МАРТенче щастливо се смее и с мама иска да играе и да пее!

• 14 178
  • 288
  •   1
Отговори
# 120
беба таблица за нормите нямам,гледам тук-там в нета.
Много инфо има в Д-р Марио-създаден от детски лекар (d-rmario.kom)-напиши го както се пише,с www и сом.,че като го пейстна излиза сайта на Дарина,момиченцето което не можа да порастне.. Sad Thinking
Ама и аз едно обяснение дръпнах.. ooooh!

"ОБИКОЛКА НА ГЛАВАТА - измерването се извършва в изправено положение на бебето, като сантиметъра преминава през най-изпъкналите точки по предно задния диаметър на главата . Много важен показател, чрез който може да се отхвърлят някои вродени заболявания като хидроцефалия, микроцефалия и др. Обиколката на главата у новородено е от 32 до 36 см.-средно 34см. Първите 6 месеца мозъка интензивно нараства и затова през първи 6 месеца обиколката на главата нараства с 1,5 см. месечно След това темпа се забавя до 0,5 см. месечно до края на годината. Разбира се трябва да имаме в предвид индивидуалните особености на детето - по-дълги и големи деца имат и по-големи глави."

"ОБИКОЛКА НА ГЪРДИ - при новороденото е 32-34см. т.е. с 1-2см. по-малко от обиколката на главата. Около четвъртия месец се изравняват и след това е винаги по-голяма. У едногодишно дето е средно 48 см."

Последна редакция: пн, 13 юли 2009, 14:33 от БОДЛИВКА

# 121
  • София
Дърта маймуна, а и другите мами с опит, моля споделете за първескините и неуките, като мен  Embarassed как правите домашни пюрета и как и в какво ги съхранявате за повече време?  Thinking

# 122
Бодливка, благодаря сега ще погледна  Peace

# 123
  • София
 Тонии, аз сега се връщам от Вис Виталис, ехх, ако знаех че има люлки. Бяхме с таткото по работа и ни остави да разглеждаме, ама отново стигнахме само до първия етаж, защото Влади се разрева и си излязохме само с чесалката на Томи Типи и рол-он на Чико против комари Crazy
  На Влади обиколките на глава и гърди на 3 месеца бяха абсолютно еднакви.
  Беба - и Влади рита повече с лявото краче понякога, ама не мисля, че значи нещо, ако разбереш, пиши Peace

# 124
  • София
Ново 20 при мен! Наех се да чета във форума за захранването. В повечето статии пише за захранване с каша- оризова! Та сега ще проучвам въпроса- защо така правят тези хора! Та и Ла Лече лига така препоръчват. Досега разбрах, че кашата трябва да е безмлечна, защото млечните били с краве мляко.
Ще питам и педито, разбира се.
Елвинг(така и не разбрах на кирилица как да ти се произнася името) нали ти ще започваш с каша- знаеш ли какви са й предимствата пред започването с пюре?
И между другото казват, че супер подходящо за първо пюре да е... банановото! Ку-ку, ку-ку! Е т'ва никога няма да го направя-ама- убедих се- колкото майки- толкоз теории за гледане на бебе Laughing

# 125
Ето табличка за обиколката на главата.
http://www.cdc.gov/nchs/data/nhanes/growthcharts/set1clinical/cj41l019.pdf

Днес бяхме на преглед, Тоби си получи първата хекса ваксина ( кашляше много на 2 месеца, екзема...)
Дано няма странични ефекти. Сега е доста нервен милия.
Тежи 7150гр, и е дълъг 64см. Главичката е 43.
Ади и бебе, горе главата! Hug Всички минаваме през такива периоди, може би се самообвиняваме за различни неща, но и това е период от живота. Аз все си го повтарям като мантра. Мен ме влудяват кърмаческите сутиени, заради тях немога да ходя с каквото си искам. Хем знам, че се ядосвам за глупости, но не мога да си помогна.
Поне вече заспива след вечеря и баня, и спи от 7.30 до около 7.00 сутринта и можем вече да излизаме с мъжа ми.
Искам да мина на Дюкан и аз, сега сякаш ме е заключил някой в чуждо тяло...тъпо, тъпо...
И този период ще мине. Да се радваме, че сме здрави и ние и децата, и че не сме попаднали на някой касапин. Виждате какво става. Sad
Миналата година в родилния дом в някакво градче в Чехия бяха разменили две момиченца веднага след раждането. Семействата разбрали след 8 месеца. Трябваше да разменят децата. Ужас! 8 месеца да си гледаш детето, и изведнъж да се окаже, че не е твое! Думи нямам!

Бодливка, и ние имаме подобен пояс с дупки за крака. Беше на Том, миналото лято Риша се "возеше" с него из морето, догодина и Тоби ще го пробва. На това му казвам супер покупка. И на приятели го бяхме давали на заем за море, ще изровя снимка и аз.

ехее, 6 нови отговора!

# 126
Окич,а защо не с бананово пюре?Не се заяждам,питам,че съм гола вода и незнам с какво да почна. Confused

# 127
ето на глава,гърди и

# 128
Окич, обикновено се започва с оризова каша за вечеря, когато детето започне да се буди нощем от глад, защото млякото престава да му стига. Поне тук е така.
Риша започна да се буди 2 седмици преди навършени 6 месеца и му дадох каша на Нестле преди вечерното кърмене. Спеше после като къпано детето.
След навършени 6 месеца започнах с картоф за обяд, като посвикнахме започнахме и плодово пюре за закуска. Така си направихме дневното меню постепенно, докато останахме на 2 кърмения на 10 месеца май. Не помня точно.
Това беше нашата схема, можеш да си избереш своя, както на теб ти е удобно.

# 129
Здравейте момичета!
Страхотни нови придобивки имат всички бебоци,със здраве да си ги ползват Hug
За депресията-мислете само за нещата които ви правят щастливи Peace
Кris4e,и аз още чакам някой да ме светне за пустите му пюрета ама... newsm78.Също и за кашичките,Бодливка айде мила сподели какво си приготвяла за Дари Mr. Green
Горещо не съм го гледала,ама така като ви чета май не съм сбъркала Cry
Авент нали имат и биби с 3дупки,тези дето са 3м+ newsm78.От тези с цепката още не съм взимала.Илия сега смучка още от тези с 2-те дупки-1м+ baby_neutral
За килограмите на бебо да кажа че и ние скоро ще ги утроим.Роден 2.550гр, сега е 6кг Wink
За килограмите на мама,не само че си върнах тези от преди да забременея,ами започнах да падам и под тях newsm78.Не се ограничавам от ядене,само от спане smile3507
Косопадамислех, че ще ме прескочи защото пих витамини и след като родих ама ц... Вчера бях на фризьор да се поразкрася 4470 и фризьорката ми препоръча някаква италиянска маска за коса newsm78.Поръчах и да ми вземе.Ако има ефект ще споделя Peace
Иначе Илия е много послушно бебче Mr. GreenИ той се смее с глас,гука така все едно ще проговори.Спинка си добре/само дето се буди в 4:30 сутринта/......абе много съм доволна от синчето ми Wink
За пюретата да питам задължително ли се разреждат с мляко,с колко мляко и до кога???
Еееехх с всеки изминал ден бебчетата ни стават все по умни и забавни!   love001 на всички
Слънце и аз се искушавах да дойда на Пазарджишката среща,ама чесно казано ме досрамя EmbarassedВие си се познавате,пък аз съм една срамежливка Rolling Eyes.Снимките от срещата са newsm74

# 130
  • Стара Загора
nani_v  ние не хапем бе споко няма да те изядем. Другият път да си първа там и да ни чакаш

# 131
еее мами, много благодаря за табли4ките Simple Smile))

за косопада - страшна работа, на мини ки4ури  Tired

за кра4ето - утре ще питам и ще пиша!

