За бебетата от 0 до 6 месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 9

• 11 669
  • 296
  •   1
Отговори
# 210
Защо не пробваш да сложиш малко каша за подобряване на вкуса? Но малко, че иначе ще стане много гъсто. Също се сещам за плодово пюре.
Мамо на Мелиска Laughing, при вас може и да е сутрин, но тук е 1 часа посред нощ и отивам да нанкам. Лека! Кажи утре какво си направила Laughing.

# 211
  • София
аз мисля, че по-точно е имала предвид някой детски йогурт....а йогурта и нашето си кисело мляко ги намирам доста различни...дори на вкус....като киселото си печели отвсякъде...йогурт не мога да се насиля да ям.....мн ми е гадно....
така или иначе на киселото мляко, извара, сметана, сирене и т.н. за мен идва времето поне на 8-10 месеца....
киселото в началото го давах с овесени ядки. можеш и с плодове на парченца...или там както ги яде....пасиране или намачкани...

# 212
  • София
Angel а като го даваш с овесени ядки, вариш ли ги преди това или ги накисваш само в киселото мляко  newsm78 И само овесените ядки ли, подслаждаш ли?
Моето дете не яде кисело мляко - пробвах с какви ли не марки, пробвах и домашно, да яде с лъжица, на айран, подсладено, с натрошени бисквити, с ягоди и захар, с бишкоти... е неиска  Sick
А данонино да не говорим, много й е гадно, но я разбирам и на мен ми е много гадно, незнам как го ядат децата. Едно изкуствено, оцветено, да не говорим колко е сладко.

# 213
Meggle,овесените ядки си омекват като постоят малко накиснати.Няма нужда от варене.Аз лично така си ги правя за мен.Ако се свари предполагам че ще остане малко вода и млякото ще се разводни.Аз за мен си подслаждам с мед-понякога и без.Все са хубави.

# 214
  • София
ами аз го правих с финните на фамилия никола.
във вода, да поврът 2 мис и после към киселото ги слагах....поняког априбавях лъжичка мед, сладко....или мъничко захар..не винаги....но така и така отдавна не яде такова нещо....сега като му се дояде е натурал.
другият вариант да ги накиснеш от вечерта....но на мен ми беше по-бързо така и удобно.
друг вариант е при вас с лъжичка мед например....ако даваш....
аз чат-пат му купувам той мн обича активия горски плодове....но май сте малки за него....

# 215
  • София
Нали става въпрос за обикновените овесени ядки, а не за някакви мюслита? И колко време им е нужно, за да се накиснат? Това за закуска ли го давате или за следобедна?
Ехее Ангелче отговри ми преди да си задам въпросите  Laughing

# 216
Много сте полезни, както винаги   bouquet
Аз съм в чуденка за месото.. педи ми каза да давам вече, а захраних преди 1 месец и 10 дни.
Тук четох, че е добре да изчакам с месото в жегите  Thinking

# 217
  • София
Мисля, че 2м след захранване - можеш да дадеш месо.
Ако захранваш с готови пюрета не мисля, че има проблем за жегите.
Ако ще правиш опити започни от другата седмица, т.е. през седмицата. Ако се получи някаква реакция да имаш време да реагираш и да отидеш на лекар. Събота и неделя - единствено спешни кабинети.

Ако захранваш с домашно приготвени пюрета - и аз бих изчакала.

Аз по спешност изпратих мъж ми да търси дигитален термометър. Александър беше с темп. над 38.

# 218
  • София
Аз съм в чуденка за месото.. педи ми каза да давам вече, а захраних преди 1 месец и 10 дни.

аз захранвах с меса юни-юли...жеги си бяха...нищо му нямаше.....нямаше как да го чакам до есентта със захранването.....
давах готови пюренца.....

AnMary - дано не е нещо сериозно.

meggle Simple Smile аз давах следобяд(но докато са нови може би е по-добре сутрин за  самото въвеждане...иначе аз всъщност овесени ядки до колкото помня, май с някакви плодови пюрета на овко въведох....може и да се лъжа...)...сутрин най-обичаше каша да яде...всъщност почти друго не приемаше до 3 годишенSimple Smile

# 219
  • На бял кон в Pierrefonds
То тук не е като в Бг да се обясняваш 100 часа.Каза просто, че вече можем да и даваме yogurt.Има някакви бебешки, като Данониното.Но аз направих домашно и и дадох да вкуси от него.Много се мръщи Simple Smile

Melissa's Mom виж тук:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=413541.new#new

Обикновено, когато детето не е готово за дадена храна не я приема с охота. Поизчакай още малко и пак предложи.

Angel_Dust йогурт си е кисело мляко, но тук то е доста по-разалично от нашето. Прави се с други бактерии и има по-различен вкус, но за бебето е все тая общо взето.

# 220
  • София
знам че е кисело мляко...просто като вкус не са еднакви с нашенските кисели и на мен ми е мн гаден Simple Smile

# 221
Не знам за зависимост между месото и жегите,но това би могло да е от полза за захранващите
http://september2008.multiply.com/journal/item/66/66

# 222
  • София
Колко време е действието на Панадола? Не след колко време започва да действа, а колко след приема може темп. отново да се повиши.

# 223
AnMary,забелязала съм че когато поддържа температура малкия ,а и при дъщеря ми е така,3 часа след смъкването пак се вдига.И при Панадола и при Нурофена е така.

# 224
  • София
може изобщо и да не подейства....ако е на гладно нощем след половин час от сироп...до час смъква добре...ако е през деня и не е на гладно след около час почва да спада, със свещички - доста по-бързо.....
за Т към 40 аз лично ползвам хексалгин.....по-бързо е.
може да даваш на 4 каквото даваш не по-често....може при по-високи може да комбинираш парацетамол и нурофен....

Общи условия

Активация на акаунт