Отговори
# 285
  • Мнения: 9 785
Вчера и аз правих с брашно и червен пипер, сигурно е била същата рецепта. Не че не се вързаха вкусово, но такава цапаница беше, сухите смески като се навлажниха, и по тиквичките се образуваха големи парчета налепи, освен това въобще не ми станаха хрупкави. Може би е трябвало по-малко да пека, да останат хрупкави. Мъжа ми ги хареса, но аз като знам колко брашно полепна по тях, пфу ooooh!. Друго очаквах и не останах очарована. Не знам за галета. Някой ми беше пускал и друга рецепта, но не съм я запаметила, там, където трябва Laughing и не смея да питам пак в другата тема. И още една ми дадоха тогава, но има много съставки, които ми липсват. Ето и ти я http://trydiani.blogspot.com/2009/05/blog-post_18.html
Чакам за друг идеи.

Мастерче, тези наистина изглеждат като пържени, най-много да пробвам Laughing. Вчерашните много ми залепнаха по тавата. Ще правя тези, пък да видим.

# 286
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Извинете за малоумният въпрос от сутринта, но търся рецепта за тиквички на фурна, които да наподобяват пържените. Имам ги готови, нарязани на колелца от вчера и сега чакат. Да не е нещо сложно рецептата, че да не ходя до магазини за специални съставки. Май много ми станах изискванията, но това е положението. И моля, не ме пращайте към темата за тиквичките, че свят ми се завива там от инфо, пък не смея да питам, да не ме натирят Laughing.

Панирани тиквички на фурна


2 тиквички
паста за паниране
1 ч ч кисело мляко
1 ч л горчица
чесън на прах,сол
панировка
1/2 ч ч галета
1/2 ч ч картофени люспи /може и корнфлейкс/
1 с л пармезан настърган или кашкавал
1 ч л чесън на прах
1 ч л сух копър
1 ч л червен пипер
Тиквичките се нарязват на 8 по дължина .Потапят се в пастата за паниране,после в панировката и се редят на един ред в намаслена тава.Напръскват се отгоре със зехтин и се пекат на 180 градуса около 30-40 минути.

# 287
  • Мнения: 9 785
dunia53, пуснах линк към тази рецепта по-горе, но ми е много сложна откъм съставки, повечето ги нямам в наличност в момента.

# 288
  • Мнения: 5 001
Полинче....Като нарежеш и посолиш кръгчетата тиквички ги потапяй и изтръсквай от брашното  и тогава нареждай в намаслената тава....Така няма да имаш прекалено набрашняване на тиквичките....

# 289
  • Мнения: 2 412
Момичета, може ли корн флейкса да се ползва вместо галета за картофени кюфтаци  newsm78

# 290
  • Мнения: 5 001
Момичета, може ли корн флейкса да се ползва вместо галета за картофени кюфтаци  newsm78
Не съм пробвала тази комбинация....
Ако искаш можеш да пробваш с едно кюфте и ако не ти хареса да си продължиш с брашно...Пък корнфлейкса да си оставиш за нещо друго...панирани топени сиренца например...

# 291
  • Мнения: 2 412
Правих ги тези сиренца.... мноого се изложих. Явно не съм им хванала цаката, едни изгоряха други изтекоха... Може вторият опит пък да ми е по сполучлив. А за пилешки хапки, май няма начин да не станат  Crazy Както казваш... пробвам и ако не стане здраве да е ...   bouquet Имам един огромен чувал и все за нещо трябва да го ползвам  Joy

# 292
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
dunia53, пуснах линк към тази рецепта по-горе, но ми е много сложна откъм съставки, повечето ги нямам в наличност в момента.

Извинявам се за дублирането на линковете,но докато си напиша поста сте ме изпреварили

# 293
  • Мнения: 9 785
Мастерче, ще изтръсквам Laughing.
dunia53, Hug.

# 294
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
  • Мнения: 5 466
Извинете за малоумният въпрос от сутринта, но търся рецепта за тиквички на фурна, които да наподобяват пържените. Имам ги готови, нарязани на колелца от вчера и сега чакат. Да не е нещо сложно рецептата, че да не ходя до магазини за специални съставки. Май много ми станах изискванията, но това е положението. И моля, не ме пращайте към темата за тиквичките, че свят ми се завива там от инфо, пък не смея да питам, да не ме натирят Laughing.

 Ако имаш предвид печени в тава, ето как ги направих, рецептата четох тук в тиквената тема, но нямам спомен на кого беше, а и част от нея беше и импровизация, така че...Ето: тиквичките нарязах на кръгчета, дебелината около 1 пръст, посолих много леко и  оставих около 10-15 мин. да се появат капчици. След това в една купичка смесих брашно, галета и много малко червен пипер, малко сол - обърках всичко и в тази смес "напудрях" кръгче по кръгче. Наредих ги в намазана с олио тефлонова тавичка като ги застъпвах. Леко ги полях с олио и  в нагорещена фурна да се зачервят. Стават много хрупкави от галетата, но трябва хубаво да се " изтупват", че да падне излишното от тях.  Залях с традиционното кисело мляко и чесън. Може и копър да се добави. В тази горещина това е едно добро решение, а и на вкус са хубави. Така изглеждат след като ги извадих от фурната и после ги заливам.

 

 

  Успех  Simple Smile

# 295
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Полин,аз ги правя отдавна и не съм имала никакъв проблем.Но,не соля тиквичките предварително.Измивам ги,нарязвам ги на по-дебело,да речем с дебелина на моето кутре.Отделно правя смес от брашно,червен пипер и сол на вкус и започвам да ги топя в сместа и да ги нареждам керемидообразно,не се е случвало да има брашнени топчета.Като ги наредя ги оставям за 15 минути да се навлажни сместта по тиквичките и леко поливам с мазнина.Тогава ги пека на 200 градуса.Още топли ги заливам с млечно-сметанова смес.

# 296
  • На брега на реката
  • Мнения: 1 540
Ако целта е ястието да е по-диетично, просто ги сложи на скарата.  Peace Стават прекрасно оребрени.
Но за печене на скара или в грил тиган  ги режа по-дебело. След като ги залея с кис.мляко вкуса е божествен.  Crazy

# 297
  • Мнения: 9 785
tutulina, точно твоята снимка бях видяла преди време, точно теб бях питала и съм забравила да копна и дотам Embarassed. Сега ще го направя по-прилежно, да не се чудя за друг път. Благодаря  bouquet!
max-mama, вчера правих по подобен начин, само дето ги потапях и в яйце по друга рецепта. Оттам дойде лепкавото. Копвам и твоя начин.
kloi, не ми е за цел да става диетично, а по-бързо и по-чисто. Освен това последният път като пържих 3 кг Shocked, котлона ми реши, че иска да почива, запъна се и не се включи близо половин час Crossing Arms. И това в 1 часа през нощта #Crazy.
Иначе вече ги опекох тиквичките само посолени предварително и после оваляни в брашно, но не съм ги опитвала още да видя как са. После ще кажа.

# 298
  • На брега на реката
  • Мнения: 1 540
kloi, не ми е за цел да става диетично, а по-бързо и по-чисто.

Опитай тогава следващия път това:
Прави се разтвор от 2 ч.ч вода и 1/2 ч.ч оцет. Овалват се тиквичките в брашно, минават се през оцетния разтвор и тогава се пържат. Така няма брашно в мазнината и коричката на тиквичките става хрупкава,а те самите не попиват толкова олио.   Wink

# 299
  • Мнения: 9 785
Опитай тогава следващия път това:
Прави се разтвор от 2 ч.ч вода и 1/2 ч.ч оцет. Овалват се тиквичките в брашно, минават се през оцетния разтвор и тогава се пържат. Така няма брашно в мазнината и коричката на тиквичките става хрупкава,а те самите не попиват толкова олио.   Wink

Всъщност целта ми е да избегна не пърженото, а пърженето Laughing.

Общи условия

Активация на акаунт