104 четирилистни детелини в САЩ ( късметлийска тема)

• 18 440
  • 308
  •   1
Отговори
# 150
олд скуул картофки

айде, аз съм следващата да ги прави картофките...

Днес осъзнах колко е зле кризата. Разбрах, че резидент адвайзъра ми от Русия, жена с бакалавър и 3 езика и отличен стаж към уважавана програма в уважаван университет, сервира храна кафене.  ooooh!

# 151
олд скуул картофки

айде, аз съм следващата да ги прави картофките...

Днес осъзнах колко е зле кризата. Разбрах, че резидент адвайзъра ми от Русия, жена с бакалавър и 3 езика и отличен стаж към уважавана програма в уважаван университет, сервира храна кафене.  ooooh!
Не е само тя . Шефа на банката ( вярно местна само с около 10 "клона") , с 2 образования човека - заради  "бед лоун" и го
уволниха (същото се случи и със заместника му след това). Зимата караше бобкет към една фирма за изкуствени камъни , после фирмата фалира,....взеха му къщата ooooh!
Клеър децата са си записани съвсем по "български" .Дида  си е с "А" на бащино и фамилно име .
Хитруша свекър ми се прибира миналата година - изрично звънях на Юнайтед и ми казаха че "не може без паспорт" . Вади пасаван за да се прибере. Обадете се за да сте сигурни - и на консулството и на авиокомпанията с която ще лети .

# 152
Да ви се похваля-голямата ми щерка Рая е вече американски гражданин. Вчера и беше клетвата.
Тя не си даваше много зор да подава за гражданство, ама си "извоюва" заминаване за една година (exchange student) в Германия. Тъй като българския и паспорт е изтече отдавна, а подновяването му се оказа меко казано мисия невъзможна (баща и живее в БГ), хлапето най-накрая си задвижи документите. Цялата процедура и отне около 4 месеца.
Все пак трябва да намери малко време да "отскочи" до БГ и за БГ-паспорт, защото с американския няма право на работа (извън университета). Ние за кой ли път поемаме таксата за обучение ("скромна" сума около 12К/учебна година), майка ми поема квартирата (около 2000 евро), но за всичко останало тя трябва да се погрижи. Сега работи като луда да събере малко парички.

# 153
Аз ползвам пликовете за микровълнова и съм страшно доволна.Всички зеленчуци готвя там за по 2-3 мин .

Vanhorne ๏̯͡๏) ...всички тези неща които изреди ми звучат толкова вкусно ,и аз съм на много плодови шейкове и зелечнуци напоследък.Но салата домати краставици,таратор....любимо ми е.Видях назад в темата че ще е момък.Поздравления!

# 154
Деси, 4естито на дъщеря ти! Много ми е кеф, когато някой с упоритост и много труд успява да постигне това, което иска.

Вики, тъкмо се 4удех къде се загуби Hug

Офи, умната с яденето, да не се докараш до моето положение +15кг, 4е много трудно се свалят Tired (сигурно в действителност си много дале4е от моите "постижения",ама аз да си кажа Mr. Green)

Много гадно за хората, за които сте писали Sad Дано скоро стане 4удо и се оправи положението и хората да имат работа.

# 155
Деси, браво на Рая!!!   bouquet

# 156
  • Чикаго / София
Уф, тези пликове веднъж ги ползвах в Бг, ама нещо не ми хареса как стана яденето. нНе че причината е в пликовете, по-скоро е в мен, много съм скарана с готвенето! Ама ще взема да ги пробвам и тук. Може да се получи този път. Thinking

dessivl, поздравления на щерка ти!

Какви са тези олд скуул картофи?

Таратот се прави в нашата къща често и по много. Много го уважаваме това чудо, а и става лесно - не изисква специални умения. Grinning

Бубка, за десерта ще се въздържа да питам. Само я мосля тази мюсли торта, ама и аз съм на 90 дневната диета и ще я мисля още 2 месеца, после ще й видя сметката. Simple Smile

Кюбит, как мина чистенето? Мене ме чака едно такова днес, ама май няма да успея да свърша, че имам само 3 часа преди работа, а къщата е .....ужас и безумие!

Вчра вместо да се метна да чиста цял ден /не бях на работа/ хванах децата и отидохме на плаж. За пръв път толкова да ми хареса плажа на езерото - все едно бях на морето. Тихо, спокойно, водата топла, пясъка приятен. Изкарахме много хубав ден. Чистенето мога и да го отложа за зимата, лятото е кратко и не остава време. Wink

Лек ден!

# 157
  • WA, USA
Хммм, таратор с мастика покрай басейна Whistling

# 158
benson10, има доволно количество българи наоколо (е , не колкото в Чикаго!) и аз май като се замисля познавам повече от 100ина броя.

# 159
Ирка,съвесем обикновени картофи във фурна-по стария изпитан начин,а не в плик по модрената технология.

# 160
  • САЩ
Ирка много хубаво сте направили вчера с плажа. И си напълно права за зимата и чистенето. То никога не свършва, а както казваш лятото е кратко, а тази година и хич го няма при нас. Два дена жега и после два стуууд. Зимата поставяме рекорди по ниски температури и сняг, сега лятото пак рекорд по ниски температури. Ох, искам да е лятоооо!

# 161
Айде бе Вики къде се загуби...

Деси браво на дъщеря ти. Аз също много се радвам когато някой успява благодарение на упоритост, учене и много труд. Поздравявам я.

Офи аз си знам как отслабвам най- бързо. Лей-вам оф хляба, сладкото и млечните. Останалото го яма разделно, не закусвам  Stop пия изцедени сокове до обяд и тичам или на пътеката или в парка. Колкото повече изтрая на този режим, толкоз повече свалям. Така съм се докарвала до 51 кг., но после си ги наваксвам бързо тези, които са екстра свалени, останалите се задържат дълго стига да поддържаш поне малко.

Тези пликове ги уважавам много. Тук купувам на Крогер едни, които се продават с подправка за съответното месо или нещото, което ще готвиш. Всичко се готви и задушава до перфекшън мммм.

sipirumi чувала съм, че е много хубава комбинация, но аз само като помириша мастика и мога да се опъна и да умра на място. Е, по неприятна миризма няма за мен. Мои дружки като ходех на море в БГ и като приспим децата, сядахме на лаф на терасата на хотела и те почваха с Узото, а аз винце. Много ми се чудеха как мога да не харесвам такъв еликсир, но....

Кюбит "изкопа"ли тръстиката  Wink

Аз хич не спах тази нощ, общо 2 или 3 часа. Как ще изкарам днес...не знам. Добре, че шефа липсва днес.
Happy Friday на работещите.

# 162
dessivl, браво на момичето ти.  Peace В кой град ще е в .де?

Бубка, кажи десерта, плс.  Crazy Не може да пускаш мухи и после да бЕгаш.  Mr. Green

Ирка, много хубаво си направила вчера. Поздравявам те. Един ден с деца/семейство е винаги по-ценен от чиста къща.  yes
Аз изчистих, ей ме на, но съм разглобена. Днес ще се наградя с шопинг.  bowuu

Днес ще сме на таратор и модерни картофи.  Laughing Без мастика.  Stop  Wink

# 163
  • Boston, MA
Мммм, мастика. Много обичам.  Sunglasses

Браво на Рая! И на Ирка, за правилното решение.  Grinning

Ето го сладкиша, от една друга форумска майсторка: http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,249.msg32679.html#msg32679

# 164
Момичета помагаите спешно....онзи ден варих едно пиле и като бърках се опръсках с вряла вода и в момента имам ярко червено петно колкото монета от 1 лев на дясната гърда....мажа с крем Здраве.Мястото изглежда като, че ще се обели....какво да слагам сега , а и след това , за да не остане белег?

Общи условия

Активация на акаунт