За бебетата от 0 до 6 месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 9

• 11 661
  • 296
  •   1
Отговори
# 240
  • в страната на чудесата
не е толкова безумен този съвет. и содата помага, но по-трудно, може да е болезнено. това е отпреди ерата на дактарин-а...
млечница има и при хранене с АМ

# 241
  • София
млечницата ако не се лъжа е кандида...става при всеки вид хранене.....
за содата...може да пробваш...но аз не знам дали бих...при толкова малко дете...

# 242
  • София
mishka_moja е написала. Не е безумен съвета за содата. Така лекуваха млечниците преди, хм, 25-30г. Предполагам, че акушерките от старата генерация, и по селата, още продължават така да лекуват.
Минава и от содата, но по-бавно, и е болезнено.
Помня моят братовчед колко плака милото когато го търкаха със содата. Хем го боли, хем здраво натриват.
Най-вероятно и аз съм от така лекуваните бебета. На моите деца не бих го приложила.

Виж какъв съвет за мазило ще ти даде педиатърката. В БГ обикновено изписват Дактарин.

Моят син е ок. От снощи не е вдигал темп. и продължава да не вдига.
На каката моменталически са и изписали Аугментин. Не го купих.

# 243
  • USA, Steak State
Аз се рових много, и видях, че пише да се дава кислео мляко с жива бактерия и това помагало.
То е със големината на леща от двете страни на вътрешната страна на бузката... притеснява ме много, но и содата явно ще пробвам.. Днес така или иначе не мога да звънна на педи, защото е неделя.

# 244
   Здравейте мами имам един въпрос относно АМ.Колко време може да стои направено и да е годно за пиене - защото на мен ми казват един час и после трябва да го хвърля,а пък в болницата като вземеха бебчетата и направо приготвяха за следващото хранене и така си стояха шишетата,докато не ни ги донесат след 2 часа?
  Благодаря ви предварително за отговорите.

# 245
  • София
1 час и на кутията пише

# 246
yani_cat,за закуска давам- само овесени ядки,овесени ядки с ръжени,овесени с пшенични- варени и с масло и сирене.Домашна юфка с масло и сирене,козунак с прясно мляко,Макарони на Mellisa има едни малки фигурки-пак с масло и сирене(при нас сиренето е задължително защото без него не иска закуски Simple Smile)
Мюсли не съм давала защото не обича кисело мляко,а пък не знам как иначе да предложа newsm78.
Мюслито мисля да пробвам да го залея с АМ. Какви са тези ядки овесени с ръжени, или пък овесени с пшенични, никъде не съм виждала?
Моето дете все го пазя да не яде това, да не яде онова. Пък днес майка ми направила домашна баница и той почти изял едно парче. Щях да падна, аз му давам козе изкиснато сирене, а не краве, пък и яйца, и олио ... Ама нищо, хапнал си човека  Laughing Може би трябва да спра да го пазя толкова, в парка и пуканки не давам да го хранят, макар че са му натиквали 2-3 пъти в устата. Все пак е почти на годинка  newsm78
   Здравейте мами имам един въпрос относно АМ.Колко време може да стои направено и да е годно за пиене - защото на мен ми казват един час и после трябва да го хвърля ...
1 час е да, сега в жегите и след половин час го изхвърлям. Уф, в тези болници е ужас с храненето.Нас пък ни викаха на 3 часа да кърмим, а пък ги хранеха с АМ. Гърдите ми щяха да се пръснат, а онова дете спи ли, спи. Друг е въпроса с какви мъки са замъквах на другия ден след секцио до стаята за кърмене. Накрая слава богу засука милото, но всеки път го заварвах с шишето оставено в кошарката. Иначе като цяло не мога да се оплача от отношението на акушерките и лекаря, всичко мина горе долу добре.

# 247
здр. момичета,някой знае ли откога мога да давам нормална минерална вода? аз досега само преварям,а тук в англия няма минерална за бебета.
за закуската да докладвам,пробвах бисквити с АМ и овесени ядки с масълце и сирене. не иска. засега продължавам пак с попарата.

# 248
  • София
BlueBeri след годинката, или по-добре след 2рата. Пиша за обикновена минерална вода.
На мен ми се е случвало 1-2 пъти да дам инцидентно.

# 249
BlueBeri след годинката, или по-добре след 2рата. Пиша за обикновена минерална вода.
На мен ми се е случвало 1-2 пъти да дам инцидентно.

AnMary,благодаря,ще продължавам да преварявам тогава.

# 250
  • На бял кон в Pierrefonds
BlueBeri а нямате ли трапезна вода? Такава може за бебета. Тя не е минерална. Примерно нещо от рода Natural spring water?

# 251
BlueBeri а нямате ли трапезна вода? Такава може за бебета. Тя не е минерална. Примерно нещо от рода Natural spring water?

хмм  newsm78, има разбира се,но не съм се замисляла,че е различна.тази,която имам в къщи е natural mineral water,но ще взема spring следващия път.
мерси много  Simple Smile

# 252
yani_cat,овесените ядки са си отделен пакет,ръжените-отделен,и пшеничните-друг пакет Simple Smile.Когато правя овесени ядки слагам 2с.л овесени и една пъжени или пшенични.Така ги харесва смесени,а пък отказва да ги яде самостоятелно ръжените и пшеничните.И на мен дори не ми харесват когато не са смесени с овесени.Купувам ги от магазините за диетични и диабетични храни.Всеки път когато отида до този магазин за ядки си купувам и едни невероятни бисквитки с овесени ядки,орехи и стафиди-с кафява захар са и малкия много ги харесва-давам му по едничка и на него Simple Smile
Абе не можем да ги опазим съвсем от някои храни.Ми моето всеки ден си играе с децата пред блока.Не мога да накарам приятелките си да не купуват на децата си храни,които аз не искам да давам-ами върви моето като циганче след тях LaughingКак да не му дам да опита.Не всичко обаче.Има неща,които ще избягвам докато мога.

BlueBeri,spring е изворна вода и е добра за малките.

# 253
А розовия Девин, нали и тя е изворна, не е ли подходяща за кърмачета (поне така пише на етикета)  newsm78

# 254
  • София
BlueBeri не е в БГ Simple Smile
Девин става....предела е най-добре.....но за мен преварена до годинка е най-добре.

Общи условия

Активация на акаунт