Августинки 2009 - тема № 48

• 15 902
  • 306
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте момичета. Аз вчера бях да ми мерят тоновете, след това на гости при сестра ми и сега разбирам за хубавите новини и първите появили се бебчета. Да са живи и здрави и много да радват семействата си. Следващият петък отново на тонове и така до края. Терминът ми е за 04.08, но се надяваме да не се роди преди 26.07 за да бъде съпругът ми при нас. Хубав ден.

# 46
  • София
Здравейте,момичета,
Много сте готини на снимките от вчера.Много исках и аз да дойда,но прегледа ми продължи 2.30 ч!!!Бях полудяла накрая,супер много се изнервих.Доктора ,не знам защо реши ,че съм в  35 г.с.,а на мен вчера ми беше пърия ден на 34 г.с.!!!И оттам като измери бебето ми вика "ама то изостава с 2 седмици".Опитах се да му обясня,че съм в нач. на 34 г.с.-никой не ме слуша!Включиха ме да ми записват тонове и май ме позабравиха-40 мин!!!!И за капак ми объркаха 45--дневния болничен с 2 дни та ми сменяха термина!Дано само в НОИ не ми го върнат,че целия болничен е със задрасквания.Пуснаха ми и микробиология,че имам някакви гъбички май.Като се прибирах ме заваля и дъжда.Абе,много ми беше весело с две думи. Sad
  Иначе бебка е 2100 гр.,с главичката надолу,плацентата е калцирана 1ва степен,има си достатъчно околоплодни води и тоновете също са добри.
  Говорих вчера с 2-3 мами с бебчета по на 3-4 месеца.За праха бях решила да взема Персил сензитив,но всички ме разубеждават,че е много агресивен за новородено.Убедиха ме,че най-добрия е Сано-то.В понеделник ще ходя да го търся.Някой има ли идея в Сф в коя от големите вериги магазини го продават?Казаха ми,че нямало смисъл още от играчки и без това бебчето не им обръщало ник.внимание...За памперсите ми похвалиха Huggies и Libero.
  Захира,педиатърката,която си избрах е д-р Панайотова от 14 ДКЦ.Личната ми лекарка (също от 14 ДКЦ) ми я похвали,а и тук във форума четох много добри отзиви за нея.Само не знам дали записва малки бебета.Ако не стане при нея другия вариант е Миленова,пак от 14ДКЦ.Няма да мога да ходя пеша до болницата,но с колата ми е на 2 минути.
  Ох,много дълго стана,лек ден на всички Simple Smile

# 47
Здравейте мамита!

Аз съм Августинка 2008 и се включвам само за да честитя на новородените бебчовци и техните мами, да им пожелая от сърце крепко здраве, безкрайно щастие и щастливо детство! На всички очакващи мами желая мнооого леко раждане и спокойно майчинство!

# 48
Гледам, че коментирате обиколниците, но все си мисля, 4е като новородени беб4етата няма да се въртят много и нужно ли е да ги задушаваме в тия жеги  ooooh! ?! Незнам, да ме поправят по-опитните мами, но нямах намерение до сега да купувам обилници, ами на по-късен етап.

# 49
фифонка за ставите мила и за схващането на ръцете знам че сега 8-9-ти месец бебто се нуждае от много калции за да се развият напълно костите(кисело млеко кашкавал сирене извара и др.)и ако не си набавяш достатъчно то взима от теб.за това повечето майки се оплакват точно тези месеци.и аз съм така особенно сутрин.
за схващането на пръсеца понеже докато танцувах много ми се схващаха през ноща заради голямото натоварване.взимаш игличка и боцкаш там където боли  Wink много помага  Simple Smile
йоанче благодаря за позитивното мислене  Hug

# 50
Благодарим за пожеланията Аси!  И твоите принцеси да са ти живи и здрави и много да те радват!

И аз смятам, че обиколниците на този етап са излишни, първо заради топлото време и второ бебчетата все още не се мърдат, както го сложиш така си лежи, та няма да се блъска в кошарката. Може би като дойде зимата...

Ива, за игличката го препоръчват на плувците, но не знам на бременна жена дали няма да се отрази психически да се боцка с игличка... Аз днес за малко да счупя една чиния, така се стреснах от звука от падането, че...се притесних за бебо. Та нека всеки сам си прецени
Упражнението контрашпиц помага, но може би също е индивидуално  newsm78

# 51
napetia ми аз съм танцувала 10години пък съм бременна от 9 месеца  newsm62 имам повече опит като танцьорка  Joy обаче за игличката съвсем леко да се боцнеш трябва.но наистина всеки си преценява.

# 52
За боцването с игличката или някакъв остър предмет и аз го знам. Опъването на крака в контрашпиц също помага. За Пловдив във Вис Виталис имаше страшно много прахове и омекотители за бебе във  /вече трябва да ми плащат за реклама Grinning /, а в София Сано видях на много места обаче сега като не мога да се сетя конкретен магазин newsm78 .

А с количката как сте - всички ли сте си взели или като мен ще чакате раждането и тогава? Чудя се да си взимам ли термометър за ваничка и четка за косичка, все ще мога да наглася една хладка вода.

# 53
Добър ден и от мен.Аз съм взела прах Тео Бебе,но още не съм прала нищо.Мисля и омекотителя на Семана да използвам да са по-мекички дрешките на бебо.И моите прасци нещо се опитват да се схващат като се протягам,но като усетя на къде отиват нещата ги отпускам бързо.Това май започна да се случва по-често от както спрях магнезия.
Аз още не съм купувала нито креватче ,нито обиколници.Свекито ще си дойде от Гърция,като вляза в болницата и държи тя да купи креватчето  Joy .Нещо много е запалена по покупките,нали и е първо внуче.
От известно време имам леко течение,но се оказа,че микробиологията е чиста за щастие.Все пак док каза да използвам за около седмица Гинопреварил  newsm78.На вас изписаха ли нещо за "почистване" на пътя на бебо?
Ох,в Пловдив дне е райско Grinning

# 54
Виждала съм един мой приятел как се боцва,като му се схване крака и аз честно казано каквото съм шубе ще си изтърпя болката вместо да си забивам игли в крака Crazy

# 55
Гледам че обсъждате праховете.Аз взех на Бамбино Мио-Мио Кер.Омекотител няма да ползвам.Само химия е.Точно под терасата ни има пералня и постоянно мирише от препаратите, а аз съм с алергия и цяло лято в жегата не мога да дишам.Представям си какво ще им е на бебетата ако се почне със силни прахове да се пере в началото.Та това ме напомня да взема вече да пера дрешките.На ръка ли ги перете или в пералня? И веднага ли след като изсъхнат ги гладите? Няма ли пак да се напрашат докато се родят бебетата?

И при мен от няколко дни пак почнаха схващанията на прасците.Много неприятно.

За ЖК като сме вече в 9 месец не трябва ли да ходим всяка седмица.Мен пак ме викат след 3 чак на 30,07, а термина ми е на 05,08.
И ми казаха ако има нещо /тоест родя преди това/ да се обадя. Sad

# 56
За почистването на  родовите пътища и мен ме интересува.  Скоро ми правиха микробиология и всичко е чисто, но пък има време до термина, а май ще ми е за последно тази микробиология. Само при съмнения ли ви изписват свещички или е задължително за всички?

# 57
захира и аз не съм взимала количка.за сега само обикаляме да си харесам и евентуално като родя майка ще ми я купи.че кой знае може пола да ни изненада  newsm62
и аз щях да питам същото-няма ли пак да се напрашат ако сега изпера дрешките и спалното бельо newsm78

# 58
Здравейте момичета,
За схващането на крака - на мен ми се схващаха и двата един след друг, събуждах се обляна в пот и виех като откачена. Не съм си представяла, че толкова може да боли от такова нещо. Контрашпиц не помагаше, нито боцване и минаваше от само себе си, но след поне 5 минути. От тогава доки ми изписа Магнерот, който мислех, че е за съвсем различни неща. Сега крачетата ми се схващат само ако си забравя хапченцето  Blush Поне при мен много повлия. Друго полезно в случая е топла ваничка за крачетата, може и с някои соли (ако е за цялото тяло най-добре Wink )
Zahira™ - аз също нямам количка. Не ми разрешават да купя предварително  Crossing Arms Набелязали сме няколко варианта и като се появи малчо ще вземат някоя. Тези суеверия понякога са толкова досадни, особено ако не им вярва човек  Simple Smile

# 59
За почистването на  родовите пътища и мен ме интересува.  Скоро ми правиха микробиология и всичко е чисто, но пък има време до термина, а май ще ми е за последно тази микробиология. Само при съмнения ли ви изписват свещички или е задължително за всички?

Мой термин е 1 август и мисля да почна с глобулите към 15 юли,за да съм готова около 23-24,ако бебо реши да излиза по-рано.Предупредила съм мъжлето,че след това ще правим секс само с презервативи за всеки случай и направи чак страховита физиономия Joy,но няма начин.При мен няма съмнения,че имам някаква инфекция и дори аз побързах да го питам дали ще ми изпише нещо.Може да попиташ твоя док,за всеки случай.
jara_r ,според мен  са задължителни ежеседмичните ходения на консултации да слушат бебо,но като гледам много мами не ги викат newsm78. Аз лично бих настоявала,ако ме пренебрегнат така  Crossing Arms

Ако имате кой да ви помага и да ви донесе дрешките в родилното пресни изпрани и изгладени по-добре ги забавете малко.На мен няма кой да ми помогне и за това ще ги приготвя по- отрано.

Последна редакция: сб, 11 юли 2009, 13:25 от dolls

Общи условия

Активация на акаунт