Децата от 5 годишни на предучилищна

• 90 407
  • 2 142
  •   1
Отговори
# 1 860
Последно не искате подготвителна две години, а искате на училище от 6 години, така ли..че вече тотално се обърках?

# 1 861
  • sofia
Вилико, аз искам, като прави нещо МОНМ да го прави с мисъл и ясни правила.......
Направо ми е пред очите ИСОДГ за училищата в София........дано да бъркам

# 1 862
Ами единственото, което според мен не е редно, е това, ако направят задължително целодневно. Другото - съм си казвала мнението. Но че ще има един вид гратисен период - е ясно. Няма да стане от тая година на 100%.

# 1 863
  • нейде там, където ....
По темата - докато не видя в държавен вестник, черно на бяло, с правилник и тълкувания на спорните моменти - няма какво да обсъждам повече. След това - всеки родител сам ще трябва да се премисли нещата и да намери начин да направи за детето си това, което смята за най-добро. Въпреки неуредиците.

Мацка, приеха закон за израстването на научните кадри (или както там му е точното наименование), с хиляди пропуски и неясноти, още няма правилник по прилагането, но много се държи всичко да става по новия закон......и това касае назначения на хора, размера на заплатата им и въобще ще останат ли на работа при така създалата се ситуация.............мисълта ми беше, че всичко в крачка, набързо, пък друг да му мисли как ще се осъществи на практика.

Именно - докато не се види какво точно ще се приеме и как ще бъде формулирано (криво, право, на фльонга вързано ... ), никой родител няма да е наясно как да постъпи, за да направи най-доброто за детето си. Най-доброто от негова гледна точка, не на министри или депутати.

Обсъждането на другия закон е за друга тема и място.

# 1 864
Добре де, ако наистина не би плаши самата идея за 2 год.предуч. и откривате и положителни черти в тая идея - а само това, че няма места по градините и база - поне малко не вярвате ли, че все пак, за определен период - и това ще се оправи? То всяко начало е трудно  Thinking

# 1 865
на мен всъщност много ми харесва целодневното обучение като идея...водиш си детето нормално сутрин, по някое време следобяд си го взимаш написало домашни и т.н. При нас има стол, хапват там. НО... не си правя илюзии че навсякъде има стол, има достатъчно стаи и преподаватели и че веднага ще се организират за целоднвеното обучение
Какво значи- пренасочвайте ученици...ще пренасочат 1 клас, ами приетите как ще започнат да учат   по цял ден, по 2 класа в една стая ли?!

# 1 866
Е, аз затова казвам, че няма да стане от раз, а ще има период, в който лека-полека ще се нагаждат нещата. Сега дали ще строят, дали ще пристрояват, дали ще преустройват...ще видим.

# 1 867
на мен всъщност много ми харесва целодневното обучение като идея...водиш си детето нормално сутрин, по някое време следобяд си го взимаш написало домашни и т.н.

A индивидуалната подготовка и допълнителното обучение за кога остават като учебният ден приключи в 17.00? А време за игра навън? Написаните домашни ли са върха на интелектуалното развитие за едно дете? За щастие, няма да са целодневно първокласниците.

# 1 868
  • най-шареното място
Пролетна фея, аз искам да е добро за детето ми, а не да ми е лесно на мен.
Кога ще играе, кога ще чете, кога ще види приятели и семейство, и какво ще стане с ученето му, като не умее да учи само...

Вилико
, нищо положително не виждам в двете години - това си е преливане от пусто в празно и поне можеха да бъдат откровени и да кажат причината. Преди можеше на училище след 3та група, няма причина да не може сега.

# 1 869
Добре де, ако наистина не би плаши самата идея за 2 год.предуч. и откривате и положителни черти в тая идея - а само това, че няма места по градините и база - поне малко не вярвате ли, че все пак, за определен период - и това ще се оправи? То всяко начало е трудно  Thinking
С риск да го кажа за n-ти път, началото беше поставено преди повече от четири години с въвеждането на задължителна предучилищна подготовка за шестгодишните. Не виждам нещата да са се променили. Или под " начало" имаш предвид 10-15 години?  newsm78

# 1 870
  • най-шареното място
Или под " начало" имаш предвид 10-15 години?  newsm78
 ... за начало Simple Smile

разсмя ме Simple Smile
ох, дали някога мислят....

# 1 871
Пролетна фея, аз искам да е добро за детето ми, а не да ми е лесно на мен.
Кога ще играе, кога ще чете, кога ще види приятели и семейство, и какво ще стане с ученето му, като не умее да учи само...

на мен всъщност много ми харесва целодневното обучение като идея...водиш си детето нормално сутрин, по някое време следобяд си го взимаш написало домашни и т.н.

A индивидуалната подготовка и допълнителното обучение за кога остават като учебният ден приключи в 17.00? А време за игра навън? Написаните домашни ли са върха на интелектуалното развитие за едно дете? За щастие, няма да са целодневно първокласниците.

A аз да съм споменала 17 часа?!Не видях да е споменато че ще се учи от 7 до 19 часа (работното време на детските градини)

# 1 872
  • най-шареното място
Не се сърди, но не съм цитирала Янечек. Така ми слагаш думи под пръстите...

Познатите ми първолаци в целоднвна форма учат до 17. Какво си имала предвид не мога да знам, но с график 8-17 няма време за каквото бих искала да има възможност.

# 1 873
То и иначе няма, ако една майка е на работа до 18.00
Инак тези, дето са у дома, спокойно могат да вземат детето по-рано и да го помъкнат на карате, таекуандо, балет и солфеж.

# 1 874
  • най-шареното място
]Пролетна фея аз искам да е добро за детето ми, а не да ми е лесно на мен.

аз само горното искам Simple Smile без солфеж и таекуондо моля Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт