МАРТенче щастливо се смее и с мама иска да играе и да пее!

• 14 513
  • 288
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте мамита и бебета Grinning

За косопада
понеже и аз се оплаках, че е зверски, да ви кажа, че има светлинка в тунела, намаля си и чакам скоро да спре Laughing, т. е. около месец и нещо продължи, но вече определено не е като в началото, просто трябва да си мине времето( това не ми попречи да си купя медицински шампоан Pregain и маска Ревалид, които се оказаха супер Peace, но със сигурност не е от тах спирането на косопада, понеже е на хормонална основа)

За изхождането на кърмените бебоци ме настъпихте по мазола, болна тема Cry
От както ни спряха колкиките- около три месеца и половина, започна да разрежда през три, четири, дори 5 дни. Доки така здраво ме стресна, че от миналата седмица не съм на себе си, а бебка според мен си е о.к., не е запечена, като си свърши работата е течно и т. н. , ще се радвам да споделяте всичко каквото правите, за да се оправят бебчовците да си ходят редовно Praynig( може и на лични)

Хубав слънчев ден и на който трябва пълни памперси Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 166
Да се включа за декларацията и НОИ. Моята е занесена на 07/07. В системата я видях на 09/07. Днес вече е със статус "по случая са започнали плащания". Има начална дата и крайна дата - до 21/03/2010 сме в ръцете на НОИ. Не видях да ми е качено плащане, но може би в четвъртък.

Лек ден  Hug

# 167
Да се включа за декларацията и НОИ. Моята е занесена на 07/07. В системата я видях на 09/07. Днес вече е със статус "по случая са започнали плащания". Има начална дата и крайна дата - до 21/03/2010 сме в ръцете на НОИ. Не видях да ми е качено плащане, но може би в четвъртък.

Лек ден  Hug

Къде мога да го видя това  newsm78 Моята трябва да е занесена първите дни на месеца и имам надежди за парички скоро  Laughing Че в момента ходя навън с по 2лв в портмонето  Laughing

# 168

Лек ден  Hug

Къде мога да го видя това  newsm78 Моята трябва да е занесена първите дни на месеца и имам надежди за парички скоро  Laughing Че в момента ходя навън с по 2лв в портмонето  Laughing

Пак в "справка за представени в НОИ документи за обезщетения и помощи от ДОО, статус на обработка и изплащане" - последния бутон при "справки". Декларацията е под болничните...

# 169
  • София
Катерина, не е лошо да пиеш витамини за косата. Маските са си маски, но с кърменето изцяло ни залипсват разни вещества, а те си имат значение. Е, и хормоните имат значение, но там не бих пипала, щото стават бели.
Веселина, така е, суровите пюрета се смилат по-трудно, но аз ги давам така заради запека на човека.

# 170
  • под кривата круша
Добро утро Simple Smile
За храненето и захранването при бебетата, в новия брой на сп. "Моето БЕБЕ и аз" има приложение книжка-аз си го взех, но не съм я прочела цялата, за да дам отзив. Иначе смятам да захранвам при навършени 5м., не съм решила обаче с какво-ориз или сладък картоф-едно от двете ще е.
Зеленко, за пръцкането, дама ми е душата, ама и тя така Mr. Green
nani_v, Чиполино Лумина. Хубаво си бяхме решили да е Премама, но нищо-обеца да ми е.

# 171

ЛЮБИМА, гелчето за зъбки на живо не съм виждала, те са ти написали как се води официално, гледах го в сайта на ЛАВЕНА. Ако минаваш през Ремедиум, ще запиташ ли и за мокрите кърпи на Бочко - голям са ми мерак, а почти никъде ги няма. Аз купих това за почистване на ръце без изплакване и съм много доволна, та покрай него се зарових в сайта и видях и за зъбките.

Aз миналия път ти писах ,но ти не си разбрала-кърпичките са ужасни,аз си бях взела.Тънки са като оризова хартия и са много малки и трябват по 2-3  и от тях тече течност.

# 172
  • София
За добро утро и аз да се изкажа по темата за НОИ и справки в сайта му.
Аз гледам дата на последно представяне на банковата сметка- сменя се винаги като започват обработка на документи. Намира се там където хели хели е казала- последния зелен бутон Справка за приети документи, изчислени и/или изплатени обезщетения и помощи от ДОО
Датат я пишат най- отгоре със сини букви.

Днес пак ще съм в бездната на теми за захранване с каша  Laughing
Като гледам няма голям избор на БГ пазар- сигурно затова не е толкова наложено започването на захранванео с тях.
Ето кои съм открила и стават за захранване от 4 месеца( нямат глутен и захар или мляко)
оризова на МИлупа, Сънвал, Лактана, Хип; Каша от елда на Сънвал и Хип; Царевица- на Фрисокрем и ориз и царевица на Фрисокрем. За да си набавч от всички ще падне едно обикалчнеее!
Има избор от всички марки на плодовите каши, които ще са ОК вариант за захранено бебе за следобедно хранене.

Хайде, стига съм товарила темата.
А Белла- честита ви люлка! Ради уважава ли я?

Е, погледнах, че има днес само едно порастващо бебе- на Вече жена му. Да е жива и здрава Дария!
За СЗА някой питаше- тя един път се беше включила и каза, че няма време за форума.

Хайде- приятен и хубав ден!!!

# 173

Лек ден  Hug

Пак в "справка за представени в НОИ документи за обезщетения и помощи от ДОО, статус на обработка и изплащане" - последния бутон при "справки". Декларацията е под болничните...

Мерси  Hug И при мен пише, че вече са започнали плащания. Дано да ги дочакам тази седмица  Praynig

# 174
Здравей те и от мен днес. Колко сте изписали за един ден, направо едвам смогнах да ви изчета.
Да ви се оплача аз пак го закъсах с едната гърда Cry този път нямаше как, стигнах до лекар. Та сега не мога да кърмя от болната гърда от вчера и поне до довечера или до утре няма да мога, а ако не помогне започвам с АБ  ooooh! И познайте, дали Лора се засища като суче само от едната гърда. Мъка, мъка..

Иначе, от вчера започнах захранването с картоф. Е, голям смях падна. Не ме питайте защо, явно картофа е бил нещо много `смешен`  Joy Да видим днес, дали така смешно ще й бъде пак.

Зелено човече, Лора също много се заглежда по комп. и телевизор, но аз категорично не давам  Naughty трудна работа, знам но рано и е още и няма да давам поне докато не стане на годинка.

За мамите, които още не са захранили вижте каква примерна схема на захранване намерих. НА мен лично ще ми е полезно, дано и на вас свърши работа:

захранване със сок, зеленчуково и плодово пюре - http://www.papa-bebe.com/zahranvanepraktika2.html
захранване с месно пюре и каша - http://www.papa-bebe.com/zahranvanepraktika3.html
захранване с риба - http://www.papa-bebe.com/zahranvanepraktika4.html

# 175
  • София
Aз миналия път ти писах ,но ти не си разбрала-кърпичките са ужасни,аз си бях взела.Тънки са като оризова хартия и са много малки и трябват по 2-3  и от тях тече течност.

А в кутия ли бяха или в пликче?

Сиа, не бой се, и от една гърда може да се кърми, само в началото е малко кофти. Ако не й стига на Лора, тя ще си иска по-често, ама ти давай, и за ден-два ще се регулира количеството. Моят дебелачко изкара първия си месец почти изцяло на едната гърда, докато най-накрая склони и от двете да се храни, но и досега едната си я недолюбва, та кара основно на другата. Има и няколко теми в Кърмаческия!

# 176
Всъщност...люлката я имаме от почти новородено, подарък ни е и вчера реших да я сглобя.Знаете че Радослав не е от мрънкащите бебета, та да го успокоява, просто ми беше мерак да го полюшкам малко. Crazy Иначе му харесва, да. Peace
Аз следвам тази схема на захранване.Лично за мен е най-правилната що се касае за моето дете. Peace Разбира се, не всичко е като при нея, примерно тя казва да се започва захранването от 3 месец със сок, а ние почнахме от 4 месец с пюре.

# 177
 Hug
ние също ще започнем захранването с каша по съвет на педи,каза ми да я давам за закуска,а на обяд зеленчуково  newsm78,само се чудя не е ли по-добре да давам кашата ечер както казвате да го засища  newsm78 или пък да слагам по една лъжичка в млякото  Thinking
само едно не можах да разбера има ли разлика дали ще се започне с млечна или безмлечна каша  Thinking,верно ли е ,че ако е млечна може да се замести хранене,а ако е с вода,после трябва да се дава пак мляко,хич не се сетих и това да я питам
иначе днес му купих на Фризокрем-ориз и царевица,но първо ще му дам само ориз на Хип,смятам другата седмица да го пробвам с кашите,а пюретата да почна август месец  Peace
За акането в чист памперс-той в друг не ака  ooooh!,не може да му е мокро на дупето като я върши тая работа  Mr. Green
Гелчето антибактериалното колко е при вас,тук го гледам за 2.50  Rolling Eyes
иначе ни мъчат зъбки,първо ще изникнат долните 2,така каза педи ,те са му най-подути  Crazy,много е крив,по-зле са от коликите тия зъби само хленчи,мрънка,не може да заспи  ooooh!
още нещо щях да пища,ама на,забравих  ooooh! Embarassed
Белла,нащата е подобна,като таи на Тони е  Peace и както казах се родих с нея,а Радо е голям сладур,много пораснал ми се вижда   Heart Eyes

# 178
Aз миналия път ти писах ,но ти не си разбрала-кърпичките са ужасни,аз си бях взела.Тънки са като оризова хартия и са много малки и трябват по 2-3  и от тях тече течност.

А в кутия ли бяха или в пликче?

В една цилиндрична кутия, от една цепка уж трябва да се късят,но всеки път падат и трябва да отварям капака да рова вътре ,за да ги издърпам и да ги наглася.

пс.струваха 2 лв

Последна редакция: вт, 14 юли 2009, 13:29 от natsti

# 179
Hug
а Радо е голям сладур,много пораснал ми се вижда   Heart Eyes
Kissing Heart Flowers Bouquet lovekiss

Общи условия

Активация на акаунт