За бебетата от 0 до 6 месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 9

• 11 670
  • 296
  •   1
Отговори
# 195
  • София
А, ясно  Blush В интерес на истината си спешеи заспиваше без проблем, но ще гледам друг път да го давам сутрин.

# 196

Така са му казали на мъжа ми и в аптеката Peace. Засега дадох Осц. само на дъщеря ми+вит. С, но таблетка, а на бебето само вит. С. При нея неразположението като че ли затихна за момента. Дано е било нещо моментно.
АнМари, Галка, благодаря ви за съветите Hug!

# 197
  • София
meggle, и на мен ми се е случвало да давам вечер вит. на Дияна, но не много често. Почти винаги ги давам м/у 2 и 5 ч. следобед.

Поли, може да си пресякла настинката. Наблегни на чай с мед и лимони Simple Smile Ако може да хапва лимони, давай чисто. А може и със захар. Туй за каката де Simple Smile
Макар, че аз дадох на Алекс лимон да дъвче. И му хареса.

# 198
АнМари, ще купя утре лимони. Каката много обича даже и без захар, пък на малкия, като съм му давала да близне, също не прави физиономии, да се чудиш Thinking.

# 199
Педиатърката ми е казвала, че витамините стимулират нервната система на децата, т.е. могат да се превъзбудят. Затова не се дават вечер.

Олеее, ние витамините ги слагаме във вечерното мляко на беба! Shocked  ooooh!

# 200
  • USA, Steak State
Абе момичета, как давате киселото мляко?На малката и дадох една лъжичка и така му се нацупи...

# 201
Melissa's Mom, искаш да я захраниш ли с кисело мляко? Напоследък не го препоръчват за бебета на толкова малка възраст. Май чак след годинката. Иначе дъщеря ми, както неведнъж съм писала, я хранех от двумесечна само с това. Пиеше го от шише, разбира се. Пробвай с лъжичка. Не е добра идея да подслаждаш. За бисквити ви е рано. Май ви е рано изобщо.

# 202
  • USA, Steak State
Тя си е захранена от месец и половина Simple Smile
Педи препоръча да и давам, но не каза по какъв начин и затова ви попитах.

# 203
  • София
Аз давам с лъжица. Но зависи. Зависи от марката на киселото мляко. Хапва мляко с голямо удоволствие. Но на някои марки се понамръщва леко.

# 204
Тя си е захранена от месец и половина Simple Smile
Педи препоръча да и давам, но не каза по какъв начин и затова ви попитах.

Доколкото съм чела най-добре всеки месец да се вкарват 1-2 нови неща. Например аз на 6 м. въведох месо (пилешко,агнешко,свинско), 7 м. глутен, сирене, масло за да давам попара, 8 м. кисело мляко, 9 м. риба, 11 м. жълтък. А специално за киселото мляко наистина ви е рано, но чак след годинката пък ми се вижда прекалено. Peace

# 205
  • USA, Steak State
Обърках се вече  Crazy

# 206

А защо не попита педи,щом тя те е посъветвала да даваш кисело мляко?  Thinking

# 207
  • USA, Steak State
То тук не е като в Бг да се обясняваш 100 часа.Каза просто, че вече можем да и даваме yogurt.Има някакви бебешки, като Данониното.Но аз направих домашно и и дадох да вкуси от него.Много се мръщи Simple Smile

# 208
Аз, честно казано, не се задълбочавам много в храните кога трябва, кое трябва и т.н. Но понеже кърмя, предпочитам да не давам кой знае колко странични храни.  Детската кухня ми е предостатъчна Laughing. Като си решила да даваш мляко, давай. Щом детето не показва непоносимост. Само да му хареса вкуса. Тук съм виждала майки да дават Данонино на бебенца. За мен е напълно излишно в нашия случай. Но при вас може да е ок. Като му харесва на детето, давай. Аз не смятам, че ще се случи нещо фатално.

# 209
  • USA, Steak State
Е хайде сега Данонино е бъкано със захар и какво ли още не.Такова нещо не бих дала на детето си.То не, че докато не бях в Бг една приятелка не даваше такова на 5 месечното си бебе, понеже детето е злоядо и не искаше да яде друго.
Явно ще опитам след 8-ми  месец пак, когато въведа глутена да и натроша бисквитки... По друг начин не виждам да го яде, ясно е че на вкус не и харесва.

Общи условия

Активация на акаунт