Лятно слънце, летен дъжд и цветарки неуморни!

• 34 000
  • 439
  •   1
Отговори
# 150
  • София
mama_did,прекрасни цветя!   bouquet
Имаш един цикас,мисля че така се казва тази палма...аз имам такава,но от 1година не помръдва и твоята ли е така или само аз имам проблем?Може и да станали малко по големи листата,но не изкарва ново....на колко време изкарва листа?
Благодаря предварително!  Hug

# 151
Момичета, не мога да се справя с голите охлюви в градината. От тези дъждове така са плъзнали, че направо нямам думи. Всичко ми изядоха...  Tired Аз само купувам разсади и след два дена са останали едни голи стръкчета...  ooooh! няма оправия... Дайте съвет!!!  Hug

П.П. Знам, че не е за тази тема, а за при градинарките, но ако знаете нещо ефикасно, ще се радвам да споделите!!!

# 152

Момичета, не мога да се справяс голите охлюви в градината. От тези дъждове така са плъзнали, че направо нямам думи. Всичко ми изядоха...  Tired Аз само купувам разсади и след два дена са останали едни голи стръкчета...  ooooh! няма оправия... Дайте съвет!!!  Hug

П.П. Знам, че не е за тази тема, а за при градинарките, но ако знаете нещо ефикасно, ще се радвам да споделите!!!
Сложи бира в нещо и я остави до мястото където си ги видяла.

# 153
  • На края на света !
Привет на всички  в тази гореща юлска нощ  Hug

galia69 и и при мен са плъзнали  тези малки гадинки , пръскам ли пръскам ама нищо всичко жълтее  Cry
Doro ще чакам семена от твоите карантуси Winkмоите тази година са само в бяло и розово  Rolling Eyesако искаш ще си разменим  Peace

котенце десси-г  тия голи охлюви са наистина напаст ядат всичко наред  ooooh! ,други трикове освен този с бирата ,които съм чела е да поръсиш ,трици ,борови иглички или пепел около растенията ,дано нещо помогне  Praynig

Днес  една от кобеите бялата разпука няколко цвята ,такава красота  Heart Eyesкато се отворят напълно ще ги споделя с вас  Peace

Бругманзията ми вече цъфти ,макар и с болни листа  Confused

милата ми бугенвилея и тя нещо страда ,едва показа първите си прицветници  Confused
http://charodeikata.multiply.com/photos/album/14/14#310
а това са цветчета от нискостеблените мушката  Simple Smile
http://charodeikata.multiply.com/photos/album/14/14#311
http://charodeikata.multiply.com/photos/album/14/14#316

И накарая  за любителите на орхидеи ,какво може да срещнем в България  Simple Smile
http://orhidei.biodiversity.bg/index.htm

# 154
Здравейте,момичета! sve,и бегонийката и петунийките са много хубави! Peace
uspe,дворът ти е прекрасен Heart Eyes  Em-невроятни сакъзчета!!! :)viki_hrisa пожелавам ти да се справиш с проблема   Hug LINA...  моят цикас е от 2г. и едва сега изкарва нови листа,така че нямаш проблам Peaceможе би следващото лято и ти ще се радваш на нова коронка  HugЧародейка аз нещо не успявам да отворя албума ти ThinkingПожелавам лека вечр на всички  Hug

# 155
Чародейка супер снимки.  Hug  Много ми харесаха мушките. Моята я гледам станала доста голяма.
А сандъчето със сакъсчетата наистина е пострадало много. Днес го поизчистих. Сега се чудя да ги засадя ли при старите или в нова саксия.
mama_did, благодаря.  Hug Завърти леко курсора. Снимките на Чара са малко по надолу на страницата. Simple Smile

# 156
  • Варна
Хрис, ако имаш място, бодвай ги отделно, догодина ще имаш повече китки Simple Smile Аз между другото бучкам счупените от вятъра клонки в същите сандъчета, но малко ми е проблем зимуването, затова не искам да стават много саксии Whistling Но пък така ми се ще през лятото терасата ми да е отрупана с цветя... Та догодина може и да поразмножа и аз, те и без това станаха прекалено нагъсто вече - това лято вятър да искаш, моите мушки уж са високостеблени, но вятърът упорито ги прави нискостеблени Crossing Arms
Чаро, изобщо не съм предполагала, че в България има орхидеи. Че са и красавици Simple Smile

# 157
Месечинка, чакам да намалят цената на сандъчетата.  Mr. Green Имам две големи и две малки, но още едно мога да сложа. Проблема знаете къде е.  ooooh! Затова се чудя, дали утре да ги подаря или да бодна още някое. Иначе макар и постригани сега пак са добре. Да мине и утре, че има ощеедна афанзива и ще ги погледна повече.
Гледах и аз тази вечер орхидея, но няма да си купя. Писна ми.

# 158
 viki_hrisa   Joy 55 благодаря! Hug Чародейка цветята ти са прекрасни Heart EyesАз много харесвам олеандри.

# 159
  • Русе
mama_did , благодаря!Разгледах с  удоволствие албума ти,голяма красота си отгледала! Hug

# 160
здравейте,

пуснах отделна тема преди да видя тази, но идвам и тук да си задам въпроса:

имам вече втора година на балкона една кълбовидна туя. миналото лято беше добре, изкара и зимата. от един-два месеца започна да изсъхва - някои клони и зеленината по тях. на открито е, но едва ли от от слънцето, миналото лято нямаше проблем. от дъждовете насам обаче съм я поливала само веднъж, а водата още седи в чинийката.

някой да има идея какво да го правя това иглолистно?

# 161
  • Варна
Гледах и аз тази вечер орхидея, но няма да си купя.
Аз пък тактично намекнах на мъж ми снощи, че се каня да си купя още една Grinning Той ми каза да купувам каквото искам, само не ми давал да ги правя 50 Whistling Е, чак толкова няма Laughing

# 162
  • София
Здравейте,момичета! sve,и бегонийката и петунийките са много хубави! Peace
uspe,дворът ти е прекрасен Heart Eyes  Em-невроятни сакъзчета!!! :)viki_hrisa пожелавам ти да се справиш с проблема   Hug LINA...  моят цикас е от 2г. и едва сега изкарва нови листа,така че нямаш проблам Peaceможе би следващото лято и ти ще се радваш на нова коронка  HugЧародейка аз нещо не успявам да отворя албума ти ThinkingПожелавам лека вечр на всички  Hug
Благодаря за отговора!  Hug
Един въпрос  Praynig орхидеите трудно ли се гледат и какво обичат?

# 163
  • Варна
Ами зависи от орхидеите. Тези най-разпространените - фаленопсиси, уж се гледали лесно, но си имат тънкости, т.е. най-вече се поливат съвсем различно от останалите цветя. Ето в тази тема пише специално за орхидеите:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=103231.0
Аз изчетох и тази:
Фаленопсис
Ще видим какво ще стане Simple Smile

# 164
  • София
Така .... като чета май ще е много трудно,но мога да се пробвам  newsm78 .Моите цветя всички са стайни и на какво ги подлагам не е истина от 2 години ги размотавам,зимата в София,лятото в Сл.бряг някои умират но има такива които оцеляват.Една орхидея не знам дали ще издържи на това,а ако я оставя на майка ми ще я умори 100%  Laughing

Взех си палма Джордж Вашингтон,но като я пресадих и саксията се оказа малка и сега отгоре се виждат няколко коренчета и не знам дали ще оцелее или да търся по-голяма саксия и пак да я пресаждам?  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт