Болница ТОКУДА - тема 3

• 94 583
  • 885
  •   1
Отговори
# 720
Благодаря за поздравите! Simple Smile
Аз пренасях 8 дни. Накрая се наложи да се предизвика раждането. Още повече, че и бебчо се роди 4.050 кг.
Раждах с епидурална упойка - анестезиолог ми беше д-р Илиев. За него също мога да кажа само положителни неща!
А по отношение на д-р Кръстанова - тя ми следеше и цялата бременност. Не мога да се оплача от нищо. Много внимателно и професионално отношение през цялото време!
Според мен, ако започнеш да раждаш през нощта трябва да отидеш на тази регистратура, която е в спешното. Там те регистрират и настаняват. Дори мисля, че те се обаждат и на лекаря, който ще води раждането.
На мен ми се наложи веднъж да ходя в неделя и централния вход беше затворен. Само този откъм спешното работеше
За битовите условия мисля, че не е необходимо да коментирам. Те са отлични!

# 721
Здравейте на всички следя си темичката от самото начало .И аз ще раждам в токуда и тъй като днес ми е термина ,но май ще се преносим ми е интересно да ви питам ;ако се случи да ме започнат болките през ноща и дежурните са си по отделенията аз каде трябва да отида ,малко ми е неясна тази процедура .
Минаваш през спешното звено - входа е отстрани /отдясно/. Те се обаждат на дежурния лекар в отделението, който те преглежда /мен ме прегледаха в т.нар."поликлиника", разбирай кабинетите на 2-рия етаж/. Ако той прецени, че си за приемане/има родова дейност/, той се обажда на лекаря, който те следи и ще бъде твоя избор на екип. Дано съм обяснила добре.
Поне при мен беше така  Peace

# 722
  • София
Потвърждавам, при мен бе такъв случаят. Влизаш през спешния вход. От там викат дежурния, дежурния те преглежда и - според зависи - вика твоя лекар или си те праща обратно към къщи. Ако искаш анестезия и е нощ, ако с твоя доктор имате уговорка с конкретен анестезиолог - идва и той, ако ли не - търсят дежурния. Това второто май е малко екстремно, защото дежурният може да не може да реагира съобразно разкритието, което вече имаш. Мисля, че в тази тема някой беше споделил подобно преживяване.

# 723
  • София
Здравейте настоящи и бъдещи мамчета!
И аз наскоро родих в Токуда (нормално раждане) и искам да споделя страхотните си впечатления от всички специалисти там. Раждах при доктор Вероника Кръстанова и мога да кажа само суперлативи за нея - страхотен специалист, внимателна, отзивчива, винаги на разположение. Благодарение на нея и акушерката Мария (за съжаление не зная фамилията и) раждането ми мина прекрасно!:)
На разположение съм, ако някоя от бъдещите мамчета се интересува от допълнителна информация!
И успех на всички!
Какво да кажа... След като почти умори мен и детето ми и беше заплашена със съдебно дело, може и да се е поочовечила малко. За мен тя ще си остане некадърницата, която замалко да направи инвалид от детето ми. Докато съм жива ще съжалявам, че не си получи заслуженото - дело, съд и присъда! Всичко това - ако живеех в нормална бяла държава със закони и най-вече прилагането им. Осъден лекар няма в нашата родна действителност.
П.П. Винаги ще съм признателна и благодарна на д-р Масларска и невероятния й екип, за това, че ми запазиха безценното слънчице и сега е живо и здраво!!!   bouquet Това са прекрасни хора и специалисти, изцяло отдадени на професията си.

# 724
  • София
SoulMate,Аннтония,anelliya, Tristana  - първо честити бебчета!!!! newsm07

Много да ви радват и да са много здравиииииии!!!

Имам и един въпрос към Вас и всички наскоро родили в Токуда!!!
Споделете какво си носихте за вас за престоя ви в болницата (нощници, помпи за карма и въобще кое ви бе от полза и кое според вас не ви бе нужно).

И ако може родилите секцио да споделят какви болкоуспокояващи ви даваха в след оперативният период? Ползва ли някоя от вас епидурална упойка след секциото?!Какви са ви впечатленията, ако сте ползвали??
Каква лепенка ви сложиха и кога ви свалиха конците?? Кога се изкъпахте след операцията за първи път?!

