Болница ТОКУДА - тема 3

• 94 591
  • 885
  •   1
Отговори
# 480
Искам да споделя разочарованието си от болница Токуда и по специално от др.Димитров и др.Карагйозов.Откриха ми изменени клетки на шйката на матката препоръчаха ми клиника Токуда и отидох там.Не стига че си заплащах прегледите и изследванията и чаках със седмици да излязат резултатите.След 2 месеца чакане и ходене няколко пъти до София на 20.04.о9г.бях на преглед при др.Карагйозов и той каза,че трябва да се направи конизация като ми обясни най-подробно в какво се състои интервенцията останах много доволна,а също та ка ми предписа''Дуфастон"да ми регулира месечния цикъл тъй като от 8.03.до20.04.бях с постоянно  течение и така аз се прибрах и зачаках нещата да се нормализират и да отивам за конизация.На 27.04.09г.се почувствах много зле имах много висока температура и не можех да се вдигна от леглото.Отидох при личния лекар и той започва да ме лекува за настинка,изписаха ми антибиотик,направиха ми ренгенова снимка,но два дни по късно аз се чувствах още по зле.Личния лекар реши да отида и на гинеколог да не би да е някакво възпаление и от това да не се чувствам добре.На 29 04.09 бях при гинеколога и не можете да си представите какъв кошмар преживях когато той ме прегледа и се установи че съм бременна в 14 седмица и плода няма сърдечна деиност.Изпаднах в ужас.Само 9 дена преди това бях на преглед в Токуда.Направих аборт който беше с големи усложнения и ме върнаха от "оня"свят а месец по късно ми махнаха и матката.Сми си правете изводите за "специалистите"в Токуда.

# 481
kkkaaa, много съжалявам да прочета за това, което ти се е случило.....  Hug  bouquet

Аз наскоро лежах там една седмица и съм много доволна... Получих болки и веднага ме приеха, всички лекари - д-р Колева, Герганова, Кирякова, Попова, както и всички акушерки бяха много мили и внимателни. Условията в отделението - прекрасни.

anelliya, аз също съм осигурена в Дженерали и ще раждам в Токуда. Казаха ми, че нищо няма да ми покрият.

# 482
  • София

anelliya, аз също съм осигурена в Дженерали и ще раждам в Токуда. Казаха ми, че нищо няма да ми покрият.

По въпроса с покриването на разходите по раждането от Дженерали и аз днес звънях на координатора и казаха, че нямат договор с Токуда и нищо не покриват, въпреки че съм с разширената опция на осигуряване!!! Sad #2gunfire

# 483
Да, много гадно е така! А доскоро покриваха всичко! Но явно им излиза скъпичко...
Обаче като ни събират таксите не се дърпат, нали! Rolling Eyes

А след като се осигуряваш допълнително би следвало поне да имаш право на избор къде да отидеш! Поне аз така мисля!

# 484
  • София
Да, много гадно е така! А доскоро покриваха всичко! Но явно им излиза скъпичко...
Обаче като ни събират таксите не се дърпат, нали! Rolling Eyes

А след като се осигуряваш допълнително би следвало поне да имаш право на избор къде да отидеш! Поне аз така мисля!
Абсолютно съм съгласна с теб. В списъка с болниците, с които имат договори са останали само държавните и не виждам причина да продължавам да се осигурявам допълнително. Naughty

# 485
  • София
По въпроса с покриването на разходите по раждането от Дженерали и аз днес звънях на координатора и казаха, че нямат договор с Токуда и нищо не покриват, въпреки че съм с разширената опция на осигуряване!!! Sad #2gunfire
Нормално, все пак цените в Токуда не са такива като преди. Няма да се учудя следващата година раждането да скочи на 3000 лв. Постоянно си надуват цените на услугите.

# 486
kkkaaa, много съжалявам за това, което се е случило с теб! Дано Господ ти даде сили да се пребориш с нещастието. Не знам, дали имаш друго детенце, което да ти дава утеха, но трябва да събереш сили да превъзмогнеш болката си. Макар и отдалеч преживях болката ти като своя Hug

# 487
АЗ имам впечатление от д-р Стомнаровска заместваше д-р ми Кирякова и се борех с едни стрептококи и тя ми изписа едни правени глобули и ги избих иначе бая трудно се отърваваш от тях и ми направи много добро впечатление.

