Лятно слънце, летен дъжд и цветарки неуморни!

• 33 991
  • 439
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна, а по празниците в Ямбол
Помагайте.... Sad
Каменното ми цвете не е наред..... СТана хилаво и едно такова.. сякаш едвам се държеше за грудката и така до днес, когато се прекърши..  имаше две разклонения.. едното омекна, а другото се откъсна от грудката.. първоначалната ми реакция е да го бодна веднага и него в пръста.. дали има шанс да се прихване  Rolling Eyes искате ли  да снимам? Каво да го правя.. нещо не му е наред - гледам го от 3-4 години и за първа не върви както трябва.. а откършения цвят има пъпки Confused

# 166
  • На края на света !
katyadjin да не и е малко светлината или пък да и е много водата  newsm78
Колкото до орхидеите ,голяма зараза са  ,ако знаете как искам и аз още  Hug LINA... фаленопсисите се отглеждат лесно ,поне засега се справям с моите двечки ,давай смело  ,ако не опиташ няма как да разбереш Peace

при мен кобеята почти се отваря  Simple Smileна живо е направо невероятна  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

ето и отворен цвят на бругманзията  Hug

трябва да направя и едно кръгче с фотоапарата из градината ,една лаватера така ме подканя през прозореца за снимка ,че човек неможе да и откаже  Mr. Green

а някой може ли да помогне с имената на тези цветенца  Praynig
http://images.charodeikata.multiply.com/image/3/photos/14/400x40 … mp;nmid=164769035
http://images.charodeikata.multiply.com/image/1/photos/14/400x40 … mp;nmid=164769035  това го имам и с беличко покрайчето  Peace

# 167
  • София
Ще се пробвам значи  Heart Eyes ,ама да се прибера в София септември и тогава.Пък и вас ви има и ще задавам въпроси.  Wink 
Благодаря на всички за отговорите!  Hug
Обещала съм и аз да показвам моите цветенца,ама сега са само шест при мен ,но ще ги снимам тези дни.Няма цветове,всички са зелени.Аз се занимавам от скоро...  Rolling Eyes

# 168
  • Варна, а по празниците в Ямбол
Според мен се е получило от прекомерно преполиване.. въпросът е какво д аправя с отчекнатото дали да опитам да хван ав нова саксия? Rolling Eyes

# 169
  • На края на света !
LINA...  ще чакаме твоите снимки  Hug

katyadjin не ти пречи да пробваш да вкорениш някое листенце ,доколкото знам ,се вкоренява като сентполията ,а наскоро четох ,че ставало и със прецъфтели цветове   Thinking

# 170
katyadjin , сложи отчупеното от грудката във вода.Ще се вкорени.Можеш да натопиш и листо, но  него трябва да изчакаш да образува грудчица във водата и тогава да сееш.Направо в пръстта няма да се получи.Успех. Peace
Чародейка , разкошна кобея.Аз много се колебах  дали да сея семенца ,само че от лилава, и се отказах .Сега съжалявам още повече като гледам твоята красавица.Капризна ли е или лесно се отглежда?

# 171
  • На края на света !
albenap и от лилавата съм садила и то много ,но тя поникна месец след бялата и сигурно след месец ще цъфне ,иначе за отглеждането ,нищо особенно ,като другите цветя ,тя си се катери по стените и така  Simple Smileсамо незнам зимата къде ще ги прибирам  ooooh!дано образуват семенца ,та да не им се кося толкова , ако искаш наесен ще ти пратя резници ,да не се мъчиш със семенца  Peace

# 172
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
Привет цветенца в най - горещият ден  Sunglasses
Днес цветенцата ми се опекоха  Whistling в прекият смисъл  ooooh! .
Чаро първото цвете http://images.charodeikata.multiply.com/image/3/photos/14/400x40 … mp;nmid=164769035 е нигела
http://images.google.bg/images?hl=bg&q=%D0%BD%D0%B8%D0%B3%D0 … p;sa=N&tab=wi
И отново днес само пресаждах Луд умора няма както бях казала в началото на лятото през ден ще правя промени.
Албена нямам търпение фуксията да цъфне нагласила е две големи и две по малки  Mr. Green.
И каменото цвете це е нагласило да цъфти, а го бях отписала  Peace и е на пряко слънце.
Чаро знам, че бругманзията много мирише вечер  Mr. Green вярно ли е?

# 173
Петя, днес цветенцата ни ще празнуват.Такава прохлада,че и малко дъждец снощи преваля.Вчера всички на вън бяха увяхнали.Като цъфне фуксията да се похвалиш със снимки!
Чародейка ,четох някъде, че кобеите ги отглеждат като едногодишни.Благодаря за предложението,но нямам място за зимуване.От сега си мисля мушкатата и сакъзите...  На теб ли бях обещала от калата "Пикасо" newsm78защото мй има бебенце.Растат листенца от страни, но наесен ще се разбере със съгурност.

# 174
Добро утро момичета.  Hug
LIna, не я мести повече палмата. Понякога са много чувствителни.
Чародейка , останаха ми очите в кобеята и бругманзията.   bouquet
Месечинка виторога, е вече може да си навлека гнева на някой ако си взема и орхидея.  #2gunfire
За каменното цвете и аз си мисля, че явно го издърпва светлината.  newsm78 Поливай го малко по малко. Аз имам цъфнала една розова и една жълта гладиола.  Heart Eyes Лисичите опашки и те започнаха да показват червени краища.
Дано днес се пооправя вече в нас и ще ви покажа в понеделник някой снимки.  Hug
Лек и прохладен ден на всички.  Hug

# 175
  • София
Ами септември ще трябва да издържи до София,няма как трябва да си я прибера.Дано да оцелее!  fingerscrossed

Последна редакция: нд, 26 юли 2009, 19:11 от LINA...

# 176
  • На края на света !
aitep имам и нигела ,но това май не е   newsm78 тя има по финни листенца като на копър http://www.nccpg.com/gloucestershire/nigella.jpg това е с  малко по широки листенца от нигелата  http://212.36.3.59/site_pics/159/h_1243186349_758.jpg Thinking

а на й горещия ден при нас беше вчера   Sunglassesцветята буквално се опържиха  ooooh!на сянка термометъра показваше 41 градуса  Shocked а моите китки ги пече от сутрин до вечер слънце  Tired днес сутринта подухваше свеж ветрец усети се ,че някъде е валяло  Hug а дано и тук се излъже да мине някое облаче  Praynig

albenap на мен обеща пикасо ,но не се притеснявай  Simple Smileа за кобеята и аз съм чела ,че е едногодишна ,понеже трудно презимувала в нашите условия ,но живи и здрави ,на есен ще се пробвам с резници ,пък ако не стане ще сея нови семена   Peace

viki_hrisa чакаме снимки на твоите гладиоли ,ще се радвам на тях  Hug,моите нещо боледуват на тази жега  Confused

# 177
  • Варна
Ооо, при нас вчера беше разкошно, топло, но не прекалено горещо, вечерта беше ясно и тихо, а рано тази сутрин - към 4 часа ме събуди гръмотевична буря. Пак търчах на терасата да прибирам пране и да смъквам цветя на земята Whistling Изля се един хубав дъжд и днес цял ден е хладно и облачно. Чак следобед понапече, но определено е хладно. Дано и при вас се разхлади Simple Smile

# 178

Здравейте и от мен!На орхидеята ми започнаха да и капят листата - давайте съвети какво да правя Rolling Eyes

# 179
  • Варна
Как така да капят? Ако е пожълтяло и паднало най-долното листо, може би е нормално, все пак старее. Но ако всичките листа са омекнали май трябва спешно да я извадиш от саксията и да огледаш корените. Ако има изгнили, трябва да се отрежат с чиста ножица до здраво. Оставяш една вечер да престои извън почвения субстрат, а него го разтилаш да изсъхне. На следващия ден засаждаш и не поливаш ден два. Погледни в темата за орхидеите - там има подробни обяснения от хора, които са го правили. Аз само съм чела, не ми се е налагало засега да пресаждам.

Общи условия

Активация на акаунт