За бебетата от 0 до 6 месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 9

• 11 637
  • 296
  •   1
Отговори
# 270
Не се притеснявай, наваксва си.  Peace Освен това бебетата наддават скокообразно, а не еднакво всяка седмица и е нормално веднъж да е повече, веднъж по-малко. Peace

# 271
Момичета от няколко дена акитата на дъщеря ми са като дарадонки.Като свалям памперса,понякога изпадат....  ooooh!
Знаете ли на какво се дължи това?Притеснително ли е?
Иначе тя е добре.  Thinking

# 272
Момичета, благодаря ви, дано наистина да е  така - да си наваксва с грамчетата. То че си е лакомо детето, лакомо е, дано да няма рефлукс.
поздрави:)

# 273
  • София
Даввай по-разхлабващи храни....
просто се позапекла леко.

# 274
Момичета от няколко дена акитата на дъщеря ми са като дарадонки.Като свалям памперса,понякога изпадат....  ooooh!
Знаете ли на какво се дължи това?Притеснително ли е?
Иначе тя е добре.  Thinking

може би се дължи на храната, която поема, ако е с по-суха консистенция, може би е нормално да са сухи и акитата

# 275
  • София
kris-kros, моят син се роди 2 400. Кърмех го на поискване. И определено наваксваше в килограмите. Ядеше през час и половина в началото. След това постепенно си направи режим.
1вата педиатърка на дъщеря ми ми беше казвала "да седи на гърда не повече от 20мин".

# 276
...1вата педиатърка на дъщеря ми ми беше казвала "да седи на гърда не повече от 20мин".
Даже моята викаше 15. После вече не сучели, ами просто така. Ама то детето си знае най-добре колко му трябва. Аз не бих се притеснявала, че наддава. Обратното е по-притеснително, особено при толкова малко бебе и родено с толкова ниско тегло.
АнМари, оправихте ли се в къщи? При нас няма и помен от нищо. Беше нещо моментно.

# 277
  • На бял кон в Pierrefonds
Дали е възможно да се прехрани бебе, което е изцяло на кърма, нали обикновено сучат, колкото поискат?

Абсурд е да преяжда. Повръща заради мощното оригване по-скоро, отколкото от преяждане. Поздравления за доброто наддаване!

Момичета от няколко дена акитата на дъщеря ми са като дарадонки.

Според мен й давай повече вода, особено след или по време на кашата и пюрето. Това прилича на запек. Само по себе си не е опасно, но може, ако бебето са напъва, да му докара фисура на дупето, което е много неприятно.

# 278
  • София
Поли, Алекс се оправи за 1 ден. Каката и тя за толкова. Само вчера по едно време вдигна 37,5 и това беше.
Поне попълних запасите с температуро понижаващи, вит. С и Осцилоскокцинум.
АБ-то го пропуснах този път. Дежурните си връзват гащите и винаги дават АБ.

My Ronniе е права, и аз мисля, че кърмаче не може да преяде.
Дияна беше много лакома и имаше и засилен рефлукс. Тя повръщаше на всяко ядене.
Бебчето на Крис най-вероятно връща с оригването. Нормално е за бебетата.

# 279
Здравейте!Имам въпрос и се надявам някой да може да ми отговори.Бебо е на 3 месеца,кърмен и не захранен.Появяват му се червени петна с бяла пъпчица в средата и минават до 10 минути.Появяват се по главичка,ръчички и крачета основно сутрин(тогава се напъва) и когато е нервен.Според лекарите е алергия,но не зная от какво-сапун,прах за пране или поета от мен храна.Много съм внимателна относно това какво ям,но все пак се подложих на диета-картофи,ориз,макарони и пилешко.Резултата е никакъв пак му се появяват с тази разлика,че са по-малки.Моля ви помогнете с мнение,съвет или дори само предположение.Благодаря ви!

# 280
  • На бял кон в Pierrefonds
Като родих в болницата ми казаха, че тези петна са нормални. Никога не са ме притеснявали. Появяват се когато й е горещо и пак така изчезват след десетина минути. Според мен не е алергия. С нищо не мажи.

Ако е алергия към твоята храна, доколкото знам обривите са доста по-сериозни и няма да изчезват толкова лесно. За всеки случай смени праха за пране да видиш дали няма промяна.

# 281
Да,най-вероятно е от храната,но все пак исках да попитам.
My Ronniе тя не пие вода,само чай и сок,предполагам,че имат същия ефект.  Grinning
Вече поръчах на татито пюре от сливи.

# 282
  • София
зависи от какво са чая и сока...може и обратен ефект да имат... т.е. да запичат още повече.

по-добре вода да пие.

# 283
зависи от какво са чая и сока...може и обратен ефект да имат... т.е. да запичат още повече.

по-добре вода да пие.

Няма сила,която да я накара да пие вода.  Crazy
Иначе чая е на Хипп "Лека нощ",а соковете,различно-праскова,ябълка,грозде...

# 284
Здравейте!Имам въпрос и се надявам някой да може да ми отговори.Бебо е на 3 месеца,кърмен и не захранен.Появяват му се червени петна с бяла пъпчица в средата и минават до 10 минути.Появяват се по главичка,ръчички и крачета основно сутрин(тогава се напъва) и когато е нервен.Според лекарите е алергия,но не зная от какво-сапун,прах за пране или поета от мен храна.Много съм внимателна относно това какво ям,но все пак се подложих на диета-картофи,ориз,макарони и пилешко.Резултата е никакъв пак му се появяват с тази разлика,че са по-малки.Моля ви помогнете с мнение,съвет или дори само предположение.Благодаря ви!

Синът ми беше така. Има Атопичен дерматит, което си е алергична реакция незнайно от какво. Той беше на АМ. Сменях прахове, омекотители, дрехи, козметика и нищо... С времето се израства и вече много рядко му се появяват петънцата ( предимно когато го къпя). Няма страшно!

Общи условия

Активация на акаунт