Лещи за очи -2

• 99 199
  • 745
  •   1
Отговори
# 75
Благодаря на всички за отговорите .
Искам и още нещо да попитам :
Върху лещите може ли да капя от овлажняващите капки ???
Едното ми око е с по-силно изразена сухота и след час-два носене на лещите започва да ми "дере".За съжаление моят офталмолог е в София до края на седмицата и още не съм имала възможност да го посетя .
Наблизо като гледам все още ми се замъглява погледа  newsm78 .Идея нямам защо .

# 76
Върху лещите може да се капят само НЯКОИ видове капки за очи. Такива са Systane - шишенце и еднодозови опаковки, Tears naturalle, Bausch & Lomb Lens Lubricant, Orion tears  и др.
В никакъв случай върху лещите не се слагат: , Визин

За повече информация пиши ми едно лично съобщение

# 77
Върху лещите може да се капят само НЯКОИ видове капки за очи. Такива са Systane - шишенце и еднодозови опаковки, Tears naturalle, Bausch & Lomb Lens Lubricant, Orion tears  и др.
В никакъв случай върху лещите не се слагат: , Визин

За повече информация пиши ми едно лично съобщение

Благодаря Ви много за отзива.  bouquet
Аз използвах "Систейн" допреди да сложа лещи. Сегашните ми капки са "Оксиал".
Те могат ли да се накапват върху лещите ? И защо някой капки могат , а други не ?
Благодаря предварително за отговорите .
Лека вечер.

П.П. Пиша Ви тук , защото входящата Ви поща е пълна и не може да получи ЛС-то ми.

# 78
Водното съдържание има значение -колкото е по-голямо,толкова лещата е по-финна и по-добре се приема от окото Simple Smile това е ,което аз зная.
аз съм чувала, че при по-голямо водно съдържание окото диша по-добре, а оттам и се чувства по-комфортно..
относно цветните, в България и аз не съм виждала евтини цветни (иначе в ХЕМА съм виждала за 14-15 евро комплекта, но не могат да се пробват).. наскоро си купих от оптики Joy едни италиански, цветни (Adore), "силно намалени" на 90 лева, и съм много доволна, но сега като отварям сайта не ги виждам..  Shocked Shocked
относно пробата - моят съвет е да пробвате, иначе риска е много голям.. аз пробвах поне 7-8 вида преди да се харесам с едни разкошни сини, които обаче в кутийката никак не изглеждаха обещаващи.. за сметка на това пък други изглеждаха великолепно в кутийките, а пък като ги сложих резултатът беше меко казано разочароващ (като два цвята сини, едни зелени и едни сиви бяха направо потресаващи)..
И аз нося същите ( Adore), само че тъмно сиви, и не ги нося всеки ден. Ама мойте са с голям диоптер, а очите ми са много светли и много ме кефи разликата. Очите ми с лещите изглеждат огромни, и без грам кафяво. Обаче ги взех от http://www.contactlens.bg/ за 80 лв., даже с подарък разтвор и контейнерче Laughing Май това беше линка от предната тема newsm78

Ей тези са мойте http://www.contactlens.bg/article-52.html
Каквито и сини да съм пробвала, на мен не ми седят.Чисто синьо не ми отива явно. Sad
 Моите очи са някакво синьо-зелено-сиво, според случая. Харесвам си ги, но обичам промените Laughing И това сиво си го уцелих Hug

# 79
бибияна видях тези капки оксиал - ми щом са ти  казали че може да се слагат супер ама виж сега-  то много пари това нещо бе.   Систейн дози излизат най на сметка.  Аз в момента съм на Бауш енд ломб ленс лубрикант  още по евтино излиза 15 мл 10 лв.  А пък да ти кажа, че във всяка оптика, в която предлагат лещи и имат КАТАЛОГ на купър вижън- там може да си поръчаш орион теарс 9.80 лв 15 мл. Тези последните не съм ги ползвал, но знам че са с натурални съставки и са едни от най подходящите.      Хубави капки за очи са Содиал Хиалорунат, но са доста скъпи  10 мл 18 лв. Пак в този конкретен каталог ги има.

