Лещи за очи -2

• 98 910
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Аз от този кабинет не съм доволна,нито от лекарите,нито от лещите им,но както и да е....кабинета се намира близо до 2РПУ,на гърба на хотел ,,Принцес''..Можеш да идеш с всичко,което отива до Централна гара,Централната автогара,на сайта на СКГТ предполагам ще намериш най-удобния за теб транспорт.

newsm10  Aз също. Преди няколко години измъчих голямата си дъщеря там. Беше безумно висене. Наивно вярвах, че както преди 25 години някой ще я научи как се слагат и свалят лещи. Уви, всичко беше само губене на време и доста сълзи. Точно при д-р Стаменкова бяхме, която правеше добро впечатление, но лещите които ни продаде не бяха подходящите за моето дете. Накрая отидохме в първата голяма оптика и разрешихме проблема за 20-30 минути. Освен това до скоро предлагаха само български лещи, а астегматични изобщо нямаха.

Да допълня и малко по-нова информация - след като търсих лещите на Мултилекон и точно от тази тема открих, че ги предлагат на Клокотница, си купих. Качеството им е много лошо и няма нищо общо с предлаганото преди. Не знам каква е причината, но ме дразнят, а и не виждам добре с тях, въпреки, че нямам промяна в диоптрите. И това, което ми направи впечатление е, че за разлика от времето, когато с дъщерята висяхме на опашки пред кабинетите, сега все едно бомба беше паднала  Mr. Green. Бях единствената пациентка(по-скоро клиентка, защото само си купих същите като опаковка, но не и качество лещи). Доста време се оглеждах преди да се покаже някой, за да ми ги продаде.

За по-малката ми дъщеря също реших, че ще ходим първо на лекар, за да ни напише рецепта. Мъжът ми има сериозно очно заболяване и от години ходи в може би най-добрата софийска очна клиника Светлина. При поредния си преглед я взе със себе си, за да ѝ измерят диоптрите, които и без това от 1-2 години не бяха променяни. Там пък подходиха към нея като към пациент, който всеки момент ще загуби зрението си  Laughing. То не бяха изследвания, разширявания на зеници, отсъствие от училище и т.н. за най-обикновено късогледство под -1 диоптър. Накрая отидохме отново в първата оптика и отново за 20-30 минути бяхме готови. После се отказахме от лещите, защото самата тя стигна до извода, че е по-удачно да си слага очилата, когато чете от дъската и да не се занимава всеки ден с лещи, но поне опита какво е  Grinning.

В оптиките досега винаги са определяли точно диоптрите. То и не е кой знае каква философия - просто мерят, а не поставят диагнози. Освен това са наясно с предлаганите в магазина не един вид лещи и ще препоръчат подходящите. Примерно за начинаещи е добре да са от по-плътен материал, за да не се късат докато се учат.

Последна редакция: нд, 06 мар 2011, 14:21 от Тaня67

# 661
Ами, да , другата седмица ще си харесам някоя оптика и да се свършва. .. Благодаря за изчерпателните отговори.

# 662
Носите ли си в чантата от тези кутиики за "спешна" помощ  Mr. Green
Визирам ето такава:
http://www.-spam105-.com/blog/snimki/%D0%BA%D1%83%D1%82%D0%B8%D0 … 0%BC%D0%BA%D0%B8#

# 663
никога; сигурен съм, че поне веднъж ще ми се наложи, но не си нося; докторката ми ми беше казала винаги да имам контейнер с разтвор в мен когато излизам, никога не съм носил

# 664
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
И аз никога не съм си носила такава кутийка.Според мен е по-добре разтвор да си носиш и ако се наложи да си капнеш.Това ми се е случвало един-два пъти,но на работа имам мини разтворче.

# 665
Питам, защото имам. В него си има контейнер, шишенце за разтвор и пинцета. Проблема ми, обаче, е че понеже всичко е пластмасово и много дрънка в чантата.  Mr. Green Та исках да попитам дали някой няма да препоръча някое по-качествено.

# 666
  • Бургас
А пинсетата за какво е ползвате newsm78

# 667
  • София
Ха така,
Изчетох цялата тема, за да разбера само аз ли като си купувам Мултилекон от Клокотница нямат нищо общо с преди. Явно не. А съм го загазила, защото лещите, които са продали на мъжа ми дори не са с марка Мултилекон, а са софтсенс и са ужасни, изпокъсах 4 броя за 0 време. Казали са му, че са същите - купували ги от Англия и тук само ги оводнявали.
Някой може ли да ме посъветва за лещи в същия ценови клас. Някой като мен вклюбен в мултилекон, който си е намерил заместител..... Hug Embarassed Rolling Eyes

# 668
  • В полите на Пирин планина
Дълго време ползвах лещи от Мултилекон. Но живея в провинцията и все тормозех сестра ми да ми купува. Започнах да си поръчвам от Интернет, от сайта lenses.bg. В момента ползвам ето тези - http://lenses.bg/biofinity-leshti-p-49.html и съм много по-доволна. В сайта има най-разнооразни варианти, може да разгледаш. Предпочитам да си поръчвам от промо пакетите и излиза много на сметка.
В чантата имам мини-разтвор само за ежедневието, а ако пътувам, задължително си нося и резервни лещи, защото съм с висок диоптър и без лещи съм си като сляпа  Flutter

# 669
  • София
Много благодаря Lady Brinne,
Тези на Клокотница потвърдиха, че на Мултилекон им били взели лиценза, така че такова понятие вече няма.
Малко са ми скъпички тези лещи за едномесечни...иначе звучат много добре
  bouquet

# 670
Здравейте, момичета Simple Smile
Извинявам се, че се намесвам в темата ви, но може ли да ми обясните каква е разликата между месечните и годишните лещи...кои са за предпочитане и защо? Имам предвид обикновени безцветни лещи с диоптър. Аз нося лещи от 20 години, но съм ползвала само едногодишни на Омега. Сега от 2-3 години не нося, но реших пак да си взема и не мога да реша какви. Затова ви моля за помощ.
Предварително благодаря  Hug

# 671
  • В полите на Пирин планина
Здравейте, момичета Simple Smile
Извинявам се, че се намесвам в темата ви, но може ли да ми обясните каква е разликата между месечните и годишните лещи...кои са за предпочитане и защо? Имам предвид обикновени безцветни лещи с диоптър. Аз нося лещи от 20 години, но съм ползвала само едногодишни на Омега. Сега от 2-3 години не нося, но реших пак да си взема и не мога да реша какви. Затова ви моля за помощ.
Предварително благодаря  Hug

Според мен , независимо, че излизат по-скъпо едномесечните или максимум тримесечните са по-добър вариант, защото при по-дълга експлоатация е възможно лещите да се наранят, да се замърсят, да се завъдят гъбички. Лично аз се чувствам много по-комфортно с кратотрайните, защото при честата смяна горните негативи се избягват в по-голяма степен. Аз съм носила годишни лещи на Мултилекон, но честно казано комфортно се чувствах около9 месеца и след това не виждах добре или дори съм получавала възпаление на очите. С едномесечните подобно нещо не ми се е случвало.

# 672
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
И аз съм за едномесечните лещи.

# 673
  • Бургас
branimira76, аз досега си купувах от оптика уж едногодишни лещи, а в последствие разбрах, че са шестмесечни.  Confused Става въпрос за ето тези: http://lenses.bg/kontaktni-leshti-shestmesechni-leshti-c-29_44.h … jm6k5mk7ccchu14e4  Едва сега разбрах, че са за шест месеца. Носила съм ги в продължение на една година, без да имам проблем, но явната лъжа по оптиките определено ме смути.
Лично аз за себе си съм избрала варианта годишни лещи - взимам ги и не ги мисля цяла година (не повече!). Честата подмяна наистина може би е по-здравословна, но не е за мен. При добро спазване на хигиена и препоръки при носенето на лещи, не мисля, че е проблем да си вземеш едногодишни, както си свикнала досега. А и вече не мога да бъда сигурна дали тримесечните, които ще си взема, не са всъщност за един месец.  Confused
Сега съм се ориентирала ето към тези едногодишни: http://lenses.bg/softwear-leshti-p-133.html Чувала съм много добри отзиви и за "Хидроленс" на същия производител, но ми идват скъпички. 
Успех!

# 674
Момичета, вижте какво ми пристигна днес -
Лайт Блу на Купър вижън. Много съм доволна !!!

Общи условия

Активация на акаунт