Лек ден на всички!!!  bouquet

# 725
Благодаря ви за отговора,това не го знаех ,но ако до два дни не излезе само ще трябва да ми предизвикат раждане .

# 726
  • София
SoulMate,Аннтония,anelliya, Tristana -  честито ,да са ви живи и здрави дечицата !

gabata ,аз съм раждала в Белгия секцио и там ми поддържаха след него епидурална 2 дни (родих в понеделник вечерта,спряха ми я в сряда следобед) без да ме питат ,може би е практика.Отделно си ми даваха Нурофен и разни други неща.Мисля ,че си заслужава да си платиш за това (в токуда е 125 лв. мисля).Аз много не разбрах ,какво е болка от операцията с нея ,само при ставане после ме болеше.

# 727
Да се включа и аз, раждах сутринта на 01 ноември. Всичко стана доста набързо, защото късно разбрах, че получените болки са контракции. От спешния вход ми казаха да се кача на 2-ри етаж, където дежурният д-р Димитров ще ме прегледа. Мисля, че обясниха на таткото какво да даде - т.е. обменната карта и  направлението, за да ме регистрират. Обадиха се на д-р Илиев, който бях избрала и след прегледана д-р Димитров направо ме изстреля към родилна зала, заедно с акушерката Албена (аз имах нужда точно от такъв човек до мен по време на раждането - благодаря!). За кратко време се появи и д-р Илиев. Родих за 30 мин, видях бебо, порадвах се през сълзи и се почна шиенето - бебо, си беше големичък за моите размери. Това ми беше, най-тежката част - макар да звучи странно. После ме прехвърлиха на болнично легло и с таткото видяхме пак бебо, на който вече следяха разни показатели. Радост и умора. Simple Smile)))
Пратих таткото за вода и сладки неща и мисля, че леко задрямах. След време, д-р Илиев се появи да ме прегледа пак, установи, че имам нужда отново да се върна за шев в родилната зала, защото обилно кървях, вече с упойка, от която нищо не помня. Донесоха бебо, няколко часа по-късно и стоя при мен цял ден. Малко храна за първия ден, а доста поогладнях. В стаята имаше още 3 момичета, 2 изписаха същия ден.  Освен от хавлиени кърпи, тоалетни принадлежности, превръзки, нямах нужда от друго. Викахаме да ми покажат как да се къпе бебчо, да се сменят памперси и т.н. Кърменето се оказа по-сложната част, защото за престоя нямах кърма (т.е.  помпа може да се донесе после от някой близък при нужда). Ядяхме известно количество добавка. За изписването на третия ден платихме, дадох дрешките за бебо, благодарности на всички и това е.
 За д-р Илиев - голямо благодаря! За останалите, отлична грижа за пациента. Пак бих избрала тази болница.

Дано да съм била от полза за тези, на които предстои. Не се притеснявайте за нищо от сега, оказва се излишни нерви, спестете си ги.

Късмет мами.

# 728
Moxymonica, да ви е живо и здраво бебчето!  bouquet Мерси за споделените впечатления! Peace

# 729
  • София
...
Имам и един въпрос към Вас и всички наскоро родили в Токуда!!!
Споделете какво си носихте за вас за престоя ви в болницата (нощници, помпи за карма и въобще кое ви бе от полза и кое според вас не ви бе нужно).

И ако може родилите секцио да споделят какви болкоуспокояващи ви даваха в след оперативният период? Ползва ли някоя от вас епидурална упойка след секциото?!Какви са ви впечатленията, ако сте ползвали??
Каква лепенка ви сложиха и кога ви свалиха конците?? Кога се изкъпахте след операцията за първи път?!

Лек ден на всички!!!  bouquet
Носих си: хавлия голяма, хавлия малка (за лице, ръце...); тоалетни принадлежности, сешоарче, връхна дрешка (в коридора става течение и е хладно), чехли (примерно джапанки), чорапи (не ги обух, доста е топло в стаята), бельо (бикини, потниче и сутиен за кърмачки), Гармастан (или Лансинох, задължително!!!), подплънки за гърди, нещо за четене, превръзки. Нощници дават в изобилие, не е нужно да носиш твоя. Не забравяй вода - поне една голяма бутилка.

Препоръчвам ти да си носиш помпата, чаша и пластмасова лъжичка (пакетирана от сладолед най-добре). Колкото по-скоро започнеш да помпиш гърдите, толкова по-скоро теква нещо от тях. Бебенцето е много миличко в опитите си да засуче, но докато се научи как става минава време, а с помпата можеш по-бързо да "извикаш" малко коластра и да му я сипеш в устичката с лъжичката.

Болкоуспокояващи: аз вече писах, че бях с епидурална след операцията. Болката е силно притъпена, но не очаквай да скочиш от леглото с пируети. Половин ден си лежах като родилка  Wink и дори книгата не можех да докопам. Докторът поне три пъти ми слага някакви допълнителни болкоуспокояващи през системата на епидуралната, последното точно преди да махне иглата от гърба ми. После пиех солпадеин, с уговорката, че поне три часа след него не трябва да се кърми. Вземи си една кутия солпадеин или нещо друго с парацетамол.

Лепенка: смениха първата превръзка ден след операцията с дишаща лепенка. Къпането е окончателно разрешено, когато анестезиологът махне иглата на епидуралната от гърба ти - малко след смяната на превръзката.
А конците се махат седмица след операцията, освен ако не са те шили с резорбируеми.

# 730
  • София

Носих си: хавлия голяма, хавлия малка (за лице, ръце...); тоалетни принадлежности, сешоарче, връхна дрешка (в коридора става течение и е хладно), чехли (примерно джапанки), чорапи (не ги обух, доста е топло в стаята), бельо (бикини, потниче и сутиен за кърмачки), Гармастан (или Лансинох, задължително!!!), подплънки за гърди, нещо за четене, превръзки. Нощници дават в изобилие, не е нужно да носиш твоя. Не забравяй вода - поне една голяма бутилка.

Препоръчвам ти да си носиш помпата, чаша и пластмасова лъжичка (пакетирана от сладолед най-добре). Колкото по-скоро започнеш да помпиш гърдите, толкова по-скоро теква нещо от тях. Бебенцето е много миличко в опитите си да засуче, но докато се научи как става минава време, а с помпата можеш по-бързо да "извикаш" малко коластра и да му я сипеш в устичката с лъжичката.

Болкоуспокояващи: аз вече писах, че бях с епидурална след операцията. Болката е силно притъпена, но не очаквай да скочиш от леглото с пируети. Половин ден си лежах като родилка  Wink и дори книгата не можех да докопам. Докторът поне три пъти ми слага някакви допълнителни болкоуспокояващи през системата на епидуралната, последното точно преди да махне иглата от гърба ми. После пиех солпадеин, с уговорката, че поне три часа след него не трябва да се кърми. Вземи си една кутия солпадеин или нещо друго с парацетамол.

Лепенка: смениха първата превръзка ден след операцията с дишаща лепенка. Къпането е окончателно разрешено, когато анестезиологът махне иглата на епидуралната от гърба ти - малко след смяната на превръзката.
А конците се махат седмица след операцията, освен ако не са те шили с резорбируеми.

Много благодаря за изчерпателният отговор!!! newsm10

# 731
И аз благодаря за подробния списък  Peace
И да си повторя въпросчето - колко време приблизително продължава операцията, ако всичко се развива нормално?

# 732
  • София
Здравей,Old Sport. Моята операция продължи около час. Водата е много важна след операцията. Аз лично изпих към 4 литра . Но това става няколко часа след операцията и постепенно. Това се прави , за да не те боли глава след упойката.

# 733
Tedydeyan, благодаря ти много за отговора!  bouquet

# 734
Moxymonica, да ви е живо и здраво бебчето!
Tedydeyan аз не съм раждала 1-вия път в Токуда, но не ми даваха да пия вода след упойката(раждах със спешно секцио), за да не повръщам.Обаче аз тайно пиех, защото имаш чувството, че ще умра без вода.
Интересно как в Токуда не ти забраняват! newsm78

Общи условия

Активация на акаунт