за кашите - за съм с харесала ето тези:
1.на сънвал
Каша от елда
Подходяща за деца над 4 месеца.
Състав: пълнозърнесто брашно от елда*, витамин В1.
*БИО продукт по предписанията за екологичност на ЕО.
Не съдържа глутен и мляко.
Не съдържа: захар, консерванти и оцветители.
Ориентировъчна цена: 5.50 лв.

2. на Лактана Био.
Млечна Био Каша с Ориз
Подходяща за деца над 4 месеца.
Състав: 50% преходно мляко - подходящо за съответната възраст (частично деминализирана сладка суроватка на прах, обезмаслено мляко на прах, растително масло, витамин С, витамин Е, Железен-III-пирофосфат, витамин А, витамин D, цинков сулфат, калиев йодат), оризов грис 30%, глюкоза, калциев карбонат, Бифидобактерии, Витамин В1, Витамин D.
Обогатена с витамини, калций, желязо.
Съдържа Бифидобактерии (B.longum, B.breve, B.bifidum, B.infantis).
Съдържа мляко.
Не съдържа: глутен, кристална захар, консерванти, оцветители, изкуствени аромати.
Ориентировъчна цена: 6.90 лв.

Последна редакция: пн, 13 юли 2009, 15:53 от беба

# 132
Здравейте и от мен, тази нощ реших да си изкарам на мажа ми всичките ми депресии, та стана една...  Sad до 5 часа сутринта се карахме  Cry Едни тежки думи.. сега се чувствам още по-ужасно и от вчера! На всичкото отгоре той не е в България и малко по-трудно бихме могли да се "оправим"  Cry Ще се прибира след месец, та не знам как ще е до тогава? Направо всичко ми се срина!
Аз от захрнване нищо не разбирам, не исках да започваме с плодови пюрета, исках с тиква (като една моя позната), но Теди, откакто спря кърмата се изхождаше по веднъж на 2-3 дни, та започнахме с круша, слива, банан... не ми се искаше да е толкова рано, но като се замисля, всичко, което се случва е все от нещатата, които не съм искала, да гледам да се примиря  Sad
Ох, толкова да ми е тъпо!
Наоплаках ви се, извинявайте  Hug

# 133
Ади и бебе,то обикновено така се случва-все си казваш "това няма да го правя така,онова няма да го правя така" и обикновено точно така става.Аз все се заричах за много неща,но ми се облъскаха у главата,ей така на пук,за да не си правя много планове.Такъв е живота.Къде-къде по-страшни неща има,здрави да сме и дечицата ни да са добре,всичко друго отминава. Hug

# 134
  • София
Крисче, аз на големите деца съм правила пюрета като си ги сварявам, пасирам и още докато са горещи ги затварям в бурканчета с винтчета. Но правех за седмицата, не за повече и ги държах в хладилника за всеки случай. Ако ще се правят за повече време, хубаво би било да се изварят десетина минути. Сега на Илийчо като го направя пюрето, вкарвам го във фризера. Тук казаха, че някои майки ги слагали във формички за лед и ги смесват- едно кубче картоф, едно кубче домат... Аз така наслагах в едни формички за сладки, но заемат доста място, та затова сега ще ги слагам готови омешани в бурканчетата и във фризера.
Ади,  я не се шашкай. Иаз давам банан на Илийката и той така го опапа набързо, че... Ама хич не се чувствам виновна, щото и не съм имала други идеи. Я по-спокойно я карай. Децата си растат и без да са най-идеално отгледаните по учебник. Вчера си говорехме със сестра ми, че нейните и двамата сина се отбиха веднага, щом почна да им дава АМ, понеже имаше малко кърма. Та, всъщност единият и хич не е кърмен, понеже имаше някакви проблеми с пилора, че се роди в осмия месец, а другият е кърмен има-няма месец два. Сега големият е мъж 1,80 и кусур, жив и здрав. Нито боледува, нито нищо. Малкият и той по неговия път върви- умни, здрави и оправни деца. А да не мислиш, че толкова им е треперено... Simple Smile

Последна редакция: пн, 13 юли 2009, 16:23 от Дърта маймуна

Общи условия

Активация на акаунт