АПРИЛски мами и деца, на плажа всички ей сега!

• 15 169
  • 284
  •   1
Отговори
# 150
добро утро от вчера Оливия заспива без беберон,и снощи успях.......ама презноща се буди 2-пъти-половин час си говорихме ама аз не давам Naughty-и тя заспа.тази сутрин в 6.30 чу баща си да става за работа и скочи-иска биба да заспи ама аз не давам.........ох милата гледах я как клюма и се прозява и се предадох-дадох я и след 10 сек. беше заспала-сега незнам кога ще стане Mr. Green-вие махали ли сте биби-я дайте малко съвет как да е по-лесно?  bouquet

# 151
Здравейте  smile3507
Нашите нощни кошмари продължават... За съжаление вече и Панадола не помага... Снощи такъв рев му дръпна малкото, че се замислих вече да го водя на доктор, егати зъбите... егати чудото.... Преди поне през деня наваксвахме със сън, но вече и през деня не може да спи, вчера за целия ден имаше 1 час сън по обед, след което снощи заспа, ако може така да се нарече към 1.30ч  ooooh!

Ласинка, това с рефлукса, не ми е идвало въобще на акъл, винаги съм свързвала това чудо с повръщане, ама ей вчера като Хелън ми звънна и пообясни за разни там връщания на киселини от стомаха и т.н. взе да ми звучи като правдоподобен вариант на диагноза... Това което обаче не се връзва е, че в стремежа си да го успокоя го гушкам, държа го изправен, нося го из нас, но не помага  Sad Има ли някакви други признаци за които да гледам?

Сиска за възпитанието на Дани...  Аз на мойто също му позволявам доста неща, особено пък напоследък когато не мога, а и нямам сили вече да тичам след него. Сядам нейде на някоя пейка, гледам само мястото да е по-спокойно, за съжаление обаче не мога да намеря такова напоследък в нашия парк.... Най-голям ужас за мен са децата, а и не само те с колела, карат бясно, минават много близо до малките, въобще не могат да съобразят, че малките са неконтролируеми от към посока и бързина на движение и просто всеки път ми е пред очите една ужасна картинка, дано никога не я видя в действителност.... Praynig В къщи също го пускам да беснее колкото иска, но има и редица ограничения, които просто няма как да премахна от сорта на: не го пускам без мен да влиза в банята, не му давам да бърка в кофата за боклук, която пък няма как да премахна от погледа му и разни други подобни...

Маги, аз също водих Алекс на ортопед след като проходи... Алексиев от Ортопедията тук в Горна Баня. Извода - абсолютно безсмислено е  Peace Пресъздавам ситуацията... Доктора ме посреща и пита, какъв е проблема, аз му казвам, че детето е проходило и затова го водя, той почва да се смее и вика, от кога това е проблем, обяснявам му, че така съм чела и чула, че се водят до 2 мес възраст и след като проходят, той казва, първото да, второто е пълна глупост, ако няма някакъв проблем детето.... било пълна безсмислица, само разни цитирам "клоуни" събират парите на майките за да им говорят глупости... Следващ преглед на детето след първоначалния като бебе се правил чак към 4-5 год, когато вече можело да се преглежда за плоскостъпие и евентуални проблеми свързани с него. Преди това детето се води на ортопед само и единствено ако ни направи впечатление, някаква нетипична, изкривена походка или друг сериозен проблем. За обувките противно на всички работи дето сме чували и писали тук каза, че на неговото дете, което също било под 2 год, купувал само детски маратонки. Единственото изискване било подметката да е мека, в никакъв случай твърда, нищо друго, и естествено най-добре е през лятото да ги пускаме да щракат боси стига да е безопасно и да има къде.

Ася на цялата какафония, бибата е едно от малкото неща, които спасяват положението в критични моменти. Аз не мисля да я махам скоро, но ако Оливия не протестира действай  Peace

Момичета исках да ви попитам: Препоръчайте моля всякакви джаджи, гелове, устройства, мазила и прочие за предпазване от комари. Мойто цялото е нахапано, борим се като прасета с тикви всяка вечер да ги трепем гадовете, наслагали сме разни устройства и никакъв ефект. Най-много ме интересуват разни мазила за децата против ухапване и след ухапване. Аз знам за серията на Чико, някой да я е пробвал и да даде малко инфо .... Вие какво ползвате? Thinking

Последна редакция: чт, 16 юли 2009, 10:34 от galivo

# 152
Здравейте мами Hug
Защо така не се получи с моята таблица за заспиването newsm78
Аз съм толкова доволна. Заспива си Петерчо сам, в неговото легло и спи цяла нощ. Голямо постижение.
Зъбки имаме 11 и сега излизат кучешките.
Бос ходи не само по асвалта ами и по камъчета. Нали си живеем на село, си е цял селянин. Ама на кого да прилича? Татко му и той такъв Wink И аз като Сиска съм на мнение, че не трябва да им се забранява всичко, непрестанно да им се вика, нека си лудеят.
Ася, защо искаш да и махаш бибата? Аз бих я оставила. Малки са още.

# 153
Галиво, хрумна ми и още нещо за вашите нощни изпълнения  Thinking Не е лошо да го заведете на лекар да му погледнат ушичките  newsm78 Аз така с Мая се лъгах лъгах че реве от зъби, пък накрая се оказа отит  ooooh!

# 154
  • Варна
galivo като репеленти ползвам Аутан (за големите). Резултатът е, че голямата ми щерка, дето най-старателно се пръска е изпохапана безобразно. Невена не я мажа с нищо, и няма нито една пъпка, да чукна на дърво. Та не знам какво да ти кажа, който си го хапят, няма спасение.  Grinning Hug

*Сиска* и аз предпочитам да дам повече самостоятелност на Невена, хич не й треперя за дреболии. Но има неща, дето ме изправят на нокти - като например сополиви и кашлящи дечица да напират да я милват

перла всяко детенце си е различно, затова предполагам при едни се получава, при други - не. Аз също бях чувала за този метод и то успешно прилаган, но и през ум не ми минава да го пробвам при Невена.

# 155
  • Временно
Оле,Галче,милата ти!Дано е само временно състояние и скоро отмине,но както е писала Ритка не е лошо да му погледнат ушичките.

Ласи,честита синя новина!!!

При нас в момента положението с малчуганите не е много розово - и Сиана,и Велизар са болнави.От вчера са и с разстройство,отказват да се хранят и двамата,но пък са жизнени като цяло.Сиана извади 3 зъба наведнъж,сега още 4 май са на път,педиатърката каза,че това е голямо изпитание за такъв малък организъм.Ушичките и са зачервни и от няколко дена капя Отипакс.В нослето пръскам Еуфорбиум композитум.Днес следобяд пак ще ги водим на преглед,че няма подобрение вече 5-и ден.

Ася20,относно махането на бибата - ще изчакам да отмине зъбоникненето-и без това през деня не я търси.

Сиска,аз също позволявам на Сиана много неща.Гледам максимално да органичавам забраните и да повтарям "НЕ"(макар,че понякога не ми се получава особено както са по цял ден заедно с братовчеда).Понякога се удрят,хапят се,дърпат си играчките и се сърдят,каквото прави и казва единият другият веднага го копира и повтаря,но пък и много сладко се заиграват понякога - държат се за ръчички,прегръщат се.Днес например двамцата по едно време се затишиха,намерихме ги и какво да видим - докопали чинията с храната на кучето,Велизар клекнал и вади една по една гранулките и ги подрежда пред себе си,а Сиана стои изправена до него,подпряла се на рамото му. Laughing
Ето и малко снимков материал

# 156
Оох,Галка, дано бързо мине всичко !  Hug

Момичета, имам едни питане, мислите ли да слагате ваксина за хепатит А ? Нашето педи ни я препоръчва, не е от задължителните и аз се чудя дали да слагаме. Баща и на  Феята много иска,ако може да я предпази от всичко и настоява и за тази ваксина, но аз не знам нищо по въпроса. Дайте ми съвет,моля ви !  Praynig

# 157
Здравейте! Уф, при нас е голяма жега!
Ася20, и аз не смятам да махам бибата все още. На Васко я махнах от веднъж като стана на година и половина без проблем. Не спа един следобед, след това всичко беше ок.
При ухапвания от комари, ако са много мажа пъпките с "Фенистил гел". Вчера купих "Оф", но не съм го ползвала още.
Този метод за приспиване с все по-малко рев и при нас не би подействал...То си е до дете, моите започнат ли, не спират да реват сами ooooh! Перла, бравос, за постижението!
Галиво, наистина може един преглед да направите, ако си е здраво детето, поне ти да си по-спокойна.
Сиска ние също се прибираме от вън омазани до ушите, след това в банята по ред на номерата....  

# 158
мерси за отговорите  bouquet-ще пробвам ако мине номера,ако не по-късно.Tea - fea -незнам каква е тая ваксина-аз пък се замислям за ПРЕВЕНАР-а ама доста парички е Crazyайде аз лягам да почина,че тая жега днес ни умори...

# 159
  • София
Галка аз мажа Рада с продуктите на Чико против комари.Миналата година бяхме в едно село до Елена и там беше пълно с всякакви гадини,та мисля,че има ефект.

# 160
  • Бургас
Галиво, миналата година ползвах кърпичките на Чико и бях доволна. Сега си я пръскам с Офф, както и Илчо и себе си, също съм доволна Peace
Сисе, завиждам ти, че има чисти места, където Дани да си играе. Дима два пъти я оставих по-свободно да ходи из парка и два пъти и вадих от устата стъкла от счупени бутилки Sick Поради същата причина я пускам боса навън единствено в двора на баба ми или на свекърва ми. При свеки даже я оставих да вади картофи от градината Crazy Иначе опитвам се да не викам много по децата, но съм си истеричка по принцип и понякога трудно се удържам Embarassed Въпреки всичко, бая пясък сме хапнали вече Mr. Green
Теа, нищо не знам за тази ваксина Blush
Момичета, имам нужда от съвет Praynig Дима си се прехвърля без проблем и излиза и от преносимата кошара. Махнах матрака уж да е по-ниско, но няма ефект. Умирам от страх, че ще си счупи нещо някой път. Как сте решили този проблем? Тя обикновено заспива само ако е сама и в кошарата. Снощи два пъти пристигна в хола, легнах на спалнята да я пазя да не излиза, но тя не иска да спи ако има друг в стаята. Накрая заспа от изтощение в 12 часа Confused

# 161
Момичета, имам нужда от съвет Praynig Дима си се прехвърля без проблем и излиза и от преносимата кошара. Махнах матрака уж да е по-ниско, но няма ефект. Умирам от страх, че ще си счупи нещо някой път. Как сте решили този проблем? Тя обикновено заспива само ако е сама и в кошарата. Снощи два пъти пристигна в хола, легнах на спалнята да я пазя да не излиза, но тя не иска да спи ако има друг в стаята. Накрая заспа от изтощение в 12 часа Confused

Голди, днеска убедих мъжо Mr. Green да махнем през почивните дни 3 от решетките на креватчето на Лидия. Гледах преди 2-3 дена снимките на Сиска (Дани е страхотен Heart Eyes) и те така са махнали част от решетките. Дани доста успешно се приплъзва и слиза сам. Искам същото да се научи и Лидия. Peace Следващата стъпка ще е легълце, но все още ще изчакаме. Според мен това е решението за вас, щом вече се прехвърля самичка, по-скоро я свалете на ниско да няма опасност да се удари сериозно.

Само да ви питам мами, има ли други бебета, които като видят че някой е бос да му носят чехлите?? Mr. Green bowuu От почти месец само да ни види боси, Лидия веднага поправя грешката и ни носи чехлите. Heart Eyes Grinning Много попиват малките, като попивателна хартия са.... Rolling Eyes

# 162
Уф,от днес започнах един нов метод (нов за нас) за приспиване (нощно) Rolling Eyes а дано пожъна успех Praynig
Теята,не мога да ти помогна със съвет за тази ваксина Peace
Галке,нас бълхи ни изядоха,вас комари ooooh! за комари нищо не съм ползвала (засега нямаме)
Ева,мале колко са сладки двамата,как се гушкат и търсят Heart Eyes Да се оправят бързо!
Голди,тц...не ни е чист парка.В тревните площи има натрошени стъкла,а моя естествено там най-обича да обрисва Whistling Как го опазвам не знам-на магия!
Перла,не при всеки се получава просто защото децата ни са различни като темперамент Peace Едни са по-лесни за възпитание и приучаване,други не.Ние (аз и Дани) се мъчим да намерим точния за нас двамата начин (засега неуспешно)!
Ася,залъгалка не ползва от как стана на 3-4 м. Според мен периодично трябва да се опитва,ако детето дава признаци,че може и без нея не виждам нищо лошо да го "презориш" ден-два за негово добро е все пак Peace
Лурдес,мерси,мерси  Hug само,че той модела си е такъв...с 3 махащи се решетки по средата Peace и според мен е супер удобно за деца на нашата възраст,добре измислено е! на Голди надали ще й свърши работа тази идея...те нали са с преносима кошара,а не с такава дървена.Даниел понякога (не всеки ден) отваря шкафа с обувки и ми носи чехли,сандали,пантофи ( и то все мои,не на баща му)...бута ми ги в ръцете и докато не ги нахлузя на краката не спира да ме ръчка и да вика :Ъ,ъ,ъъъъъъ....

Благодаря за отговорите ви Hug значи имало и други майки,които пускат  децата си без "каишка" и "намордник"  Grinning

# 163
Здравейте, момичета!

Доста теми съм попропуснала, и тази малко диагонално я подкарах, но рекох все пак да драсна някои ред...
Страхотни новини има тука, Честита втора рожба на мама Азваси! И най-искреното ми възхищение и към Ласи, Галиво, Тифани, Ваняиван, Милена, Мусито! Аз още едно бих родила, но не и с такава малка разлика. Много кураж и сили се изискват и ви ги желая от все сърце, момичета. Лека бременност! Само Хелън нещо се цепи от отбора, май... А?
Дидиморке, честит Рожден ден на патерици, мила! Всичко най-хубаво...Как е в Бургас?
Аз да се включа по темите разбрала, недоразбрала...
1. Заспива много лесно, но само с мене и то с кърмене. Вече си казва ам-ам като иска да суче и като приключи с едната гърда вика: НАМАААА и се мятка на другата, а и тя като пресъхне ми проверява бенките  Joy Joy Joy.
2. Спи по цяла нощ, но и се храни n-на брой пъти в просъница. Не знам като го отбия наесен как ще караме нощите, но тогава ще му мисля..
3. Иначе храненето през деня е на периоди - едни дни яде добре, други отказва тотално всичко, сигурно жегата ги мори и тях, горките. Но отределено си е месар, човека. Дай му пържоли и кюфрета и не го закачай с лъжицеядни храни Mr. Green А плодовете големи предпочитания, голямо нещо. Ягоди - не, малини от храста направо, череши, дини  - не, круши само недобре узрели...и т.н.
Шоколад и вафли за съжаление мое давам, не мога да го оставя да гледа, докато кака му яде, а и не мога да я карам да се крие тя от него.
4. По площадките го оставам да дивее на воля, рови се в пясъка, много обича да изхвърля боклук и да си го погледне в кошчето после Grinning Ясмина, напълно споделям ситния ти шрифт Peace
5. Разнася ни обувките, но за да ми каже, че е време за разходка. И ако и този намек не помогне си сяда сам в количката. Още не съм го засякла как го прави номера, но е голям майтап Joy Joy Joy
6. Не мажа срещу комари

Да оздравява Сиана бързо, Ева-мери. Галка, дано да изясните къде е проблема с Алекс.

Доста редове станаха май...Карай, че нали пак ще зачезна за дълго време. Утре заминаваме на море newsm35

# 164
Голди, проблема с катеренето го решихме като я сложих на нормално легълце Wink Тука има такива легла специални, просто са по-мънички и имат острани такива дето се монтират бебоците да не падат докато спят, иначе си е нормално легло Wink Това за Мая де, Алекс още не е излизал от кошарата Simple Smile

Ася, биберона го махнаме абсолютно безболезнено, когато Мая беше някъде на 2 години и половина, като след годинката постепенно го ограничихме да го ползва само като спи. Дадохме го на съседите, за тяхното бебе, че е малко да не плаче Wink Нещо такова май беше  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт