Отговори
# 45
  • София
Честит рожден ден на Ларакрофт да си жива,здрава и много обичана! newsm59
По темата със столчетата имаме подарък още като Мони се роди на чиполино ГРАНД КОМФОРТ.  Преди няколко месеца ми беше любопитно и го сглобихме и изобщо не ми хареса мн несигурен ми се вижда и сглобките са от типа сглобяваш и после не разглобяваш, защото може нещо да се счупи.
За линията на корема и на мен още ми стои,но ако  положа малко усилия с гъба люфа  ще изчезне напълно. А още нещо щях да казвам като разглеждах каталозите на метро видях промоция на пюретата на Хип тези по 125гр. са по 1,79лв.

# 46
  • София
Ммммм, и за мен да запазите едно голямо парче от тортата, че трябва да се грижа за фигурата си.
Клави, аз не съм мн. наясно, но си мисля, че на 5 месеца бебка трябва да яде 5-6 пъти по 150-160 мл на ядене. И количеството каша и пюре не трябва ли пак да е колкото другите яденета? Аз давам веднъж на ден пюре 150 мл, за кашата не зная - още не съм почнала.

# 47
  • Бургас
Гледам, обсъждате столчетата за хранене. Ние преди 2 месеца си взехме това именно в зелено. Още не я храня в него, макар че може, но от другия месец я почвам. Проблема ни сега е именно, че мърда, скача обръща се и то именно по време на кърмене. Във вторник сме на консултация и след това мисля да я захраня със зеленчуково пюре. Интересно ми е - пюрето преди млякото ли, или след това. Новата ни педи казва 1во пюре, след това да виси на гърдата колкото иска. Старата педи ми каза точно обратното-1во кърмата, после пюре... newsm78

# 48
Ммммм, и за мен да запазите едно голямо парче от тортата, че трябва да се грижа за фигурата си.
Клави, аз не съм мн. наясно, но си мисля, че на 5 месеца бебка трябва да яде 5-6 пъти по 150-160 мл на ядене. И количеството каша и пюре не трябва ли пак да е колкото другите яденета? Аз давам веднъж на ден пюре 150 мл, за кашата не зная - още не съм почнала.
Аз се притесних пък сега Shockedзащото от 4 месец се храним по 4 пъти на ден с АМ защото ползвам за ориентир това което пише на кутията на млякото.Там за 5-6 месец пише,че трябва да се дава3-5 пъти по 200 мл.Досега моята малка ламичка наддаваше чудесно,но сега дано да не объркам нещо, а пък повечето като чета как храните на 2-3 часа и съвсем се стряскам,че си държа гладно детето,въпреки че досега не се е оплаквала.Ще пробвам да изравня количеството мляко което съм давала с количеството на пюретата и млякото.Ох,не знам вие как сте,но на мен това захранване ми е доста стряскащо Thinking

# 49
  • Бургас
Аз се притесних пък сега Shockedзащото от 4 месец се храним по 4 пъти на ден с АМ защото ползвам за ориентир това което пише на кутията на млякото.Там за 5-6 месец пише,че трябва да се дава3-5 пъти по 200 мл.Досега моята малка ламичка наддаваше чудесно,но сега дано да не объркам нещо, а пък повечето като чета как храните на 2-3 часа и съвсем се стряскам,че си държа гладно детето,въпреки че досега не се е оплаквала.Ще пробвам да изравня количеството мляко което съм давала с количеството на пюретата и млякото.Ох,не знам вие как сте,но на мен това захранване ми е доста стряскащо Thinking

Споко, всяко дете е различно. Щом не нервничи, плаче или е отпаднал между храненията-значи се чувства добре и не гладува. И ние се храним на 3 часа, ама от седмица я усещам, че иска да са поне 3.5, та от утре разреждаме режима! Peace

Всички хора са различни. И децата са хора, нищо, че са по-малки! Joy

И аз като седна на масата изяждам повече от много хора, ама - ген

# 50
Да, руло Стефани е. По-точно, понеже Калина руло Стефани не яде, когато правя за нас, с нея правим таралежчета. Каймата е същата, която меся за Стефанито, вътре има яйце. Очичките ги слега тя от черен пипер, а нослето е от морковче. Бодлите по принцип ги правим с натрошени спагети или с фиде, ама фидето у нас не се тачи и рядко има, ама в този случай нямаше нито спагети, нито фиде, така че са от натрошени солети. Mr. Green Пече се в тавичката на Стефанито, а бодличките и очите се вадят преди ядене. Калина е много злояда и измислям какви ли не дивотии за нея. Simple Smile
Етна, аз ходих вече в НОИ. Много бързо стана, ама ни завари големия дъжд, та висяхме на стълбите половин час, докато отмине. Докато не съм забравила- сетих се какво е изгубил мъжа ти и са му го върнали. Wink Късмет сте имали. Peace
 На всичкото отгоре се оказа, че не Масларова ме е прецакала, а счетоводителката. Предадох и документите още в края на май уж да ги внесе в началото на юни, а входящият номер е от 30.06. #Cussing out Някой знае ли пак 14 дена ли е срока за обработка? В сайта пише, че се обработва документа. Или е когато преведе юлските осигуровки? Или е 14 дена след като е подала осигуровките? Уф, на финансови изпарения сме вече, издухахме аванса на мъжо, оувърдрафта от картите. И заделените пари. Много разчитах, че ще ги преведат днес. Sad
А между другото е време да спра да разправям вече, че не давам нищо, освен кърма. Всъщност и давам да опитва и изплюва различни неща, в никакъв случай не с цел ядене. Днес с майка ми ядохме пъпеш и тя седеше в мен и се протягаше към вилицата. Та взех едно парче, а той- много сладък, студеничък, и и потърках венците. Мале, като пощуря това дете, като взе да ми дърпа ръката към устата си и да мучи, ще кажеш, че гладна я държа. Simple Smile Това е захранване нали, независимо, че не яде, го опитва все пак? Май ще взема да я пробвам към средата на следващия месец, след 2-3 седмици с варен картоф. newsm78
Теди, много вкусна тортичка, и сте много готини стопаджии. Не сте ли имали и страховити случки на стоп, че аз все си представям разни американски психо-сценарии...
Ох, още на някой щях да отговарям нещо, ама толкова помня.
А, да. Калина не е пила вода като бебе, започнах я на 6 месеца и понеже не искаше от биберон пропи направо от чаша. При това от тези обикновенните на Бертони, дето имат само твърд накрайник, без клапа, без нищо. Дарима, пробвай, ако не иска- спираш и след примерно седмица опитваш пак., Ох, извинявай, ти за биберон си говорила, пък аз за чаша си мисля.Simple Smile
Лара, Честит Рожден Ден! Желая ти здраве, щастие и любов!

Последна редакция: пт, 10 юли 2009, 18:32 от Жълтият Ламтурник

# 51
Теди, кога сколаса, ма жена? И темата пусна, и детето гледаш, и торта-чудо си спретнала... Направо си  супермама supermama

Ще перефразирам известото твърдение така "Зад всяка супермама стои по една СУПЕР БАБА   Mr. Green

Ламтурниче страховити случки не сме имали даже напротив много интересни хора сме срещали , но пък аз съм си фантазирала какво ли не като попаднем на някой по-странно изглеждащ шофьор  hahaha
Ооооооо ако може и за мен една такава колица на 23 ти февруари  Praynig

Сега ще бегам , че мама свеки ми е на гости да не вземе нещо да ми порази детето  Joy

# 52
Oф, Ламтурниче, за съжаление случват се и много неприятни неща по стоповете, за съжаление  Confused Аз като една пишман стопаджийка, дето сама кръстосваше страната с патешкия си мозък, веднъж така ми се изправиха косите, че още потръпвам като се сетя как търчах из едно поле, като жива душа няма в радиус 2 километра, а зад мене потен, дърт, циганин в жигула, който ми предлага "10 лева за билетче да си изкарам"  Sick  #2gunfire Sick #2gunfire Sick  Пак добре, че беше малкия дявол и бързо стигнах до шосето (а и може би на него не му е стискало достатъчно)... Така де, не ми се мисли като порасне щерката как ще я вардя, хем ще е по-изобретателна от майка си  Rolling Eyes

Но всъщност с изключение на този случай Теди е права: много интересни птици се срещат. Един от най-яките ми стопове беше от София към ВТ с една позната (по изключение не сама). Качихме се в кола с 3ма мъже  #Crazy #Crazy #Crazy Оказаха се невероятно забавни, "Бири за момичетата", "Шоколад за момичетата", черпиха ни обяд, слушахме само Хиподил по пътя и за капак понеже отиваха на мач в Севлиево, ни купиха билети и ни заведоха на стадиона.   Mr. Green После ние си продължихме стопа към ВТ, макар че предложиха да ни закарат (супер неудобно ни беше). А най-якото беше като се обадиха след 2 часа да проверят добре ли сме и стигнали ли сме или да идват да ни вземат и закарат вкъщи  Crazy ... Та има и такива образи  Peace

# 53
Сам-самичка се подвизавам тук сега... newsm78 Къде изчезнахте всички? Блазе ви за срещичката днес..Аз с това ревливо диваненце не смея и да си помисля да се отдалеча от вкъщи! Cry Поне снимки мога да гледам...

Марте,много смела и много "луда" си била!Аз само веднъж съм се возила на стоп с едно гадже от Китен до Бургас.Няма да забравя как буквално умирах от срам на шосето до Китен и се правех,че нямам нищо общо с приятеля ми стопаджия!  Joy

# 54
Няма да забравя как буквално умирах от срам на шосето до Китен и се правех,че нямам нищо общо с приятеля ми стопаджия!  Joy

Laughing  Laughing Laughing

Тук сме, тук. Нахраних домочадието, даже и десерт имаше. Ама не като Теди, да живеят 3-минутните изкушения от рекламите! Peace И без друго повече време не мога да отделя. Grinning

И аз все не успявам да се придвижа до срещичките ви. Съпругът ми е доста зает през деня. Около нас само тролеи минават, а не съвременни автобуси, подходящи за колички. До центъра много пъти съм ходила пеша и ще ми е удоволствие, обаче на Мими ще й дойде доста пътя... Някой ден като подкарам кола, или както е тръгнало, по - скоро Мими ще ме докара... Mr. Green

# 55
Днес мнооого дълга среща ще да е било.

Абе момичета да не сте прекалили с бирите, вместо с кафетата и още да не може д аоправите пътя до вкъщи?
Нещо взехте да ме съмнявате  newsm78

Хайде давайте да гледаме снимки и да завиждаме само.

Ама като се сетя колко сме изписали днес, то май бая време ще ви отнеме и докато изчетете  Simple Smile

Деси06 исках още нещо да добавя за столчетата, но бях забравила.
ПегПерегото го дават , че е до 20 кг. на детенцето, докато Чико до 15, колкото и са повечето столчета за хранене.
Това май взе да ми накланя везните към ПегПерего.

В миналата тема бях предложила всички мами от чужбина да напишат от кога до кога са в България, за да може да съвместим и съгласуваме все пак срещата и с тяхния престой тук.

# 56
айде радвайте се на малко снимки от срещата Hug
и съм красив и съм голям и вече мога сам да ям Heart Eyes
госпожица любопиткова на която явно млякото сутринта е било смешно и кресливо,добре си поговори момата на срещата Heart Eyes

малко съм сърдит на мама че в количката ме тя надяна Heart Eyes

а коя е тази дама?нашата красива Яна Heart Eyes

тук можете да видите единствено такава любов към свекърва Blush

сладък Йойо пак се смее то е ясно мама пее Heart Eyes

хайде да не спорим тук за приятелство говорим  Heart Eyes

мама си изпи кафето после притъмня небето и забърза се тайфата да се скрие под стрехата Heart Eyes

# 57
Евала Алхимиче и за снимките и за поднасянето им в стихотворна форма  Hug

# 58
Мами, да докладвам за срещата днес от мястото на събитието:
Срещата започна късно, в 11,30, присъстваха Котето, Ива_ейнджъл, Сферичката, Алкимичката и аз, децата, естествено и те бяха там. Всички са много пораснали, хилотят се, Йойо е голям бяс, Стаси се усмихва непрекъснато и ритка, Мая говори много хубаво, Венци е изключително спокоен и пуска едни тънки, тънки усмивки. Моята Яна проспа почти цялата среща. По едно време заваля, та се скрихме под БНБ - козирката. Охраната се изуми колко бебета с колички са паркирани под прозореца на БНБ. Не се сетихме да вземем пъповете на децата, за да ги хвърлим там. Срещата се разтури към 15,30 . Ние с Котето бяхме закарани от БашКотарака(много мил и усмихнат човек) до МОЛа. Там откарахме до 18,30. Котето купи лятна пеленка за Венци, шапка, лигавници и вакуумче Бебе в колата с мечо Пух, а аз - чорапки и 2 бодита с дълъг ръкав за есента.
Снимков и доказателствен материал от срещата ще бъде публикуван от оторизирания фотограф на събитието.
Столчето - аз отдавна съм фен на Пег Перего. От количката съм доволна. Избрала съм този http://www.mytoys.de/catalog/show/KID/de-mt.ba.br01.53.02/1836691.
Гери, не си познала за тортата. Ти имаше да черпиш кафе, а тортата е от мене, защото и аз имам да те черпя, все пак.  Grinning. Иначе за поръчките от МайТойс аз съм за, свиркаш и изпращам парите предния ден.
А, забравих, Теди, абе не те ли е срам да публикуваш снимки на тортите си? А ние дебелите пак ще точим лиги.
За захранването още си пасувам, но за сметка на това продължавам да се подлудявам с избора на столче за кола.

# 59
ооо нещо много съм се разлигавила baby_neutral baby_neutral baby_neutral
Десика специално за теб,другата седмица май във вторник ще чукнем срещичка,така поне си подхвърлинме днес Hugайде почвай да се организираш Joyей да не вземеш да ми се обидиш аз само се закачкам Heart Eyes
Коте пусни и ти некое фото Wink

Общи условия

Активация на акаунт