А защо някои видове не стават да се капят върху лещи не знам. Някъде бях чел че замъгляват лещата, ама... не съм компетентен по темата

# 80
Мога да пусна един линк, на който да прочетеш за СОДИАЛ и ОРИОН и за едни други също хубави - с лайка или невен.

# 81
Да похваля разтвора  Eye See -- доста е приличен, на хубава цена (около 10 лв за голяма опаковка с контейнерче вътре). Ако не се лъжа, е холандско производство; в светло-зелена опаковка и напоследък го виждам на все повече и повече места (:

# 82
бибияна видях тези капки оксиал - ми щом са ти  казали че може да се слагат супер ама виж сега-  то много пари това нещо бе.   Систейн дози излизат най на сметка.  Аз в момента съм на Бауш енд ломб ленс лубрикант  още по евтино излиза 15 мл 10 лв.  А пък да ти кажа, че във всяка оптика, в която предлагат лещи и имат КАТАЛОГ на купър вижън- там може да си поръчаш орион теарс 9.80 лв 15 мл. Тези последните не съм ги ползвал, но знам че са с натурални съставки и са едни от най подходящите.      Хубави капки за очи са Содиал Хиалорунат, но са доста скъпи  10 мл 18 лв. Пак в този конкретен каталог ги има.

А защо някои видове не стават да се капят върху лещи не знам. Някъде бях чел че замъгляват лещата, ама... не съм компетентен по темата
Благодаря отново .
Не мисля , че "Оксиал"-а са скъпи .Аз ги взех за 17лв. и нещо ."Систейн"-а и те са толкова .
Доволна съм и от двете марки.

# 83
радвам се да съм полезен

# 84
Да похваля разтвора  Eye See -- доста е приличен, на хубава цена (около 10 лв за голяма опаковка с контейнерче вътре). Ако не се лъжа, е холандско производство; в светлозелена опаковка и напоследък го виждам на все повече и повече места (:

И аз за толкова го купих 9.88 лева. От утре го отварям, щото РеНу-то ми свърши

Надявам се да е качествен. Някой, който го използвал, моля да сподели мнение.

# 85
Oнзи ден не бях спала и цяла нощ четох за лещите и на другия ден си взех.. просто не се сдържах. Винаги от малка съм искала сини очи или зелени.. Е, сега синьото надделя, догодина вече зелено :d
Може и скоро да си взема малко по-светло сините, защото си взех по-наситено сини, но са тъмнички. Очите ми отиват към черни и ме беше страх, че няма да си личат, но приятелката ми си взе вчера светлите и й стояха супер, а тя има тъмни очи Simple Smile

На Bausch & Lomb са /само че не помня Pacific ли бяха или ..не помня другото синьо как се казваше/, разтвора е Renu Multiplus. Много им се кефя засега, дано да неми развалят очите само се моля  Praynig

Ето две снимчици:

Такива са ми очите принципно: http://www.prikachi.com/files/1116442z.jpg

С лещите /на светлина/: http://www.prikachi.com/files/1116443T.jpg

# 86
  • София
Йеее, много яко ти седят.  Heart Eyes Жалко, че не се сещаш кой точно е цветът. Tired

# 87
Благодаря много  Hug Аа видях го на опаковката .. Topaz  Mr. Green  Blush

# 88
  • София
Мерси.   bouquet Аз преди доста време носих сини, ама не си спомням как се казваха, мойте също бяха тъмни. За колко си ги взе и от къде?  Rolling Eyes

# 89
За нищо  Flutter
Ами 105 със разтвора, иначе са 80 лв =) От оптика в Добрич /за тези, които са от Дч, оптиката е тази до Вива-та/
Много странно, че /вече/ не дават да се пробват лещите.. Казах, че преди са давали, но отскоро никъде май не дават и.. трябва да се купува на сляпо за жалост.  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт