Лещи за очи -2

• 98 905
  • 745
  •   1
Отговори
# 690
Теичка, съгласна съм с теб  Mr. Green И аз като реших да си взимам, си викам ще си харесам и ще си взема, после викам чакай да видя какво са писали за марките кои са по-хубави, кои по-покривни и като видях такива сложни неща и си викам брееййй, то май бая неща трябва да се проверят, ама сега добре че си ти да ме върнеш на земята и да се сетя, че са просто едни цветни лещи без диоптър - нищо сложно...Още днес ако се оправя малко (че съм билна) отивам Simple Smile

# 691
  • София
Момичета, вижте какво ми пристигна днес -
Лайт Блу на Купър вижън. Много съм доволна !!!

Много естествено стоят. Браво.  Peace

Аз имам 1 ваучер - едномесечни на Zeiss, но се чудя за света - сиви или сини. Имат няколко сини, но ако са сини, искам да са естествени, не от километри да личи, че съ мс лещи. Ако е обсъждана преди тази марка и световете, моля да ме насочите.  Praynig

# 692
добро утро

вчера ми дойде гениалната идея за пътуването до БГ лятото да си поръчам комплект еднодневни лещи, за да си спестя разправиите с разтвори и контейнерчета
засега съм само в чуденка от коя марка да са

от кои торични еднодневни лещи (астигматизъм+късогледство) сте най-доволни?

Hug
Изключително неподготвена влизам в темата и съм чела напосоки-дълга е.Хванах се за този пост, защото и аз съм с астигматизъм, но и далекогледство.Диоптъра като такъв е малък, но в съчетание с астигматизъм е доста кофти положението.Налага си се носене на очила.Шофирам активно и очилата ми пречат-заради периферното зрение.И заради това, че нося и слънчеви очила при нужа, а такава има често докато карам.С лещи няма да го имам този проблем.Въздържала съм се заради цената от една страна, от друга-казаха ми, че лещи не могат да ми направят, поради ниския диоптър.Не съм питала на друго място и не зная "истината".Мнения?Или препоръки за оптика с адекватен подход/писна ми да ми обясняват Различни неща на Различни места и всеки следващ да отхвърля мнението на предишния.То не бяха красиви или подходящи рамки срещу обратното, то не бе чудо. Tired

# 693
  • София
Jizz, наистина с лещи си е много по-добре за шофиране, спор няма. Какъв ти е диоптъра, до колкото знам има лещи от 0,5 късогледство нагоре. За ниски стойности на астигматизъм - знам че асферичните компенсират до голяма степен (и аз съм с астигматизъм, но с асферични лещи ми е перфектно). За по-високи стойности гледай за торични лещи. Във всяка по-голяма оптика би трябвало да могат компетентно да те насочат - аз съм доволна от Joy, Opticlasa, наскоро ходих до Vision Express в Сердика център и съм очарована от обслужването и компетентността на служителя. Разгледай сайта на lenses за да се ориентираш като характеристики и цени, имай в предвид че ако не си носила до сега лещи, най-добре вземи с по-малък диаметър и по-ниско водно съдържание (по-лесни са за слагане). Погледни тези лещи например http://lenses.bg/biofinity-toric-leshti-p-148.html

# 694
Благодарско-залягам да чета и разглеждам.До сега в Joy съм правила очила.Та там ми казаха, че не ставам за лещи.Ще се опитам сега да се ориентирам.
Преписвам от рецептата
-0.5/0.5/180/61
-0.5/170
малък, но ми размазва погледа астигматизма. Tired

# 695
  • София
Мисля че със сигурност има варианти за теб, просто най-добре наистина на място в оптика да питаш или при очния си лекар. Има една потребителка, която пише в темата и работи в оптика, не ми се рови сега за ника, но дано се включи.
det, носила съм Frequency, удобни са но не са за по-продължително носене -т.е. след шестия час започва да ти е сухо окото. Иначе като цена са едни от най-добрите, не дразнят, но на мен ми беше малко трудно и слагането, защото са с по-голям диаметър и водно съдържание (т.е. залепваха, обръщаха се...) По-добре вземи по една да пробваш (цената им е около 24-25 лв за две и в почти всяка оптика ги има)

# 696
Взех си сини лещи, всичко мина ток! Пробвах няколко марки, едните изобщо не можах да ги сложа - тотално ми бяха не размер - по-вдлъбнати, явно за по-изпъкнало око, но пък други ми бяха направо не ги усещам. Накрая си ввзех сини.  Laughing

# 697
Айде честито, сега покажи и снимка  Party

# 698
  • В подножието на планината
   Благодаря , BlaCk RoSe . Лошото е , че  не мога да взема само чифт , защото тук ги продават само в комплект по 3 чифта  .
  Но от казаното от теб не изглеждат подходящи за мен , понеже аз  нося лещите поне по 10-12 часа на ден . А и по-големия диаметър не ми се нрави .

# 699
Някой с отзиви за този разтвор, че е на много добра цена в момента, както и другите от серията Simple Smile
http://www.lens.bg/page/разтвори/eyeye-imaxx-all-in-one-360-мл-с … онтейнер/101.html
И за тези лещи да питам, в опаковката са три броя, нали?
http://www.lens.bg/page/контактни-лещи/меки-лещи/soflens-comfort … 59--3-бр/116.html

Последна редакция: пт, 18 мар 2011, 23:54 от sugar_baby

# 700
Благодарско-залягам да чета и разглеждам.До сега в Joy съм правила очила.Та там ми казаха, че не ставам за лещи.Ще се опитам сега да се ориентирам.
Преписвам от рецептата
-0.5/0.5/180/61
-0.5/170
малък, но ми размазва погледа астигматизма. Tired

Наистина е малко нисък диоптъра за компенсиране с лещи... Може да опиташ да купиш само една леща (най-евтината, която има) с -0,50 дпт и да пробваш как виждаш с дясното и съответно ляво око. Малко силна ще дойде обаче  особено за лявото око (по принцип за стойността на лещите се добавя +0,25 до +0,50 дпт спрямо рецептата за очилата.)
Поздрави,

# 701
Айде честито, сега покажи и снимка  Party
Оф, ами не мога, защото нямам идея къде ми е кабелът на телефона, а комп. ми няма блутут, ще се опитам на нечии лаптоп Simple Smile Ама аз пък съм ня мнение че то е ясно, че ще си личи, че си с лещи, поне да са цвят, които си личи наистина Simple Smile Ще с еопитам да качак и снимка  Mr. Green

# 702
  • София
 Здравейте, имам проблем с твърдите лещи и вече съм пред нервна криза. Досега съм сменила два чифта, като втория се наложи да го сленя понеже загубих едната  Embarassed Все при една и съща лекарка ги правя, но този път има нещо странно. Поръчах ги, като всички параметри са ок, обаче като ги сложа и се получава едно размазване - мога да го опиша като все едно не ми се регулира астигматизма или не добър фокус, много е странно. лекарката ги поръча наново - този път по-дебели --> резултатът същия. В същото време нося уж временна която тя ми даде която е малко по-различна в параметрите, но с нея виждам идеално. Материала не е сменен от предния път когато съм ги поръчвала, диоптрите са същите. Лекарката каза, че и тя няма обяснени, да пробвам да ги нося по малко и да видя дали ще свикна. Но аз не мога става ми лошо замазано и почти нищо не виждам... Някой с подобен проблем и решение?  Praynig

# 703
  • София
shantall ,
много малко останаха добрите специалисти за твърда корекция.

Нека колегите вносители се произнесат.
Не е редно да изпитваш дискомфорт с реалните лещи,
а пък пробната да ти понася!

И какво имаш предвид
Все при една и съща лекарка ги правя,
В смисъл поръчваш или си на Клокотница?!

Рядко влизам, но ще получа мейл - ако искаш пиши ми на лични  Peace
В София ли ги поръчваш и къде? Какви са лещите - за твърди ясно  Wink
Каква ти е корекцията реално и какви са параметрите на лещите?

Желая ти успех - ако мога ще съм ти полезна с удоволствие!   Hug

# 704
  • София
Поръчвам ги при д-р Цанева, а тя ги поръчва в някаква американска фирма. Не ми препоръчва да ги правя на Клокотница, защото качеството било по-лошо. Параметрите като диоптри са 3 на лявото и 5.5 на дясното, радиуса е 775 а диаметъра 9,6, за дебелината ми е написала 240 но не знам в каква единица е, материала е ДК18, просто очите ми не са капризни и мога да си позволя най-ниската газопропускливост. А за корекцията ми е трудно да обясня. Изпитвам чувството, че нямам корекция на астигматизма. И аз съм сигурна, че не е нормално. Но никой не може да м даде обяснение какво се случва. От лабораторията твърдят, че параметрите са абсолютно точни и че материала не е сменен, но пък когато пробвам да ги натиска леко се огъват според мен повече отколкото трябва за ДК18.

Общи условия

Активация на акаунт