МАРТенче щастливо се смее и с мама иска да играе и да пее!

• 14 174
  • 288
  •   1
Отговори
# 105
 adi_i_bebe мила недей така. Наистина е трудно човек да се отърве от тия мисли, но.... гушкай мъжете и не мисли за глупости. Аз също съм като теб. Самоче срам не срам аз не искам да кърмя. За сега имам кърма, но с нетърпение чакам да свърши, но това ме яде, каква майка сън след като не искам да кърмя. На всичкото отгоре крещя по баткото, защото като говоря спокойно и повторя нещо 10 пъти нищо не се случва, накрая като кресна и той ревва. А и сега като мъжлето го няма да ме успокоява... А и пусти кила много ми тежат.... Ох оплаках се и аз....

# 106
...Не пожелавам и на най-лошите си врагове такава мъка,като на издъхналото майче и най-вече на таткото. Cry А аз съм тръгнала да се оплаквам,че много ми ревяло бебето. Sad

# 107
Добро утро,
ние току що ставаме дружно... и като гледам времето от леглото направо навън. Laughing
Приятни разходки на всички. Hug

# 108
ох,понякога като се замисля,моите "проблеми" не са нищо,а просто са едно препятствие в живота,с което някак си ще се справим и ще променим...

# 109
  • София
Ето ме и мен!
За "Горещо"- гледах рекламата, от където разбрах, че ще е много гадно и нарочно предаването не го пуснах.
И кърменето ми не знам какво стана- май напоследък имам кърма и си мисля, че се получи така, защото Мария като отказваше да яде,  аз се изцеждах и явно съм стимулирала.
Тони, много хубава е люлката! Понеже, нали знаеш, че повличаш крак за покупки като твоите- кажи от къде я взехте. На Мони ли е? Може ли да се заступорява и да се ползва за столче за хранене?
Честити месечинки на бебетата, които порастват днес!
А- да ви кажа Мария каква е шушумига! Обръща се докато мен ме няма при нея, а като я карам- не иска! Днес за втори път я заварих обърнала се по корем, че чак и ръцете си извадила и се подпряла на тях Simple Smile

Мен тези дни ме е налегнала някаква голяма апатия, "от никъде взорът надежда не види"... Избягвам песимистичните мисли, защото като си мислиш за хубаво и то става, но просто съм попаднала в такъв период.
Ех- излях си мъката- сега отивам на спокойствие да размижлявам за бъдещето Embarassed

# 110
оки4 браво на Мимето,остава сега да покаже на мама как го прави smile3501

аз да си призная се чувствам виновна,че Тео още не е започнал смелото обръщане и здравото изправяне на главичката,ако бях започнала на време да правим упражнения,сега нямаше да е толкова мързелив,ама и майка ми ми се накара ooooh! ,как може толкова късно да започвам ooooh! ама като си мисля че мъча детето,и нищо не бях правила,само леки масажи Tired ама сега мъка,не мъка,правим всичко Mr. Green

лек ден,ние излизаме на разходка  1stroller

# 111
# 112
4естити месе4инки на бебоците с дата 13ти - да им е на късмет в живота  baby_neutral  bouquet

уф и мен нещо ме тормози, нищо не ми се прави и ме цепи глава, кръното ми е ок (4е по принцип съм с ниско), ама ве4е 3-4 дни така, направо незнам, пих кафе, витамини - ама ц...

за по4иналата мама, гледах по тв когато се слу4и и днес при гала пак имаше вклю4ване на лекарка и бащата, ужас просто. когато бях в МД, деня преди да си тръгна (нали подписах и отидох в 4асна клиника) имаше суматоха из етажа - мама с извънмато4на бременност - видях я, след като родих ми казаха, 4е са съобщили по тв за издънка в МД и по4инала мама с извънмато4на бременност  Cry

млъквам, 4е се сещам за още подобни неща...
спокоен ден на вси4ки

# 113
  • София
 Здравейте Simple Smile
 Честити месечинки на всички, родени на 13  bouquet
 Честити придобивки, много са хубави! Аз за люлка много се замислям, ама още не знам дали да купувам newsm78 поне да можеше да го пробваме дали би му харесало.
 За случая в клиниката на Мазнейкова - не ми се коментира, че ми е много тъжно... Cry Само искам да кажа, че на моя гинеколог миналата година едва са му спасили бебето в НКБ, след като е било заразено с вътреболнична инфекция в Св. София...
 За килограмите на бебчо - не знам дали защото беби се роди 2150г, но сега на 4 месеца той почти е утроил теглото си Party
 Мили мами, не се отчайвайте!!!Ние имаме най-голямото щастие - тези наши слънчица, а щом ги имаме, значи ги заслужаваме и за тях сме най-добрите мами на света!

# 114
  • София
Здравейте и от нас. От вчера нямаме асансьор, не питайте как се качихме с багажите  #Cussing out И още няма, та сме у дома с Калин  Tired поне малко да понаготвя и изчистя, щом няма да излизаме.

За отслабването, аз имам желание, но нали пусто страх да не намалее кърмата, та не се ограничавам, в смисъл, че като съм гладна, ям. Старая се по-малко сладко, ама нали ви писах как ми става чак лошо, викам си пък да не е нещо кръвно, знам ли. Иначе пържено не ям почти никак (евентуално на заведение, ако поръчам нещо, у дома не се пържи), газирано не пия също, пустото сладко и тесто дето много обичам  ooooh!

За пътуването, аз му намерих още една цака: направила съм си списък с групите неща, които да не забравям, и преди да тръгна, поглеждам в голямата торба и проверявам всички малки чантички вътре ли са по списъка... абе луда работа... хем не пътуваме надалеч, в смисъл "в гората", ама то нали си ме знаете и за разходка как излизам, та...  Embarassed

За басейните, като видях вашите красоти, направо съжалих, че купихме толкова прост басейн, ама нали да не изпуснем хубавото време, а избор нямаше, да ви кажа. Та явно ще купим и ние басейн с "подплатено" дъно за терасата...

Ади и бебе, от туй, дето си писала, само за кърменето съм успяла, но ела да ми видиш корема с три белега от операции и невероятни стрии за украса, горкия ми мъж. За красота единият ми белег е близо 2 педи и е така прекрасно разположен, че бие на очи каквото и да правя... Ама да ми е жив и здрав Калин, па и мъж ми покрай него да си ме понася такава, пък другото няма значение! Смелост и кураж, мила  Hug

# 115
Ние ходихме до магазина, но още си подухва та бързо, бързо се прибрахме. Следобед като се поотопли ще излезем за повечко време.

oki4, от Вис Виталис я взехме. Имат още 3-4 модела. Тази е за 88,60 лв. и беше най-скъпата, но ми се видя и най-стабилна "на живо". Имаше и същата, но само с едно положение на гръбчето в 45 градуса и с 20 лв. по-евтина. Аз да си призная исках комбинирана люлка и столче за хранене на Чиполино, но като я видях в магазина и се отказах - прекалено пластмасова и е само за седящо бебе, а и подозирам, че на Рая ще и омалее бързо - малка ми се видя.
Тази специално не може да се застопорява, но се люлее по-трудно и не мисля, че ще имам проблем при храненето на нея. Мисля, че спокойно може да се закрепи табличка на равната част отпред.

*Elle*, отивате в магазина и слагаш бебо в люлката за проба - аз вчера държах Рая близо 30 мин. в люлка в магазина докато решим коя да вземем.

# 116
  • София
Привет!
Честити месечинки!  Hug
Алекс и тази нощ не спа хубаво, явно зъбите са ни налегнали с пълна сила  Tired
Ади и бебе, не мисли такива неща!  Naughty Разбира се, че не си се провалила като майка и жена. Hug Аз не съм успяла с изброените неща също, само за кърменето съжалявам, но нямаше сила на света, която да накара Алекс да суче. Просто не искам да се ядосвам вече за глупости. От както се случи това с него след раждането, реших, че такива неща не заслужават да се хабят нерви по тях. Важното е да са ни живи и здрави децата.  Praynig
Зеленко, и аз не харесвам жегите  Tired
Тони, дано всичко е наред!  Praynig

# 117
Има ли някоя мама,която ползва биберона на Авент 1-2-3(с цепките)?Питам защото Ади на положение 1 се дави,а вече си яде по 200мл,до сега се хранеше с този с двете дупки но накрая се уморява и заспива.Май ще дупча още една дупка,че сме едно никакво положение.. newsm78

Все забравям да споделя,поръчах си от аптеката антибактериалния гел за ръце на Бочко, за който писа зелено човече.Мирише свежо,не лепне(както когато се бърша с некачествени кърпички поради липса на друго).Колко са дезинфекцирани ръцете после незнам,  Simple Smile доверявам се на опаковката,а и така ми е по-удобно от към място в и без това препълнената ми чанта.Купих един и на свеки,за Дарина. Peace

Най-сетне си открих записките,кога с какво съм захранила каката! Crazy
Еlwing,и аз съм започнала с каша(царевична обаче),после ранни моркови на Хип. Peace
Ако не ми пораснат тиквите в градината,може с оризова каша да стартираме,даже си мислех да я правя от кафяв ориз-нали бил по-полезен.. Thinking
Намерих си и рецептите за каши-оризова,елда,ечемична,овесена..и каша от домашно брашно! Crazy Сега като чета,малко съм била ку-ку на тема еко и био.. Сега не ме влече така, както преди всичко сама да си приготвям.Каквото "даде" градината е добре дошло,но повечето неща ще си ги купувам. Peace

# 118
мами, май следродилната депресия 4ак сега ни наляга  Sad
понякога ми се иска да съм на морето (на парти), на планината (из 4укарите), дори и тук - да си махна главата с приятели и се сещам колко е хубаво да не следиш под 4ас - сега това трябва, после онова - и ми става гузно, защото си е за моето детенце, което безкрайно оби4ам и когато го оставя на баба или дядо и запо4ва да ми трепери отвътре как е, дали вси4ко е ок, понякога ми се при4ува, 4е пла4е, което ве4е си е отка4ено...

Ади и бебе, знам, 4е това няма да те успокои, просто исках да споделя, 4е не само теб те избива на такива мисли и май до някъде си е нормално. Elwing много си права! да не се закопаваме с такива мисли.

И мен ме тормозеше много кърменето, възхищавам се на мамите, които се справят добре  Peace

сега се връщаме от педито, имаше страхотна организция, за да отидем (4е съм като парцал и ме цепи тиквата, та ни караха, пък таткото ни взъня за 4ас....) и трябваше да бият 3-тия пентаксим, но се оказа, 4е има 3 деца преди нас и 4аса няма как да се спази и ни върна  Shocked
и сега утре пак...

мами - пак да питам - имате ли нормите за глава и гърди на бебоците?

а и още нещо, бебо под4ертано рита само с лявото кра4е (от ввреме на време, но всеки ден) - все едно мотор пали  newsm78 това може ли да озна4ава нещо за развитието????

БОДЛИВКА преди да сменя шишетата с тези на нук, пробвах много пъти този с цепкта - 1,2,3, главно на положение 1, понякога и 2, но бебо су4е силно и като стисне и си те4еше направо все едно е на 3 и също се давеше. зтова му давах от тези с 2 дупки  Peace

# 119
  • София
Сега като чета,малко съм била ку-ку на тема еко и био.. Сега не ме влече така, както преди всичко сама да си приготвям.Каквото "даде" градината е добре дошло,но повечето неща ще си ги купувам. Peace
На третото съвсем ще ти дойде акъла в главата. Laughing Laughing Laughing Аз купих три пюренца на Хип, за да им ползвам бурканчетата, ама много се изкуших като видях как лесно се получи, без да варя, пасирам, прибирам във фризера и прочие. Само да не бяха толкова скъпи, мамка им!

Общи условия

Активация на акаунт