Лещи за очи -2

• 99 175
  • 745
  •   1
Отговори
# 675
Ок, на кратко някой разбиращ би ли ми казал меки или твърди лещи да търся (говоря за цветни без диоптър), имам тъмно кафеви очи и не разбирам от няколкото линка, които разгледах по какво да позная дали са за тъмни чои. Искам зелени или сини, малко ме плашат коментари от рода, че на някого се оказва, че са му големи лещите, на един му покриват, на друг му прозират (едни и същи марки) и в оптиките могат ли да ми измерят там забравих какво се мери и според това да си взема съответстващ рамер лещи, дупчицата има ли размер? Ня някакви такива по- елементарни отговори бих се радвала, защото много информация, а реално сега като тръгна не знам какво точно да търся. Благодаря Simple Smile

# 676
Lady Brinne, iv.elina, Yulichka, много ви благодаря за отговорите   bouquet

# 677
Ок, структурирах си въпросите по-конкретно. Моля за коментари и препоръки относно следните линкове:
http://lenses.bg/soflens-natural-colors-leshti-p-85.html Доволни ли сте от цветовете, пак наблягам, че са ми доста тъмни очите, изобщо нямат нюанси или да са пъстри.
http://lenses.bg/new-bellina-leshti-p-128.html Тези уж са по-скъпи, а ужасни снимки са им сложили - на всички има доста дебела лента кафява и после рязко другият цвят. В действителност как е?
http://lenses.bg/freshlook-colorblends%C2%AE-leshti-p-99.html Тези са с най-докарани снимки, но четох из темата или другите теми з алещи, че не са мн покривни в действителност.
http://lenses.bg/freshlook-colors-leshti-p-100.html Тези каква им е ситорията - защо са само 4 цвята и стават ли за тъмни очи, защото моделът е със светли май.
http://lenses.bg/expressions-colors-leshti-podarak-komplekt-ogledalce-p-61.html Мнения моя - на снимките са ок, но всички са с разширени зеници...

# 678
Също и за тези марки мнения: Carl Zeiss, ESSILOR, INDO, Rodenstock, Ital Lenti, JZO, Transition optical, BBGR, Bausch&Lomb, Johnson&Johnson ?

# 679
много полезна тема
радвам се, че ви открих

носих лещи доста отдавна, от онези от Клокотница
за около 5год
после направих някаква инфекция и развих непоносимост към тях

след доста консултации попаднах в Очната клиника на проф. Василева, тогава беше в Окръжна болница в София
там за първи път ми установиха астигматизма и ми дадоха коригиращи лещи

после поради финансови и др. причини минах пак на очила

след време пробвах и твърдите КЛ на Клокотница,но не бях доволна и ги спрях

от месец съм с торични лещи, едномесечни:
http://www.specsavers.se/kontaktlinser/kontaktlinser/manadslinser/manadslinser/
засега съм много доволна
тук проверката на параметрите на лещите се прави в самата оптика от оптометрист (май така беше думата  Embarassed)
оказа се, че диоптъра ми леко е спаднал, от -4.5 на -4.00

ще ви следя за последните новости

и благодарности на Мина за полезното инфо
 Hug

# 680
Snejinka, мисля, че трябва да отидеш в някоя от големите вериги оптики и да пробваш. Иначе не става. Аз нося лещи, цветни от няколко години. Моите очи са тъмни. Купувала съм лещи на Bausch&Lomb и Cooper vision. И от двете фирми нямам оплаквания. Но, цветовете на Купър вижън ми седят много по-естествено, отколкото на Bausch&Lomb. Дори постнах една снимка на предната страница. от нито една фирма обаче, не очаквай зашеметяващи резултати. Лещите на тъмно око винаги личат.

# 681
Теичка, благодрая. Ами препоръчай ми някоя такава оптика, където могат да се пробват. Ама това с пробването как става? Малко странно ми звучи, ако всеки пробва едни и същи лещи, които стоят там за пробване...не е ли нещо опасно или де да знам...

# 682
  • В полите на Пирин планина
Теичка, благодрая. Ами препоръчай ми някоя такава оптика, където могат да се пробват. Ама това с пробването как става? Малко странно ми звучи, ако всеки пробва едни и същи лещи, които стоят там за пробване...не е ли нещо опасно или де да знам...

Направо си е опасно. Възможно е да лепнеш някаква инфекция ....  Naughty

# 683
Ами няма как да стане иначе. Другият вариант е да си купи няколко чифта различни по цветове лещи и да бде спокойна. Само че, ще се отрази много зле на бюджета й. Там промиват лещите с разтвори, подменят ги често. Едва ли някой би рискувал името си заради немрливост. Ако беше толкова опасно нямаше да има опция за проба.
Аз съм пробвала в Оптикласа. Само че, по мой спомен, предлагат лещи само на Bausch&Lomb. Отиди до някой мол (ако си от сф има много оптики в мол Сердика). Отиваш и казваш, че искаш цветни лещи, там ще ти отговорят подробно на всички въпроси,  все пак това им е работата.  Peace

# 684
Теичка, благодаря отново, ама ми се искаше препоръчване на пробвани оптики Simple Smile В София, да. Живея до Сити Център, но тук има само двечки, трябва да мина да видя какви са им марките и имат ли пробни.

# 685
Аз първите няколко чифта лещи си взех от Оптикласа. Много добра опитка, но предлагат само цветни лещи на една фирма.

# 686
добро утро

вчера ми дойде гениалната идея за пътуването до БГ лятото да си поръчам комплект еднодневни лещи, за да си спестя разправиите с разтвори и контейнерчета
засега съм само в чуденка от коя марка да са

от кои торични еднодневни лещи (астигматизъм+късогледство) сте най-доволни?

Hug

# 687
Zдравейте,
харесах си оптика - казах, че имат всякакви за пробване, Joy Optics е това, моля отново някой компетентен да даде някакви свестни съвети, защото тези,които питах едва едва казват нещо и им вадя думите с ченгел от устата. Например аз: Четох, че имат размери лещите, какстоят нещата с това, трябва ли да ходя на очен лекар да си меря нещо или как? Те: Ами ще Ви станат.  Rolling Eyes Може и така да е, но да кажат защо, какво гледат и т.н. Друг пример, аз: Бихте ли ми казали кои са по-покриващи тъмни очи, да ми препоръчате, да ме насочите към някои? Те: Всички покриват, които си изберете. Знам, че това им е работата и някои казват питай в оптиката, ама те май не всички разбират чак толкова. Примерно сега аз гледм в сайта им характеристиките на лещите на Joy Optics и нищо не разбирам. Какво означава Базисна кривина, колко е добре да е Кислородната преносимост, как да зная, че диаметърът на лещата ще пасва на моето око...

# 688
Snejinka, ще ме извиниш, но просто прекалено много се вглъбяваш, а изобщо не е голяма философия. Дай малко по-спокойно, не купуваш кола за 200 000... Ако не можеш да получиш отвор тук, попитай в някой чуждестранен форум. Размерите са 14, 14.2, 14.5, зависи дали окото ти е голямо. В САЩ например без рецепта трудно можеш да си вземеш лещи. Ако си такъв голям перфекционист, отиди в някой модерен офтамологичен център и нека лекар отговори на всичките ти въпроси. Ние тук не сме специалисти. Когато си купувах лещи изобщо не съм гледала размера и т.н., пробвах и ми харесаха. Не смятам, че съм сбъркала.

# 689
  • В подножието на планината
  Здравейте,
  сигурно е обсъждано , но аз не успях да намеря мнения за лещи Frequency . Става въпрос за диоптричните лещи , безцветни . Някой ползвал ли ги е ,и доволни ли сте останали? Аз ползвах
Bausch&Lomb , до миналата година и съм доволна , но напоследък съм с очила . Понеже ми похвалиха въпросните лещи , а тук се продават само тримесечни (6 чифта за 3 месеца) , не ми се иска да взимам толкова , ако се окажат лошо качество . Благодаря , предварително!

Общи условия

Активация на акаунт