АПРИЛски мами и деца, на плажа всички ей сега!

• 15 373
  • 284
  •   1
Отговори
# 75
  • Стара Загора
Привет и от нас

Мерси за честитките, до колкото си познавам доктора, нямаше да каже ако не беше сигурен Mr. Green Другата седмица сме на ФМ, очаквам там да потвърдят Simple Smile

Лоша работа с това време, провали софийската среща май, и нашите планове пообърка тука. Като спа малката беше напекло, а сега пак се намръщи и май ще вали...пак няма да можем да излезем навън. Иначе поне успях да изчистя като хората...

Аз пък да се похваля колко съм смотана ooooh!
На мойто дете му избили два кътника незнайно кога /малко от тях се е подало, така че предполагам че скоро ще да е било/ , а майка му изобщо не е разбрала Sick
Уж като ревне и все оглеждам старателно, как съм ги пропуснала незнам. Тя и без това не ми дава да й бъркам много из устата ама днес я натиснах да видя как са кучешките отгоре, ама намерих съвсем друго... Та влизаме и ние в групата с 10 зъба Mr. Green

Другото, от снощи прилагам техниката за приспиване на Перла, и а не казвам голяма дума, ама май ще се окаже, че работи безпроблемно...
Ние имаме известна подготовка от лелята, която така я приспива, но аз досега никога не бях пробвала и все си мислех, че няма как да стане номера и ще се съдере от рев. А то какво...изписи млякото в хола нощи, хванахме се за ръка, отидохме в спалнята, сложих я в кошарата /тука вече ревна/ поприказвах й малко, пуснах нощната лампа и излезнах... и тя млъкна след мен, заспа за няма и 3 минути. Днес на обед същата работа...само, че този път не заспа веднага, чувах я как си джомоли нещо поне 5 минути, но не е плакала изобщо и като влезнах след малко вече спеше сладко...
Само се надявам да не е временно...

Айде целуки на всички и слънчево време Hug

# 76
  • Бургас
Дзак Blush
Срам, не срам, след два месеца без да съм отворила форума, си отмених забраната относно интернета и отново кацам Mr. Green
Набързо пуснах един глас в анкетата, че сме само с 4 зъба още Crazy и се връщам да ви чета, че да вляза по-бързо в ритъм Embarassed
Емма,  Hug

# 77
aneli,caw,bibo,byni,goldie,dobs,mileni,да не пропускам някой??? Радвам се да ви видя Hug

При мен "Перлините" методи за приспиване не минават Naughty Аз иначе опитах,но уви-ударих на камък!Нищо...мен не ми пречи да си го приспивам,някак го чувствам по-малък по този начин....не ми се ще да пораства толкова бързо Rolling Eyes
neli84,набор 87 съм Peace

Да ви се похваля ли нещо  Grinning с нова визия съм...почти черна коса /тъмен шоколад/ къса коса и бретон Flutter Никога не съм била толкова смела и не съм експериментирала така със себе си.Следващата стъпка е тату.И още нещо за фалене Mr. Green  поиграх си малко днес и си спретнах много свеж, летен лак на крачката.

Последна редакция: сб, 11 юли 2009, 21:06 от *Сиска*

# 78
Такаа, видяхте какво стана, като се захванах да организирам среща  Crazy Дано утре поспре дъждът.
Ласи, аз мога утре по същото време. И през седмицата бих могла, но пък планираме да тръгваме за Берковица, макар още да не знам кога точно.
Днес следобяд мойто съвсем го хвана съклетът и беше голям рев и кривчене. Чак ми идеше да излизаме в дъжда с чадъри. Добре че ни дойде на гости съседското хлапе, че малко се поразсея.
*Сиска*, честита ти нова визия! Да ни се покажеш непременно  Peace
Ласи, сподели кой е любимият ти магазин за обувя, моля!

Последна редакция: сб, 11 юли 2009, 22:34 от Тодоран

# 79
Привет момичета  Heart Eyes ние се завърнахме от моренцето   grinning039 сега имам малко багаж да оправя и да наготвя,ама по късно ще ви прочета и разкажа за наща почивчица  Mr. Green

За анкетата ние сме с 12 зъба  Peace

# 80
Здравейте момичета Simple Smile

Поздрави от зимна Австралия Wink

Първо искам да се извиня че не съм писала толкоз дълго време, но нещо ме хвана носталгията и както казва Емма Wink изпаднах в дупка Simple Smile Което ми напомня да пратя една голяма прегръдка на Емма  Hug

Ние сме добре. Алекс проходи около годинката, миналата седмица чак направихме прощъпулник и хвана отверката за механик  Mr. Green Иначе при нас всичко си е по старому, съпруга ми работи, децата растат, бият се, играят Simple Smile Алекс вече се опитва да говори и казва как прави патето, "пате", "мама", "тати", "кака", "ало", "кво" (за "какво") Simple Smile Голям калпазанин е, бърка във всички шкафове, вади, носи Simple Smile Обаче после си прибира, прибрано дете е Simple Smile Вчера му купихме гърне и започнахме да се запознаваме с него. Още се кърмим, 4-5 пъти през деня, през нощта не ги броя. Иначе си хапва 3 пъти на ден отделно Simple Smile
За статистиката има 8 зъбчета Simple Smile

Иначе зимата тук е прекрасна, защото е зелена. Като изключим европейските дървета всичко е зелено, розите цъфтят, лимоните растат, тревата е зелена Simple Smile Температурите дневните са около 14 градуса, през нощта падат до към 6, но имаше няколко нощи при които паднаха под 0 (до към -4) и австралийците горките умряха от студ  Crazy Но всеки ден вали и затова повече си седим вкъщи. Ще започваме да ходим на група за игри, събират се деца на една и съща възраст в големи зали, с много играчки веднъж в седмицата, децата играят, майките си бърборят. Отделно си ходим на музикалния клас Wink

Тази тема не съм я чела, но ще гледам да я изчета Simple Smile

А исках да попитам, случайно да има още някоя мама като мен дето още да няма цикъл  Whistling Не че ми пречи, ама нещо взе да ми липсва  Crazy

Тук има снимки от нас: www.ritka.snimka.bg (последните са от рождения ден на нашата кака, която стана вече на 4 годинки, как минава времето Simple Smile )

Емма, ами аз държа тортата, иначе по сърце съм си тийн, макар че гледам че покрай децата вече минавам към ранна ученическа възраст  Mr. Green

Целувам ви всички  Heart Eyes

Ще гледам да съм по-редовна вече  Hug

# 81
И аз като Сис - да  Hug всички мами, които не бяха писали скоро - Ритка, Бъни, Бибо, Голди и т.н. - да не изброявам...
Споко, Рита - и тук, в БГ, подобно на Австралийската зима, юлските Т са около 13 (поне преди малко толкова показваше в колата...) - така че е мааааалко по-студено от вас при зимата Confused То направо ми омръзна вече - дотегна ми, вече маааааалко взе и  да ме дразни туй пусто време - то и Елин Пелин беше казал "като заваля, че цяла неделя - тихо, кротко, ден и нощ..." - ама тук не неделя, не две, ами вече месец стана - не знам, кой обича дъжд, но така целодневно и целомесечно да вали направо си е...о м...та, ша ма простите за израза...Тодоран - не саклет, не секрет, ами и аз не знам вече какво ме хвана!!!
 Предполагам, че и днес няма да има ентусиасти за срещата...аз вчера щях да ви се домъкна тайничко, но...само за протокола - точно преди година, на 11.07 (в деня на вчерашната среща) пак имахме среща - в Борисовата градина - Тифани, Несинеси, Ваняиван, Верчо и т.н. - точно вчера разглеждах едни сники. Бебетата са полуголички - изглеждаше голяма жега...

Ритка - скоро някой беше писал, че още няа цикъл...А какво стана с Хриси-Писи??? Хрис - как е работата? А цикълът? Laughing
Емма - недей така ни шашка бе, мила...ето, и на мен днес ми дойде да си хвана "портмонето" и да ги оставя двамата и о направих...но за разлика от Ласи, която се върна с 4 чифта обувки, аз се върнах прегърбена с 3 торби пазърлък...и все нещо се въртя, мотам, простирам, пера, търкам, готвя...и Иван някак си все спи, стои на ПС-то и т.н. и т.н. - да не започваме таз стара тема, че тъкмо в това дъждовно време си е баш точното време за малко семейно скандалче...Аз обаче, за разлика от другите, не съм съгласна, че трябва да имаш дете въреки всичко - не, че малкият апартамент, недоброто финансовото състояние и т.н. могат да са пречки - нямам предвид това, а др - според мен самата  майка трябва а е някак си вътрешно убедена - естествено, че никой не е готов за това, но някак си, ако се вгледаш в себе си трябва да си спокойна в дългосрочен план - а не да си кажеш - абе това още повече ще ме натовари и ще се сдухам, ама въпреки всичко, ще опитам втори път...просто трябва да излезеш по-бързо от таз дупка...
Целувки на всички, че мойто взе да цвили отатък (те с татко си спят - аз, както вече ви казах, пазарих и проснах 1-2 перални/...)

# 82
  • София

Ритка - скоро някой беше писал, че още няа цикъл...

Teoileo се беше похвалила вчера Simple Smile То...и аз нямам цикъл, ама не знам дали "още" или "вече", така че не се мерете по мен Tired

# 83
  • Бургас
Сисе, все едно сме се наговорили Wink Аз миналата седмица отидох на фризьор с кестенява къдрава коса почти до кръста и се прибрах с черна права коса малко над раменете Crazy Мъжото много ме хареса, но Илчо ме подгони с един меч да му връщам майката hahaha
Лелеее, колко бременни мацки съм пропуснала Laughing Честито на всички, искрено ви се възхищавам  bouquet
При нас нищо интересно, имахме доста проблеми последните месеци и не бях особено приятна компания, та умишлено не отварях форума. За щастие, винаги след дъжд изгрява слънце.
Да се похваля, Илчо от 2 седмици ходи на тренировки по плуване и засега много му харесва и ходи с желание; всеки ден с Дима сме паркирани на басейна.
Дима, както може да предположите, ми спира тока, любимите и думи са "чакай" и "не" Mr. Green Засега има шанс да я вземат на ясла септември и малко по малко се глася да се връщам на бачкане.
По-късно пак ще се включа, че вече са строени на вратата да излизаме Crazy

# 84
опа.пак аз в този дъждовен ден. да ви се оплача-вчера цял ден не стана от леглото-имало някакъв вирус-от сутринта повръщане,раз******во - 38 Т.днес съм като нова-все едно не е било.пазете се и малките покрай вас.сега да ви почерпя със закъснение за вчерашния имен ден на Оливия. Сисе-честита прическа-дай снимки,аз мисля,че тъмното ти отива.

# 85

Ритка - скоро някой беше писал, че още няа цикъл...

Teoileo се беше похвалила вчера Simple Smile То...и аз нямам цикъл, ама не знам дали "още" или "вече", така че не се мерете по мен Tired

Ваня, на преглед ходила ли си  newsm78 То не става така изведнъж доколкото съм запозната  Thinking Сигурно има начин да се установи  Thinking

# 86
  • Бургас
Привет от нас!   bouquet

Днес цял ден /и аз като Хелън/ чистя, пера, готвя, мия и тем подобни домакински дейности, по едно време бая ме заболя кръста, но поне беше ошетано преди да вляза в банята и да дремна за кратко следобяд... Шашнах се да не съм претоварила малкия мишок, та пих превантивно един Магнерот, ама то детето реши да ме успокои и ме побутна изотвътре, та спрях да мисля глупости. На консултация съм във вторник и се надявам да ми кажат пола, макар че то при нас не е много миродавно /ако не си спомняте за Мимето през цялата бременност ми казваха, че е момче...  Rolling Eyes / Както и да е де, важното е да живо и здраво. Аз си имам едно предчувствие, та да видим дали и този път ще ми излезе по-вярна интуицията  Grinning

Ритка, много са сладки и Алекс, и кака му - страхотен купон сте си спретнали. А тези мероприятия, за които говориш, много ми допадат. Вчера например отидохме на гости на моя приятелка, която има две по-големи момченца и за почти час все едно, че нямах дете - така хубаво си играха тримата...

Голди, Сисе, дайте по една снимка на новата визия  Wink Ако нямаше да ставам кума след месец и половина, така се канех да се подстрижа съвсем късичко, но Милен изобщо не е очарован от тия ми планове /казва, че с дълга коса повече ми отивало...  Crossing Arms само дето тая четина не е на неговата глава в тия жеги/. А като казвам жеги, днес при нас си е съвсем с една идея по-прохладно от вчера - около 25-26 градуса е. Какви са тия 13 градуса в София  #Crazy Даже мисля с кеф след малко да се облечем и да излезем на една хубава следобедна разходка.

Честит имен ден на Оливия!!!  bouquet

# 87
  • Русе
Здрвейте момичета!!!

Аз отдавна не съм писала,но все не ми остава време  Embarassed .По цял ден сме по разходки,а  когато се  прибера вечер не мога да се уредя на компа от моят мъж  #Cussing out .

Ние със Санди сме добре.Той всеки ден си измисля някоя нова дяволия  Heart Eyes .Вече има 12 зъбчета и не иска да  яде нищо друго освен месо  Crazy .Вече е висок 85см и тежи около12кг.

За сега не се сещам какво друго да ви напиша за нас,но обещавам,че ще ви навестявам по-често.

Приятен ден на всички   bouquet

# 88
  • In someone's dreams
Ха здравейте пак.

Днес е ураган при нас, един вятър едно чудо, ходим навън само с камъни в джобовете Simple Smile. SUNI много висок твоя Санди бе. Моят тапичко е едва 79 см /мерен прясно прясно преди една седмица/. Дано ласината Ема не е много придерчива и да си го харесва Хрисито по-дребосъчест.

P.S Lassi мило, в сряда 'ко Ше праЙш? Щото сме в софето и сме се затъжили за вас  Hug

# 89
Ха здравейте!
То в това отвратно, дъждовно време как да не те хване депресия, носталгия, проклетия, скандалия и пр..... #Cussing out
Ванче(М) къде бе жено се запъти към едни други измерения и възсрасти  Naughty Мноу ти е рано... Няма така лесно да се отървеш, така да знаеш  smile3534
Сис веднагически да пускаш снимков матриал, че ще се пръсна от любопитство  Mr. Green Оф и аз не приличам на човек в кофата, ама съдейки по злощастния ми опит с боядисването на коса от предишната ми бременност, направо срам ме хваща да се обадя на фризьорката... Rolling Eyes Не знам поради каква причина, вероятно хормони, но се боядисвах точно 3 пъти в разстояние на 2 седмици защото боята каквато и да ми сложиха не хващаше, или добивах такъв чуден цвят, че освен за плочка пред Хемус за друго не можех да се боря  ooooh!

А сега ще ви се оплаквам, пък на който му дойде в повече да не чете... Stop
От вече месец ще стане това малкото ни прави сами да си говорим нощем. Вече като дойде време за спане и не ми се полага глава, честно ви казвам... Вече не ми издържат нервите, хващам се, че в безсилието си да направя нещо за да променя нещата си го изкарвам крещейки на детето или го разтърсвам яко, а той почва милия да плаче жално и после ми иде да се хвърля от някъде. Нямам нито физически, нито психически сили вече...
Всяка божа вечер уж заспива нормално към 22-23ч и задължително веднъж към 2ч, а понякога и в 4ч се започва с едно блъскане в кошарата, едно мятане, не мога да ви опиша  ooooh! Макар вече да сме будни се правим, че спим, с надеждата, че като види, че спим ще се кротне и пак ще заспи, но уви... след около 10-15 мин малкото окончателно се разбужда, изправя се на решетките в началото почва да примрънква, ако не му обърнем внимание, мрънкането се превръща в рев... Преди го взимахме в нашия креват и за минути заспиваше пак, но от доста време това не работи. Преместваме го при нас и се почва новия ад, в полусънено състояние продължава да се върти, да се блъска, да се мята, рита ни, движенията са му много странни, приличат на тикове, на гърчове и аз не знам, едни такива конвулсивни, неконтролируеми....Вижда се, че самия той страда, очевидно му се спи, но нещо не му дава да заспи спокойно, стене, пъшка.... Какво ли не опитахме, хранене 1-2 ч по-рано, слагане да спи по-късно, по-рано, не му давам да спи следобед, много внимавам какво му давам вечер и да не го прехранвам, макар че няма такава опастност, но все пак.... какво ли не опитахме, като се събуди даваме вода - пие големи количества и пак не заспива, бибата нон стоп му седи в устата, давахме АМ, с идеята да не е гладен пък, не ще и да го помирише.... нищо не помага, цялото това нещо продължава поне няколко часа след което явно се уморява, предава се и заспива.... и спи сутрин до 9-10ч а ние с баща му ходим като сомнамбули цял ден  Sad през деня спи различно - по 1 или 2 пъти за общо около 2-3 часа, не ми се струват много, на следващата нощ всичко се повтаря... Какво ли не ми мина през главата, че има някакви проблеми с корема, колики или някакъв проблем с червата, ама всички доктори ми се смеят, че ако имаше нещо щеше да се прояви по друг начин. Напоследък са ми влязли разни идиотски мисли в главата, бях споделяла с Хелън, че даже имам чувството че малкото има някакви психически отклонения, смятах че е от ваксината на 13 мес, бях си наумила аутизъм. Ама пък през деня се държи съвсем нормално... Снощи докато ревях безпомощно почнах да се вайкам, че може би това поведение се дължи на многото падания на Алекс на глава около прохождането.... Не знам обаче на какъв доктор бих могла да го заведа за да разсея тия мои съмнения за психически проблеми  ooooh! Може би детски психолог, невролог или...??? Единственото нещо, което ми звучи логично и може би единственото в което ми се ще да вярвам са зъби... ама го гледах 1000 пъти няма абсолютно никакви признаци за излизане на такива, венците са супер спокойни, няма температура, нищо...Стефинка беше пускала една схема за никнене
на зъби, по която се водя. За момента има 6 зъби - 2 отпред отдолу и 4 отпред отгоре. Следващите мисля, че трябва да са пак долу отпред, ама като ви слушам с тия кътници, че и по 4 наведнъж съвсем взех да се шашкам. Ще се гръмна, честно ви казвам, най-лошото е, че умирам от страх защото не знам какво му е, ако знам, че са зъби или нещо друго поне, да не съм така в неведение, може би щях да понасям нещата по-спокойно...
Чудя се вече къде да поискам съвет, та реших да ви пиша, ако случайно някое от вашите дечурлига се е държало така или ако сте чували за такова поведение да ми дадете акъл или просто да споделите мнение, много ще съм ви благодарна  Hug
Ще ме извинявайте за повече негативния, отколкото позитивен пост, но за съжаление такива тревоги морят душата ми....

Общи условия

Активация на акаунт