За бебетата от 0 до 6 месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 9

• 11 667
  • 296
  •   1
Отговори
# 225
Овесените ядки стават ли само с накисване? Ще взема да пробвам.
Аз ги варя и ги смесвам с плодово готово пюре. Засега много ги харесва ...
Други идеи за закуски? Кашите нещо ми ги отказва ... Мюсли? Макарони? Как ги давате?

# 226
  • USA, Steak State
Такааа.. купих и бебешки йогурт и си го папка с кеф.. Даже казва "амммммамам" когато го преглъща.
Дадох и 2 лъжички само де... ще я наблюдавам.Намерих и бебешки бисквитки безглуенови за 6 месеца+ още не съм и ги давала, но определено като се поразтърсиш има Simple Smile

# 227
  • София
Melissa's Mom, има безглутенови бисквити. При вас може да има няколко вида. Аз тук съм купувала на Плазмон. Освен, че давах на Алекс да пробва да си хапва направо, слагах и в АМ. Разтварят се бързо.
А от йогуртите съм давала от тези на Нестле.

yani_cat, на Дияна съм давала овесени ядки. Само с накисване ги приготвях.
Ангелче мисля, че беше писала.
Макарони съм й давала - варя, след това овкусявам (сладки, с малко захар) или солени (със сирене).

Ангелче, за свещичките не се сетих. Голяма коза съм. А бях купила когато Дияна се разболя от ангината. Взех ги за всеки случай. Трябва да погледна къде съм ги покрила.
Алекс вдигна 39,1. Мислехме да ходим към Токуда, но той свали темп много бързо (от панадола). Явно няма скоро да лягам. Мерим му темп. от време на време - няма за сега.
Но ще ходя да се разровя за свещичките.
Добре, че има форум  Hug

Намерих Ефералгана, но свещичките са от 80mg. Четох листовката в нет-а. Помня, че педиатърката ми беше казала 80mg при тегло под 8кг, над 8 са 150. Може и да не ми свършат работа.

Последна редакция: нд, 19 юли 2009, 01:30 от AnMary

# 228
yani_cat,за закуска давам- само овесени ядки,овесени ядки с ръжени,овесени с пшенични- варени и с масло и сирене.Домашна юфка с масло и сирене,козунак с прясно мляко,Макарони на Mellisa има едни малки фигурки-пак с масло и сирене(при нас сиренето е задължително защото без него не иска закуски Simple Smile)
Мюсли не съм давала защото не обича кисело мляко,а пък не знам как иначе да предложа newsm78.

AnMary,и аз миналия път така имах само от 80 мг свещички.Не действат-трябва от 150 наистина.
Надявам се малкия вече да е по-добре и да нямате нужда от тях Hug

Последна редакция: нд, 19 юли 2009, 11:03 от Mamma

# 229
Благодаря за съветите  bouquet

Искам и още нещо да ви питам - дъщеря ми не искаше да пие вода, и към 3-ят месец започнах да давам чайче, което разреждах постепенно, докато накрая пусках само по 4-5 гранулки в 150 мл вода, за цвят. И започна да пие по 150-200 мл дневно. Но откакто започнах захранването пак отказва да пие, едва по 10- 20 мл дневно, при това с лъжичка, тотално отказа шишето.
Кърмя 5 пъти дневно и сега я слагам по често на гърда, защото ме притеснява в тези жеги.
Опитах пак с чай, не иска.

Ще се радвам ако споделите някой трик Simple Smile

# 230
Хич, не се и тревожа за водата. Синът ми само си играе с шишето. Утолява си жаждата с кърма Wink.

# 231
  • София
Сега гледах за ефералгана - 80мг е за деца от 5-8 кг, 150 мг - 8 до 12 кг, 300мг - 15-24кг...
Предполагам всъщност 150 е до 15 кг....иначе малко странно идва Simple Smile

# 232
Хич, не се и тревожа за водата. Синът ми само си играе с шишето. Утолява си жаждата с кърма Wink.

Значи да не го умувам толкова? Кърмата достатъчна ли е когато приемат и твърда храна?

# 233
  • София
когато стане недостатъчна детето с охота почва да пие допълнителни течности и дори само да ги търси Simple Smile не се тревожи....но и ако иска по-често да кърми - давай.

# 234
  • София
За водата - ако иска да пие, ако не иска - не насилвай.
Аз Алекс го кърмих до 5тия месец, вода пропи малко преди годинката. Но пие много рядко. Вчера като вдигна темп. се опитвах да му давам, но той само се лигави с шишето.

Не се наложи да прибягна до свещичките. Алекс не е вдигал темп. през нощта, сега е ок. За сметка на това каката е с 38,3 от сутринта. След малко мъж ми ще я заведе до спешното. Надявам се и при нея да мине толкова бързо.

# 235
Здравейне момичета колко трябва да бъде температура на бебе на 15 дни 37 нормална ли е ?

# 236
Нормално е да е да е такава температурата.То и в момента времето е топло и това влияе допълнително. http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=229

# 237
  • USA, Steak State
Здравейте, имам въпрос.На малката и се появиха малки бели налепи в устата и под езика.Предполагам, че са афти.Какво мога да и мажа?

# 238
  • София
може да не са афти, а млечница...т.е. гъбички....при вас - не знам - педиатър да ти препоръча мазилка...тук обикновенно дактарин дават за мазане.

# 239
  • USA, Steak State
Не излиза ли млечица при кърмените бебета?Майка ми даде безумния съвет да мажа със сода бикарбонат.

Общи условия

Активация на акаунт