Ноемврийския бебок, ръмжи като мечок!

• 11 701
  • 288
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Деница според мен са зъби, при нас така трудно избиха долните. Значи нощем като се будеше аз го взимах при нас и му давах първо вода да пие и после му мажех венците с Калгел. Това го успокояваше и както беше сънен веднага заспиваше. И сутрин като се будеше към 5 часа му давах директно яденето и пак заспиваше. Дано бързо избият зъбките. Hug

# 61
Шамс, много ми е интересно какъв е режима и хранителното меню в яслите newsm78? Би ли споделила?

Веднага казвам, а и също да кажа, че съм много доволна от нашата ясла.

Значи Фафи, като неособено захранен, хапва 2 пъти, заедно с другите деца в 11 и 30 и после в 15 и 30-16 ч. Ядат зеленчукови пюрета с месо или риба, колкото пъти искаш в седмицата (може всеки ден, може през ден), следобед плодово пюре или плод. Менютата са индивидуални, предлагат ти меню и ти си го редактираш както искаш - аз си махам разни съставки, които още не сме въвели. Пюретата се приготвят от готвач и ползват био продукти. Аз ходя в 12 ч. да го кърмя и вчера ме почерпиха една порция от тези за по-големите - ориз, месо със сос, абе много беше вкусно. Значи горе-долу до годинката менютата са индивидуални, може и до 2 години така, в групата 2-4 години хапват едно и също, освен при алегии и специални желания да не се яде определено нещо.

Режимът на децата е следният - който закусва, закусва към 9 и 30, после май никой освен една мацка на Фафска възраст, не спи, обядват в 11 и 30 докъм 12 ч., после следва сменяне на памперси на конвейр и по леглата до 15 ч. (Фафи бедният още не може да свикне да спи на този шум), после следобедна закуска и по къщите. Имат всяка сутрин гимнастика или танци, извеждат ги всеки ден навън, следобед имат рисуване, песни. За около 10-тина деца има 3 възпитателки, на мен са ми симпатични. Фафи си има вече любима възпитателка и иска все при нея да й дърпа косата  Mr. Green

Толкоз за яслата... А сега да ви се оплача - така, както разправях, че взехме да пропускаме нощните хранения, така от 2 дена прекарваме цялата нощ като скачени съдове, а днес искаше и през деня да суче постоянно. Направо дори и ентусиаст - кърмачка като мен почва да не издържа вече  Shocked Изсмуква всичко и отначало, няма спиране и пуска гърдата само за да захапе другата. Ако не му дам, се катери върху мен и ровичка докато си намери  Mr. Green Много е упорит и не се отказва. Мрънка нонстоп и все да е на ръце иска, абе страшна работа. Май криза на растежа ще да е (почна преди яслата, но се засилва)

# 62

можете ли да ни препоръчате нещо като за двойка, която не е оставала на саме от седем месеца и 18 дни  Embarassed ???

При тези обстоятелства, едва ли мястото ще е от значение  Laughing Приятно изкарване  luvbed

Иначе и ние някоя вечер спим само с две промрънквания за цоката, а следващите две нищо не ни успокоява  ooooh! Днес заспахме сравнително лесно, дано и нощта мине добре. Иначе днес се разрових из устата на бебка и да ви кажа май пак ни избиват 4 зъба едновременно  ooooh! кучешките - долните са надути като гнойни торбички  Confused та, ми стана много гадно, че през деня и се покарах  Cry

Юле Честито захранване! Ще почне да папка юнака  Heart Eyes

Шамс
Браво на Фафи. Друго си е като е сред други бебчета, ама то и яслите ви са чудни.  smile3501

Да питам мамите,който дават каша - стигали ли сте до пълната доза? Аз почнах оризова каша ония ден, но дадох 1/6 от дозата и хич не виждам как ще стигнем обявеното количество. Не е ли много? Вашите бебоци изяждат ли пълната доза?

Лека и поспалива !

