токуда, д-р Масларска каза, че няколко неонтолози работят със ЗК.

Мила, педиатрите и неонатолозите са различни - съвсем различни лекари и отделения. Ние се наложи с бебко да лежим в Педиатрията, когато той беше на 1 месец и никак, ама никак не останах очарована. На финала 1-2ма лекари ми харесаха, но повечето за нищо не стават в тая Педиатрия. А като цяло имам много положително мнение за Токуда като болница и специалисти.

Zahira™ , точно за Кръстанова говоря.  Peace

Според мен наистина е редно да се отиде първо в болницата преди да се звъни на лекаря. Все пак, ако не е на смяна, по-добре да се провери колко време остава до същинското раждане, какво е разкритието и т.н. преди да се звъни на наблюдаващия. Лекарите също са хора и имат нужда от почивка, а една родилка може да се паникьоса като настъпи момента....Разбира се това е в случай, че няма нещо притеснително...

Хей, успех на всички, на които им предстои най-прекрасното нещо!!! Стискаме палци за здрави и сладки бебоци!  Hug

# 32
  • София
Еййй Simple Smile)) Elyah, ти си съвсем близо до събитието! Много сладко ... Simple Smile Пожелавам ти успех и кураж!!! И при мене докторката не говори излишно, което е хубаво, явно няма време за излишни приказки. То май си е време да поговорите за раждането, обаче Simple Smile Ти как ще раждаш, естествено или секцио? Притесняваш ли се?

Ами да Simple Smile не остана вече Simple Smile За сега нямам индикации за секцио и си мисля за нормално раждане, дори не съм много навита на епидуралната. Но както казах вече ще гледам да го обсъдя по-задълбочено с докторката. Ако пък се наложи секцио (никога нищо не се знае) няма да се дърпам. Общо взето тръгвам с идеята за нормално раждане. За притеснения  ... маааалко се притеснявам, то иначе не е нормано де - хич ако не се притеснява човек.

Според мен наистина е редно да се отиде първо в болницата преди да се звъни на лекаря. Все пак, ако не е на смяна, по-добре да се провери колко време остава до същинското раждане, какво е разкритието и т.н. преди да се звъни на наблюдаващия. Лекарите също са хора и имат нужда от почивка, а една родилка може да се паникьоса като настъпи момента....Разбира се това е в случай, че няма нещо притеснително...
Да, тук си напълно права - дежурния преглежда и ако е настъпил момента вика избраното АГ Simple Smile

Дано е леко за всички ни Simple Smile

# 33
Като цяло в Токуда преобладават секциото, за седмицата в която аз бях, бях единствената с нормално раждане, и всички лекари, които минаваха на визитации ми казваха, "" ооо, вие ли сте героинята??!!!"  Mr. Green

# 34
  • ул. "Мечтание"
Като цяло в Токуда преобладават секциото, за седмицата в която аз бях, бях единствената с нормално раждане, и всички лекари, които минаваха на визитации ми казваха, "" ооо, вие ли сте героинята??!!!"  Mr. Green

За жалост не само в Токуда... Официалната статистика за България е над 40% (мисла че бяха 43 или 45, ао търсим по-голяма точност), неофициалната... не смея да си помисля. Няма да се изненадам, ако минава 50%. А и немалък процент от "спешните" цезарови сечения са по "вина" на лекарите. Слагам вина в кавички, не за друго, ами защото такава ни е системата и множеството рутинни процедури, обикновено довеждат до секцио. Абе сложна тема като цяло, не ми се ще да я подхващам. Но в България си е истинско геройство да родиш нормално при това да ти оцелее нервната система от това, както и детето и майката да излязат живи и здрави и без проблеми от болницата.  ooooh!

# 35

Ами да Simple Smile не остана вече Simple Smile За сега нямам индикации за секцио и си мисля за нормално раждане, дори не съм много навита на епидуралната. Но както казах вече ще гледам да го обсъдя по-задълбочено с докторката. Ако пък се наложи секцио (никога нищо не се знае) няма да се дърпам. Общо взето тръгвам с идеята за нормално раждане. За притеснения  ... маааалко се притеснявам, то иначе не е нормано де - хич ако не се притеснява човек.

Elyah, и аз съм като теб. За естествено раждане съм твърдо, въпреки че съм на 30 години и ми е за първи път и естествено малко се притеснявам, тъй като не знам какво е. Но дано не се наложи секцио и мога да родя нормално, живот и здраве. Ти ще си го обсъдиш с лекарката и тя ще ти даде съвет във връзка с ползването на упойки в родилния процес. Като цяло ти желая успех и кураж!!

Според вас трябва ли да си правим тестове за алергия към различните упойки преди раждането? Според мен е добра идея да се направи такъв тест преди това. Как мислите вие?

# 36

За съжаление е така в България. Много жени си избират секцио доброволно без да имат медицински причини за това. Не знам защо, след като и двете болят... но секциото е операция все пак. А и като че ли лекарите в България го предпочитат май? Не знам.
Защо се прави това не знам.

# 37

Според вас трябва ли да си правим тестове за алергия към различните упойки преди раждането? Според мен е добра идея да се направи такъв тест преди това. Как мислите вие?

На мен ми правиха теста за алергии преди самото раждане по време на контракциите, то теста е задължителен, като ще ти слагат епидурална или спинална упойка! Peace

# 38
  • София
...

no4ko25, аз съм с термин 6 август, ти кога си? Като нищо да се засечем при раждането Simple Smile

Elyah, на мен терминът ми е 7.08 Simple Smile И аз още не съм я питала по какво да позная, "че раждам", подозирам, че много ще се забавлява на този въпрос, ама ... наистина не знам. Следващият път ще я разпитвам.

kleopatra10, на Отворените врати първо се седи в една зала за презентации, там ти обясняват разни неща - неонтолог и акушер-гинеколог. Около час и нещо продължава, ако не се лъжа... Ама е интересно и не се усеща как минава времето. После набързо ни показаха стаите и май това беше. Направено е като презентация по-скоро, с микрофон за въпроси Simple Smile Много са любезни, нали са все пак частна болница и така си привличат "клиенти".

А за избор на лекар - нали затова си плащаме все пак. Би трябвало да не е лекарят, който си си избрал, само ако той е в отпуска тогава и те е предупредил кой ще го замества. Дано няма изненади

За секциото в Токуда - не знам, мислех си, че поне там са ЗА естественото раждане. Аз се надявам да раждам естествено, с епидурална. Ама каквото-такова. Доста ме е шубе вече, чак се чудя нормално ли е. Вчера имах много силни болки и присвивания вечерта и за пръв път усетих, че моментът наближава. Сигурно страшно ще се панирам.

# 39
  • София
Цитат

За секциото в Токуда - не знам, мислех си, че поне там са ЗА естественото раждане. Аз се надявам да раждам естествено, с епидурална. Ама каквото-такова. Доста ме е шубе вече, чак се чудя нормално ли е. Вчера имах много силни болки и присвивания вечерта и за пръв път усетих, че моментът наближава. Сигурно страшно ще се панирам.

Според мен нямат нищо против естественото раждане, но гледат да "угодят" на родилките и не се противят мног много на желанието за секцио. Аз например, още на първата ми предродилна консултация с д-р Кирякова категорично заявих, че не искам и да чувам за рязане, освен ако НАИСТИНА не е наложително. Ми жената нито веднъж не повдигна въпроса отново Peace

# 40
...

Elyah, на мен терминът ми е 7.08 Simple Smile И аз още не съм я питала по какво да позная, "че раждам", подозирам, че много ще се забавлява на този въпрос, ама ... наистина не знам. Следващият път ще я разпитвам.

kleopatra10, на Отворените врати първо се седи в една зала за презентации, там ти обясняват разни неща - неонтолог и акушер-гинеколог. Около час и нещо продължава, ако не се лъжа... Ама е интересно и не се усеща как минава времето. После набързо ни показаха стаите и май това беше. Направено е като презентация по-скоро, с микрофон за въпроси Simple Smile Много са любезни, нали са все пак частна болница и така си привличат "клиенти".

А за избор на лекар - нали затова си плащаме все пак. Би трябвало да не е лекарят, който си си избрал, само ако той е в отпуска тогава и те е предупредил кой ще го замества. Дано няма изненади

Еййй, момичета. И моя термин е на 6 август. Може да се засечем там  Grinning

# 41

[/quote]

No4ko, мерси за информацията относно деня на отворените врати. Аз мислех,чеще ни разведат да ни покажат предродилна и родилна и стаите и да се запознаем в обстановката, а те ако ми приказват 1 час, то няма смисъл.
И аз се надявам ти да си родиш така, както си избрала,т.е. естествено. А за "страха" и "притеснението", според мене всички минават през това, още повече като им е за първи път. Но гледай да се подготвиш психически, понеже няма от каквода те е страх. Това е нещо естествено и почти всички хора по света така са се появили. Болката е просто болка от свиванията на един мускул - матката. Казвали са ми, че боли като при менструация но по-силно. Ти преди да стигнеш до силните, те че са ти сложили упойка за облекчаване. Не се тревожи мила. Хубаво е да прочетеш за упражнения за дишане, ако намериш в някоя книга или интернет. Ако не намериш, свиркай, аз имах линкове някъде ще ги потърся. Но дишането по време на контракциите облекчавало и помагало много.
Но най-добре е да си говориш с лекарката, която ще ти води раждането, тя ще ти обясни и даде съвет най-добре.
А таткото ще присъства ли?  

Последна редакция: чт, 09 юли 2009, 11:35 от kleopatra10

# 42
kleopatra10, тест за алергии се прави задължително преди да ти сложат упойката. Между другото точно тоя пропуск беше уморил родилка от една АГ болница.....Правят ти няколко резчици на ръката и толкоз. Не се тревожи.  Hug

# 43
...

Еййй, момичета. И моя термин е на 6 август. Може да се засечем там  Grinning

Лелеее, вие сте се наговорили Simple Smile Взаимно ще се подкрепяте значи. Нищо чудно да се засечете.

Има ли мами с термин през септември, около 24.09??

# 44
kleopatra10, тест за алергии се прави задължително преди да ти сложат упойката. Между другото точно тоя пропуск беше уморил родилка от една АГ болница.....Правят ти няколко резчици на ръката и толкоз. Не се тревожи.  Hug

No name, Може и да може предварително да се направи, за да не се губи време. Иначе мерси за информацията Simple Smile Кога ти е термина?

Общи условия

Активация на акаунт