Отговори
# 225
mamito85 добре дошла Hug Ама твоя Пламен голям сладур бе и с тази коса направо си е пич Hug
very nice пак не се отварят само първата.Гушкайте се с Габи тази нощ и дано Вики е спокойна и вниманието е за кака.
Жабче страхотни са  Hug Големи сладурани и винаги едната ще има опора  Wink
А клипа с кърмещи мами е страхотен .

# 226
Хоп,еддна луда на хоризонта посред нощ!

Миме 85,добре дошла Hug
Princeske и ние си волим тавана.
Жабче, е големи образи са твойте госпойци. Сладурки големи!
Very nice, HugДано бързо израсте този период каката и възможно най-леко оттук-нататък!

Choki, dessi, very nice, Олче  Hug  Hug  Hug

Jylieta , и ние с Вили сме така,мрън,мрън ,особено вечер,нито яде,нито нищо,разнасяме се и по некое време заспи.Ма незнам изтощават ли се тия деца,от жегата ли,от бабенцата дето жсеки ден им надничат в количката и само ги дразнят?! Joy И аз незнам!Ама резултата после е неспане,щото не са се наяли!

Олче,Елина просто е върхът.Бързо да оздравявате,че и в тая жега  не си е работа.

VelvetS,блазе ви,да си изкарате много хубажо и спокойно,цопнете д.....е и за нас!

Абрикотин ,Енигма,големи сладури гаджетата!

Хайде,че май прекалих.
А всъщност исках да питам ,има ли някой,който е подал документи за ясла вече или аз съм най-ненормалната<з/то днес свърших тази работа

# 227
  • Някъде там...
ЛВ, не е ли рано още за ясла?  newsm78 Все си мислех, че ние ще кандидатсваме догодина за 2010/11, сега не се ли кандидатства за 2009/10?
Very nice, как мина снощи?  Hug
Принцеска, и моята Яна зяпа тавана на воля. Даже напоследък си е харесала да изпъва главата колкото се може по-назад и да зяпа нейде нагоре.
Мара Подробната, моите още не са играли с нищо по-различно от играчка. Но пък и те почти не задържат нищо в ръцете. Йоана посяга, хваща, дърпа, удря, но дотам. Ако й сложа нещо в ръката го размахва, но несъзнателно, просто стиска пръсти и маха с ръце. Яна пък въобще и не посяга, на нея й дай човешка играчка. Joy Но си отделям разни кутийки с цел да им ги давам след това. Като им се сложи малко ориз или бобчета вътре и става чудна дрънкалка. Само гледам да нямат лепенки или ако са цветни да не ми остава боя по пръстите като ги пипам.
mamito85, много ти е сладък младежа. За сядане е още рано. Педката каза, че от третия месец мога да вдигам наклона на количката до 45 градуса, но не и да ги слагаме да сядат. Препоръча да ги слагаме седнали след 6ия месец и то само ако детето прояви готовност и желание да го прави.
Рони, благодаря че ми каза за Стеф. Напоследък надничам само тук за малко и бЕгам.

На колко време ви акат децата, че купувате тези капки? Моите също акат през няколко дни, но нищо не им давам. Не дават вид да им е некомфортно, не се напъват и не пъшкат, не са им твърди коремчетата.

Последна редакция: сб, 18 юли 2009, 16:40 от Жабче

# 228
Здравейте момичета!
ОООооох,ама,че жега!
 влизам да споделя нещо,каня се от 1 седмица насам.
За стриите,лично аз се сдобих с доста и както предполагате се чуствам кофти. Разбрах,че крем от мас и невен помага много.В билк.аптека не можаха да ми го направят, но ми предложиха някакъв готов ,немски крем-пак от мас и невен.Има голяма промяна....просто съм неузнаваема, а стриите бяха дълбоки и мнооооооого червени.Препоръчвам ви го горещо.Сега ще ми направят истински ,имам предвид натурален,предполагам,че още по-добре ще действа. Peace Ще докладвам:)

За бебшките гънчици и топлото време.Вие третирате ли ги по някакъв начин.Борис не се поти мнмого ,но понякога му се заречвяват и мама днес ми даде идея да слагам малко бебешка пудра.Някой да има опит и впечатления от това.Предполагам,че не бива да се прекалява ,за да не запуши порите.

Песнички.мами, вие  пеете ли на децата си? Аз много му пея (не ,че мога ,ама стерая).Борис обожава песните и музиката въобще /Аз му пусках класическа музика още в корема:)Simple SmileSimple Smile и сега всеки ден  пеем ли пеем.Понеже бях забравила всички детски песни ,си свалих много от "Нашите деца".Има чудни песни,хахахахаха и аз сега уча усилено .Днес "взехме"  Laughing Laughing Laughing 2 нови песни и Бобо е във възторг....

Иначе сме ок.Нашия тати е в чужбина и сме сами,но се справяме.По-късно ще скочим до Ю.парк.
Олче,как сте?very nice[/b, a вие?
ю

После ще се включа пак
целувки

# 229
Ето още нещо ,което ми се ще да изкоментираме

Яденето,жегите и кърменето
Да си призная в тези жеги въобше не ми се яде.
По принцип съм си жабка и пия по 3л вода на ден, сега пия и доста лактогонене чай .
Течности всякакъви поемам ,дори боза днес пих , но ми се ядат само плодове, кисело мляко и малко сирене.
Вие как сте? Има ли вероятност да ми спре кърмата.Ако трябва ще се насилвам да ям ,щом е за бебчо .....

# 230
Жабче, магдалена.савова, dena_klv, горе-долу добре мина снощи. Заспа при мен, но към 1ч. започна много силно да вика и да реве насън, аз й шътках, говорех, гушках, тя спира, след малко пак... и Вики след всяко викане шава и така 30-40мин. На сутринта не помнеше нищо ooooh!
магдалена.савова, щом пиеш достатъчно течности, мисля, че не е проблем. Тъкмо днес си мислех да ви питам за стриите. Аз от предната бременност си наследих доста, та сега мислех, че няма къде повече да се сцепи кожата, но след като ми се прибра корема забелязах 2-3 нови, ама не смятам нищо да ги правя. На фона на старите няма смисъл Whistling

# 231
  • Някъде там...
Аз мажа с Мустела стриите, има ефект въпреки че не съм кой знае колко редовна.
very nice, таман вчера мислех да ти пиша за рева насън, но не ми остана време, а после забравих. Аз съм била много впечатлително и чувствително дете. На около 4-5 годишна възраст съм започнала да рева насън, понякога дори с отворени очи, а на сутринта нищо не съм помнела. След някоя и друга година вместо да рева съм започнала да говоря и ходя насън.  Embarassed Случвало се е ако да кажем нещо ме е впечатлило, изплашило или разстроило през деня т.е. при по-силни емоции. Къде ли не ме водиха нашите едно време, все казваха че ще го израста. С възраста наистина започна да се случва все по-рядко. Един ден баба ми решила скришом от нашите да ме завде да ми баят. Това даже го помня - една баба ми баеше с брашно. Съвпадение или не, но оттогава приключих със сомнамбулството. Звучи като небивалица, но е факт, инак аз много-много не вярвам на подобни неща. В наши дни има и психолози, тогава не помня да са ме водили на такъв.
Магдалена, с нищо не третирам гънчиците. Забелязвам, че тези на врата са постоянно зачервени и събират разни мръсотийки. Чудех се и аз какво да ги правя. Иначе гънчици си имаме доста - войни брадички, гривнички по ръцете и краката.
Как се казва крема с невен?
На мен ми казаха, че и с Контратубекс мога да мажа (препарат за заличаване на белези), но не знам съвместим ли е с кърменето.

Има ли още някоя от вас, която си носи шкембе ала 6ти месец бременна или само аз останах.  Sad Много зле ми действа тоя тумбак стърчащ, никакво намерение да се прибира няма.

mara casy, и на нас тази активна гимнастика с мечетата ни е дадена за ползване, 3-4 бебета е изгледала вече.  Laughing Тя не им е толкова интересна, защото играчките са високо и не ги стигат с ръцете. Предимно я гледат, понякога се сещат да ритат с крака по играчките та да дрънкат.

# 232
Оцеляхме и днес в жегите. Особено тати.  Laughing
Набързо да прочета какво става наоколо и после да отнасям плувката.
Вери Найс, може би ще мине време, за да се подобри емоционалното състояние на Габи. Мислех си, дали не можеш да й събереш снимки само на вас двечките и да й направиш нейно си албумче. Също и едно със снимки на нея и татко й. А това, което е писала Жабче за баенето, не пречи да опиташ. Най-много да се окаже, че има ефект.  Peace
Марче, любимото занимание на Мария е да яде шала, с който я кърмя. Голяма веселба пада с него. Ефирен е и сега в жегите даже й го мятам в количката, пък ако заспи я покривам с него, за да не я пече слънцето случайно ако минем през такива участъци. Че ние не подбираме кога е подходящо за разходки, че в нас винаги й е неподходящо за спане на моята щерка, а понякога и се спи, та истерясва чак.
Жабче, много готини Яна и Йоана в серията по корем. Ние си имаме съотборничка на Яна.  Laughing
И аз съм виждала разни белички неща в двойното гушле на Мария. Мислех си, че е нещо от разните й връщаници, но не е.
Маги, за пудрата не съм сигурна, че ще слагам. Наскоро четох за разни азбестови добавки в пудрата на известна бебешка фирма.
Песнички пея, повече пее майка ми. Помни разни детски песни. Аз пя "Леле како", "Булко черновежда", все от този десен хиподилски и контролски. Разнообразявам и с тематични за състоянието ни "Нема бира", "В кръчмата при Спас".
Вчера моето бебе спа на Милко Кавалджиев  Shocked (щото от него само пиленцата съм чувала, та това парче кънтеше), докато в едно магазинче мама й се опитваше да си вкара стройното трибуквие и още по-стройно безталие.
Къде изчезна Асето от Пловдив?  newsm78

П.П. Традиционно забравила.
Л.В., много си приличат красавиците ти, наистина. Много красиви очи имат.  Heart Eyes
И Пламен много хваща око.  Grinning Добре дошма на майка му.   bouquet

Последна редакция: сб, 18 юли 2009, 22:14 от рони

# 233
  • София
Ще имаме зъбче скоро Simple Smile
Горен ляв резец.
Тъкмо мислех, че са се върнали коликите. Днес на пикника с такова настървение гризеше едни чесалки Simple Smile Вечерта много плака. От утре ще започна да и давам калгел и дентокинд.

# 234
Уф, тази тема стана само с моите проблеми около Габи, но ще кажа още нещо. Жабче, Габи от бебе е много ревлива, будеше се по няколко пъти на нощ. Някъде около 3-я й РД лелята на мъжа ми й бая на някакво вода с въгленче и оттогава започна да спи по цяла нощ. Сега смятаме да я водим да й леят куршум, а пък средата на август свекърва ми ще води Габи при същата леля на гости и, ако още е така ще й кажа да й бае.
Рони, нема лошо и такива песни да научи, достатъчно детски ще учи в ясли и ДГ Laughing

asia_nika, честито Simple Smile Сигурна ли си, че е зъбче? Обикновено първите са отдолу.

# 235
Здравейте и от нас до сега бяхме в малък ремонт  ooooh! и не ми оставаше време да пиша ама ви четях редовно  Hug
За уроките най добре ще ме разберат майките с близнаци всеки по улицата ми наднича в количката бабетата най много вече не ги издържам / ауу близнаци все едно сме уникати /
после Никито вечер рев факта аз премивам три пъти с вода от чешмата през брава и тя млъква и заспива спокойна Мадито нищо че не плаче толкова много и при нея процедурата е същата
Вери найс надявам се нещата при вас скоро да се оправят
Олче ,Ели скоро да оздравее
Жабче не се притеснявай не си единствината с тумбак от 6-я месец, днес окончателно се отчаях като видях една мама с близнаци с която раждахме заедно , нямаше и помен от корем  Shocked много сладки тези жабки  нацелувай ги от мен  Hug
На шушите пея песнички още от корема и сега много обичат
Мара Подробното Никито вчера докопа празен плик от хляб 30 мин си починах само я гледах голям смях / Мадлен баба й я люлееше в люлката/
Магдалена Славова как се казва това чудо за стрийте и мой корем е ужас, аз мажа гънките на бебките с цикалфлак / не знам дали точто съм го написала/ като се зачервят
Това е от нас за сега лека нощ на всички  Hug

# 236
  • not found
Първо да си уважим месечинковците :
 newsm62 днес няма такива  Joy

Мара Подробната, ще пробвам този номер с торбичката , майка ми така ме е оставяла да си играя като съм била малка и каза , че с часове съм го правила без да ми омръзне  Laughing Естествено била съм малко по-голяма  Wink
mamito85 , добре дошла  Hug
L.V. , да ми беше писала и аз будувах снощи до 3 часа , че нашия татко нали раоти вечер и не мога да заспя без да се е прибрал  Thinking
А за яслата и аз няма да подавам документи , мисля като ми мине майчинството да го запиша на градина  newsm78 Или на 2 г. са малки ? Не знам , по-нататък ще се интересувам
Жабче , преди да започна да изаквам Тони не беше акъл 7 дни  #Crazy и то от веднъж , до преди това всеки ден акаше  Thinking Не знам какво стана от около 15 дни не е акъл сам . Капките му ги давам всеки ден вече пети май стана , пак не помага , давах му малко вода в която са врели сливи да го разхлабят , но и това не действа  #Crazy Ще се побъркам и не знам какво да правя  Rolling Eyes Май най-накрая ще започна соковете - ща не ща не искам да мъча детето . Дано не се налага и най-скоро време да има ефект от поне едното от нещата , който му давам .  Praynig
А за коремчето , защо се притесняваш , нормално е , то аз още имам коремче кажи речи / като не си сложа колана / при положение , че имах 3 кг. бебе , а ти с близначки , напълно е нормално ... Всичко ще отмине  Wink
magdalena.savova , как се казва кремчето ? Аз имам стрии , на гърдите и малко на краката , не е болка за умиране , но щом мога да ги залича защо не  Flutter Пък и другата година лятото ще преоткрия късите полички / сега нищо още не ми става /  Whistling
Бях питала същото Айла за кърмата , защото и аз имах същия проблем като започнаха жегите . Каза , ч щом пием достатъчно вода няма проблем . А какво по-хубаво от това да ядеж плодове и зеленчуци само ? А боза не пия , че после съм като млекоцентрала не мога да спра течовете  Laughing  Wink Аз също не съм от най-редовните в яденето  newsm78
very nice, темата е за това да споделяме проблеми . Дано по-скоро й мине на Габи  Praynig
asia_nika, сигурна ли си , че е зъбче , понеже и аз имах подозрения , че ни никне зъб , даже сестрата и лекарката спориха една с друга дали има или няма и накрая установиха , че не е зъб  Wink Ако ви расте обаче , Честито  Flutter

Ако някой има други идей за това как Тони може да се изака самостоятелно , моля споделете  Praynig Още само с мушкато не съм пробвала , но и това ще пробвам , като се наложи  ooooh!
То много дълго стана , ама да се похваля , че забравих най-важното - като целувам Тони по гушката и той се смее с глас  newsm44 newsm44 newsm44 гъдел го е детето , ама майка му щастлива и редовно си го целувам да ми се смее   love001

Последна редакция: сб, 18 юли 2009, 23:35 от Jylieta

# 237
  • София
По принцип съм си жабка и пия по 3л вода на ден, сега пия и доста лактогонене чай .
Течности всякакъви поемам ,дори боза днес пих , но ми се ядат само плодове, кисело мляко и малко сирене.
Вие как сте? Има ли вероятност да ми спре кърмата.Ако трябва ще се насилвам да ям ,щом е за бебчо .....
  Важно е повече течности да поемаш. Най-много да отслабнеш  Simple Smile Всъщност ако не умират от глад, жените в Африка нямат никакви проблеми да кърмят въпреки недохранването и бебенцата са най-добре и не страдат от нодохранване само докато са кърмени. Само за бозата бих ти препоръчала да я ограничиш, защото в момента тя е бъкана с всякакви гадни подсладители и консерванти, които за съжаление си преминават доста добре през кърмата. А някога така обичах да пия боза, но и тя вкисваше след един ден, за разлика от тази сега по баничарниците...

# 238
Аз тука все едно съм в дивия запад,ама и там сигурно нета е по-бърз  Tired .Няма какво да ми завиждате-цяло лято ще съм в Китен,а още не съм отишла до плажа.На Даниел му е добре че прекарва много време навън,но пък всичко му е интересно и не може да спи.После съответно е крив.Иначе поне въздуха е по-чист от бургаския де.На мен сега най голямата мъка ми е че на всяко хранене се качвам в стаята която е на последния етаж  Mr. Green ,за смяна на памперс и да му измия дупето...акъла ми се взима по 100 пъти на ден!Иначе вчера и днес голям кеф му направих на мойто дете  Mr. Green ,беше чистак гол за няколко часа  Mr. Green .Е,малко пооака пейзажа,ама с кеф  Mr. Green. Пък и иначе как ще разбера какво и е било на майка без памперси като ме е гледала  Laughing .
Айде лека ви за сега.
п.п.Клипчето е мн хубаво.

# 239
Влизам набързо да напиша за крема - Melkfett на Abopharma.Струва някъде около 7лв. Аз лично съм доволна ,видях ефект ,но очаквам много повее от домашно приготвения крем - мас и невен  Peace

very nice,наиситн е добре да потърсиш специалист.На първо време ,ако не успееш да се организираш , се опитвай да разказваш на Габи ,какво бебе е била и как също като Вики е имала нужда от твоето внимание.Извади всички бебешки снмики на Габи ,на които си я нагушкала и ги нареди до тези на Вики.Опитай и с една др хитринка ,преди сън й давай чаша топло мляко с мед и канела.Тази комбинация отключва много положителни нагласи в човешкото съзнание и допринася за спокойствие.

Aila,много си права за бозата,знам си го това, ама много я обичам Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed.

ронка,разрових се из нета и видях какво имаш предвид за пудрата.Размислих се доста..... newsm78 .Благодаря ти!

Целувки на всички и лека нощ .....

Красиви сънища

Общи условия

Активация на акаунт