Отговори
# 90
Ламтурниче, а ти готови ли си използвала, или си си ги правила сама? За детето, имам предвид... Че мен това с оризовото брашно ми е малко дерт, нали младежът ми се запича...
Ами оризовата я купувах, че не можах да намеря оризово брашно, а царевична и елда правех сама. Царевичната- вземаш царевичен грис, накисваш от предната нощ (не помня пропорциите, но на пакета сигурно ги пише, слага се мааалко повече, отколкото пише на опаковката, че обикновенно описанието е за качамак), той набъбва, ама все пак трябва да има водичка. На сутринта вариш. Ако стане по-гъстичко, може да разредиш с кърма или АМ, или просто с още водичка, подправя се със съвсем малко кафява захар, или щом сте въвели вече плодовите пюрета- с малко плодово пюре за вкус. Елдата е на зърна затова първо се запича в малка тавичка(може и по-голямо количество, после съхраняваш в буркан) във фурна или партигрил или в сух тиган на котлона. Бърка се постоянно. После се смила в блендер. Слага се вода, мисля, че количеството беше като ориза, три към едно, като заври с постоянно бъркане се сипва елдата и се бърка, докато се посгъсти. Подправя се като царевичната каша. Като порасне и вече яде по-едри храни, елдата може да не се пече и мели. Тогава се задушава леко в малко масло, сипва се вода 3:1 и се вари 5 минути, като за още 10 се оставя да си поеме водата и се подправя по желание. Аз най- я обичам с мед, орехи и лъжица заквасена сметана. Heart Eyes  chef Ама дотогава много неща трябва да се въведат, така че... Laughing

# 91
  • София
Още не мога да ви изчета и затова само записче.

# 92
еееееееееееее тва не е истина ,докато се запиша и оп на 7 страница
 Crazy

# 93
Ейййй, не мога да ви смогна ..... много нещо сте изписали .............

Десика, за връщането на работа, и по-точно за неподновяването на договора - предполагам не си на срочен договор, а новите ти колежки са на договор до завръщане на титуляра, така че не могат да не те върнат на работа. Новите са в неизгодно положение. Друг е въпроса какви реорганизации ще настъпят във фирмата като се върнеш на работа.

Ламтурниче
, ти беше питала нещо по въпроса със осигуровките и майчинството преди 1-2 теми, но не си го спомням точно. По памет ще кажа, че не може само на теб да не ти внасят осигуровки, т.е. не, че не може /то шефовете могат да си правят каквото искат/, но не е редно и е наказуемо. Въпроса е контролните органи да разберат за това нарушение. Ако искаш ми пиши на лични да ти обясня какво можеш да направиш.

Ох, зове ме .....

Хайде да попиша още малко  Simple Smile
Фокси, не се тревожи, че юнаците са дребнички. Мойта калпазанка май бие рекорда по дребност - на 5 месеца и 2 седмици беше 7кг. и 62 см.  Shocked

Последна редакция: ср, 08 юли 2009, 18:26 от Mia66

# 94
Десика, за връщането на работа, и по-точно за неподновяването на договора - предполагам не си на срочен договор, а новите ти колежки са на договор до завръщане на титуляра, така че не могат да не те върнат на работа. Новите са в неизгодно положение. Друг е въпроса какви реорганизации ще настъпят във фирмата като се върнеш на работа.

Не съм на срочен , на постоянен договор съм. Но работата е в това, че двете момичета ги назначиха и тях на постоянни, т.е. не ги наеха по член за заместване.
Идеята беше докато аз съм там да се вземе още един човек. Но шефът все го отлагаше. когато му казах, че си тръгвам той започна да търси нов човек, но в последствие реши, че той няма да може да се справи сам с рабоатат и ще трябва още един. 

МамаЗ знам, че не трябва да го мисля от сега, но няма начин. И ние като семейството на naiema изплащаме доста голям заем и няма да е добре ако остана без работа или пък получавам мин. майчинство.

naiema какво стана с кремчето? Ако все още имаш проблем с намирането му, няма проблем да ти го изпратя.

Пис, Ками, naiema дано нещата с работата се развият в най-благоприятната за вас посока.

# 95
  • в сърцето на един мъж...
Аз докато се запиша и вие ще двършите темата Laughing Най-накрая сме във Варна, сварихме се докато пътувахме, ужас ooooh! Щом беба пропи вода, направооо Mr. Green
Еми, аз ако идваме в София на тръгване от БГ, със сигурност ми се иска да остана поне за 1 нощувка там и ми се иска всички да ви видя Hug

# 96
Момичета, я да ви припомня времето когато разбрахте, че сте бременни! /има няма една година и нещо, би трябвало да помните  smile3533  Интересно ми е как съобщихте на половинките си новината. Би ми било много интересно да прочета - ама вие не се сещате за тази тема вече  newsm03

# 97
Момичета, я да ви припомня времето когато разбрахте, че сте бременни! /има няма една година и нещо, би трябвало да помните  smile3533  Интересно ми е как съобщихте на половинките си новината. Би ми било много интересно да прочета - ама вие не се сещате за тази тема вече  newsm03

Говорихме си по skype / той беше в Англия/, когато отидох да си направя теста и после му казах и се разревах... бях в  Shocked

# 98
  • София
А майка ти е права за едно, според мен- не трябва да отделяш 100% от времето си да четеш форуми. По -добре хвани детето и го изведи на въздух, общувай и ти със себеподобни, но на живо.
Момичета, дайте да изведем Дора утре на разходка, искате ли. Предлагам Народен театър следобед. Желаещи?

Ееее, Пете, ти какво казааааа! Ние сме нон-стоп навън! Тва, което майка ми казва, винаги е 70% преувеличено! Joy

Вчера с Котето се изведохме една друга пред Народния, Инче пусни снимки в моя защита! Praynig

# 99
  • София
Мами, имам въпрос: Дали на дребсън му никне зъбче? Пипам венца, но не мога да преценя, като го гледам още по-малко, намерих това като възможни симптоми:
Цитат
През това време се наблюдават някои съпровождащи характерни симптоми - повишено слюнкооделяне, което е причина за наличието на обрив по брадичката или на лицето, силна възбуда, хапане, раздразнителност, липса на апетит. Също така може да наблюдавате разстройство, повишена температура, безсъние, подръпване на ушите и др.
Стаси отделя доста слюнка, има обрив по брадичката от това, превъзбуден е доста, хапе, както се смее, започва да плаче и никой и нищо не може да го успокои, а и от 2-3 дни яде доста по-малко, по-надолу не цитирам, но е описано как започва да яде с охота и малко след това спира с рев, ами точно така е, днес е акал 3 пъти вече, но не рядко, обаче по принцип ака по веднъж, температура няма, спи си нормално, ама си дърпа ушите от време на време, точно както го описват, вие мислите ли, че са зъби, кога да го водя на лекар, заради честото акане, утре ако е пак така, да отидем ли?

# 100
Иве,Ралица също се изхожда по 2-3 пъти на ден.Щом не е рядко не мисля,че имаш нужда от лекар!А дали е от зъбче-скоро ще се разбере!Пък и е много вероятно!

Сферичке,прочетох само първата страничка от темата в кърмаческия,но много ми хареса как се изразява и обосновава майка ти! Peace А ти като пишеше за кашона си бях изградила съвсем погрешна представа!

Кате,защо питаш.... Thinking Кажи дееее! Laughing
Първият път като забременях бях много изненадана,че се получи от първия опит.Мислех,че ще имам много време да измисля най-вълнуващия вариант за да поднеса новината...Бях си купила тест и с майка ми си направихме кафе,подготвих теста и зачакахме нервно..Като видях двете чертички... Shocked ..нещо изперках и първата ми реакция беше "Аз няма да казвам на Сашо!" hahaha Майка ми изгуби ума и дума! След 10 мин не издържах вече и му се обадих по телефона.Казах му,а той "Ааа,супер!Хайде,после ще се чуем че имам много работа!"  Laughing
  Понеже тогава си наумих,че ще правя амниоцентеза и като трябваше да се обаждам за резултата го накарах да се прибере по обяд.Обаче се затворих в другата стая и след като ми казаха,че всичко е наред,ме попитаха дали знам пола.Отговорих,че не го знам,а те ми казаха "Ами,момче".Е,тогава като ревнах от напрежението... ooooh! Мъжа ми идва в стаята пребледнял,а аз хълцам"Момче еее..." newsm45

А сега втория път,понеже ни трябваха няколко опита,та той беше абсолютно в течение на всяка моя стъпка с отчитането на резултата,та изненада за него пак нямаше!

Последна редакция: ср, 08 юли 2009, 20:58 от толо

# 101
Ох,ние вече не успяваме да се приспиваме самички в леглото,защото нон стоп сме по корем и мрънкаме,защото не можем да се обърнем и не ни харесва Laughing//не че много заспиваме самички в леглото,де/
Аз се включвам по "носталгичната"темичка на Катя,понеже много обичам да си спомням онзи период на бремеността.
Помня,че след спонтанния ми аборт/по точно мисед/ решихме с таткото,че е по-добре да изчакаме с бебето поне 1-2 години.Да се устроим,наживеем и т.н.Но продължавахме да не се пазим.И точно 3 месеца след мисед-а ми закъсня 2 седмици.Направих тест-нищо.Казах на любимият,но той отсече-бременна си!Имам такова предчувствие ShockedАз бях уверена,че не съм,особено след отрицателният тест.След седмица пак направих,за да докажа на любовта,но този път тестът беше EFP  loveuuuТолкова бяхме развълнувани.И докато не родих ,не можахме да повярваме ,че това ни се случва.

# 102
  • Пловдив
по темата как казахме на половинката,че теста е валиден,а Жоро е виновен

Аз поднесох новината на моя съпруг по специален начин,поне според мен.То не,че има много варианти 

Вечерта тръгна за чужбина-нямаше да го има 1 седмица.На другия ден се усетих,че ми закъснява 2 дни.След работа купих тест.На сутринта го направих-2 черти.Много бях щастлива,но не му казвах по телефона.Говорихме си честно и ми струваше голямо усилие.Върна се в 3 часа през ноща.Мълча си аз.Станахме сутринта,той отиде да се бръсне.На масата в хола сложих голяма кутия увита като подарък.Връща се той  и вика-а,това за кого е?Аз викам за теб,купих ти подарък.В този момент някой звънна по тела,той говори,после взе да се облича да приказваме за друго и се отнесе 2 часа.Но аз супер търпелива и мълча.И накрая той вика-ама аз имах подарък.Отваря кутията и вътре-розови бебешки чорапки и положителният тест.По теста не се усети точно,но чорапките го ориентираха бързо.Разплака се от щастие и така ...........

# 103
  • Sofia
Леле, колко много четох  Shocked Ама нали искам да си прочета първо, пък после да пиша...

Здравейте и много ви  Hug Липсвахте ми, ама нещо не сварих да пиша тия дни.
Много не помня какво исках да кажа, все пак изчетох към 10 страници Simple Smile

Сватя, добре дошла!  Hug Много ще се радвам да направим една голяма среща пред народния още тия дни. Аз вече 2 дни излизам в най-голямата жега между 14 и 19 ч , ама на Венци му понася. Возя го по сенките, давам водичка (много вода пие това дете напоследък откакто му давам АМ, по 200 мл поне на ден изпива, ама и си яде де) и си веем дупарите и двамата. Аз нали бях затворник няколко дни и сега съм като отвързана.

Тази нощ пак ми се понапълниха гърдите  #2gunfire Сега са различно големи и на бучки Sad Омръзна ми вечеееее! Хомеопата ми смени лекарството и сега съм с нова надежда, че ще ми мине най-сетне. Засега ефект няма  Crossing Arms Ама то нощем е големия купон, та ще видим.

Доре, ще пусна снимки, ама отивам да хапна, че ще припадна от глад вече, а после и на майка ти писанията ще чета Simple Smile

И специално за Миленчето пускам една смешна снимка на много умна физиономия Simple Smile

Hug и до по-късно!

# 104
  • Пловдив
еххх Коте какви очи,какво чудо !

ще разбива много женски сърца

Общи условия

Активация на акаунт