# 63
  • София
 ooooh! да се споделя - имаме Т. снощи към 7:30 като я пипнах - абе нещо топличка ми се стори и една такава унила, при положение, че следобяд спа почти 3 часа! премерих темп. по-скоро да убедя себе си, че няма за какво да се притеснявам и като поглеждам - 38.5  Shocked милото толкова се изтормози. до към 10 часа й слагах компресчета на челцето и морки чорапки, да й дам шанс да се пребори самичка, но ме дошубя да я оставя вечерта без панадол и й дадох. посмъкна я, но не много, до към 37.5. към 4 часа се събудих и като я пипнах - пак пари  Confused взех си я в леглото при мене, гушкахме се, слагахме компреси и така до към 7 сутринта - все около 38.5-38.7 го въртеше. панадола ми беше на една ръка разстояние, но все си виках - още малко ще я оставя да се пребори самичка, а и таткото ме надъхваше да я оставя да се справи сама. а така ме беше шубе! не я оставих дори за миг! почти цял ден си беше с темп. около и над 38 градуса, но въпреки това беше в настроение, даже и гости имахме и дивя, щуря, вика ... сега вече спинка в кревата с темп. 36.6  Whistling три пъти й я мерих, не можах да повярвам, че най-накрая я е смъкнала, сам самичка, милото ми патенце Heart Eyes е, сигурно и тази вечер ще ставам през час-два да й я меря темп., но важното е, че устисках и не й дадох лекарства. дано да е за добро. в понеделник ще я водя на педка, да я прегледа, че и подсмърча доста, и нещо ми се прокашля, дано да сме избили бацила днес с тази темп.  Praynig

иначе за протокола - Ида се обърща във всички посоки - корем-гръб-корем, седи стабилно, от около седмица вече и успява да се вдигне от легнало в седнало положение, от там ако има упора се набира и се изправя, седи правичка доста стабилно, но не се сеща да придвижи крачетата напред и да напраи "първата крачка", предпочита да пълзи - пълзи почти като морски пехотинец, хем се набирите на на лакти, хем вири дупето, все още не се сеща или просто не може да си удържи тежестта на тялото и да започне да пълзи на 4тири крака - на коленца и лакти, и се влачи предимно по коремче, но това не означава, че колената й не са прожулени. обикновено обаче вкъщи гледам да я оставям да пълзи с ритънка, да не се жули много, защото я забелзах, че се поглезва като е на голу и мънка повечко. а чехлите на тати са най-интересната играчка  Crazy

юле, честито ти захранване, най-накрая твоя момък да си хареса нещо различно от на мама ц*ц*та  Peace

шамс, като чета за режима в яслата и ми се доревава! племеницата ми (2.3г) ходи във Варна в частна ясла и като знам какъв им е режима там ... първо - никой не ти казва какво им е менюто за седмицата, трябва да ходиш и да ги ръчкаш и ти отвръщат с едни намусени физиономии, все едно голяма услуга ти правят, но това как да е, преживява се, по-големият проблем е потресаващата следобедна закуска - вафла тип Споко или филийка с маргарин и конфитюр. както и да е. българска работа!  ooooh!

бубката пак се размърка. милата освен тази темп. много я мъчат горните зъбки, така са й подути венците, стана вече месец, но не излизат и това си е!

# 64
  • София
Дубрютруууу  Hug
Отдавна не съм писала, но при нас нищо ново. Яде, спи и си играе човека. Нещо май го простудихме и покашля. Цяло море изкарахме безаварийно и тук да го разболеем  ooooh! Вече става и обикаля кошарата като се държи за решетката.
Каша давам по 200-220 гр. Хапва си я с апетит, даже и още може да поеме. Най-много харесва на Хумана, то и на мен ми допада. Днес за сефте ще му дам с ягоди, да видим дали ще се обрине.

# 65
Добрутру,

Такъв зор видях тази нощ, че накрая избягах от леглото  hahaha Изяде ме канибалчето малко, няма никаква почивка, суче като за световно, до степен такава, че взех да се притеснявам дали има достатъчно  #Crazy Добре де, ама сега като му смених памперса, той препълнен, тежи сигурно кило. Толкоз пишкано надали е от липса на мляко  hahaha Какво му стана на туй дете, няма ли да остави горката си майка да дремне? По едно време съм заспала, той се опитал да ме събуди, не успял и спейки със затворени очички се покатерил върху мен и ми дърпа тениската... Изкара ми акъла  Mr. Green

# 66
  • София
Добро утро!!!
Шамс Joy Фафи ще те изяде направо, ама без дрехите. Laughing Сигурно е някаква криза. Hug
Моите мъже спят, а аз оправям гардероби, подреждам. Днес ще ходя да посрещам майка ми. И вчера купихме на Криси ново столче за кола, че кошницата му е тясна.
Нашите постижения са - сам седи, като от легнало положение успява да седне. Като седне се опитва да стане, обръща се  на всички посоки и се опитва да излезе от леглото. А днес се беше запътил да излиза, ама не преценил разстоянието и се заклещил  Laughing. Не може да пълзи, придвижва се по най-трудния начин. Ядем по много, сега пак сме в почивка, че е супер претенциозен, никакви пюрета не му харесват. Ще се опитам да заместя вечерното хранене с каша за лека нощ, за да спи поне до 7 часа. А кашата много я харесва. Party

# 67
 newsm45 при нас положението е критично, от сутринта Али ми виси на ц*ц*те , ама няма почти нищо ooooh!. Предложих и каша с АМ, не си направи труда даже да си отвори устата, мрази АМ ( няколко марки смених) само да и замирише и отказва, камо ли да го пие.

Шамс, Фафи едва ли е гладен, просто това е начина да компенсира липсата на билзост с теб когато е на ясли, сучейки децата се чустват в безопастност и до мама. Същата ситуация скоро преживя една моя приятелка, която по съвет на педиатър реши да учи шест месечното си кърмаче да спи в друга стая ooooh!, резултата беше че тя спеше на кошарата при бебка hahaha.

Ида, Ицко и всички болнички бебоци бързо да оздравяват Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed.

# 68
Здравейте от нас с Митаче! дълго време ни нямаше, дано не сте ни забравили Heart Eyes
Ние сме добре, бяхме на гости за 20 дни при баба на хлад, еее родих се там. Мама си е мама, всяка сутрин си поспивах, щом стане, тя го взима и аз и до 12 на обяд спах няколко пъти.
И ние имахме проблем с яденето, изведнъж Митаче спря да се храни, затова отидохме на хлад при баба, реших че е от жегите, но и там почти същата работа. Голям зор, яде в 6 и до 14-15 часа, може да не хапне нищо.Отварям едно пюре, второ, трето, не иска и не иска.Кашите само не е отказвал. Готвим-не иска или с голям зор, други марки пюрета, други видове-не ще и не ще.
Дойдохме си тук и реших да му запиша една супа от кухнята. Е казвам ви това дете ми скри шапката, изяде повече от 300гр супа. И така от седмица взимам храна от кухнята, само неща които съм му въвела без кремчета и тем подобни. Изяжда си до момента всичко с апетит, е храним се понякога и един час, но това да е проблема.Каша хапва всеки ден следобяд. Изяжда 180-200грама. На хип обожавав елда и елда с банан и ябълка, на  Хумана ябълкововата е много хубава и се разтваря много добре.Взех на Нестле ориз с три плода, но не мисля да повторя, не ми хареса, не се разтваря. Още караме на безмлечни, но ще включа и млечни скоро.
Та по повод храненето, писна ми да ми казват, че се буди нощем по 6 пъти заради това, че е гладен, взех му Фризолак, ми не го ще или цока максимум по 90мл, само правя и хвърлям. ПОнякога добавям в кашите-
ЗА ортопеда-водете си децата задължително, на 1м и на 4 и половина и като проходят.
На консултацията-72см-пораснал с 2см и заветните 7кг, не е мръднал и грам. Докторът назначи изследвания. Отново повишени левкоцити и белтък в урината и ни изпрати в Пловдив при един от най-добрите специалиисти по ехография- Проф.Д-р на медицинските науки по ехография. Този ден никога няма да го забравя. ХОдихме и на ортопед за гръбначния стълб, бях ви писала, че изпъкват прешлените в поясната част и че виждам разлика в градния кош. Заведохме го в ортопедията на Пещерско шосе, докторът се притесни и назначи веднага снимка, не работеше рентгена, от там в частна болница, от там в поликлиника и какво изживяхме, само ние си знаем. Държим и натискаме детето като престъпник, докато го снимат, то реве, пищи, шава.....Слава БОгу всичко е наред, няма проблем, от това че е слаб. Бъбреците са добре. И вече си отдъхнах.
Не лазим, правим някакви опити и вдигаме дупето назад.Благодарско на Юлето и на Феъри за идеята за одеяла на пода, слагала съм го 2-3 пъти и някак видимо сякаш заякна. Онзи ден от единия край на спалнята се търкаля от гръб на корем и обратно до другия. В леглото се върти както сам си пожелае, до 180 градуса. Пъха си краката през решетките,скица голяма. Седи, ако аз го изправя и се застоява по няколко минути. В количката от полуседнало положение сам се повдига и сяда, удря си главата назад и пак става.
Юле, моят съвет е да не даваш праскова сурова. Аз направих една простотия онзи ден. Отлагах пюрета с кайсията, че е рано. Ноооо взех че му дадох сурова кайсийка от вътрешността, хареса се. На следващия ден повторих и изяде малко повечко, 1/4 кайсия може би. След два часа повърна, след което веднага огромен фонтан в количество, което не си представям че му побира стомахчето.Изкъпахме го, облякох го и като го гушнах отново втори фонтан, та коридора, банята, дивана мен цялата.ПОследва втора баня, изкарах си акъла. МИсли, мислих и няма от какво да е друго-от кайсийте, повърна ги във вида, в който ги пое. Трудносмиалеми са и силни алергени. Няма да потретя и няма дадавам праскови, нектарини, мъхести и тем подобни. Аз винаги съм била стриктна, ама сега дяволът ме дръпна за опашката.
И друго, което се сетих. Митаче изобщо не може да стъпва на стъпалцата, другите дечица дори се подрусват и стъпват устойчиво, явно на него му трябва време. И в проходилката не ще-уплаши се, а и смятам че е много рано.
СТана дълъг поста, моля да ме извините, но исках да ви разкажа.Целувки!!!

# 69
Нелчо, браво, че всичко е наред с Митко Hug
А за земята - наистина това е най-добрият начин, защото даваш пълна свобода на детето. Косето в началото не искаше да го слагам седнал, веднага лягаше по корем и аз опитах един два пъти и го зарязах да си лежи на пода. Един ден какво да видя - момъкът си седнал стабилно и си играе Shocked Laughing Сам си се научи. Да не говорим, че е изучил до съвършенство въртенето и падането, така че да не се удря и да не го боли.

Вита, може да не е от липса на мляко, а от нужда да суче. Косето също има такива периоди, само виси, уж нищо не изсуква, а накрая повърне един куп кърма. Много е неприятно, ама няма начин,  и при нас е така - той не ще да погледне шише или АМ и ще си го кърмя до 15 годишен. Laughing

# 70
Тая мойта свекърва ме изуми и вбеси #2gunfire. Помолих я да  гледа Али, за да изчистя след ремонта. При нас времето е ужас- такъв вятър духа, хем силен , хем студен, тая сутрин съм си събирала прането от съседите. А тя да вземе и да изкара Али да я вози в количката в тоя хукот ooooh!, направо като видях детето как се държи за количката миличкото и ми идеше да заплача Sad. Тая жена няма акъл, тази постъпка е напълно безотговорна  #2gunfire, а смятах есента или след годинката да и оставям детето да гледа и да се върна на работа Rolling Eyes. Дано само не се разболее малката Praynig.

# 71

А за земята - наистина това е най-добрият начин, защото даваш пълна свобода на детето. Косето в началото не искаше да го слагам седнал, веднага лягаше по корем и аз опитах един два пъти и го зарязах да си лежи на пода. Един ден какво да видя - момъкът си седнал стабилно и си играе Shocked Laughing Сам си се научи. Да не говорим, че е изучил до съвършенство въртенето и падането, така че да не се удря и да не го боли.

Феъри все едно аз съм го писала Grinning Днес за първи път го сложих в проходилка да видя каква ще му е реакцията - детето си виси и въобще не му идва на ум какво да прави hahaha
Нелчо съжалявам за всичко, което сте изживели, но важното е че всичко е наред и детенце е добре Hug
Вита ама вашата баба е голяма куражлийка ooooh!
На всички болнички пожелавам бързо оздравяване Peace
Те и моите двамата са със зачервени гърла - даже баткото е на АБ ама малкия засега си остава само с червено гърло без други усложнения и се надявам да си остане така Praynig

# 72
  • Монтана
Здравейте отдавна не съм писала защото при нас няма нищо ново освен че вече имаме 4 зъба, пълзи из цялата къща и обиколя покрай всички легла маси и столове. Проходилката не иска да е и гледа само като е види се почва едно пищене, но и кака и беше същата.
Абе с две думи с всеки изминал ден става все по лоша. Ядем вече на кухня.

# 73
Нелчо и ние не стъпваме на цяло ходило!

# 74
newsm45 при нас положението е критично, от сутринта Али ми виси на ц*ц*те , ама няма почти нищо ooooh!.

Вита и ние сме същата работа, само дето той ми виси от 3 дена и вече почвам да издивявам. Исках къща да оправям, ама нейсе. И таткото ме дразни, че не ще да го вземе или максимум за 10 минути и пак ми го връчва. А нашият, като ме види и му светнат очичките и "ами, ами"... И пак се мята връз мен, ужас, не се издържа... Пробвах да изцедя нещо за кашата - 20 мл пряко сили, та добавих вода да го докараме до 60 мл каша, та да хапне, ама му се видя блудкава и пак иска да суче, изедникът му с изедник  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт