Въпроси и отговори относно кърменето на близнаците - 2

• 82 723
  • 748
  •   1
Отговори
# 150
  • София
  Аз скоро ще преведа тази другата статия и ще я пусна тук.
  За кърменето и аз им напаснах режимите. Просто в момента в който едната се събудеше и искаше да яде будех и другата. Ако са с близки кг и темперамент става, но ако се различават прекалено много понякога е невъзможно за съжаление.

# 151
Strelche и ние сме по-големи за възрастта и главичките са малко по-големи .
Ние се храним с адаптирано мялко и кърма и забелязах ,че ако ги храня по 7 пъти на ден качваме 500 грама на седмица.
В момента сме на 1 месец и сме 4500 и 4000 ,височина 58 и 55 см.
Родиха се 3200 и 2900 ,50 и 49 см
Педиатърката каза,че сме дебели и в момента се опитвам да ги приуча да с ехраним на 3 часа и половина ,не на 3.На 3 час заапочва един рев ,люлеем се 30 минути ,смучем биберони,лудница настава.
Дано да се адаптират бързо.

# 152
  • София
  malinkap вие май сте мънички за шесткратко хапване. Ако те притеснява наддаването варианте така също да опиташ да намалиш количеството на добавката и да запазиш броя на храненеята  Simple Smile
  Ето една статия за наддаването - Наддава ли прекалено много моето изключително кърмено бебе?

# 153
Много интересна дискусия се е заформила  Simple Smile
Трябва честно да си призная, че ако е трябвало да мина през това, през което минават някои от вас не знам дали още щях да кърмя... Комплименти!   bouquet
strelche® , аз на вашите месеци се притеснявах, че не наддаваха, всеки с дертовете си  Simple Smile По принцип се смята, че при кърмените деца няма опасност от наднормено тегло, защото определят сами кога ядат. Не можеш да накараш кърмаче на яде насила като му излееш млякото в устата, то трябва само да се потруди за яденето си когато му се яде и яде точно толкова, колкото иска. По принцип след 4-я месец има физиологичен спад в теглото и наддаването намалява, така че мисля, че проблемът ти ще се реши съвсем скоро от самосебе си. Ще започнете захранване, бебетата ще се движат все повече и нещата ще си дойдат на мястото. Споделяш, че не искат много да се движат и обръщат, опитвала ли си да ги сложиш на одеяло на пода, например, или на място, където имат повече пространство? Моите на тази възраст някъде започнах да ги оставям така и направиха изведнъж голям напредък с движенията, просто явно в боксовете вече им е било тясно  Simple Smile Иначе даваш ли вит. Д? Може би ще е уместно, като се има в предвид и факта, че в момента е зима и не излизат много навън, за да си го набяват по естествен начин. Тук по принцип се взима от всички деца до 3-годишна възраст. Препоръчва се и за самата кърмачка.
За нощното кърмене мога само да се присъединя към съветите в статиите, които вече сте цитирали. Според мен обаче е по-лесно то да продължи по-дълго ако децата спят при майката. Моите рядко съм ги взимала при мен, защото отначало таткото го беше страх да са при нас и мога да кажа, че спят съвсем спокойно сами. Когато са били при мен са искали винаги да сучат повече, явно им мирише на мляко  Grinning Даже и сега сутрин като ги взема при мен сучат и ако поседят малко повече или ме гушкат пак се присещат да сучат  Simple Smile Ако след кърменето станем и слезем долу това не се случва. При мен е действало и като се събудят само да ги галя и да им шъткам и пак се успокояват и заспиват. Честно казано повече са се изнервяли ако взема да ги разнасям, да ги местя и да им давам да сучат. Но сигурно съм била късметлийка...
Иначе както и Аила е казала е много по-лесно ако е възможно да се напаснат режимите, особено нощем. Като яде едното бебе да се дава и на другото, поне после ще спят заедно известно време. Нищо не пречи да се опита.
Стрелче, аз пък се притеснявам, че моите момичета правят прекалено дълга нощна пауза и в резултат на това може би не наддават много. На 4 месеца точно бяха 6.100 едната и 6.200 другата. Нас ни изписаха 2.600 и 2.560 кг. След 2.5 месеца спряха да ядат нощно време. Първоначално след кърмене и заспиване в 23 часа, ги хранех в 5 часа. Ако примрънкваха през този период не ставах и те си заспиваха самички, но не са плакали, само се извикваха по няколко пъти. От навършени три месеца сами си изместиха сутрешното ядене, всеки ден малко по малко до към 8.30- 9 часа. Има сутрини /рядко/ стават към 7-7.30, но по- често аз съм нетърпелива и към 9.00 ги събуждам  ooooh!! Иначе и ние сме само на кърма. Но и през деня ядат на около 4 часа. Пробвай да увеличаваш периодите за ядене. Аз ако опитам по- начесто да ги храня, те се дърпат, реват, извиват се на гърдата, ужас! И се отказах, изчакам ги да огладнеят и тогава им давам да сучат!

Славина, моите на 6 месеца бяха 6150 и 5440, а са родени по-големи от твоите  Simple Smile Съвсем добре си наддават момичетата  Heart Eyes При нас се получи по същия начин с нощните хранения, само дето беше малко по-късно. Започнаха постепенно да правят една по-дълга пауза (първо беше привечер  ooooh!), но след това я изместиха по-късно и нощем. На тази възраст обаче е все още добре да имат около 6 хранения на денонощие, не знам колко са вашите.

# 154
Много интересна дискусия се е заформила  Simple Smile

Славина, моите на 6 месеца бяха 6150 и 5440, а са родени по-големи от твоите  Simple Smile Съвсем добре си наддават момичетата  Heart Eyes При нас се получи по същия начин с нощните хранения, само дето беше малко по-късно. Започнаха постепенно да правят една по-дълга пауза (първо беше привечер  ooooh!), но след това я изместиха по-късно и нощем. На тази възраст обаче е все още добре да имат около 6 хранения на денонощие, не знам колко са вашите.

Фата, не можем да ги направим 6 храненията, 5 са ни вече. Не искат и това е, аз ги слагам така както казваш ти на земята на одеало, ритат, гледат, въртят се, но като пробвам да им дам да ядат преди 3.5 часа от предишното ядене, следва ядовит рев, дърпане, извиване, не мога да ги накарам да засучат. Ако ли пък спят и ги събудя по- рано, сценарият се повтаря  ooooh!! Но понеже са спокойни, сами си се занимават, вече нямам нерви да се ядосвам. Изкарахме един месец в ревове докато го откажат едното ядене, и вече не ги и карам от няколко дни.

# 155
Славина, ако наддават добре мисля, че няма проблем. Аз като парен каша духа реших само да споделя моя опит, защото на същата възраст бяха разредили храненията и после се оказа, че не са и наддали  ooooh! Моите бяха много кротички и като започна да им става интересен околния свят се изложиха с яденето  Simple Smile Баха минали самички на 5 хранения и понеже не наддаваха (бяха наддали 40 гр. за 2 седмици) даже ми заговориха за дохранване. В крайна сметка им добавих едно ядене късно вечер в полусън и се оправиха нещата  Simple Smile Оказа се, че можело бебетата сами да свикнат да се хранят по-малко, затова и се следи теглото толкова стриктно първите месеци.
Това не значи, че вашият случай е подобен, просто споделям опит  Peace При вас и теглото е съвсем друго на този етап, моите тежаха много по-малко.

# 156
Стрелче, съжал явам, ако съм те обезкуражила  Hug Но факт е, че при нас въпреки нощните ставания успявам да открадна повече сън (дано не ме чуе дяволът!), това поне трябва да те окуражи, че светлина в тунела има Simple Smile При нас, разбира се, помага и даването на шише с добавка, само кърменето сигурно е по-трудно... Мойте също на тази възраст не искаха и да чуят за установен режим, да не говорим пък за напасване между двамата. Но с времето, сами си уеднаквиха фазите, просто защото вече се напасват към средата, в която живеят. Вярвам, че и при вас сегашното статукво е само временно  Hug Аз в началото си играех да ги взимам и връщам в креватите при всяко нощно събуждане. Да не говорим, че само да се размърдаха и скачах като ужилена и така с часове. Сега вече просто протягам ръка, за да взема, оставя или проверя как са. Не казвам, че това е най-добрият начин, просто за мен беше улеснение. Няма ли и някой, който да се притичва на помощ, ако се събудят едновременно, та д не се налага да местиш от стая в стая, за да не се будят?

Айла, и аз благодаря за статията! Виждам колко неща бъркам в приспиването им вечер. Може би това е причината единият толкова упорито да се бори със съня, да се ядосва понякога дори като изпълнявам всичките му капризи и разнасям до припадък.

Малинка, ех, че с хубави мерки сте се родили, поздравления! Аз лично не вярвам в прехранването на бебетата, независимо с какво са хранени. Това, че можеш да натъпчеш в устата на новородено било кърма, било адапте, понеже не знаело кога се е нахранило - кой, по дяволите, е измислил тази глупост? Мойте просто стискаха беззъби устички, когато решаха, че са се нахранили, и нищо не можеше да ги накара да ги отворят. Да не говорим, че не можеш и да ги накараш да гълтат, дори да напъхаш бибата в устата им. Мен ме гледаха накриво заради по-сериозното наддаване на единия близнак - да не би от по-голяма любов само него да съм тъпкала?  Laughing Слагах го на режими и простотии и пак си наддаваше повече. Едричък и пухкав си ми е и сега, да ми е жив и здрав! Не се връзвай на коравосърдечни педита, справяте се отлично!  Peace

# 157
И аз, откакто започнах да ги кърмя легнала, успявам да поспя, но пък гърба и кръста ми...  ooooh!. И за дневния сън, също рядко заспиват заедно  Crazy Сигурно за да не и е скучно на мама Joy

# 158
Славина, завидях ти, честно! Embarassed Девойките ти наддават по книга, поздравления! Hug Да ти имам притесненията... много спяли. Да се сменим, а? Twisted Evil Не съм спала повече от 3-4 ч за денонощие, откакто съм родила. Вече съм като зомби. Вечер започвам с къпането в 21.00ч. Първо единият, храня го и бабата го поема за оригване и приспиване. Мятам №2 и така докато заспят, което не е преди 23.00ч най-често. Оттам насетне е чудо, ако някой от двамата устиска поне до 2.30ч след полунощ и за мен спането приключва... тъкмо нахраня първия събудил се, идва и реда на другия, малко след това следва ред на новото хранене и денят започнал. За мен в 2.30ч, за теб (по писанията ти) в 9.00. Сега разбираш ли каква щастливка си? Mr. Green
Пробвах да увелича интервала между дневните хранения, но и тук ударих на камък - те едва издържат и 3 часа, какво остава за повече. Sad Лакомници страхотни си имам, това е. ooooh!
Относно теглото - и аз така се успокоявах, че са на кърма и не би трябвало да има проблем, но тяхното е прекалено много. Дори за едно родено дете е много, камо ли за бллизнаци.

strelche съвет как да спреш нощното хранене не мога да ти дам, но мога да ти кажа как долу-горе реших проблема със съня, защото и моите правеха като твоите, ами колкото и погрешно да е според всички просто взех децата да спят при мен от двете ми страни, а таткото в другата стая Embarassed Rolling Eyes , та като се събуди някоя само се обърна и предложа гърда тя посуче и заспи пак, после се обърна към другата и тя така и те не сучат, за да се нахранят ами така да са спокойни че съм до тях иначе биби не искат, така не се разсънвам ами всичко правя в просъница, лошо става ако се събудят едновременно, тогава ща не ща трябва да стана,че така и не усвоих поза с едновременно кърмене легнал, във ващия случай обаче това постоянно цокане не зная newsm78, ама те пък хапват така по-начесто, а по малко, даже понякога само лапват зърното и не сучат

# 159
  • София
  Аз също спях с каките, но и таткото успяваше да се събере отстрани смачкан и заел възможно най-малко място  Simple Smile. Явно не сме малко близнашките майки, които сме процедирали по този начин за да имаме възможност да се наспим  Simple Smile
  ФатаМоргана пък е пример за по-кротки  и спокойни бебчета, които рано дори ги измести в друга стая. При мен за съжаление това беше мисия невъзможна. Едва на две годинки и нищо започнаха да си спят в техните легла, по тяхно желание без никакъв проблем и някъде от тогава си спят и по цяла нощ без да се събуждат. Само стават до тоалетната понякога.
  Сега разбира се бебка спи при мен, но с едно бебе ни е широко  Joy Надявам се вече в новия апартамент каките да си спят и в тяхната стая  Heart Eyes

# 160
  • София
Цитат
Здравейте близнашки майки

Бих желала да направя блог където да събираме информация и да споделяме опит за кърменето на близнаци. Вашите истории за това как е протекло кърменето на близнаците ви, може да са от огромна полза за майките, които очакват своите бебета и се чудят как ще се справят. Да разкажете за радостите и за трудностите, които сте преодолели, ще ви помогне да видите в нова светлина какво сте постигнали и защо можете да се гордеете със себе си.

Тук съм поместила насочващи въпросчета, които може да ви помогнат с идеи какво да пишете, макар че не е задължително цялата тази информация да присъства. Най-важното е личното усещане и опит.

Ако не се притеснявате и имате желание може да ми изпращате и кърмачески снимки на вас и вашите бебенца. От Контакти може да видите имейл адреса ми или скайп, където да ги изпращате.
  От тук насочващите въпросчета - http://atwins.wordpress.com/questionnaire/

# 161
Здравейте интересува ме докага сте успели да сте изцяло на кърма без да ги дохранвате?Стигаше ли ви кърмата и за двете бебчета? Ние сме на 2 мес и сме 90% на кърма с 1 или 2 дохранвания когато се налага.

# 162
  • София
  Фиони поздравления за успеха  Simple Smile Аз лично захраних близначките на шест месеца, дотогава бяха само на кърма.
  Ето тук има истории и на други мами - http://atwins.wordpress.com/personal_story/
  При хранене с кърма количествата необходими между първи и шести месец не се увеличават, за разлика от хранените с АМ бебета. Така че няма нужда да увеличаваш добавката или да се притесняваш, че количеството на кърмата трябва да се увеличи. Продължавай да си кърмиш и мляко ще има. Не помня на каква възраст бяхте и колко сте станали в момента, но само да предупредя че към трети месец има скок в растежа, когато бебчетата са неспокойни и искат да сучат по-начесто за известен период. Просто отговори на нуждите им и след няколко дни нещата ще се върнат в старите рамки. Увеличаването на добавката обаче или вкючването и не позволяват на организма да отговори на променените нужди и не е разумно.
  П.П Ще се радвам и ти самата да се включиш с разказче  Simple Smile

# 163
  • Някъде там...
Ние все още сме изцяло на кърма, защото ми отказват твърдата храна. Все още им стига. Никога не съм дохранвала.  Peace

# 164
Жабче браво на вас ще свикнете и на твърда храна а кога ти бяха първите опити за това?
Аила в събота правим 2 мес и в момента единият тежи около 4100, а другият 3800 бяха 2480 и 2280 на изписването справихме се с някои проблеми, но така и не можах да махна тези 1, 2 дохранвания. Обикновено го правя преди да излезнем на разходка, защото докато ги накърмя и приготвя става време за следващото хранене, което е след  около 2 часа. Интересно ми ти какво правеше като ревнат и двамата знам че и ти си гледала сама. Моите са доста ревливи и то не само от силните колики и от глад, а все още не се заглеждат много по играчки надявам се поне после да е по- лесно или се лъжа? БЛАГОДАРЯ ТИ ЗА СЪВЕТИТЕ

Общи условия

Активация на акаунт