Дайте ми акъл...

• 2 892
  • 30
  •   1
Отговори
  • В тъмната гора.
Имам проблем, който трябва да реша, защото ако оставя нещата висящи, сериозно ще пострада материалното ми положение и психическото ми състояние.
Имам роднина с психически проблеми и живее сам на село. Здравословното му състояние е много добро, да не кажа отлично, сам се обслужва и гледа, ние роднините му сме поели издръжката по прехраната. Единственият му кусур, че бръщи глупости по политически теми.
Миналият ден ми се обаждат и ми съобщават, че кмета на селото е счупил ръката на родственика ни да дойдем да се погрижим.
Изпуших, започнах да разпитвам как е станала работата. В селския хоремаг нашия човек е казал на кмета, че след този мандат вече няма да е кмет на селото, онзи станал и счупил един стол в ръката му. После подал жалба в прокуратурата да се затвори в лудница.
Отидохме на място, взехме роднината ни, заведохме го на ортопед, ръката му беше счупена и възпалена. Ръснахме се с 50 лева, защото той е неосигурен. Върнахме го на село и там комшии ни казаха подробности. Че имало някой си Марин домата, който уж му се пишел приятел...бизнесмен човека. Та този Марин присъствал на случката но не взел страна, защото имал зъб на кмета и искал той да си прекрачи правата, за да може да го съди чрез нашия роднина. Преди време кмета и Марин са били приятели, но нещо си развалили дослука при подялба на имущество и сега се мразят.
Роднината ни е станал разменна монета в техните отношения, а последствията са на нашия гръб. Чудя се как да постъпя, то е ясно, че това трябва да се прекрати, но ми се иска да взема най-доброто решение.

Последна редакция: сб, 11 юли 2009, 13:37 от Mishel_

# 1
  • София
Като оставим всичко настрана, какъв е този кмет,
който за една приказка става и троши стол в ръката
на човек  Shocked
Вие наистина можете да съдите кмета  ooooh!

# 2
  • Германия
Егати ужаса, заради едно изречение да счупи раката на човека ooooh!
Мен ако питаш, съдите кмета до дупка и Маринчо да поеме адвокатските разноски  Peace

# 3
  • В тъмната гора.
Като оставим всичко настрана, какъв е този кмет,
който за една приказка става и троши стол в ръката
на човек  Shocked
Вие наистина можете да съдите кмета  ooooh!

Кмета е мутра от някаква организация - "Екогласност" и това е втория случай, в който посяга на човек. Пребил е момче, затова, че коня му се е изходил в центъра на селото. Момчето е било турче или циганче и той си отпуснал ръката. Посяга на такива, които няма как да се защитят.

# 4
Егати ужаса, заради едно изречение да счупи раката на човека ooooh!
Мен ако питаш, съдите кмета до дупка и Маринчо да поеме адвокатските разноски  Peace

Точно така, хем Маринчо ще постигне своето,хем ще отървете цяло село от тоя изрод - дето и кмет се вика Wink

# 5
Аз бих се опитала да говоря с кмета. На него сигурно също му е известно, че вашият роднина е психически неуравновесен и следователно не би трябвало да му обръща внимание - то е все едно дете да му каже нещо и той да се обиди. Ако прецениш, му обясни, че не е никакъв проблем да заведете дело, дори му намекни, че близък приятел много известен адвокат ти е предложил да поеме делото. От разговора ще прецениш как да продължиш - со кротце, со благо или в съда. Все пак сте взели медицинските документи за състоянието на вашия роднина, нали?

# 6
Ако кмета наистина е счупил стол в ръката на вашият роднина и резултата е счупване на ръка, трябва да го съдите.
Още повече щом има свидетели.
Въпросният Маринчо едва ли пък е подучил вашият роднина да каже това....дори и да го е направил, няма как да знае каква ще е реакцията на кмета.
Но при всички положения, трябва да заведете дело за нанасяне на телесна повреда срещу кмета.

# 7
Не виждам кой знае каква драма... Това са нормални междуселски взаимоотношения.
Пример: баба ми живее в село, където освен кмет, няма никаква друга администрация. Цяло лято селото е на оскъден воден режим, а при опит на селяните да разберат какъв е проблема с водата, кметът отговаря: "че това не е моя работа" ....

# 8
  • В тъмната гора.
Пример: баба ми живее в село, където освен кмет, няма никаква друга администрация. Цяло лято селото е на оскъден воден режим, а при опит на селяните да разберат какъв е проблема с водата, кметът отговаря: "че това не е моя работа" ....

Абсолютно не съм съгласна, защото едно е да го отреже и да подмине, друго е да вдигне стол и да му счупи ръката. Поне да му беше поел разноските по лечението, да не говорим за неразположението и болката. Откъде-накъде ние ще хвърляме пари за лечение, заради кефа на някакъв си там.
-----
Реших да ви послушам, в понеделник ще заведем дело за нанасяне на телесна повреда.

# 9
  • Бу-у-урга-а-ас
Вие хубаво давате идеи за съд, ама я си представете, дали ще се намери някой от тия дето са видели, какво се случва, да отиде да свидетелства? Никой няма да тръгне срещу кмета., което разбира се не означава, че вие за сплашване не можете да подадете една жалба в полицията заедно с медицинските документи.

# 10
  • след Околовръстното
Съдете кмета, хубавото в цялата случка е че роднината ви ще излезе прав - на кмета това сигурно ще му е последния мандат.

# 11
Съдете го. Ще спасите цялото село.

# 12
Нищо нормално не виждам в това кмета да чупи ръце независимо селски или градски.
Говорете с Марин домата дали ще свидетелства и започвайте дело.

# 13
  • някъде другаде
Би трябвало наистина да осъдите кмета. А до този Марин - опитайте се да убедите роднината си , че не добре да дружи с него.

# 14
Имаше някакъв кмет, който наред млатеше цялото село като така ги възпитаваше. Един с вид на истинска мутра - як, грамаден с бръсната глава... Не помня на кое село беше кмет. Чак стана медийна "звезда" като го показваха по разни телевизии, че селото пропищяло от него и хората не смеели да се разправят за нищо. Да не е същият кмет?
Ако не е, направете и този самозабравил се чукундур "медийно известен". Боже, какви идиоти виреят, а политиката  и властта ги правят малоумни!

Общи условия

Активация на акаунт