# 488
elinda благодаря за мнението ти за д-р Илиев
" mr.been az razdah minalija mesec pri dr.iliev.........."

# 489
Нормално, все пак цените в Токуда не са такива като преди. Няма да се учудя следващата година раждането да скочи на 3000 лв. Постоянно си надуват цените на услугите.
Ами аз мисля, че си го заслужават! Предвид качеството на услугата, която предлагат!
Само за сравнение - Изборът на екип в Шейново е 900 лева!

# 490
kkkaaa, направо тръпки ме побиха от разказа ти. Ужасно съжалявам за това, което си преживяла.  Знам, че каквото и да ти кажем тук не можем дори и за минута да влезем в твойто положение.
за съжаление в бг навсякъде се случват подобни неща- не само в токуда, във всяка една минута някъде осакатяват някой за цял живот, а най-лошото е, че никой не му пука и никой не носи никаква отговорност.
отн. токуда мен лично ме кюртираха там- дали са  си свършили работата не знам все още е рано да се каже, но на една позната са и казали, че бременността и е извънматочна и са искали да я режат. добре, че момичето е отишло да потърси второ мнение Shocked представяте ли си - вкарват те изрязват те и те осакатяват без да им пука

# 491
Хм...а някой да има представа къде е отишъл урологът д-р Халачев? Напуснал е Токуда и не можаха да ми кажат къде се е преместил...  newsm78

kkkaaa, мнооого съжалявам за ужасната случка...не мога да си го обясня.... #2gunfire

# 492
кккaaa, това което ти се е случило е ужасно........
Момичета, винаги търсете и второ мнение!!!
Миналата седмица моя позната ми се обади /не за друго/ , а да и уредя безплатни изследвания, защото ще прави аборт! Тя много желаеше дете, но и казали, че е кух плод и трябва спешно аборт.Въпреки, че гинеколога който я е гледал е "светило", при това са семейни приятели, я посъветвах да вземе и друго мнение.Едвам я навих, защото беше финансово много затруднена, но парите които даде за доп.частен преглед се оказаха най-добре похарчените в живота и   bouquet  bouquet  bouquet Има бебе, има сърдечна дейност..... какво да говориме!!!!В момента е бременна без проблеми и се чуди какво да каже на семейния им приятел #2gunfire

Съвет.......винаги второ мнение!!!!

# 493
  • София
В момента е бременна без проблеми и се чуди какво да каже на семейния им приятел #2gunfire
Съвет.......винаги второ мнение!!!!
Как какво - да върви на майната си, без извинение! На нейно място този некадърник повече няма да ми е нито семеен приятел, нито познат  ooooh!

# 494
  • София
Мерилин, след като ходиш при Илиев на консултации не е ли най-добре от него да почерпиш информация  Peace
Иначе практиката в Токуда е да ходиш там на консултации 45 дни преди термина. Е, може и по-малко, нали си при Илиев на частно. Затова ти казвам с него да обсъдите въпроса. Защото при това положение може да не се налага изобщо предварително да ходиш в болницата на консултациите.
Колкото до раждането по ЗК в Токуда... Сигурно знаеш, че изборът на екип е задължителен и той се заплаща! По мое време беше 1500 лв. Пълните изследвания на бебето са от порядъка на 500 лв. Така, че със или без здравна каса си отиват 2000 лв. за раждането.
Колкото до секциото при Илиев и впечатления, не мога да споделя, защото не съм раждала при него.
Където и да избереш да родиш, при постъпване носиш лична карта, направление за раждане (издадено ти от гинеколога, при който си била на консултации) и обменна карта. Направлението на мен ми го издадоха направо от Токуда!
Носиш не много неща - вода в голямо количество, тоалетни принадлежности, чехли могат да ти дадат от там, както и нощници в неограничени бройки  Grinning Там дават лигнин, но аз не го използвах, бях си взела гащи за еднократна употреба и превръзки.
Спокойно, дори да забравиш нещо, винаги могат да ти донесат необходимото отвън!

Последна редакция: пн, 05 окт 2009, 14:28 от tonkabonka

Общи условия

Активация на акаунт