До кога е безопасен коланът при шофиране?

• 5 872
  • 105
  •   1
Отговори
# 30
  • Пловдив Белащица
Първата бременност до края си бях с колан, сега не съм спирала да си слагам. По-скоро ми пречи първите някоко месеца, защото се качва на корема, после като порастне, както са обяснили повечето, едната лента над, другата под корема. За мен рискът за бебето е много по-голям без колан, отколкото със.

# 31
Благодаря на всички за отговрите, ще си слагам колана  Peace

# 32
Може да премяташ колана през коленете си. Т.е. горната част на колана минава през гърдите, но долната вместо през корема, я премяташ през колената си... Леле, дали се разбира обяснението ми?? newsm78

И аз като шофирам или като се возя си нагласям колана през коленете. Така не ми пречи.
Без колан нямам спокойствието да карам и воланът ми изглежда супер застрашителен.  Peace

# 33
  • ул. "Мечтание"
Здравейте, понеже ми се налага да шофирам често, а съм бременна, се чудех до кога е безопасно за плода да слагам предпазния колан и дали е позволено бременните да карат без колан? Благодаря за отговорите   bouquet

Позволено е на бременните да карат и да се возят без колан, но според мен е прекалено рисковано. Винаги съм била с колан през бременността си. Като когато ми стана по-голям корема започнах да го намествам да е между гърдите и под корема.

# 34
Карам с колан,не ми пречи.

# 35
Даже като отивахме към родилния дом да раждам бях с колан.  Peace

# 36
 Коланът не се слага поради простата причина,че ако например се наложи да натиснеш рязко спирачки може да притисне бебето и ето ти белята,а не заради неудобството.

# 37
  • Кърджали
И въпреки това не смятам, че е правилно да се кара/вози без колан ... Докато сме птували се е случвао приятеля ми рязко да натиска спирачки, веднъж сме се разминали на ръба на катастрофа.. Не ми се мисли ак съмбез колан в рискована ситуация.

Споменах, че съм махала колана за малко.. Но най - много след пет минути имам усещането че нещо ми липсва и си слагам колана. Плюс това при толкова много завои в Родопите все има чувството че ако съм без колан при завоите все едно се люлея в безтегловност.  Laughing

# 38

Shockedдо края ще използвам колан , ами ако имам инцидент ще е по- зле без него

# 39

..... забравих да кажа , колана се слага под корема едната част и над гърдите, какво притискане

# 40
Коланът не се слага поради простата причина,че ако например се наложи да натиснеш рязко спирачки може да притисне бебето и ето ти белята,а не заради неудобството.
Kak точно притиска?!

# 41
  • в Надежда-та
По закон бременните Могат да карат/возят без колан.А според мен,можеш да си караш с колан,дотогава,докато ти е удобен
Peace
Никога не съм шофирала без колану не ми пречеше.

# 42
Цитат
Аз все още си шофирам и естествено с колан, не съм си и помисляла да карам без колан. както са казали и други, колана спасява живот и наистина е доказано ,че има важна роля. За първи път чувам и аз за шофиране без колан за бремени, това са абсурдни и безмислени ситуации.Дори бих казала доста безотговорно е да се шофира без колан.
Az vse oshte si shofiram i estestveno s kolan, ne sam si i pomislyala da karam bez kolan. kakto sa kazali i drugi, kolana spasyava jivot i naistina e dokazano ,che ima vajna rolya.
Za parvi pat chuvam i az za shofirane bez kolan za bremeni, tova sa absurdni i bezmisleni situacii.Dori bix kazala dosta bezotgovorno e da se shofira bez kolan.

-------------
Пишете на кирилица.

Последна редакция: чт, 09 юли 2009, 08:24 от AnMary

# 43

Ето чичко Гугъл какво ми каза  Wink
 ...........Бременните жени също трябва задължително да носят предпазен колан. ..........

Глупости.
Ето какво казва
ЗДП, който е много по- достоверен в случая от "чичко Гугъл":

Чл. 102

(1) Водачите на автомобили, комплектувани с обезопасителни колани, са длъжни да ги използват.
(2) Могат да не ползват обезопасителни колани:
1. бременните жени;

2. лица, чието физическо състояние не позволява употребата на колан;
3. униформените служители от органите за контрол по този закон - при изпълнение на служебните си задължения;
4. водачите на таксиметрови автомобили;
5. инструкторите - при управление на автомобила с учебна цел.
(3) Водачите на мотоциклети и на мотопеди при движение са длъжни да поставят на главата си защитна каска, отговаряща на съответните изисквания.

Лично аз не съм носила колан, докато съм била бременна.
И трите пъти.
Мисля, че вредата е много по- голяма от ползата, ако не дай си Боже се случи нещо.

# 44
Бременните могат да карат и да се возят без колан Peace Когато бях бременна в 7-я месец един полицай ни спря и ме накара да се преместя на задната седалка,защото не било разрешено да се возя отпред Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт