МАРТенче щастливо се смее и с мама иска да играе и да пее!

• 14 181
  • 288
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Като отворихте дума за пюрета, да питам и азSimple Smile
Днес се сдобих с добро количество домашни праскови, много сочни и меки, а и много лесно се белят.
Та си мислех, ако обеля известно количество, сваря ги с малко вода за 4-5 минути, пасирам и ги сложа във фризера, колко време могат да изкарат така? И така ли всъщност се прави пюре?

Дами, не изпадайте в депресия, моля! И аз като Елвинг, след много трудното начало на бебе-гледането реших, че не си заслужава да си тровим живота с дребни неща. Най-важното е да сме живи и здрави всички и да имаме сили и желание да си гледаме децата.   bouquet

Я, дъртата маймуна е казала вече как се правят пюрета, докато аз се натуткам с постаSimple Smile
А да ви питам тогава, колко време изкарват замразените пюрета?

# 136
  • София
Аз написах повече за зеленчуковите пюрета. Плодовите даже не ги варя. Попитах мама-педи и тя каза, че може. Само трябва да са добре узрели и ги пасирам, и давам.

# 137
  • София
Здравейте пак от нас. Още няма асансьор, дано не е сериозна повредата... Днес пусках на Калин адаптирана за деца класическа музика - ами много й се радваше. Освен това открихме пенкилера при разходките - руски детски песнички от ГСМ-а на тати и мрънкането преди заспиване спира. Ако не е това мрънкане (а например е гладен), музиката не помага Simple Smile

За смеенето с глас забравих да напиша, че и Калин го прави от няколко седмици, но предимно като сме си само ние двамата или тримата - пред други е по-рядко. Обожава да го галим по косичката и лицето, да го целуваме по носа и бузките, по ходилата на крачетата, абе много е любвеобвилен.

За прословутата Декларация, се оказа, че е на принципа на болничните, т.е. носи се в НОИ от работодателя СЛЕД внасянето на осигуровките за първия месец от Декларацията. Аз моята я попълних през април, а са я занесли в петък, защото първият месец от Декларацията е юни, а осигуровките за юни при нас се внасят до 10-ти юли... Сега тепърва ще текат 15-те работни дни на НОИ за обработка  #Cussing out Докато ровех днес из сайта на НОИ открих, че с ПИК може човек да си заяви уведомление с СМС или по мейл, записах се, да видим какво ще стане.

Друго, което все забравям да напиша, е че Калин е неудържимо привлечен от телевизора и екрана на компютъра - как се справяте с този проблем, ако го имате?

Ах, да, за гелчето антибактериалното на Бочко без измиване, забравих да кажа, че много съм доволна, много удобно и, както каза БОДЛИВКА, усещането определено не може да се сравни с лепкаовстта на мокрите кърпи. Мирише деликатно и много приятно!

П.С. Напоследък Калин започна да гледа с голямо внимание какво ядем и да преглъща, да мляска и да се облизва...  hahaha но го прави не само на храната, а и на чашите и лъжиците

# 138
  • София
Дезидерата- направо- златна си с този пост! Ами- те това е наш'та система!
Мария и без това  вечерта е на АМ милумил- те имат и каши- и вместо да давам АМ- ще давам каша.
А аз се чудих как ще накарам Мария да яде на обед! Ще й давам вечер първо. А тя ще, не ще все някога ще огладнее и на обед.
Съжалявам- че поста ми ще е пак за захранването- ама не всички са захранили още, а аз за кашите досега не видях в нашата тема.
Та ако някой се интересува- захранват с оризова каша, защото е много щадяща и е обогатена с желязо. Само че казват, че е запичаща. Но пък казват също, че и от картоф може да се запече детето.
А и не е кой знае какво престъпление- тя се въвежда в 6-тия месец (по лекциите Embarassed)

Не се втелявам в захранването, виждам че няма нищо сложно- просто мисля след 2 седмици да я захраня и се позаинтересувах за вариантите и за други неща като например
Кога се изместват кърменията с пюрета?

А за банан се учудих, защото аз знаех, че не е разрешено цитрусови плодове на децата от толкова малки. Но явно пак нещо не съм дочела.
И в тази връзка- jivotinche мъхестите плодове са алергенни- ама пак си провери и питай педи Peace

За прословутата Декларация, се оказа, че е на принципа на болничните, т.е. носи се в НОИ от работодателя СЛЕД внасянето на осигуровките за първия месец от Декларацията. Аз моята я попълних през април, а са я занесли в петък, защото първият месец от Декларацията е юни, а осигуровките за юни при нас се внасят до 10-ти юли... Сега тепърва ще текат 15-те работни дни на НОИ за обработка  #Cussing out Докато ровех днес из сайта на НОИ открих, че с ПИК може човек да си заяви уведомление с СМС или по мейл, записах се, да видим какво ще стане.
Само докато я задействат се бавят като осигуровките- после всеки месец ще ти ги превеждат редовно парите и без да чакат никой от счетоводството или от където било.
Аз съм дала гсм за известяване- ама нямам такива смс-и. Но май е избирателно, защото на приятеля ми пък пратиха- като ползва бащинството и му преведоха пари от НОИ.

А зеленко, за лъжиците- Мария вече се учи да борави с нейната- като й дам витамин д-то и тя я сграбчва и остава да си чеше венците с нея.

И последно-
По принцип ли горните венци са по- остри от долните- или е от зъби? Защото при марич долните венци са супер гладки и меки, а горните са острички.

# 139
 Mr. Green И Алекс взе да ме гледа много впечатлен когато се храня.Днес ме гледаше ий така  Shocked ,после едни усмивки в отговор на моето мляскане и накрая си лапна лигавчето. Laughing Време е да се захраним някой хубав ден.
Ама защо така откъм зеленчуци не намирам кой знае какво разнообразие.Или ако има,то е все смесица от много,а аз искам еднокомпонентно за захранване.Картофче примерно намерих само на Семпер. newsm78

Бананово пюренце съм му взела вече,четох,че е от подходящите за захранване:
"...банан,круша,тиква,морков,сладък картоф"

# 140
Айде и аз да се разпиша днес, стига само съм ви чела  Mr. Green
Днес си излизахме по график с мойта Чочка от 9ч до 3ч и сега си спинка. Хубаво нещо си е туй графика. В парка не ще да спи. По 30 мин. максимум, а дългия сън си го взима като се приберем, та и аз подремвам с него  Mr. Green Дано е хубаво времето тия дни, та да си излизаме, ама като гледах прогнозата какви жеги го дават  Whistling Ама то ни така, ни така.
Аз да си похваля синчето - от няколко дена, през нощта хапваме само по веднъж. Заспива към 9.30-10ч, буди се към 12ч-хапва и после откарваме чаак до 5ч  newsm44

