Имам роднина с психически проблеми и живее сам на село. Здравословното му състояние е много добро, да не кажа отлично, сам се обслужва и гледа, ние роднините му сме поели издръжката по прехраната. Единственият му кусур, че бръщи глупости по политически теми.
Миналият ден ми се обаждат и ми съобщават, че кмета на селото е счупил ръката на родственика ни да дойдем да се погрижим.
Изпуших, започнах да разпитвам как е станала работата. В селския хоремаг нашия човек е казал на кмета, че след този мандат вече няма да е кмет на селото, онзи станал и счупил един стол в ръката му. После подал жалба в прокуратурата да се затвори в лудница.
Отидохме на място, взехме роднината ни, заведохме го на ортопед, ръката му беше счупена и възпалена. Ръснахме се с 50 лева, защото той е неосигурен. Върнахме го на село и там комшии ни казаха подробности. Че имало някой си Марин домата, който уж му се пишел приятел...бизнесмен човека. Та този Марин присъствал на случката но не взел страна, защото имал зъб на кмета и искал той да си прекрачи правата, за да може да го съди чрез нашия роднина. Преди време кмета и Марин са били приятели, но нещо си развалили дослука при подялба на имущество и сега се мразят.
Роднината ни е станал разменна монета в техните отношения, а последствията са на нашия гръб. Чудя се как да постъпя, то е ясно, че това трябва да се прекрати, но ми се иска да взема най-доброто решение.