МАРТенче щастливо се смее и с мама иска да играе и да пее!

• 14 085
  • 288
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Зеленко, на кой етаж сте?

Ами на третия, ама нали ми знаеш трактора (количката) и Дебеланко с неговите поне осем килца... да не бяха проблемите с ръцете, хич нямаше и да ви тровя с питания за идеи, ама вече им нямам доверие на моите ръце... утре съм на доФтор, да видим...

Аз държа количката в колата. Щото ние имаме асансьор, ама нашия трактор не влиза в него  Close
Като реша да излизам - слагам бебето в коша, слизам долу, слагам коша в колата, вадя шасито, сглобявам и потегляме.

Пък да ви се оплача. Звяра снощи полудяSad Прибрахме се в 8ч от разходка и като се почна един рев  ooooh!
Дере се 5 мин, аз го гушкам, нося, говоря. Тъкмо реша че му е минало и го оставя на дивана и след 1 мин пак - рееев. И така 2 часа. По едно време даже ми се смееше и както се смее, писва, почервенява и почва се дере. Полудях направо. С една ръка го носех, с другата мих и стерилизирах чесалки, които по случайност бях купила вчера. Не знам дали бяха зъби, щото той така и не ги захапа тия чесалки, но друга идея нямам какво беше това чудо...
Дано не се повтори и днес  Praynig
За сега доста спи обаче и се притеснявам да не реши през нощта да будува...

Лек ден ви желая, ние ще чакаме да стане 6ч и да ходим на разходка.

# 271
  • под кривата круша
Честит рожден ден на SZA  bouquet!
Зеленко, и ние сме с кенгуру на Чико, много горещо ми се види да я разхождам в него, асистенция също понякога ми е полезна щото голяма гимнастика пада като я слагам и свалям оттам. Пък и не бих рискувала, щото не винаги го долюбваме кенгуруто. Ама ти си знаеш де...
За домашните любимци, нашия котарак нали понастоящем е на бабин дом, искаме като поотрасне дребчо да си го вземем-като отидем там най-много на нас се радва. Може би като стане на 9м.-годинка, а и се надявам дотогава да решим въпроса с къщата, щот вече не искам да виждам панелки Rage
За обръщането, обръща се от гръб по корем, но не винаги се сеща да си премести ръчичката и започва да хленчи. Но като я гледам как драпа, май ще се научим първо да пълзим рачешката-назад.
Днес детето само пробва да се захрани с целулоза-нали все и тече млекце от устата, салфетките се търкалят навсякъде Blush. Едва сварих да я измъкна, ама беше оръфана-глътнала е нещо.
Ми, това е засега Simple Smile

# 272
Здраевйте, мами  Grinning

Днес с дечурлигата се разходихме до Борисовата с метрото. Много хубаво беше  Grinning Маги ес видя с наборчетата си от другата отчетна тема.

Гледам домашните любимци обсъждате. Като бяхме малки със сестра ми много искахме куче. Майка ми не даваше. Но веднъж една съседка ни донесе едно и беше толкова сладко, че и майка ми се нави. Е, сега онова сладко кутре вече е пенсионер на преклонната възраст от 14год  Mr. Green И в момента е много повече от задължение, защото вече е доста трудно и досадно да се гледа. Не чува, не вижда добре, пика, където му падне защото не може да стиска. И всичко в момента е на майка ми. Тя вече ес чуди какви признаци на неизлечима болест да мчу намери, за да си намери повод и да го приспи  Laughing Толкова й е писнало от него. Но пък той си е жизнен още. Особено за възрастта си.
Ние с мъж ми преди време гледахме две котки. Леле няма такава лудница просто  ooooh! Те не ходеха нормално, а се придвижваха, като се боричката на кълбо  ooooh! То беше катерене, където им падне. Едната категорично отказваше да си върши работата в тоалетната, а точно до нея  Close На няколко пъти се изпика и на леглото. И то точно преди да изляза за работа  Close Върха беше, като ги заварих и двете покатерени на пердето и стигнали до тавана  ooooh! В този момент просто си подписаха командировъчното за село  Rage Вече бяха пораснали и щаха да се оправят на село. Баба ми ги гледа там сега. Но май едната е рабегнала на някъде. Тя си беше и по-дива и трудно свикваше с новото.
Та аз ще удържам фронта до последно с каквито и да е животни  Naughty Иначе си имам един дето още от сега ме навива пак за котка - мъж ми. То тогава и по негово желание взехме двете.
Каквото и животно да си вземеш си е супер ангажимент. Не може да мръднеш никъде без да намериш кой да се грижи за него. А това е трудна работа. На повечето хора не им се занимава с разни чужди кучета и котки  Rolling Eyes
Нашите сега не могат да мръднат никъде без кучето  Rolling Eyes А той вече съвсем трудно понася пътуванията. Абее.....  ooooh!