# 141
  • под кривата круша
E, поне този път чинно си изчетох всичко дотук. Преполовили сте темата пак, писателки Mr. Green
Значи, докато ситнежа спи да се вмъкна за малко.
Tony_st, благодаря за инфото за басейните-в събота след като прочетох поста ти, подбрах фамилията и юруш в Метро за басейн. Имаме си вече като вашия. Продължавайки днес с четенето, реших, че искам и гъбката на Бухта и сега ще дебна в Пикадили и затова, че малко неща прескачаме вкъщи.
Veselina, и аз съм така със сърбежа-появи се преди коло месец, понякога има, друг път не. Даже първо мислех, че са гъби ама не са.
Vily_st, наскоро и аз чух, че при проблеми с повръщането препоръчват по-късно /8 месец/ захранване и много се изненадах.
За кашлянето, Теодора почти всеки ден се закашля. Мисля, че се дави със слюнка.
Смее се с глас когато я целувам по коремчето и вратлето и е мноооооого готино-разтапяме се с баща и.
Adi i bebe, недей така бе spoko Това са бели кахъри-радвай си се на детенцето и не мисли такива неща.
Елвинг, като фенка на Толкин, я кажи наистина, как се чете туй с У или В?
Зеленко, аз пък се чудя дали ще разбера когато Теодора започне да проявява интерес към нашата храна. Нали това е един от показателите, че може да почне захранване. В какво ли ще се изразява Thinking
И да ви кажа, от няколко дни много трудно заспива малката. Заспи ли-ок-спи като пън. Обаче докато се унася е голям рев. И с яденето така-май стачкува. Яде, после почва да се дърпа, обаче излежда гладна и нещастна. Слагам я на другата гърда, и оттам яде спокойно известно време, и после пак тръшкане. Давам вода, щото решавам, че е жадна-може би търси предно мляко, ама не ще. И накрая връщаме от преяждане. Не знам вече кво става no
А, и за наклона на количката-нашето Чиполино-дето ми иде да го метна през терасата-има наклон от 45*. Милото, толкова изкривено и свлечено изглежда, не знам кога ще е готова да седи в такова положение и все още е легнала, въпреки че искам вече да има наклон.
Дългичко стана май  Flushed

# 142
  • София
Зеленко, аз пък се чудя дали ще разбера когато Теодора започне да проявява интерес към нашата храна. Нали това е един от показателите, че може да почне захранване. В какво ли ще се изразява Thinking
Няма начин да не разбереш като започне да те гледа жадно в устата и да примлясква. Grinning Нашият човек така веднъж секна на батко си обяда, щото така тъжно го гледаше как яде... Grinning А последният му номер е като си види шишето или усети, че ще се дава цица и започва едно "у-у-у-у, у-у-у-у", придружено с отваряне на уста и размахване на ръчички. И като лапне цицата се чува едно "аум-м-м". Голям смях! Grinning

# 143

За прословутата Декларация, се оказа, че е на принципа на болничните, т.е. носи се в НОИ от работодателя СЛЕД внасянето на осигуровките за първия месец от Декларацията. Аз моята я попълних през април, а са я занесли в петък, защото първият месец от Декларацията е юни, а осигуровките за юни при нас се внасят до 10-ти юли... Сега тепърва ще текат 15-те работни дни на НОИ за обработка  #Cussing out

Зеленко, а някъде в справките отчетено ли ти е ,че в петък е засенесена от УЧР??Моля те отговори ми ,че на мене никъде не ми е,да не са ги загубили,че ще се караме..

ДъртаІмаймуна ,една приятелка ми е обещала 20 буркана в началото на др седмица,че сега е в Пловдив.

# 144
  • София
И в тази връзка- jivotinche мъхестите плодове са алергенни- ама пак си провери и питай педи Peace
Знам аз за мъхестите, ама четох някъде, че като се обелят прасковите, не е проблем. Но аз още не съм захранила де, та и за това искам да ги замразя, за след 2 месеца някъде ги планирам да ги дам...

А последният му номер е като си види шишето или усети, че ще се дава цица и започва едно "у-у-у-у, у-у-у-у", придружено с отваряне на уста и размахване на ръчички. И като лапне цицата се чува едно "аум-м-м". Голям смях! Grinning

Тошко като види да разклащам енергично шишето пред него и колкото и да е мрънкал до тоя момент, че е гладен, като го фиксира и се ухилва до ушите. Mr. Green

А да ви питам, има ли толкова капризни бебета като Тошко на тема памперс? Да обясня за какво иде реч: от известно време съм го забелязала, че ако му е дошло време за акане (например сутрин, малко след второто ядене), но памперса му е порядъчно напишкан, той не ака. Аз чакам, чакам, накрая преценявам, че вече е много напоен и го сменям. Най-много до 3 минути след това, той си свършва работата  Twisted Evil
Ако не е на чисто, рядко се навива да напълни памперса, голяма е кокона.  ooooh!

И да го похваля - от няколко дни си има нов номер - като му подам бибата, съвсем целенасочено си я взима от ръката ми и се опитва да си я сложи в устата, но все още не уцелва правилната посока. Много ми е сладък:)

П.П. Честито на всички пораснали бебета от днес!   bouquet

# 145
Благодаря ви  Hug
Щях да ви пиша за шишетата - на Теодор съм му купила Bfree, има и 3 Авент (с помпата вървяха и едно подарък от Селена) и 1 подарък Чико от една приятелка. Всички са с една дупка и на него хич не му се бърка. В началото беше само на кърма, към втория месец започнах да го дохранвам, от тогава си е с едната дупчица и досега не се е оплакал  Whistling Даже съм забелязала, че ако яде вечер, преди спане с Чико (то е с каучуков биберон и много пуска, въпреки само едната дупка), след това му е трудно, докато заспи! Налапва се за 5 мин и после гледа като преял и мрънка половин час. А ако си яде от другите шишета, вярно, че става бавничко, но после няма нужда от приспиване, спокоен е и заспива самичък. Дали някой, освен мен, разбра какво казвам  newsm78 Ама изказ праскам напоследък...

# 146
Фенки на Пратчет, тука имало цяла тема!
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=316290.0 newsm44
Знам, че тук сме цял наръч, та да споделя.

Днес Тоби се уби да връща, какво беше това нещо! Бузките му обаче са се изчистили от обрива, дано е задълго.
Окич, радвам се, че съм те зарадвала. Grinning

# 147
Ние почнахме от днес оризово, царевична каша без глютен. Да видим как ще и понесе на малката дали няма да се запече от нея.
Проблема с качването на грамчета при нас дано се реши с тези кашички.че иначе незнам вече.
Никол си изяжда пръстите когато ни гледа как ядем даже ми е съвестно , че няма на кого да я оставя да не ни гледа. Cry
За косата ходих на дерматолог и той ми каза че от смяната на хормоните е и нищо няма да помогне. Close
Венците ни сърбят зверски.Всичко слагаме в устата. Купих някакво гелче но май не помага много.Поне е вкусен ще ми изяде пръста.
За акането на чист памперс и ние сме така.
Никол си вади залъгалката и си я слага сама когато си поиска.
Много обича да пуснем въртележката над леглото и да я изправя права срещу нея и започва  едно  ловене на патенцата и бутане в устата. Голям кеф.

Последна редакция: пн, 13 юли 2009, 22:18 от asturiana

# 148
Днес моята месечинка до обяд само спа, след обяд също  Mr. Green , а сега мрънка и не иска да яде, а е мноооого гладна  Sad. Вече хваща много добре играчките си. Предпочита да дъвче плюшените.

Притеснявам се, че напоследък лакомницата ми намали храненията си до 4-5 на ден. Дали качва нормално  Tired ? На консултация сме чак на 21.07, а аз нямам търпение  Crazy .

Днес и аз купих гелчето за зъбки на "Бочко". Даже я намазах, че много настървено хапе всичко

...
А да ви питам, има ли толкова капризни бебета като Тошко на тема памперс? Да обясня за какво иде реч: от известно време съм го забелязала, че ако му е дошло време за акане (например сутрин, малко след второто ядене), но памперса му е порядъчно напишкан, той не ака. Аз чакам, чакам, накрая преценявам, че вече е много напоен и го сменям. Най-много до 3 минути след това, той си свършва работата  Twisted Evil
Ако не е на чисто, рядко се навива да напълни памперса, голяма е кокона.  ooooh!
...
В пълна сила важи и за нас  Mr. Green

Напоследък ми се губи SZA  Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 13 юли 2009, 21:55 от Incognito

# 149
Ето и ние си имаме люлка  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт