Почитатели на Майкъл Джексън 2 - You Are Not Alone

• 47 031
  • 911
  •   1
Отговори
# 105
Може да сте прави, че не е бил там, това ще стане ясно рано или късно, но кажете какъв е смисъла да НЕ Е бил там Майкъл... Роднините можеха да организират възпоменателен концерт и без ковчега, да кажат 'сбогувахме се с него насаме, разберете ни, нека се съберем в Стейпълс сентър да отбележим живота му' и т.н. и пак да има възпоменание. За какво е нужно децата да бъдат тормозени с гледка на празен ковчег, ако баща им не е бил там? Погребах моите родители, когато бях на тяхната възраст, имате ли представа всеки един етап от погребението какви удар нанася?! Защо е нужно допълнително да се утежнява обстановката?
И каквото и да е, в крайна сметка беше за един велик творец и такава е и смъртта му, харесва ли ни или не.
Хайде от сега нататък да се съсредоточим върху по-позитивни неща, искате ли?  Wink

# 106
Здравейте, няма смисъл друго да пиша, искам просто да цитирам мнението си от един друг форум Cry

Извинявам се за дългия пост предварително, но имам нуждата да го излея.
Няма да се вайкам, не и днес, няма да цивря, нито да крещя, че ми се умира. След поклонението вчера, и по специално след думите на Парис осъзнах колко тривиална е болката ми, колко не намясто са изказванията ми. Вчера три деца, невинни и никому нищо несторили, трябваше да погребат баща си заради хорската злоба, и нас неговите 'фенове'. И вчера се запитах: 'Имаш ли правото да твърдиш, че те боли, че не ти се живее, като гледаш мъката на тези деца?'. Е,не, нямам. Нямам, защото аз загубих идол, те загубиха единствения човек на тази земя, които ги обичаше безрезервно, не защото имаше полза от тях. Аз загубих Краля на попа, те загубиха, онова, от което Майкъл толкова искаше да ги предпази - детството си и анонимността си. Да, детсвото си, защото сега ще трябва бързо-бързо да порастнат, и да осъзнаят, че на практика имат само себе си( и една 79 годишна баба).

И намразих вчера себе си и 'феновете' на Майкъл; защото вчера децата, които загубиха баща си, трябваше храбро да слушат, от всички медии, фенове, и 'журалисти' как те са едва ли не копелета, понеже са ничии. Май всички забравихме, че и те са деца, че бил техен биологичен баща или не, всички страдат като разберат, че 'тати' не им е тати, че са осиновени или по други причини, не са кръвно свързани със семейството. Но, не на никой не му хрумна да си затвори устата, да уважи болката им...всички си казваме, че щом това са децата на Джако, и са публични личности, си го заслужават и трябва да търпят, когато ние 'говорим'.

Което ме наведе и на другата мисъл, вчера станахме свидетели на нещо историческо, нещо, което никога повече няма да бъде повторено. Толкова мн хора присъстваха, или гледаха live от домовете си - кои заради смъртта на Краля, или заради смъртта на собственото си вече отдавна изгубено детство, кои за да погледат шоу, и да видят кой дошъл, кой не дошъл, кои какво казъл, кой какъв гаф направил, но все пак цял свят гледа. А това никога няма да се повтори, не заради смъртта на 100 Бритни, Джъстини, Бийонсета. Никога вече. Моите дълбоки уважения към Кралицата и нейните постижения и изкуство, но не мисля че и фиаското покрай нея ще се доближи до това на Джако.

И все пак, въпреки почитта съм отвратена, от света, от хората. Толкова мн хора събрали се да 'отпразнуват' живота на Краля смеейки се, танцувайки, продавайки т-шърти и меморабилия. Толкова мн хора пред екраните и мониторите си, много, адски много от тях, гледайки заради щоуто, адски много от тях, гледайки, за да четат мнемията на другите 'овце' от Facebook , и да успокоят, приспят съвестта си. Гузната си съвест, която казва през устите им: 'Мн ми е мъчно, че чак сега се сетих за Майкъл, и едва след смъртта си преоткрих музиката му." Което в превод мили фенове на Майки значи: 'Мъчно ми, гузно ми е, че не забравих Майкъл през всички тези години, а че напротив го помних само от таблоидите, които лакомо четях."

И въпросът напира от само себе си:'Вчера целият свят плака заради изгубения Крал, но къде беше същия този свят, когато Майкъл бе залят с помия, газен, тъпкат, унижаван?' Светът пак беше там, само че от другата страна. Сега той плаче, а тогава изчиташе всички жълти рубрики, гледаше всички жълти предавания, и се молеше за още. Молеше се на онези папараци, които сега нарича напаст, за още и още и още. Още снимки, на 'ненормалния', на онзи с маската, който излиза по пижама, на педофила, на изверга...този свят обче, и тогава не повярва, че Краля бе педофил...но му се искаше да бъде, искаше му се да го разкъса на парчета, защото се наслаждаваше на песните му, но и го мразеше, ненавиждаше го защото имаше талант, а онова, което светът никога не му прости бе добротата му...затова и го уби, затова го стъпка, затова го гледа как се гърчеше в агония,и цъкаше със устни, и си казваше: 'Той сам си е виновен, парите му са виновни, че пропада' А колко сме арогантни само, мислим си че след като купуваме дисковете му(или още по-добре ги сваляме на торент от нета) той ни е длъжен, трябва да знаем всичко за него, а той едва и не трябва да ни козирува. Цитирам няколко откъси от статията на една Британска журналистка
Цитат
.) I suggested to Kevin Spacey, a star so secretive he signs autographs at the Old Vic from behind a wooden flap, that isn’t it the quid pro quo for wealth that fans are admitted into his private life. “I can look any fan in the eye,” he said sharply, “and say you have no right from anything from me except the best performance I can give.”
Цитат
Long ago an audience was presented with a boy, perfect and whole, joyous as he trilled out ABC and they watched entranced as their idolatry created a lost and broken freak. Soon in their sunglasses and gloves, they will gather for his funeral brimming with mawkish self-regard, yet wishing like Ayatollah Khomeini’s own fanatics they could rip him from the coffin and tear off a relic to cherish forever. Or, better still, flog on eBay.
Майкъл обаче за мен, лично за мен, не умря напразно. успя да ме промени из основи. От дълги години се опитвам заради него да съм добра и да помагам на хората, на децата. Но и на друг урок ме научи - вече списания не купувам, жълти сайтове не чета...и никога няма да го направя. Доволна съм да изслушам една песен, да изгледам един фимл...от тук нататък повече не ме интересува нищо друго, а не мисля и че имам правото да проявявам друг интерес.

# 107
Те имат много по различно мислене на тази тема с погребението.Някой го каза тук,те пеят,те разказват,Докато тук само плачат и се обличат в черно.На всякъде е различно.Те по този начин изразяват скръбта си.Не виждам като отворят......не мога да го напиша ,извинявам се,какво ?Той няма да стане от там.

П.П.phoebe14 много си права.....

Последна редакция: ср, 08 юли 2009, 12:01 от sisa788

# 108
Точно така, техните погребения са по друг начин, те пеят, ако ще и ковчега да е отворен. Също така там не е задължително всички да са в черно, макар че доста от тях бяха.

# 109
phoebe14,
Боли,истината много боли.
Много точно си го казала.
Никой не ме е ругал така и никога не ме е заболявало толкова.
Благодаря ти.

# 110
Да покажа една снимка

# 111
phoebe14 това е цялата истина..благодаря ти, за мен това е всичко, което може да се каже.

# 112
Здравейте,
По въпроса,защо децата бяха с дъвки и не само те ами половината зала?
Това,че  дъвката в Европа е приета като ЛОШ вкус или нещо неприлично, то нека да не забравяме,че в Америка е нещо напълно нормално. Както в България ЦИГАРИТЕ. Пушачите в Бг са повече от тия дето дъвчат дъвки....а кое е по- добре?
Други пишат:
-Bместо да реват пеят. Нека не забравяме,че все пак това беше предаване и то на живо. Според мен беше дори прекалено тъжно, но ако бяха прекалили, рисковете бяха още по големи.Припомням досега има 12 фенове които са се самоубили.
Леко лош  вкус прояви Марая Кери с това разголено деколте, но тя така си е решила, все пак е Артист .
Баща му ,които не си свали шапката за секунда. Но все пак това си е тяхната религия, тяхната култура и тявба да я уважаваме.
Ами представете си ако бяха изгорели трупа пред всички зрители както при индийците, по добра ли щеше да е гледката?
Що се отнася за ковчега ,че е изчезнал, бяха обявили, че ще е пълна тайна къде точно ще бъде погребан Майкъл на този етап.
Ковчега ще бъде бетониран в земята,за да няма достъп до него.
Припомням как откраднаха трупа на Чарли Чаплин и до ден днешен не се знае къде са му костите. Не искам това да се случва с Майкъл, луди има много по този свят, кои от лудост,кой заради златния ковчег.............
Лично аз, не искам Майкъл да бъде заровен в земята колкото и егоистично да звучи. Бях чела едно заявление на един немски лекар, че Майкъл е искал да бъде пластификиран. Този метод е много рядък и това дава възможност да  се запазят органите цели.
След години ако науката напредне ,може да се вземе клетка от неговите органи и да се използва било то за клониране или други цели. Ако това е било желанието на Майкъл ,много ми се иска то да бъде изпълнено. Дори ми се иска да го сложат в музеи,защо не?

# 113
Ако това е баща ти дали би искала да е музеен експонат?Съмнавам се,тази идея е ужасна.

# 114
  • София
Тялото е екскремент. Все едно какво ще правят с него. Говоря за тялото по принцип, не само за това на Майкъл.

# 115
Да, бих искала и бих го направила. Никой от нас не иска да повярва в това което се случи.
Като казах музей ,имах в предвид къщата му да стане музей или да бъде развеселителен парк за децата ,където тези които го посещават да виждат лика му и да остава пример за нашите наследници.  1000 пъти предпочитам това, отколкото да го заровят в земята и  да изгние. Защо тогава самия Майкъл е искал да бъде пластификиран?

# 116
За пропусналите нещо (като мен) - намерих целия мемориъл на части във вибокса. От тук започва, а следващите са подредени в "от канала" в дясно.

# 117
# 118
phoebe14, много силно си го написала. И много точно.

Според мен, Майкъл умря за да се роди отново. Сега неговите песни ще бъдат отново слушани, посланията на песните ще бъдат още повече осмислени. Или поне аз искам да е така.

Освен това, може и да не прозвучи добре, но той трябваше да си отиде точно по такъв разтърсващ начин. За да разтърси душите ни, да открием, че щом може да скърбим за някой, който не познаваме, значи в сърцата ни има better place.

Честно, не вярвах, че ще толкова ще ме боли....

Последна редакция: ср, 08 юли 2009, 13:49 от Дама Пика

# 119
В тубата попаднах на клип на Джако в ковчега.   ooooh!

Всичко е правено с фотошоп, нямат спирачка тия луди хора.

Общи условия

Активация на акаунт