Някой пишеше за нагревателя за пюрета. На мен една позната ми даде нейния на НУК. Ползвах го веднъж, като бяхме на Велинград. Ами в къщи ен бих го ползвала вместо МВ  Rolling Eyes Не ми е удобно. Определено става по-бавно и не мога да му уцеля Т. С МВ вече съм му хванала цаката за мощност и време и си ги подгрявам пюретата за 40секунди  Peace Такова постижение не става с нагревателя  Laughing
Ако някой иска, сега в Май Тойс имаше нагреватели по 10Е  Peace А за 20Е има нагревател с адаптор за ползване в кола  Peace
Но аз си взех термо-чантата на АВЕНТ. Супер работа върши  Peace Подгрявам го малко повече и, като дойде време за ядене е стигнало идеалната Т. Порлзвам я всеки ден и ядем навън  Grinning И за път ще е много удобна. Пък е и голяма. Ще мога да съберам и контейнерчето с кашата, като въведем и нея  Peace

За обръщането, ние се обръщаме само то гръб по корем. Като я оставя по корем, надига дупето. Но още са й слаби ръчичките.

За пюрето и млякото. Попринцип се дава първо пюрето  Peace Но момента на даването трябва ад се оцели много точно  Mr. Green Да е гладно, но не много. Защото, като огладнее много и нямат нерви за лъжици, а искат да се наядат набързо, както с млякото  Peace

За носенето на ръце. Аз си я разнасям щерката. Вече съм свикнала да правя всичко с една ръка  Peace Но ми се струва, че при нея не е толкова от лигавщина или нещо такова. Просто иска да й е интересно. Иска да усеща внимание и така се забавлява, разглежда и така  Grinning

Аз вече си виждам преведената сума по Декларацията в сайта на НОИ, но още я няма по сметката ми  Tired Но това значи, чуе най-късно утре ще си получа паричките. И да пускам за поръчка столчето за хранене на Мира  Grinning

Хайде хубав ден  Grinning

# 273
зелено човече, ние сме на 5-ия етаж и количката стои в малката кола, но преди да започнем да я оставяме там аз бях решила да слизам с бебето в кенгуруто и долу да я слагам в количката. Не е далече деня, в който така ще започнем да слизаме, защото сега я нося в кошницата за кола, но вече ми е доста тежко, та ще използвам кенгуруто. Всъщност най-вече затова го купихме.

# 274
,и аз много исках да не го свиквам на ръце,ама просто нямаше как.То нашето не е рев,то е дране до посиняване.И то не само сега,защото видиш ли така е свикнал,а си е тъй от самото начало.Като си го взех вкъщи след родилното имаше 2 седмици,в които беше кротък-яде и спи.после почнаха коликите и настана адския рев.Просто не става да го оставиш,не мога да му дрънча с играчки,той просто не ме отразява по никакъв начин-не го ли гушна,не знае къде се намира,нито дрънкалки чува,нито памперси.А да го къпя-е тогава вече може и да събера комшиите пред дома да гледат какво го правя,да не го дера жив случайно. ooooh!

Просто от дете до дете-балкан разлика.Въпрос на нервна система и характер според мен. Peace
smile3521 все едно аз съм го писала  ooooh! Joy,знам,че е вредно,но последно време когато искам да ида до 00 или да му приготвя мляко му пускам тивито  Embarassed,ами какво да направя,вреди му,но поне имам 5 мин спокойствие  Whistling
абе и аз не съм доволна от моя нагревател,не го предпочитам пред МВ  Blush
за обръщането и ние сме до никъде,само на страни с пърхащи ръце и крака  Mr. Green
а за реда на пюрето някъде бях чела да не се дява преди млякото,че детето се плашело от новия вкус  newsm78

# 275
Веси, сподели как храниш Мира навън?Аз все още не съм му намерила цаката, ама ми се иска.Веднъж пробвах, е ми то навсякъде хвърчи пюрета, аз бъркам за салфетки и така... Laughing Трябва да намеря начин, че все вкъщи не може  Mr. Green

# 276
  • София
Днес се видях с Марина най-накрая. Дайтона, колетът ти стигна вече до Маринчето. С триста зора успях да изтръгна от нея, че са й останали само две кутии Фризовом и един пакет памперси 4-ка.

# 277

Днес с дечурлигата се разходихме до Борисовата с метрото. Много хубаво беше  Grinning Маги ес видя с наборчетата си от другата отчетна тема.

Пуснаха ли най -сетне асансъора на нашата станция,че ще им извия врата,не мога да се придвижвам заради тях  Confused ?

# 278
Веси, сподели как храниш Мира навън?Аз все още не съм му намерила цаката, ама ми се иска.Веднъж пробвах, е ми то навсякъде хвърчи пюрета, аз бъркам за салфетки и така... Laughing Трябва да намеря начин, че все вкъщи не може  Mr. Green

Ами попринцип при нас няма нищо специално  Grinning Като тръгваме да ядем задължително си взимам до мен пакета с мокрите кърпички. Като започнахме пюретата си взех голям пакет и за в чаната  Mr. Green Преди ми стигаше малък само за смяната на памперсите.
Та пакета с мокрите кърпички е до мен. Изваждам си и пакета със сухите кърпички, като си взимам една в ръката. Държа я заедно с контейнерчето с пюре. Ако ми потрябва да действам веднага  Mr. Green Задължително вече всички лигавници са оборудвани с връки и за през кърста, за да не се бутат в устата  Peace И това са, ако мога да ги нарека, нашите подготовки  Grinning Но тя за две седмци свикна много добре да яде пюретата, пу-пу  Grinning Вече почти не цапаме лигавника. Само да не й дойде музата да ми говори, докато ядем, че тогава е страшно  hahaha

Днес с дечурлигата се разходихме до Борисовата с метрото. Много хубаво беше  Grinning Маги ес видя с наборчетата си от другата отчетна тема.
Пуснаха ли най -сетне асансъора на нашата станция,че ще им извия врата,не мога да се придвижвам заради тях  Confused ?

Ооо, отдавна  Peace Аз се сетих да му обърна внимание преди месец и работеше. Предполагам, че и преди това са работели  Peace Много е удобно. Има един, за да слезнеш долу до касите и после друг за слизането до метрото  Peace

# 279
Ние седим двете пред компа и ви четем. Голяма скица е, аз чета на глас, а тя се хилосва. След малко ще и пусна да гледа снимки на бебоците.

за храненето на вън- ние слагаме нормален лигавник, отгоре пластмасов лигавник, вадим салфетки и приборите за папото и се почва. За сега се справяме.
за свалянето на количката- ние сме на полу етаж и нагоре ми е мъчение. Хващам Елия в едната ръка, количката в другата и така 10 стъпала.

# 280
  • София
Светланка през деня спи малко. Ако сме вкъщи, спе не повече от 3 пъти на ден по половин час. Ако сме навън, то тогава спи малко повечко. За сметка на това в 20 часа вече е отнесла плувката при това доста сериозно.

Тя нито се обръща, нито прави опити. Единствено подскача по дупе из цялото легло. Пробва се да се врътне, ама дупето й натежа, та се отказа. Иначе вече си посядва доста добре.

Навън още не съм хранила с пюре, ама изглежда доста забавно. Поне в жегите сме си вкъщи, та засега се храниме в шезлонга.

# 281
аз нашата количка я качвам като я дърпам назад,слизането е по същия начин-само че напред никога не съм я вдигала,защото коша е доста чирок за моите ръце и най-вероятно да изтърва количката някъде.

# 282
  • София
Привет!
СЗА, честит рожден ден!  Hug     bouquet
Болничките да оздравяват!  Praynig
От зъби Т не се вдига, нито е задължително да имат разстройство, сополи и т.н. Това д-ри са ми го казвали - просто по това време организма е в стрес, имунитетът пада и може да лепнат разни бацили и вируси. Де факто пак зъбите са причината, но не пряко. Иначе при всеки зъб щеше да е така, а то не е  Simple Smile Извинете ме, че съм такава буквоядка  Blush Embarassed , ама обичам да са точни нещата.  Embarassed
Алекс не се обръща на никъде още. Но не се притеснявам, и батко му късно започна.
Домашен любимец и дете - не бих си го причинила. Освен всичко друго, ще се чудя кой от кого да пазя  Crazy Най-много рибки бих им взела, въпреки че и при тях си е ангажимент. Обичам животните, но не искам да имам вкъщи  Blush

# 283
tedsan здрастии Simple Smile))))
имам страхотна лекарка - дерматолог, само при нея си ходя и бебо и нашия тати - казва се Люси Попова, работи в Токуда, много мила и отделя много време, 4ас лесно се записва, rаботи и със здравната каса и платено. 4ас може да си запи6е6 на локалната регистратура - http://www.tokudabolnica.bg/show_page.aspx?key=departments&dId=11,
тел-а е 02/403 4933  Peace

за коли4ките - наши близки я захващат за парното във входа с верига за колело и не я мъкнат по етажите  Peace

# 284
Привет и от нас  Hug
Нямам много много време да пиша ,че напоследък сме по цял ден навън!! Ядем по половин пюре и това е след това се почва едно ръмжене и както казва Белла хвърчи навсякъде ама това е  Laughing ! Днес имаше чак на крачето пюре  hahaha  
За количките е егати зора при мен  ooooh! от един месец нямаме постоянно асансьор и от четвъртия етаж свалям пеша.Надолу лесно на задни гуми ,то и нагоре така ама се озорвам и в тези жеги ужаааааас !!
За животните какво да ви кажа ,някои сигурно няма да одобрят ,но ние си имаме ротвайлер на 3 години и засега нямам никакъв проблем!!Надявам се и занапред да е така,защото много сме си свикнали с животинчето,но естествено бебка е на първо място и ако трябва ще се разделяме.
Лека и прохладна вечер  Hug

Общи условия

Активация на акаунт