Бебе и плюшени играчки?

• 3 844
  • 19
  •   1
Отговори
Здравейте, имам бебче на 2 месеца и половина и си мисля дали е редно да му купя плюшена играчка. Вие от кога давате такива на вашите деца?

# 1
Разбираем е мерака ти, но е твърде рано Wink
Сега дори не могат да държат нищо в ръце...нейде към/след 4-ия става това, и тогава предпочитат игачки, които могат да пъхат в устата и да дрънкат Wink

# 2
  • София
Плюшените играчки са много трудни за поддръжка. Бързо се цапат и задържат прах. Лично аз не бих давала на толкова малко бебе да си играе с такива.

# 3
Никога не бих купила плюшена играчка, само събират прах. Имаме няколко от тези, които са меки но не с косми. Но и това беше след 8-9 м.

# 4
  • на последния етаж
kocinkaG, избери играчки подходящи за възраст 0+ (това са основно дрънкалки и други подобни, които се почистват лесно). Има време за плюшени играчки.  Simple Smile

# 5
  • в огледалото на живота
Рано е за плюшки,пък и не са много хигиенични.
Дъщеря ми много обича да си играе с тях,но поемат изключително много прах.
Писна ми да ги пера ежеседмично и сега са ''на гости'' в един чувал при баба.

# 6
Наистина е доста рано за плюшени играчки. Моят син му давам да си играе с тях ,от както проходи ,т.е. той сам си ги взима. Mr. Green
Сега наблегнете на дрънкалки и гумените, пък малко по натам и плюшени. Peace

# 7
Благодаря ви много за отговорите. Това беше и моето мнение, но някак си и аз незнам защо реших, че ще ми кажете друго. Сигурно защото аз много ги обичам.
Още веднъж благодаря.

# 8
Купих първата играчка на мето дете когато бях бремена в 7 месец.
Беше жираф от плат така че да може да се пере...изобщо не е рано децата се развиват от наблюденията и допир. Спокойно можеш да купиш и да я сложиш в леглото до него...избягвам плюшение защото задържат прах.

# 9
И аз като Hope for Two  Grinning На мен ми харесват, има прекрасни бебешки играчки, мекички и красиви. Прах има и по леглото, одеалцето, с което се завива през глава... , не мога да го избегна това и лично аз й давам. Има цял куп и по цял ден се забавлява с тях - мачка ги, дъвче ги, мотае си ги по лицето. Редовно ги пускам в пералнята и ги поддръжам чисти, не мисля, че е проблем  Blush

# 10
От тези, които са предназначени за бебета - нямат дълги косми, опасни части и се перат - защо не?
Когато беба се учеше да държи, използвахме малка плюшена дрънкалка, за да не се нарани, като я размахва.
Неудобно, е че трябва да се перат, вместо да се мият, а после бавно съхнат, но си имат и предимства.

# 11
  • Бургас
Може би като стана на 5-6 месеца започнахме редовно да купуваме.Много често ги перях и не съм се притеснявала.

# 12
  • Бургас
От плюшена до плюшена играчка и материите, от които са направени има голяма разлика. Има китайски боклуци, които още като ги пипне човек, оставят разни влакна и косми по пръстите. Поддържат се трудно, като се изперат веднъж, след това за нищо не стават и т.н.
Има и хубави, които не се скубят и не се увреждат при често пране.
Аз дадох първата на сина ми на около 3-4 месеца. Перях я често, не сме имали никакви проблеми.
Даже още е здрава, след цялата експлоатация и въртене в пералнята.

# 13
  • София
И аз като Мон... смятам, че зависи изцяло от материята, от която са направени играчките. Първата дрънкалка, която подариха на сина ми малко след прибирането ни от родилното беше един страхотен хипопотам, с който все още заспива вечер, с косъмчета около милиметър дължина, които правят играчката много мека, нежна и приятна на допир. Въпреки че на етикета пишеше "Само повърхностно почистване, без изпиране" не се поколебах да я мушна в пералнята веднага. Извадих я почти суха. Вече повече от година не е мръднала, при положение че се пере веднъж седмично - нито цветовете й се промениха, нито формата.
По същия начин процедирах и с активната гимнастика - при нея само "огледалният сектор" се съсипа от пералнята.

# 14
  • Sunshine state
Имаме серийката на Мечо Пух,откаккто се е родила и изобщо не смятам,че е погрешно,напротив.Много си харесваше/ и още харесва/ играчките и често саи мотаеше някоя по лицето,дъвчеше етикета и така се успокояваше.Перат се лесно,все пак сме в 21 век и има перални,не са големи и не виждам пречка. Peace

Общи условия

Активация на акаунт