как да сменя наблюдаващия ме лекар?

• 3 409
  • 28
  •   1
Отговори
Здравейте, не намерих подобна тема но се нуждая от малко информация и помощ, ако и някоя друга бъдеща или настояща майка е имала такъв проблем.

Искам да сменя наблюдаващата ме лекарка поне докато е време. Аз съм сега в 5-ти месец но никак не съм доволна от отношението и.
При положение, че вече съм записана при нея какво се прави, за да я сменя?

Макар че ако мога да си тръгна без изобщо да я виждам и да искам нещо от нея ще е най-добре но...  newsm78

Предварително ви благодаря

# 1
  • Mars Hotel
Най-малко трябва да си вземеш картона, ако е у лекарката ти. Хубаво е още да ти даде и резулти от изследвания, които си правила от началото на бременността.  Peace

# 2
  • до Него
и аз имах като твоя проблем. личната ми лекарка каза просто да отида при друг и да кажа , че искам да сменя предния..така и направих, не е било нужно да си взимам картон или каквото и да е...автоматично по ЗК ми прехвърлиха всичко. Не се притеснявай . Действай.

# 3
  • България
Действай на мига.Щом се отнасят зле с теб,то веднага се прехвърли.Няма какво да ги жалиш.Успех Hug

# 4
  • Пловдив
Аз също смених гинеколога си , защото излезе в болничен за няколко месеца.Взех направление от личната и си избрах друг гинеколог.Изследванията ми обаче си стояха в мен и само бяха нанасяни в картон от стария ме наблюдаващ лекар.

# 5
той картона от началото си е в мен, тъй наречения картон е едно прегънато листче.
А изследванията повечето и те са при  мен, защото другата половина още не са направени  Rolling Eyes

Може би трябва  да взема ново направление от личния лекар?

# 6
Цитат
Може би трябва  да взема ново направление от личния лекар?
Ами да ,и това е вариант,но дали ще ти даде?

# 7
Цитат
Може би трябва  да взема ново направление от личния лекар?

Тя е длъжна да даде ново направление,щом здравноосигуреното лице не е доволно от отношението на водещия АГ бременност.А ако лекуващия откаже,следва жалба в ЗК.

# 8
Цитат
Тя е длъжна да даде ново направление,щом здравноосигуреното лице не е доволно от отношението на водещия АГ бременност.А ако лекуващия откаже,следва жалба в ЗК.
Моята лична лекарка например не дава повторно направление за един и същи специалист.
Казва ми,че трябвало да минат 6 месеца от едното до другото направление.

# 9
  • Пловдив
Кристал   аз знам от моята лична , че след 45 дни може да ми даде направление за същия специалист.

# 10
Отиваш при личната и искаш направление за смяна на лекаря.Не е нужно да уведомяваш лекаря,който те наблюдава за това.След като отидеш при новия,той ще ти направи ново досие,ако нямаш старото..

# 11
  • след Околовръстното
Цитат
Може би трябва  да взема ново направление от личния лекар?

Абсолютно.

# 12
Цитат
Моята лична лекарка например не дава повторно направление за един и същи специалист.
Казва ми,че трябвало да минат 6 месеца от едното до другото направление.

Няма такова нещо-нещо те будалкат.Значи от тук следва оплакване в ЗК.

# 13
Вчера си взех направление за ЖК, личната ми лекарка каза, че ако случайно не съм доволна мога да взема още едно, и да се запиша при друг.

# 14
аз съм сменявала и процедурата е следната:трябва ти ново направление и ако имаш документи да си ги прибереш.Предишният ти наблюдаващ трябва да е предупреден че се отказваш от него и че ще ходиш при друг,защото в ЗК ще постъпват искания за плащане от двамата ако първият не те е прекъснал.В резултат ще търсят личният ли лекар за издаване на един и същ документ.Така че ако мислиш да сменяваш и личният никой не предупреждавай.

Общи условия

Активация на акаунт