Болница ТОКУДА - тема 3

• 94 582
  • 885
  •   1
Отговори
# 765
  • София
Знаете ли, че чух че на някои места след раждането се поставяла торбичка с пясък на корема, за да се прибере по-лесно матката, пък и корема. Аз като раждах първия път в Тина Киркова нямаше такова нещо и затова се чудя дали в Токуда го практикуват, т.е. дали втория път ще ме огрее  Wink (защото според мен това е добра практика...)?
Моля раждалите там мами да споделят.

Кърменето е отличен метод да ти се прибере матката по-бързо. Горещо го препоръчвам това упражнение Mr. Green

Прибирането на матката е едно, а натрупаната сланинка и отпускането на коремните мускули е съвсем друго. На мен матката ми се прибра много бързо, но корема не! Като че ли се поотколнихме в друга тема с тия кореми  Laughing  Whistling

# 766
  • ул. "Мечтание"
на мен никой, нищо не ми е слагал, имам си още малко коремче, като в 3-ти месец newsm78

На мен също нищо не са ми слагали (нито пясък, нито лед), корема ми се прибра изключително бързо. Матката ми си беше в нормално състояния още на прегледа на първия месец след раждането.

# 767
  • София
Добър ден на всички бъдещи и настоящи майчета. Искам да Ви попитам, когато за първи път си записахте час за проследяване на бремеността в Токуда, но платен прием колко Ви струваше? Записах си час при д-р Колева за 2.12, но мацката от регистратурата не ми каза колко пари трябва да нося? Имате ли представа каква ще е цената?

# 768
30лв, като за изследвания и ехограф се плаща допълнително. Това ми казаха миналата седмица, като си записах час за д-р Илиев. Peace

# 769
  • София
Old Sport много ти благодаря за бързия отговор.

# 770
Добър ден на всички бъдещи и настоящи майчета. Искам да Ви попитам, когато за първи път си записахте час за проследяване на бремеността в Токуда, но платен прием колко Ви струваше? Записах си час при д-р Колева за 2.12, но мацката от регистратурата не ми каза колко пари трябва да нося? Имате ли представа каква ще е цената?

Здравей,

Първият преглед ми струваше 35 лв. и включваше и ехограф. Всички допълнителни изследвания като кръвна картина, урина, цитонамазка и т.н. се заплащат отделно. За всяка следваща женска консултация заплащам 15 лева.
Поздрави!

# 771
Здравейте и от мен - още един новак в темата. Проследявам бременността си при д-р Герганова. За първия преглед при нея платих 30 лв. Прегледът включваше и ехография. До момента съм ходила на консултация 3 пъти и всеки път плащам по толкова, защото всеки път има и ехография Wink

# 772
Ще се радвам прегледът да включва и УЗ. Аз споделих какво ми се каза по телефона преди няколко дни за преглед на 10.дек. Peace

# 773
Май не им е мн добър УЗ в Токуда..Вчера бях на преглед при Колева, и именно поради това, че не бе сигурна в него ме прати за подробна ехография във Фемина.
При други случвало ли се е?

# 774
Това е доста странно за болница от този ранг  Confused Аз успоредно ще продължавам да си ходя и при моя док, който има много добра техника, но все пак ...

# 775
Май не им е мн добър УЗ в Токуда..Вчера бях на преглед при Колева, и именно поради това, че не бе сигурна в него ме прати за подробна ехография във Фемина.
При други случвало ли се е?

Да, не е нищо особено, но явно им е достатъчен за рутинните измервания на плода. И мен Герганова ме прати във Фемина за скрийнинг, а сега в 20 г.с пак иска да ходя там за фетална морфология.

# 776
Е, за специализираните изследвания е ясно, но е хубаво да им е що годе свястна техниката и за рутинните прегледи. Peace Все пак от Япония могат да ги пообзаведат  Laughing

# 777
  • ул. "Мечтание"
Да не са в комбина с Фемина?!  newsm78  Laughing
Защото със сигурност има хубав ехограф в болницата, сина ми са го гледали на него, при това ехографа не един. Първия път го гледа неонатолога и май ехографа беше някакъв за общо ползване (поне с такова впечатление останах), после са го гледали в педиатрията на техния ехограф. Иначе за рутинните прегледи към женската консултация не им трябва кой знае колко джиджан, а доколкото знам Колева прави фетална морфология в Токуда.

# 778
И мен на тази мисъл ме наведе ситуациата..затова попитах има ли и други препратени във Фемина Rolling Eyes

# 779
И мен на тази мисъл ме наведе ситуациата..затова попитах има ли и други препратени във Фемина Rolling Eyes

Като се замисля, едва ли имат нещо конкретно с Фемина. За мен Герганова настояваше да отида на УЗ точно при д-р Виолета Димитрова във Фемина. Обаче нямаше свободни часове за периода, когато на мен ми беше нужно. Споделих с Герганова и тя каза тогава да пробвам при Марков, ако и там нямат свободни часове - при Мазнейкова. Тя просто държи на добър ехографист, а не на конкретен мед. център. Ако беше обратното, щеше най-вероятно да ми каже да се запиша при който и да било във Фемина - поне така си мисля.

Общи условия

Активация на акаунт