Мнение за Симеонов от СМГ

• 24 964
  • 57
  •   1
Отговори
# 15
Да се включа и аз набързо със съвет към питащата за сина си мама. Дъщеря ми ходИ на подготвителен курс при Симеонов в център "Междучасие". Като цяло сме доволни, човекът наистина е прекрасен педагог и професионалист. Единствен недостатък в курса на обучение беше, че не се застъпи достатъчно обобщение на изучавания тривиален материал, но пък то нямаше и толкова време. За мен идеална комбинация, която бих препоръчала, е: Симеонов за логическите, триточкови задачи Simple Smile /да имаше как да води само такъв курс Simple Smile/ и по-обикновен учител за училищната математика /освен ако нивото на преподаване в съответното училище не е добро/. Поздрави и успехи!

# 16
radi1 , мерси много за мнението. Hug

Колко деца бяха в курса при Симеонов в Междучасие? Това много ме вълнува.

И другото - за неделя мога да го запиша само в комбинация с БЕЛ. Вие такъв курс ли посещавахте?
Ние имаме учител по БЕЛ и това доста ме затруднява...
Имало възможност и за курс през седмицата, но Симеонов го обявявал след започване на уч. година. Дали имаш информация за седмичния курс?

# 17
Аз също чувам добри отзиви за Симеонов. Но според мен трябва да се работи отделно за пропуските по стандартния материал. И аз в момента съм в чуденка: дъщеря ми има пропуски по математика в 6 клас, явно трябва да се търси някой учител навън, от друга страна явно Симеонов може да даде тази доза ентусиазъм от която детето има нуждам за да мине от групата на незаинтересованите към тези, които се интересуват. Освен това по български вече сме избрали учителка, а курсовете в СМГ явно са комбинирани. В момента той преподава в  ПЧМГ, може би там ще има курсове от септември?

# 18
radi 1, в междучасие пак ли са комбинирани занятията с БЕЛ или не

# 19
да, в Междучасие за неделя са комбинирани с БЕЛ.

За през седмицата са самостоятелни.

# 20
Да се включа и аз.Близко дете учеше в СМГ.На бала си ми го показа в училищния двор и каза,че е невероятен и много добър математик.
Да попитам и тук,макар и извън темата:В чуденка съм дали да запиша сина си на курс по математика в СМГ и търся отзиви за следните преподаватели,които ще водят курсовете на 6 клас тази година: Велинов,Александров,Колева,Петрова,Попов /но при него е комбиниран курс с БЕЛ/.

Никак ама никак не ти препоръчвам Попов . Минчева е прекрасен математик и човек и бих казала че определено си заслужава курс с нея . Но ако очакваш детето ти да научи нещо от Попов дълбоко се лъжеш - този човек въпреки че е много интелигентен и ги учи на абстрактно мислене направи дъщеря ми по - неграмотна отколкото преди да започне да учи в СМГ . Така че моята препоръка е да го запишеш само при Минчева или при някой друг. А да и за Симеонов ... ами той е магьосник просто без усилия успява да научи децата на доста практични и важни неща

# 21
Здравейте нова съм.Искам да потърся мнение за школа МЕЖДУЧАСИЕ със сименов моля за мнение не намирам отзиви става ли за кандидатстване за 1АГ  а също за курсовете им по БЕЛ с Весела Михайлова иКирил Тодоров

# 22
  • София
Личният ми опит със Симеонов е въз основа на едно дете, напълно скарано с математиката, което посещаваше първия срок курсовете в Междучасие и още едно друго, за което всички твърдят, че имало природна дарба към тази наука и в момента учи в СМГ и му преподава Симеонов.
Ако детето горе-долу се оправя по математика, но му трябва мотивация - Симеонов е човекът! От друга страна, колкото и добър математик и преподавател да е, ако детето има сериозни пропуски, няма как с курс един път седмично и в група с много деца да навакса, та ако ще господ да преподава. Тогава може би по-добре части уроци или изобщо училище, в което се влиза без изпит по математика. Peace
Това, което отличава Иван Симеонов от другите много добри математици е способността му да предаде своята страст към математика дори на деца, които ненавиждат от цялата си душа този предмет. Той се разбира с децата, защото им говори на техния език – постоянно ги забавлява с разни вицове, цели ги с тебешири и т.н. А бе какво ги прави точно не знам, ама всички го обожават. И още нещо - децата, освен от наливане на акъл в главата имат нужда и да бъдат обичани. Слушах наскоро как моето гардже и още няколко негови съученици коментираха учителите в СМГ: еди коя си госпожа е много гадна, еди коя си пък мрази всички момчета...и накрая стигнаха до заключението ..."ми то нас само г-н Симеонов ни обича и класната."  Confused
На контролните на мястото на последната задача винаги вместо задача стоял надписът "Обичам ви!" (и изключение на един период, в който им беше обиден…). Той действително обича децата и за него преподаването е призвание. Те от своя страна добре го усещат и затова и най-големите калпазани го слушат.

# 23
Да ви пита една майка на шестокласничка: в СМГ-то за курса 2010/2011 Симеонов води ли? И с комплект нали?

# 24
четох, четох и не разбрах - има ли курсове при Симеонов в пети клас, ама не за кандидатстване в СМГ, а за заобичване на математиката?

# 25
... ама не за кандидатстване в СМГ, а за заобичване на математиката?
Двете неща при г-н Симеонов са взаимно свързани!

# 26
Благодаря за отговора  Simple Smile   bouquet

# 27
  • София
Сестра ми учеше при Иван Симеонов някъде 1990 г. Не само като математик, като преподавател и като човек е супер. У нас само за него се говореше. Тогава беше "Другаря". Имитираха го във всичко.

# 28
Знаете ли дали води курсове за 5 клас?

# 29
Добър и вдъхновявящ Laughing

Общи условия

Активация на акаунт